Askartelu-topic

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Topic askartelusta pitäville.

Topicin ideana on listata askarteluvinkkejä, joiden avulla sitten askarrella koristeita eri juhliin. Lajittelen vinkit eri kategorioihin; ajankohtaisiin ja muihin.

Ajankohtaisten kategoriaan menee esim. Joulun alla Jouluaiheiset askartelut, ja Halloweenin alla Halloween-aiheiset askartelut.

Muihin menee kaikki askarteluvinkit, mitkä eivät liity mihinkään juhlaan (Joulu, Uusivuosi, Pääsiäinen, Vappu, Juhannus, Halloween).

Omia ideoitaan saa kertoa.

__________________________________________________

Ajankohtaiset:

*Kokko: Voit käyttää liitutyön ohjetta (Ks. Muut- kohta).

__________________________________________________

Muut:

*Säilytyskotelo: Perinteinen ilmapalloprojekti. Puhalla ilmapallo, peitä se liisterillä, liimaa viitisen kerrosta sanomalehteä pallon päälle, odota että se kuivuu, maalaa, leikkaa avattava luukku ja ota ilmapallo pois. Säilytyskotelo on valmis.

*Maapallo: = Samanlainen kuin edellinen, mutta maalaa siniseksi ja vihreäksi, äläkä tee luukkua.

Idea: Lupuhullu8

*Palapeli: Ota pahvinpala ja paperiarkki. Leikkaa pahvi samankokoiseksi ja muotoiseksi kuin paperi. Piirrä paperille kuva ja liimaa se pahville. Älä käytä liikaa liimaa! Kun liima on kuivunut, leikkaa pahvi (ja samaa kyytiä paperi) palasiksi. Palapeli on valmis.

*Liitutyö: Väritä paperi värikkäillä liiduilla ja peitä paperi mustalla liidulla. Raaputa esiin haluamasi kuvio. Muista värittää kunnolla, niin kuvasta tulee hieno ja onnistunut!

Idea: Ninnu

__________________________________________________

Ja ideoita tosiaan otetaan vastaan.

Kommentit (14)

Vierailija

Noita Kyöpelivuorella: 1. Ota musta paperi 2. Piirrä korkea vuori 3. Ota sanomalehteä 4. Revi sanomalehdet palasiksi ja rypistele revityt paperit. 5. Liimaa rypistetyt paperit vuoren sisäpuolelle 6. Maalaa vuori ruskealla vesiväreillä ja anna kuivua. 7. Kuivumisen jälkeen piirrä ja leikkaa noita 8. Liimaa noita vuoren päälle 9. Noita Kyöpelivuorella on valmis!

Maapallo: Puhalla pyöreä ilmapallo ja liimaa niin paljon sanomalehtiä ilmapalloon kunnes pallo on painava liisterillä. Anna kuivua noin viikon. Kuivumisen jälkeen maalaa vesiväreillä ja anna kuivua. (maalaa sinisellä ja vihreällä) Maapallosi on valmis!

Vierailija

Tri £uromie$, voisit jättää tuollaiset turhat viestit pois. Viestit kuten "ei tule mitään mieleen" tai "En tiedä" yms. ovat turhia topicejen tukkimista...

Lupuhullu8, en laita Noita Kyöpelivuorella- askarteluasi muihin, koska se on ennemmin Halloween- koriste, ja Halloween on vasta puolen vuoden kuluttua, joten se ei sovi ajankohtaisiinkaan. Pistän kumminkin korvan taakse.

Päivittelen tässä välillä.

Vierailija

Liitutyö:

1. Väritä liiduilla paperi täyteen värejä.

2. Väritä päälle mustalla liidulla.

3. Raaputa tikulla haluamasia kuvioita pintaan.

:)Ninnu

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Olen aina tykännyt näperrellä itse kaikkea randomia ja vaihtelevan tasoista härpäkettä.: D Kortit tehdän tietysti itse, ja pyrin tekemään mahdollisuuksien mukaan jotenkin saajansa näköisiä kortteja. Usein tosin mielikuvitus on sattumalta lomalla, jolloin lähden tekemään vain jotain. Toivottavasti edes semisti kivannäköistä.

Tällä samaisella hetkellä askartelen kuviksen neloskurssin portfoliota, ja sitä ennen kävin palauttamassa päättötyöni portfolion, varsinaista askartelua sekin.

Jahka pääsen näistä velvotteistani voin jatkaa säilytyslaatikon askartelua - teen valkoisesta kenkälaatikosta omannäköistä ja katseenkestävää (toivottavasti) säilytyslaatikkoa luultavasti kalenteri-päiväkirjoilleni, joita on kertynyt jo useampi kipale.

Käsityöpuolelta, olematta varsinaista ompelua, olen tehnyt mm. virkatut säilytyskotelot ämpeelle ja kännykälle, jotka ovat katu-uskottavampia kuin voitte kuvitellakaan.:'D Toinen on valkoinen ja lehmän näköiseksi tehty (pienet jalat, kuono sieraimineen, silmät, korvat, sarvet, häntä..) ja toinen vaaleanpunainen possu. Molemmilla läppä on muotoiltu pyöreämmäksi ja ne muodostavat örkkien päät.

Mitään kunnon esimerkkiä varsinaisesta askartelusta en keksi.. Askarteluni onkin nykyään tällaista puoliaskartelua, joka on kyllä hyvin rentouttavaa.: )

Vierailija

Topic on ollut pari kuukautta lomalla. :)

Ja vinkkejä kannattaa selata, vai istutko mieluummin tyhjänpanttina valittaen tylsyydestä?

Vinkkejä voi myös kertoa.

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Nostanpas tämän topicin, sillä tämä silti on niin laaja aihe. Osaatteko te tehdä paperilennokeita? Minä osaan tehdä sellaisen temppulentsikan, joka tekee kaikenlaisia silmukoita ilmassa. Kun olin nuorempi, niin meillä oli koulussa kavereideni kanssa paperilentokoneiden rakennusryhmä: Yksi teki temppulennokeita, toinen pitkänmatkan lennokeita ja joku hoiti lentokoneita. Niitä sitten lennätettiin koulun pihalla : P.

~ Tapsa

Vierailija

Tapsa, Tottakai osaan tehdä paperilennokeita! : D

Annan samalla mun askartelu ohjeen: : D:

Tarvitset:

keltaista kartongia

värillistä paperia siipiin ja koristeluun

silmät, halk. 5 mm

sakset ja liimaa

rei´íttäjän

Leikkaa kartongista kukko ja pyyrstö kaavan mukaan. Tee rei’íttäjällä ympyröitä eri värisistä papereista. Liimaa ympyrät pyrstöön molemmille puolille.

Leikkaa siivet ja liimaa ne sekä pyrstöosa ja silmät paikoilleen.

Tuossa oisi pääsisäis kukon ohje : D

Vierailija

Tein tuossa nyt paperilennokin, kun tuli tuosta Tapsa99 viestistä mieleen. Hyvä lennokki tuli, lentää loistavasti. Sisätiloissa kokeilu kannattaa jättää muualle, mieluummin ulkona. Itse ei tule vielä askarteluohjetta mieleen, mutta aion kyllä ilmoitella tänne heti, kun muistan.

-Scrooge McD, World the richest duck and King of the Klondike-

Taika-hamsteri2
Seuraa 
Liittynyt3.12.2011

Roikkuva tipu

Tarvitset

Neulan

Vanukaspurkin

Höyheniä

Teippiä

Punasta paperia

Tussin

Sakset

Lankaa

Tulitikun

1.Leikkaa punaisesta paperista nokka ja teippaa se vanukaspurkkiin. Piirrä silmät.

2.Pistä neulaan lanka ja tee purkin pohjaan reikä. Sido lankaan tulitikku (leikkaa punainen osa pois) ja teippaa höyheniä perään.

Vierailija

Muuten hyvä idea tuo karttapallon tekeminen ilmapallosta, mutta se ei ole symmetrinen. Myöskään sen pohjois- ja etelänapa eivät ole tasaiset, mikä syö realismia.

Varsinkin toisen puolen pitkulaisuus tuo vastaan suuria ongelmia nimittäin kartografisen projektion. Ilmapallon muoto vääristää taatusti valtioiden muotoa ja kokoa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat