Taskarin tähtikaarti

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tässä topicissa on ideana se, että kaikki kertovat, ketkä ovat kautta aikain parhaat Aku Ankan taskukirjoissa nähdyistä piirtäjistä ja/tai käsikirjoittajista. Tavallisessa Taskarissa on yhdeksän tarinaa, joten voisitte sanoa yhdeksän parasta, mutta saa se ylikin mennä. Voitte myös sanoa vain sen kaikista parhaimman, mutta sitä pitää perustella pidemmin, jotta viesti ei jää lyhyenlännäksi. Perustellaan valinnat, laitan aluksi omat Taskarin tähtikaartini tähän näin:

OP:n Taskarin tähtikaartin parhaat piirtäjät/käsikirjoittajat:

Parhaat piirtäjät:

-Flemming Andersen - Tyyli on kertakaikkiaan mahtava, sensaatiomaisen upea piirtäjä.

-Giorgio Cavazzano - Vanha ja uusi tyyli ovat aina olleet yksinkertaisia, mutta todella iskeviä.

-Massimo De Vita - Tyyli on upeaakin upeampi, niin vanha kuin uusikin.

-Stefano Intini - Hulvattomien hahmojen ja muotojen taiteilija.

-Romano Scarpa - Maestro, Taskareiden legenda, piirrokset omalaatuisia.

-Francesco D'Ippolito - Uudempi piirtäjä, mutta jälki on silti mestarimaisen hauska.

-Andrea Freccero - Myös hauskaa ja hekottavaa tyyliä.

-Fecchi - Tyyli kyllästyttää hieman, mutta parhaita silti. Tyyli yksinkertainen, mutta säväyttävä.

-Andrea Ferraris - Melko normaali tyyli, mutta erottuu silti joukosta hyvin.

-Lara Molinari - Hyviä naispiirtäjiä ei ole paljoakaan, mutta hän osaa asiansa erinomaisesti.

-Mårdøn Smet - Vain kahdesti nähty Taskarin sivuilla, mutta sekin riittää tähän pääsyyn. Kertakaikkiaan naurettavat hahmot.

Parhaat käsikirjoittajat:

-Casty - humoristiset ja jännittävät, yksinkertaisesti mahtavat käsikirjoitukset.

-Tito Faraci - Hupaisat ja vekkulit ideat eivät lopu koskaan kesken.

-Lars Jensen - jostakin kumman syystä tavallisia käsikirjoituksia parempia, sekä hauskoja ja veikeitä. PAM-sarjan käsikirjoittaja.

-Rodolfo Cimino - Hauskoja ja omituisia koneita ja kapistuksia löytyy joka lähtöön.

Nyt teidän vuoronne antaa omat Taskarin tähtikaartinne! (=

OP kuittaa.

Kommentit (13)

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Fort Triplan tähtikaarti:

Romano Scarpa: hyviä piirrokset ja laatutavaraa.

Guido Martina: loistavia käsikirjoituksia kaikkiin tarinoihin.

Giovan Battista Carpi: loistavia piirroksia.

Giorgio Cavazzano: parasta piirosjälkeä nykypiirtäjistä.

Massimo De Vita: hyvä Taikaviitta piirtäjä, taitaa muutkin hahmot.

Luciano Bottaro: hyvää piirosjälkeä. Tarinat hyviä, yksi parhaista italialaisista piirtäjistä

Casty: hyviä dekkari-Mikki käsikirjoituksia. Taitaa myös piirtämisen.

Fecchi: tasaista laatutyötä.

Flemming Andersen: hyvää piirosjälkeä. Hauskoja hahmoja.

Fort Tripla: tripla kertaa tripla hyvää piirtäjää ja käsikirjoittajaa.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Laitan omalla listallani ensin piirtäjät ja lopuksi käsikirjoittajat. (Toki piirtäjät ovat itsekin kirjoittaneet tarinoita.) Mainitsen myös aina piirtäjän/käsikirjoittajan kohdalla jonkin loistavan tarinan, jonka olen hänen tekemänään lukenut.

PIIRTÄJÄT (ei parhausjärjestys):

Massimo De Vita - Mahtava piirtäjä, taitaa sekä Mikin että Akun ja molemmat hyvin. Tuottelias piirtäjä ja myös useita omia käsikirjoituksia. Esimerkki: Taikamiekka-sarja (AATK 129, AATK 176)

Romano Scarpa - Vaikka ei kuulu minun mielestäni parhaisiin piirtäjiin, ansaitsee ehdottomasti paikkansa tällä listalla. Legendaarinen piirtäjä ja käsikirjoittaja. Taitaa Mikin ja Akun. Esimerkki: Taikaviitta iskee taas/Taikaviitan paluu (AATK 41, AATT 19)

Giovan Battista Carpi - Ensimmäisen Taikaviitta-tarinan piirtäjä, miellyttävä ja selkeä piirrosjälki. Piirtää loistavasti hiiriä ja ankkoja. Esimerkki: Akun hahmonvaihdos (AATK 41, AATT 19)

Paolo Mottura - Nykyajan ehdottomasti taitavimpia Italian kynäniekkoja. Motturalla on huikea visuaalinen taitotaso. Kerta kaikkiaan nerokas piirtäjä. Piirtää totta kai sekä hiiriä että ankkoja. Esimerkki: Mikki Hiiri ja suuri pyramidi/Pyramidihuijaus (AATK 293, Ankkojen maailmanhistoria 1)

Giorgio Cavazzano - Taitava piirtäjä, jonka Mikkejä ja Akuja on ilo katsella. Cavazzano on varmasti tunnetuimpia italialaistaiteilijoita. Esimerkki: Tottako vai haaveunta? (AATK 130)

Corrado Mastantuono - Vuonna 1962 syntynyt piirtäjä tulee ilahduttamaan taskarin lukijoita vielä monet kerrat. Nättiä ja näppärää piirrosjälkeä. Ankkaa ja hiirtä. Esimerkki: Marco Popon salattu elämä, osat 1 ja 3 (AATK 351)

Vitale Mangiatordi - Uusi italialaissuosikkini. Erittäin osaava piirtäjä, johon tutustuin kunnolla Tuplanolla-sarjan toisessa osassa. Odotan Mangiatordilta tulevaisuudessakin paljon. Piirtää Mikkiä ja Akua. Esimerkki: Tuplanollan toinen osa (AATK 349)

Francesco D'Ippolito - Samaa sarjaa Mangiatordin kanssa. Kiinnitti huomioni loistavilla piirroksillaan Tuplanolla-sarjan neljännessä osassa. Pääasiassa (ainakin toistaiseksi) vain Aku-piirtäjä. Esimerkki: Tuplanollan neljäs osa (AATK 351)

Massimo Fecchi - Taskukirjan paras Egmont-piirtäjä. Hienon hienoa ja tasokasta piirtämistä tarinasta toiseen. Fecchin piirrosjälkeen minä en kyllästy. Piirtänyt pääasiassa ankkaa. Esimerkki: Onnenankka (AATK 270)

Flemming Andersen - Toinen maininnan arvoinen Egmont-piirtäjä. Tanskalainen Andersen piirtää lennokkaita, humoristisia ja omalaatuisia ankkoja. Piirtää vain ankkaa. Esimerkki: Muotikeisarinna (AATK 339)

MUUTAMA KÄSIKIRJOITTAJA (ei parhausjärjestys)

Casty - Uuden polven parhaita käsikirjoittajia. Omalaatuisia, hauskoja, tunnelmallisia, seikkailullisia ja mielenkiintoisia tarinoita. Käsikirjoittaa vain Mikkiä. Osaa myös piirtää. Esimerkki: Vaarallinen Viriste (AATK 345)

Tito Faraci - Mahtavimpia käsikirjoittajia. Faraciin pätevät samat asiat kuin Castyyn. Erinomaisia tarinoita. Kirjoittaa Mikistä ja Akusta. Esimerkki: Paluu Karhuvuorelle (AATK 348)

Guido Martina - Monista vanhoista taskareista tuttu tarinanikkari. Erinomaisia sarjoja. Sekä hiiriä että ankkoja. Esimerkki: Viikko kitupiikkinä (AATK 352)

Fausto Vitaliano - Monien hienojen sarjojen, muun muassa Tuplanollan sekä Roope-sedän miljoonien kekseliäs käsikirjoittaja. Esimerkki: Roope-sedän miljoonat sarja. (AATK 362-AATK 371)

Gorm Transgaard - Mielestäni ehkä paras Egmontin taskarikäsikirjoittajista. Hauskoja ja paljon toimintaa sisältäviä käsikirjoituksia tekevä tanskalainen. Esimerkki: Mahtimammutti (AATK 362)

--------------------------------------------------

Tällaista tällä kertaa. Tulikin aika pitkä juttu tehtyä.

Vierailija

Tämä toppa kuulosti jännittävältä joten oli pakko tulla katsomaan :).

Oma Taskarin tähtikaarti:

(ei järjestyksessä)

Massimo De Vita

Giorgio Cavazzano

Romano Scarpa

Giovan Battista Carpi

???? Fecchi

Onhan tietenkin paljon enemmän loistavia taitelioita joita tuossa ylhäällä jo mainittiinkin ,mutta nuo tulee mieleen näin.

Lillen-Positiivisuus on voimaa-

Vierailija

Touhulallapa oli hieno lista! Toki teillä kahdella muullakin. (=

Pitää vain sanoa, että viimeinen osa Roope-sedän miljoonia nähdään jo marraskuun Taskarissa, eli numerossa 371, eikä joulukuun 372: ssa. Että näin Touhula.

Ja lillen, Fecchin etunimi on Massimo. Eli kysymysmerkkien paikoille voisit vaikka laittaa tämän, jos haluat oikean nimen tilalle!

Lisää listoja olisi kiva lukea, jos nyt vain kiinnostaa. Parantelen omaanikin, kunhan ennätän/jaksan.

OP kuittaa.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Sedän miljoonien ilmestymisajankohta korjattu.

Tämän topicin kanssa on selkeä ongelma. Tässä pitää nimittäin kirjoittaa melko pitkä ja perusteltu viesti. Akuankka.fin keskustelufoorumin käyttäjät eivät sellaiseen joko pysty tai eivät halua kirjoittaa. Harmi.

HENRI K J L
Seuraa 
Liittynyt29.11.2009

Tässä sitten minun listani:

Listani ei ole sitten järjestyksessä.

Massimo Fecchi: Hyvä piirtäjä, vaikka ei parhaimpiin kuulukkaan.

Giorgio Cavazzano: Parhaimpia taskaripiirtäjiä.

Fausto Vitaliano: Keksinyt aivan mahtavan Roope-sedän miljoonat-sarjan.

Romano Scarpa: Maininnan arvoinen. Ei kuitenkaan paras. Vaikka on hänkin keksinyt tarinan Kalin kynsi.

Gorm Transgaard: Ihan ok piirtäjä.

Salvatore Deiana: Hyviä piirroksia, useimmat näkemäni ovat Taikaviitta- tarinoita.

Pat & Carol McGreal: Uusimmassa taskarissakin olivat hyvin keksineet tarinan Nurinkurin-Jenny. Ovat myös hyvin keksineet Akkariin sarjoja.

Marco Bosco: Hyvä Tuplanolla- tarinoiden käsikirjoittaja.

No, kyllä niitä siinäkin jo oli.

Kuittaan.

Vierailija

Taskarin historian aikana on ollut monia hyviä taskartipiirtäjiä ja käsikirjoittajia, mutta suurin osa parhaimmistosta kuuluu kuitenkin nykypiirtäjien joukkoon.

Hyviä piirtäjiä ovat/ovat olleet:

Giorgio Cavazzano: Cavazzano on lempparipiirtäjäni joten hän myös on luonnollisesti taskarin paras piirtäjä. Hänen piirroksensa vain yksinkertaisesti ovat hyviä, etenkin 90-luvulla hänen piirrostyylisnä oli todella hyvää, mutta edelleenkin se on lähes yhtä hyvää kuin silloin.

Massimo Fecchi: Kyseinen tyyppi on taitava piirtäjä, hänen tyylissään on sitä jotakin, mitä muilla ei ole. Osaa piirtää hyvin pidempiä seikkailutarinoita, joissa mukana ovat Aku, Roope ja pojat.

Flemming Andersen: Paras pohjoismaalainen piirtäjä. Hänellä on hauska ja omalaatuinen tyyli piirtää kuvia. Hänellä on ainakin huumorintajua.

Romano Scarpa: Scarpa on mielestäni varsin hyvä piirtäjä. Ehkä häntä ei nyt kuitenkaan voi ihan verrata Cavazzanoon tai Fecchin, mutta hän oli oman aikansa yksi parhaista piirtäjistä. Hän myös käsikirjoitti mahtavia tarinoita. Mielestäni hänen piirroksensa sopivat parhaiten pitkiin tarinoihin.

Massimo De Vita: De Vita on yksi parhaimmista taskaripiirtäjistä. Hänen piirrostyylinsä on hyvää ja omaperäistä, mutta kuitenkin siinä on jotain italialaisille tyypillistä. Vita osaa piirtää hyvin Roope tarinoita, joissa Roope joutuu vaikeuksiin jonkun kelmin kanssa ja myös hänen kynästään on ilmestynyt monta hyvää Taikaviitta-tarina. Paras taskaripiirtäjä noin 20 vuotta vanhoissa taskareissa.

Käsikirjoittajista en tiedä niin paljoa kuin piirtäjistä joten en ala heistä tähän mitään pitkää stooria kirjoittamaan, mutta hyviä käsikirjoittajia ovat Pat ja Carol McReal, Paul Halas, Bruno Sarda ja Guido Martina. Nämä kaikki osaavat asiansa hyvin, ja selkeästi suurin osa heidän kirjoittamistaan tarinoista ovat mielenkiintoisia.

Vierailija

Harmillistahan se, Touhula. Onneksi jotkut sentään antavat kunnon listoja, varsinkin sinulta tuli hieno lista.

Kiitoksia vain uusistakin.

Lisäsin itselleni Rodolfo Ciminon käsikirjoittajiin. Syyn voitte lukea aloitusviestistä, tottakai.

OP kuittaa.

Vierailija

Tässä topicissa ainakin näkee, että ketkä taskareiden piirtäjät ovat porukan suosikkeja. Hyvin keksitty topic, OP! Mutta laitanpa sitten omia suosikkejani tähän.

-Giovan Battista Carpi: Carpi on ehdottomasti vanhojen taskareiden parhain piirtäjä, tyyli vain sopii jotenkin vanhoihin taskaritarinoihin. Hän on myös yksi parhaimmista Taikaviitan piirtäjistä ja onhan hän luonut tämän Akun Alter egon.

-Massimo De Vita: Italialaisista piirtäjistä lempparini, osaa piirtää Mikkiä ja Akua hienosti. Parasta De Vitan piirroksissa on hahmojen ilmeet, hän saa ne näyttämään tilanteeseen kuin tilanteeseen oikeilta sekä hauskoilta. Carpin ohella paras näkemys Taikaviitasta, joten mielellään luen De Vitan Taikaviitta -tarinoita.

-Romano Scarpa: Italialaisista legendaarisin. Scarpan käsikirjoitukset ovat mahtavia, koska hän saa aikaan hienoja seikkailuja niin hiiri- kuin ankkamaailmassa yhtä lailla kuin Rosakin. Scarpan piirroksista pidän myös, tyypillistä italialaista tyyliä ja taas kerran ne hahmojen ilmeet. Italialaiset vaan osaavat tehdä niin hyvin ilmeitä ja asentoja hahmoille.

-Giorgio Cavazzano: Italialaisten parhaimmistoa. Vanhoissa taskareissa huomaa piirrostyylissä Scarpamaisuutta ja pidän siitä, onhan Cavazzano ollut Scarpan apuri. Myös uudempi piirrostyyli viehättää, koska se on tietyltä osin riittävän yksinkertaista ja hahmoista tulee sellaisia, joista itse pidän.

-Flemming Andersen: Piirrostyyliltään kaikkein hauskin ja humoristisin. Hahmojen ilmeiden osalta ylivoimaisesti paras piirtäjä, lennokkuutta löytyy Andersenilta aina. Siksi pidän hänen omalaatuisesta tyylistä. Niin ja onhan hän piirtänyt kaikki PAM-sarjat.

-Massimo Fecchi: Nyky-taskaripiirtäjien parhaimmistoa ja melkein joka taskarista löytyy Fecchin piirtämiä tarinoita. Omalaatuisesta tyylistä plussaa myös hänelle. On hauska lukea Akun toheloinnista ja pulaanjoutumisista, joista Fecchi yleensä piirtää.

-Bancells: Monen listalla ei ole tätä, mutta itse pidän Bancellsin tyylistä, ei ole liian epäselvää ja värikkyyttä löytyy piirroksista.

-Giuseppe Perego: Moni varmaan ihmettelee tätä valintaani, mutta itse henkilökohtaisesti pidän Peregon tyylistä ja erityisesti esinäytöksistä. Tyyli on kyllä toisinaan kömpelöä, mutta se sopii näihin esinäytöksiin ja tekee niistä hauskoja ja hassuja.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Mattiii, Fecchi on italialainen, vaikka työskenteleekin Egmont-yhtiölle.

Bancells on minustakin ihan hyvä piirtäjä, vaikka ei omalta listaltani löydykään. Ei mitään moittimista hänen tyylissään.

Vierailija

Ääh, amatöörimainen moka, sekoitin Fecchin kansalaisuuden miettiessäni Andersenia, joka on siis tanskalainen. Muutenkin aika väkisin tehty tuo listani, on jotenkin vaikea keksiä perusteluja, että miksi juuri tämä piirtäjä on hyvä. Yksinkertaisesti pidän heidän piirroksistaan, mutta olisi se aika tylsännäköistä, jos jokaisen piirtäjän kohdalla lukisi "Koska tykkään hänen tyylistään."

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Lainaus:
Mattiii: ...on jotenkin vaikea keksiä perusteluja, että miksi juuri tämä piirtäjä on hyvä. Yksinkertaisesti pidän heidän piirroksistaan, mutta olisi se aika tylsännäköistä, jos jokaisen piirtäjän kohdalla lukisi "Koska tykkään hänen tyylistään."


Ihan totta, minullakin oli ongelmia perustelujen kanssa, koska jokaisen piirtäjän kohdalle olisi voinut kirjoittaa vain, että hän tekee hienoja piirroksia. Onneksi nyt jotain muutakin sain itsekin värkättyä perusteluiksi... Kuten muutkin tähän topiciin kommentoineet. =)

Vierailija

Vaikka vähän myöhässä tuleekin, niin hieno lista Mattiii. Ja kiitoksia vain kehuista. Aika hiljainen tämä topsu kyllä on, mutta jospa tänne vielä lisääporukkaa eksyisi. (;

Muokkailin hieman listaani.

OP kuittaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat