Historiikki

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Ettei legenda-topic menisi ihan offiksi tässä on historiikki-topic jonka alkuviestiin kirjoitetaan historiikkia.

Historiikki on mielestäni (ja monen muun mielestä) tärkeä asia tämänkaltaiselle sivustolle. Tänne siis kaivataan sivustojen ''veteraaneja'' jotka olivat näillä sivuilla alusta asti.

Muista: Voit auttaa näitä sivuja kirjoittamalla tietosi! Lopuksi tämä historiikki menee ylläpidolle, jotta he voisivat ripustaa tämän keskusteluihin.

Muista siis vaikuttaa! Mutta siitä ei enempää, nyt historiikin tekoon!

Ja nyt vähän tietoa: Näiden sivujen historiassa tärkeintä on näiden sivujen kulta-aika, jolloin oli paljon kohuja ja hyviä aiheita. Hyvä että silloin oli paljon käyttäjiä, eli todistajia on paljon...

Ja nyt hommiin!

2008

MAALISKUU:

Aku Ankan nettisivut uudistettiin ja sivuille tuli paljon uutta puuhaa, viihdykettä ja tietoa Ankkalinnan asioista. Uusia asioita olivat tämän foorumin ohella Ankallisgalleria, Akupedia ja Ankkaprofiilit.

On myös selvillä 10 ensimmäistä topicia jotka ovat:

1: Karhukopla

2: makeet sivut

3: (Toimituksen blogin kommenttiketju)

4: Roope Ankka

5: Don Rosan sarjakuvakirjat

6: Onko tulossa lisää murrealbumeja?

7: Iines Ankka

8: Yleinen palaute ja kehitysideat

9: Julle Ankanpää

10: Kai Vainiomäki

On myös selvillä 10 ensimmäistä käyttäjää:

1.anttis_Q

2.SD test

3.ylläpito(Virva)

4.Super Nasu

5.Mikko

6.Teemu

7.Meilis

8.Meilis2

9.Meilis3

10Meilis4

HUHTIKUU:

Sivustolla oli vuoden 2008 alussa "kultaryntäys", jossa käyttäjät pistettiin etsimään "kultakimpaleita", kuin Roope konsanaan. Adz-niminen käyttäjä voitti kultaryntäyksen ja hänet kruunattiin kultaryntäyksen yliruhtinaaksi. Kultryntäys oli legendaarinen tapahtuma, joka eräissä topiceissa ei ole vieläkään loppunut.

TOUKOKUU:

Näiden sivujen kulta-ajan alkua. Monia uusia käyttäjiä rekisteröityy. On alkamassa kulta-aika. Topicien hyödyllisyys kasvaa. Myös turhat aiheet vähentyvät. Toukokuun lopussa alkaa Mac Duckyn hallintakausi.

KESÄKUU:

Kulta-aika on jo hyvässä vauhdissa, Mac Ducky julistaa itsensä sivujen kuninkaaksi. Mac Duckysta tulee suosittu, mutta monet käyttäjät vihastuvat siitä. Sivut menevät parempaan suuntaan.

HEINÄKUU:

Tämä kuukausi on tunnettu juoruistaan, joita olivat mm. Mac Ducky, keisari vai aktiivisin käyttäjä. Pääasiassa juorut keskittyvät Af1:en, Ankkarock:n ja Mac Duckyn ympärille. Kuukauden lopuilla Mac Duckyn suosio laskee siitä syystä, että hänen profiili lagaa. Mac Duckyn hallintakausi on ohi, mutta hän on saanut useammilta käyttäjiltä pysyvän arvon.

ELOKUU:

Ankkarock sanoi leikillään ryhtyvänsä trolliksi, minkä toimitus otti todesta. Ankkarock sai porttikiellon ja uhkasi häipyä tältä sivustolta. Sitten tomitus poisti porttikiellon tajutessaan sen olleen turha. Ankkarock muutti nimimerkkinsä väliaikaisesti Sith puluseksi.

Af1 vaihtoi nimimerkkinsä väliaikaisesti samaksi kuin trolli nimeltä PARAS PEKKA-FANI ja esiintyi hänenä näyttääkseen, kuinka säälittävä tämä on. Af1 teki oikein, sillä osaksi oli hänen ansiotaan että Paras-Pekkafani lopetti spämmäämisen, mutta muut käyttäjät eivät tajunneet sitä.

SYYSKUU:

Viestimaraton on Salwer1st/:in keksimä kilpailu, jossa oli tarkoitus kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti käynnissä olevasta asiasta. Viestimaratoneja käytiin yhteensä kuusi kautta.

Kenties sivuston hyödyllisin topic, Off-topic, luodaan 30.9.2008 Rosa4tehwinin toimesta. Kauan kaivattu keskusteluosio Pulinat avattiin. Pulinat-palstan myötä poistettiin tarpeeton Akupedia-foorumi, sillä lähes kaikki sinne kirjoitetut viestit sopivat paremmin muille palstoille. Ylläpito siirsi tuoreimmat, asianmukaiset Akupedia-foorumille kirjoitetut viestiketjut muille palstoille. Mutta vielä nykyäänkin voi löytää Akupedia-osioon jätettyjä topiceja käyttämällä hakua.

LOKAKUU:

Toimitus jakoi erikoismitaleja, jonka sai vain "erityisansioista". Tässä lista viidestä eri käyttäjästä, joille mitali jaettiin: _Wonderlust_, Akuhullu97, Mac Ducky, Mary-Kate ja Sami-96.

MARRASKUU:

Scoore McDuckin tekemä ensimmäinen Vuoden käyttäjä-äänestys. Taistelu vuoden käyttäjän tittelistä oli tiukka. Voittajaksi selvisi _Wonderlust_. Myöskin aikaisemmin samana vuonna oli pidetty äänestys, jonka voitti Salwer1st/.

JOULUKUU:

Rosatehwin julkaisee topic topicien tekoon topicin, joka on varmasti ollut suureksi hyödyksi koko nettisivuille, nimittäin turhat topicit vähenevät.

Joulukuussa myös alettiin huomautella taas viestien tasosta ja tänne tuli nipottajia jotka yrittivät parantaa näiden sivujen tasoa.

Salwer1st/ kruunataan The legend of Joulupukiksi.

2009

TAMMIKUU:

HELMIKUU:

MAALISKUU:

HUHTIKUU:

TOUKOKUU:

KESÄKUU:

Aku Ankan nettisivut uudistuivat ja siinä samalla keskustelupalsta. Nettisivut olivat vähän aikaa suljettuna, kunnes ne avattiin taas. Foorumin uudistuksia olivat muun muuassa viestien muokkaustoiminto, kerro kaverille- ja ilmoita asiaton viesti-painikkeet.

Sivut uudistettiin. Uusia asioita olivat mm. galleriakommentit, viestien muokkausmahdollisuus ja haku. Sivut eivät kuitenkaan olleet loppujen lopuksi normaalit, sillä käyttäjien, jotka olivat rekisteröityneet 10.03.2008-05.05.2008 rekisteröistymispäivät eivät näkyneet. Aktiivisimmat kirjoittajat-listakin hävisi väliaikaisesti. Kesäkuussa pidettiin myös ns. "Kultaryntäys 2", joka oli "Aku kadonnut"-skaba. Se kesti 03.06-10.06. Käyttäjien piti yhdessä selvittää, mihin Aku oli salaperäisesti kadonnut. Lopussa selvisi, että Aku oli joutunut toiseen ulottuvuuteen.

HEINÄKUU:

ELOKUU:

SYYSKUU:

LOKAKUU:

Ainoa tämän foorumin historiassa järjestetty miitti, josta puhuttiin paljon sekä etu-, että jälkikäteen. Miittiläiset kokoontuivat Helsingin kirjamessuilla. Paikalla olivat: Vaa_ri, Pap_pa, Mattiii, _wonderlust_, Frodo95, Akuhullu97, Jones Duck ja Agent Ag.

MARRASKUU:

AkutykkääIineksestä rupesi spämmäämään toisella ankkafoorumilla. MRA kertoi siitä täällä ja väitti samalla, että ATI on eräs trolli, joka on palannut. Tämä aiheutti näillä sivuilla kaaoksen. Tapauksen jälkeen ATI lopetti sivuilla käymisen vähäksi aikaa.

JOULUKUU:

Fazzer aloittaa äänestyksen, jossa oli monta kategoriaa. Äänestys kesti muutaman viikon. Asiallisin-kategorian voittivat Budjettivaje ja _wonderlust_. Aktiiviset-kategoriasta voiton veivät RoopeAnkka12 ja AkutykkääIineksestä. Budjettivaje voitti lisäksi Mukavin-, Paras keskustelija-, Paras nimi ja Hauskin-kategoriat. Tylsimmäksi selvisi sebu45, ilkeimmäksi aqanq ja kovimmaksi spämmääjäksi NGF497. Paras ankkatietäjä oli Akuhullu97.

Merakastammeankkaa kertoi tällä foorumilla siitä, että Salwer1st/ ja monet muut käyttäjät olivat kiusanneet häntä toisella ankkafoorumilla. Tämä oli tietysti vain MRA:n näkemys asioista. Tämä kiusaamishuhu aiheutti täällä kaaoksen ja sekasorron. Monet käyttäjät uhkasivat lopettaa näillä sivuilla käymisen, jos meno jatkuu samaan malliin.

Vuosikymmenen väärinkäsitys oli se, että pidettiin "vuosikymmenen viimeinen-viestikilpailu, vaikka sen olisi pitänyt olla vuoden 2010 lopussa.

2010

TAMMIKUU:

Vaikka vuosi vaihtuukin, käyttäjät käyvät asiallisesti tällä sivustolla. Legenda-topicissa syntyy riitaa, ja Roope Ankka12 poistaa listan väliaikaisesti.

Käyttäjät

HELMIKUU:

Foorumille oli päätynyt trolleja, jotka tekivät useita laaduttomia topiceja ja viestejä. Asian johdosta käyttäjät ryhtyivät miettimään, mitä asian eteen voitaisiin tehdä. Kuinka foorumia voisi parantaa ja kuinka tällaisa voisi ennaltaehkäistä? Ratkaisuksi AkeMake kehitti adressin, hota käyttäjät sitten yhdessä parantelivat sopivemmaksi. Siihen koottiin tärkeimmät uudistusehdotukset, kuten moderaattorioikeudet, keskustelun FAQ ja Viikon aktiivisimmat-listan poisto, kuten myös "Olisi hyvä"-ehdotukset. AkeMake lähetti adressin ylläpidolle 1.2.2010. Ylläpito vastasi adressiin Toimitus-profiilillaan ja lupasi toteuttaa suuren osan halutuista uudistuksista.

Kiitokset: SuperÄijä, Salwer1st/, Roope Ankka12, "Hiidenkirnu".

Tämä topic ei ole yhteistyössä millään lailla muiden topiceiden kanssa, tämä teksti on tekijänoikeussuojattua, jotta sitä voisi käyttää pyydä erillinen lupa. Vain Toimituksella on oikeus muokata/käyttää tätä.

-Aleksi - tänään, tässä ja nyt!

Sivut

Kommentit (51)

Vierailija

Ehdotuksiani historiikkiin:

1. Kultaryntäys

2. Keskustelupalstan avaus

3. Aku Ankka Facebookiin

Ymmärsinkö oikein idean?

:)Ninnu

Vierailija

Ei NGF:ää voi lisätä historiikkiin. Se olisi trollien ruokintaa ja se on kiellettyä. Silloin kaikki tulisivat tänne spämmäämään, jotta pääsisivät historiikkiin.

Enkä myöskään ymmärrä, miksi tälläinen piti tehdä. Legendat-topiciin listataan ne tärkeät tapahtumat, joten tätä ei tarvita.

Vierailija

Lainaus:
Historiikki

Roope Ankka12 - 08.02.10 06:13 (ID 461219)

Ei NGF:ää voi lisätä historiikkiin. Se olisi trollien ruokintaa ja se on kiellettyä. Silloin kaikki tulisivat tänne spämmäämään, jotta pääsisivät historiikkiin.

Enkä myöskään ymmärrä, miksi tälläinen piti tehdä. Legendat-topiciin listataan ne tärkeät tapahtumat, joten tätä ei tarvita.

Niin, mutta historiikki ei kuulu Legendat-topiciin, vaan tämä lähetetään ylläpidolle, ja ylläpito (ehkä) ripustaa tämän jonnekkin :D!

// Ninnu, voisinko saada päivämääriä / kuukausia noiden ehdottamiesi ajalta (siis miltä kuukaudelta)?

-Aleksi - tänään, tässä ja nyt!

SuperÄijä
Seuraa 
Liittynyt27.12.2009

Ehdotus:

Kenties sivuston hyödyllisin topic, off-topic, luotiin 30.9.2008 Rosa4tehwinin toimesta. Se on tällä hetkellä eniten vastattu ja luettu topic, joka on mm. kiinnitetty pysymään aina pulinoiden päällimmäisenä aiheena, ettei turhia topiceja syntyisi.

Vierailija

Kiitokset, SuperÄijä, lisäsin tuon listaan, ja ellei kukaan vastusta, voisin lisätä omasta ulkomuistista asioita.

-Aleksi - tänään, tässä ja nyt!

Vierailija

MP-98: lle: Antaa tämän sitten olla. Mutta voisitko lisätä aloitusviestiin lauseen: Tämä topic on yhteistyössä Roope Ankka12:n legendat-topicin kanssa. Jos siis haluat. Silloin lisään sinun topicisi Legendat-topicin aloitusviestin sponsorilistalle.

En tiedä tarvitseeko minun kysyä tätä, mutta saanko käyttää historiikkia, kun muokkaan Legendat-topicin tapahtumat-kohtaa? Tämän ideanhan sinä sait Legendat-topicista.

-Onnea matkaan siis tälle topicille! MP-98, olet muuten päässyt uudelle Parhaat Käyttäjät-listalleni.

>Ra12

Vierailija

Saat totta kai ripustaa tämän legendat topaan, mutta siihen nulisi myös kaikkien tekijöiden nimet. Ja lisään legendat-topan sponsorilistalle.

-Aleksi - tänään, tässä ja nyt!

Vierailija

En minä nyt sitä kokonaan aio sinne änkeä, sehän on jo täällä, mutta tutkiessani tapahtumia voin kopioida pätkiä täältä tai hiukan muokata niitä.

>Ra12

Ps: Liitän tämän topicin nimen Legendat-topicin sponsorilistaan vasta huomenna, nyt pitää lähteä.

SuperÄijä
Seuraa 
Liittynyt27.12.2009

No niin, selvitin KAIKKIEN topicien joukosta 10 ensimmäiseksi tehtyä topicia tätä Historiikia varten:

1: Karhukopla

2: makeet sivut

3: (Toimituksen blogin kommenttiketju)

4: Roope Ankka

5: Don Rosan sarjakuvakirjat

6: Onko tulossa lisää murrealbumeja?

7: Iines Ankka

8: Yleinen palaute ja kehitysideat

9: Julle Ankanpää

10: Kai Vainiomäki

Ja vielä muistutan, että tässä on huomioitu KAIKKI topicit, ei vain nettisivut osion topicit. Tutkimus on LUOTETTAVA.

Vierailija

Suuri kiitos SuperÄijälle, joka on tehnyt todella paljon historiikin eteen. Kiitoksia SuperÄijä! Jatka samaan malliin!

-Aleksi - tänään, tässä ja nyt!

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Mielenkiintoista, että olen näemmä ollut huhtikuussa mukana jälleenrakentamisessa, mutta rekannut vasta kesäkuussa.: D Kuten liittymispäivämäärättömyydestäni huomaa, olen ensimmäisten rekkautuneiden joukossa, en siis suinkaan kesäkuun lapsosia.

Lycka till historiikille, toivottavasti sinne saadaan sellaisia asioita, mitä uudet tulokkaat eivät tiedäkään.: ) Erotuksena legendoihin tämä voisi olla enemmän yhtenäisen tekstin muotoon kirjoitettua tekstiä, vaikkapa aina tietyltä aikaväliltä. Esim. "10.3.08-1.8.09 Uudet sivut aukesivat blaablaa plöö..." (kappalejako tähän) "2.8.08-21.12.08 Sivut pääsivät käyntiin, ja höpötiplöp..."

Muistetaan vielä jättää muuan ruokinta pois, niin tästä saadaan toivon mukaan ihan mielekäs juttu.

SuperÄijä
Seuraa 
Liittynyt27.12.2009

Muuten, alkuviestissä mainitaan vielä yhdessä kohtaa ensimmäisenä topicina se "makeet sivut", sen voisit korjata.

Ja lisätietoa testtest:istä: Se on ylläpdon tekemä testi-profiili, eli ei ensimmäinen virallinen käyttäjä. Yritämpä etsiä vielä sen ensimäisen "oikean" käyttäjän.

Mutta tänään en välttämättä ehdi kirjoittaa yhtään viestejä, sillä minulla on menossa eräs Historiikki tutkimus.

//Ja kiitos kiitoksista!:s

Vierailija

Lainaus:
Re: Historiikki

_wonderlust_ - 09.02.10 06:46 (ID 461989)

Mielenkiintoista, että olen näemmä ollut huhtikuussa mukana jälleenrakentamisessa, mutta rekannut vasta kesäkuussa.: D Kuten liittymispäivämäärättömyydestäni huomaa, olen ensimmäisten rekkautuneiden joukossa, en siis suinkaan kesäkuun lapsosia.

Lycka till historiikille, toivottavasti sinne saadaan sellaisia asioita, mitä uudet tulokkaat eivät tiedäkään.: ) Erotuksena legendoihin tämä voisi olla enemmän yhtenäisen tekstin muotoon kirjoitettua tekstiä, vaikkapa aina tietyltä aikaväliltä. Esim. "10.3.08-1.8.09 Uudet sivut aukesivat blaablaa plöö..." (kappalejako tähän) "2.8.08-21.12.08 Sivut pääsivät käyntiin, ja höpötiplöp..."

Muistetaan vielä jättää muuan ruokinta pois, niin tästä saadaan toivon mukaan ihan mielekäs juttu.

Hehheh, Wondy, tuossa repesin! Anteeksi, sillä minulla oli kova hoppu historiikkia tehdessä, ja sattui vahinko :D Nyt korjasin, mutta tuo oli hauska!

Muuten SuperÄijä, mitä tutkimusta teet?

-Aleksi - tänään, tässä ja nyt!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat