Arvostele Ankka-julkaisu.

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tämä on topic jossa voi arvostella Uusin Aku Ankka-lehti -Topicin tapaan, mutta täällä arvostellaan Ankka julkaisuja.

Voit arvostella esim. kovakantisija, taskareita, Ekstroja ja vaikkapa satasivuisija. Sen julkaisun ei ole pakko olla uudemmasta päästä vaan se voi olla vaikka ensimmäinen Taskukirja. Voit kirjoittaa vaikkapa jokaisesta sen julkaisun sarjasta arvostelun tai arvostella pelkän julkaisun kokonaisuutena. Ja nyt ei muuta kuin arvostelemaan. Itse laitan myöhemmin arvostelun Taskarin juhlakirjasta kuhan saan sen luettua kokonaan. =D

Kommentit (4)

Vierailija

Jee taisin olla aamun ensimmäinen kirjoittaja.No mennään asiaan.Minä arvostelen toiseksi uusimman 2010 vuoden taskukirjan,Haluatko triljonääriksi?

Tarinat numerot

roope-setä:ensimmäinen miljoonani 9½

Mikki hiiri:kahlekuninkaana 7½

Pelle peloton:Niksinikkarin naamiohuvit 6

Taikaviitta:ja vierailija toisesta ulottuvuudesta 7

roope-setä.Mahtimammutti 8

Etsivä kaasi:Uneton ankkalinnassa 9

Karhukopla:Ryövätty ryöstösaalis 7

Riitta hanhi:Kuinka ankkaneito valloitetaan 6

Aku ankka:Sivistyksen sanansaattaja 7

MInusta paras jakso oli ensimmäinen,koska olen hirveä roope-setä fani ja hauskaa kun se jatkuu seuraavassakin taskukirjassa.

SuperÄijä
Seuraa 
Liittynyt27.12.2009

Arvostelenkin nonkun erityishyvän taskarin... hmm...

Romano Scarpa Erikoisnumero: Kalin Kynsi (1999)

Kalin Kynsi:

Hyvä aloitustarina, muttei Scarpan parhaita Mikkejä. Juoni liian ennalta arvattava, mutta pidin silti.

Arvosana:

9+

Mustan aaveen arvoitus:

Kirjan paras tai toiseksi paras tarina! Mahtava juoni, Mustakaapu pääsee välillä niskan päälle, jännittävät juonenkäänteet... Tällaisia tarinoita ei koskaan voi olla liikaa.

Arvosana: 10

Mikki ja Neljäs ulottuvuus:

Ihan mainio tarina, muttei mitenkään erityinen. Ei olisi kuulunut tähän kirjaan.

Arvosana: 9

Kalhoan ikuiset liekit:

Kirjan huonoin tarina, joka ei ole kovin laadukas, vaikka sisältääkin poikkeuksellisen juonen. Luettavaa kamaa silti.

Arvosana: 8+

Irokeesi kaulanauha:

Mahtava tarina tämäkin! Nin hyvä juoni, tms. Eipä tästä oikein muuta sanottavaa löydy.

Arvosana: 10-

Koko taskarin arvosana:

9+

Vierailija

AKU ANKAN TASKUKIRJA 363: KULTAA JA KUNNIAA-ARVOSTELU

Käytän tämän takarin arvostelussa kouluarvosanoja (asteikkoa 4-10. 4 on huonoin ja 10 on paras). Arvostelen erikseen kaikki tarinat, kannen ja kokonasiuuden.

Kansi: 10

Kannessa Aku ajaa hienolla nokkakoristeella varusdtetulla 313: lla. Akulla on päällään frakki ja päässään silinterihattu. Kannen pinta on kiiltävä ja upea. kansi on todella juhlallinen ja takakannessa lukee: -nuorekas nelikymppinen! Kaikkien aikojen ensimmäinen Aku Ankan taskukirja Mikki kiipelissä julkasitiin maaliskuussa 1970, joten maaliskuussa 2010 tule täyteen pyöreät 40 vuotta! Merkkipäivän kunniaksi on tässä Taskarissa 40 ylimääräsitä sarjakuvasivua! Takakannen kuvassa Taikaviitta taputtaa käsiään. Kansi on violetin värinen ja hyvin väritetty. Kansi on herkullisen houkutteleva. Se ikään kuin huutaa: Osta minut! Voisin sanoa, että tämä on yksi hienoimmista taskarien kansista.

Aku Ankka: PAMppua Humppakarhuille: 8

Tarinassa Aku, Touho ja Ankanpojat menevät lomailemaan Humppakarhujen saari-nimiseen, poikien mielestä liiaan lapselliseen teemapuistoon. Siellä he tapaavat Alfin, joka on PAMin agentti. Yhtäkkiä kaikki pehmoiset Humppakarhu-nallet heräävät henkiin ja Akun, Touhon ja Alfin on päihitettävä ne ilman, että paljastavat pojille olevansa agentteja. Tarina on keskitason yläpuolella ja siinä on paljon jännitystä ja toimintaa. Juonikin on mehukas ja hyvä.

Mikki Hiiri ja emiirin pelinappulat: 9

Perinteisessä salapoliisitarinassa Mikki yrittää Kurun kanssa selvittää mystisten Mustalta Pekalta tippuneiden dominoplaikoiden arvoitusta. Moutta miten käy, kun Pekka kaappaa Minnin ja pyytää Mikin palauttamaan palikat, joissa on kemiallisia merkkejä? Vanhan hyvän ajan tarina, mutta vain uusilla värityksillä. Juoni on todella jännittävä ja mielenkiintoinen. Tämä on taskarin paras sarja.

Roope-setä: Toinen miljoonani: 8

Tarinassa Roope kertoo Mummolle, Akulle ja poijille siitä, kun hän hankki toisen miljoonansa. Tarina on ristiriidassa Roope Ankan elämä ja teot-kirjan kanssa, joten se on miinusta. Mutta tarinan käsikirjoitus ja piirrosjälki ovat hyviä ja tarinassa on historillisia faktoja. Jotkin tiedot ovat kyllä väärin.

Taikaviitta: Rehellisten kopla: 8

Tarina kertoo vanhoista rikollisista, jotka ovat ryhtyneet rehellisiksi ja testaavat muun muuassa pankkien turvajärjestelmiä. Sitten yhtäkkiä "rehellisten kopla" ei palautakkaan varastamiaan rahoja ja heidät pidätetään. He väittävät olevansa syyttömiä, mutta kukaan ei usko heitä, paitsi Taikaviitta. Juoni ja huijaukset ja rikokset on hyvin sujuvia ja ne on helppo ymmärtää. Piirrosjälki on hyvää ja väritys taidokasta. Tarinassa hyvää on varsinkin se, että vain Taikaviittaa uskoo rikollisia, joita hän alussa epäili.

Aku Ankka: Juustossa löytyy: 7

Aku, pojat ja Pelle vierailevat kaukaisella planeetalla ja heidän mukaansa pääsee vahingossa joukko avaruusrottia, jotka kasvavat valtaviksi maassa ja alkavat tuhota Ankkalinnaa. Tarinan juoni on jo vanha juttu, tämä on nähty ennenkin. Piirrosjälki on kuitenkin yksityiskohtaista ja hyvää, joten siitä plussaa.

Roope-setä: Rakettiryöstö: 6

Karhukopla karkoitetaan Ankkalinnasta, mutta he palaavat ryöstämään Roopen säiliön rakettien avulla. Juoni on hieman epäselvä ja tylsä. Piirrosjälki on paikoin huonoa ja erikoista. Tarinan pelastavat kuitenkin muutama hauksa kohta. Tarina on kuitenkin yksi taskarin huonoimpia.

Milla Magia: Pikkuserkusta potretti: 5

Millan korppi tahtoo samaan valokuvaan filmitähti-pikkuserkkunsa kanssa ja Milla koettaa autta korppiansa tässä. Juoni on outo ja merkityksetön. Piirrosjälki alle keskistason ja tarina on muutenkin tylsä. Taskarin huonoin tarina.

Aku Ankka: Rytmi vie mukanaan: 8

Tarina sijoittuu kultaiselle 50-luvulle, jossa Aku ystävineen perustaa rokkibändin. Tarinan teema on hyvä, samoin juoni. Se on myös hyvin toteutettu. Hieman erilainen tarina tällä kertaa. Piirrosjälkikin on hyvää ja tarinassa on selvä 50-luvun tunnelma.

Aku Ankka: Perä-Pyrstölän arvoitus: 7

Aku pääsee töihin Perä-Pyrstölään apulaissheriffiksi ja pääsee heti selvittämään varastettujen kirjojen arvoitusta. Juoni vähän tympii, tämäkin on nähty aiemmin. Piirrokset ovat ihan hyvin tehtyjä ja juonikin sujuu, mutten oikein henkilökohtaisesti pidä tämänlaisista tarinoista.

Kokonaisuus: 8

Tarinoiden numeroiden keskiarvo on 7,6. Kirjassa on sekä hyviä, että huonoja tarinoita. Kuitenkin enimmäkseen hyviä, joten kirjan kokonaisuus on hyvä. Onnea taskarille!

Roope Ankka12

Tämän saman arvostelun löydätte myös AkuAnkka-topicista. Voi olla, että lisään tähän viestiin myös viimeisimmän Aku Ankan tai Roope-sedän arvostelun. Toivottavsti tämä saa täällä enemmän huomiota. Tältä erää, tämä oli tässä. Näkemiin!

>Ra12

Vierailija

OP:n arvostelu Taskarista 363: Kultaa ja kunniaa:

Kansi:

Kansi on mahtava ja hieno, takakansi mukaanlukien. Aku ajaa 313: staa, joka on tuunattu oikeaksi ökyautoksi. Juhlallinen kansi ansaitsee arvosanakseen 10!

Aku Ankka: PAMppua humppakarhuille:

PAM-sarja kuuluu lempisarjoihini. Tämä tarina oli mukavaa vaihtelua PAMiin, sillä sama kaava ei toistu. Akun, Touhon ja Alfin pitää varjella salaisuuttaan PAM-agentteina Ankanpojilta, samalla kun humppakarhuja pitäisi rökitää. Andersenin piirrostyli on mahtavaa j juoni eteni todella hyvin. Tämäkin on 10 arvoinen suoritus!

Mikki Hiiri ja emiirin pelinappulat:

Tarinan nimi ei kuvaa itse tarinaa, ja juoni oli aika kehnonlaista.Ihan hyvä tarina kuitenkin, ja arvosanani on siitä sitten 7½.

Roope-setä: Toinen miljoonani:

Toinen osa kymmenestä tähän uuteen sarjaan, joka kertoo, kuinka Roope keräsi miljoonansa. Tämään menee täysin erilailla koko sarja, kuin mitä "oikeasti" se menisi Barksin ja Rosan mukaan, mutta hienosti keksitty tarina, ja tämä toinen osa oli parempi kuin ensimmäinen. Arvosana on 9.

Taikaviitta: Rehellisten kopla:

Nykyiset Taikis-tarinat ovat yleensä huonoja, mutta tämä oli maanmainio, niin käsikirjoitukseltaan kuin piirroksiltaankin. Arvosana on 9½.

Aku Ankka: Juustossa löytyy:

Taskarin huonoin Ankka-tarina. Juoni aika kehno, vaikka hyvääkin löytyi. Piirtäjä on kyllä hyvä, joka antaa vähän plussaa, ja arvosana yltää kuitenkin jopa 8+: saan.

Roope-setä: Rakettiryöstö:

Hieno tarina, juoni meni aika mukavasti ja piirtäjä on todella hyvä. Mitäpä muuta sanoisi, kuin että arvosanani on 9.

Milla Magia: Pikkuserkusta potretti:

Sma juttu, kuin edellisessä. Juoni meni hauskasti ja piirtäjä on todella hyvä. Molinari on todella hyvä Milla-tarinoiden piirtäjä, ja arvosana on myös 9.

Aku Ankka: Rytmi vie mukanaan:

Tämä oli yksinkertaisesti mahtava, hieno, suorastaan fantastinen tarina! Piirtäjä on mahtavaakin mahtavampi ja käsikirjoitus todella hyvä. Arvosanani on täysi 10!

Aku Ankka: Perä-Pyrstölän arvoitus:

Hieno lopputarina Taskariin, piirtäjä hyvä, juoni hyvä lukuun ottamatta sitä, että Aku, Iines ja pojat muuttaisivat pois Perä-Pyrstölään... Se oli tyoerä juttu. Siihempä en osaa muuta enää sanoa, kuin että arvosana on 8-.

Yhteenveto:

Taskari oli hieno, toivottavasti taso ei heti laskisi, kun pippaloista päästään huhtikuussa. Taskari oli melekin kokonaan hyvä, sanoisin yhteisnumeroksi (En keskiarvoksi) 9 tälle Taskarille.

Siinäpä se arvostelu sitten!

OP kuittaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat