Ruoka- ja leipomisohjeita

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Niin, ajattelin tehdä tälläisen topic: in. Kuulin, että tälläinen on tehty jo, mutta en löytänyt sitä ja ajattelin tehdä nyt uuden. Toivottavasti ei haittaa.

Elikkä, tänne voi laittaa esim. Mokkapalojen ohjeen tai sitten Kalakeiton ohjeen yms. Sitten kun saan tietää, että menestyykö tämä niin voin harkita tekemään tähän samaan topic: iin lehden. Mutta katsoo nyt.

HUOM! ÄLKÄÄ PELLEILKÖ!! (Anteeksi Caps)

Letut/ Räiskäleet/ Lätyt

1/2 l maitoa

2 munaa

n. 1 tl suolaa

n. 2 tl sokeria

n. 1 dl vehnäjauhoja

Sekoita kananmunat rikki. Vehnäjauhoja sen veran, että tulee paksumpaa. Ehkä öljyä, että on helpompi paistaa.

__________________________________________________

Pirtelö

2 dl vaniljajäätelöä

2 dl maitoa

2 dl hedelmiä, marjoja, suklaan paloja tai kaakaojauhetta

Sekoita ainekset tehosekoittimilla. Valmis. Nautitaan kylmänä.

_______________________________________________

Suklaa- muffinssit

100 g voita

2, 5 dl sokeria

1 dl maitoa

2 munaa

Sekoita keskenään vaahdoksi

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

0, 5 tl suolaa

Sekoita keskenään

Lisää vähitellen jauhot vaahtoon ja paista 200 asteessa, 20- 25 minuuttia.

__________________________________________________

Sämpylät

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1- 2 rkl sokeria tai siirappia

2 tl suolaa

5 dl grahamjauhoja

6- 8 dl vehnäjauhoja

1/2- 3/4 margariinia tai öljyä

Paista alhaalla noin 10 min. 225 asteessa

________________________________________________

Munkit

50 g voita

1 muna

3 dl maitoa

1 rkl hiivaa

1/2 tl suolaa

1 dl sokeria

8 dl vehnäjauhoja

Paista munkit öljyssä

_____________________________________

Muutamia välipala/helppoja aamupalavinkkejä:

Kreikkalainen munakas

3 munaa

2 tomaattia

½ prk salaattijuustokuutioita

½ Prk mustia/vihreitä oliiveja

basilikaa

vettä

mustapippuria

suolaa

öljyä

1) Valmista munakasmassa: Riko munat,lisää n.3 rkl vettä, lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan (suositus: n. 0,5-1tl). Sekoita kaikki sekaisin.

2) Kuumenna öljy pannulla, lisää munakasmassa. Työnnä/vedä munakasmassaa reunoilta keskelle, niin että munakasmassa hyytyy joka puolelta. Paista munakasta miedolla lämmöllä. Kun munakas on hyytynyt pinnalta, ota pannu pois liedeltä.

3) Viipaloi tomaatit ja lado tomaattiviipaleet munakkaan päälle, lisää salaattijuustokuutiot ja oliivit. Viimeistele basilikalla.

_______________________________

Jäätelö

2 dl kermaa

1 rkl sokeria

Vatkataan vaahdoksi

2 munaa

1 rkl sokeria

Vatkataan vaahdoksi

Vaahdot yhdistetään varovasti sekoittaen. Lisätään 2- 4 rkl. kaakaota tai 2 tl vanilliinisokeria.

______________________________________

Vohvelitaikina

3 munaa

3 dl maitoa

1 dl kermaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

_________________________

SAVULOHI-KASVISNYYTIT

savulohta

keitettyä perunaa

kesäkurpitsaa ohuina viipaleina

sipulia hienonnettuna

suolaa

pippuria

öljyä

1) Leikkaa foliosta pieni neliönmuotoinen pala ja sen päälle vielä pieni pala, jonka päälle laitat nyytin täytteet. Laita kaikkia täytteitä sopivasti. Pirskota ensin hieman öljyä folion päälle, jotta täytteet eivät tartu folioon kiinni. Taita nyytit sitten nyyteiksi. Kuumenna nyyttejä parilalla n.5 minuuttia.

Itse söin todella mahtavia nyyttejä viime kesänä pihamme grillijuhlissa. Siinä nyytteihin oli laitettu myös tomaattia, joka toi hieman kosteutta nyytteihin. Tomaattikin käy, mutta itse olin jättänyt sen tässä tapauksessa pois, koska kesäkurpitsasta irtoaa kuitenkin nestettä...

Kesäkurpitsa on muuten parhaimmillaan grillissä paistettuna, joten kannattaa kokeilla. Savulohen ja uuden suomalaisen perunan yhdistelmä on varsin vallaton.

_________________________________

VALKOSUKLAA-VADELMAKAKKU

150g digestivekeksejä

75g juoksevaa margariinia

4 liivatelehteä

2dl kuohukermaa

2tlk valkosuklaa-limerahkaa (Valio)

2rkl sokeria

2tl vaniliinisokeria

100g valkosuklaata

vadelmia

1) Murskaa keksit kulhossa ja sekoita margariini niiden joukkoon. Nypi seos tasaiseksi. Levitä keksimurska irtopohjavuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi (ei reunoille!) Laita kakkupohja jääkaappiin.

2) Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen ja tee täyte: Vaahdota kerma, sekoita joukkoon muut ainekset. Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan veteen. (Huom! vesi ei saa olla kiehuvaa!) Sekoita liivatelehdet haarukan/lusikan avulla veden joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos rahka-kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4-5 tunniksi.

3) Koristele kakku valkosuklaarouheella- ja/tai paloilla sekä vadelmilla. Anna mielikuvituksen viedä.

4) Keitä kahvit ja nauti.

Tämä herkullinen kakku sopii mainiosti niin grillijuhlien jälkiruoaksi kuin myös sunnuntaiaamun kahvikesteille. Jos tarjoat kakkua aamulla, niin se kannattaa tehdä illalla, jolloin sen saa yöksi jääkaappiin. Kakku on raikas ja senpä takia sitä jaksaa syödä myös kuumanakin kesäpäivänä. Mikäli valkosuklaa ei hivele makunystyröitä, niin kokeile vaikka tummaa suklaata..

_______________________________

MANSIKKA-SINIHOMEJUUSTOSALAATTI

salaattia (jääsalaattia, lollo rossoa)

tomaattia viipaleina

mansikoita lohkoina

aurajuustoa isoina paloina

pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä

oliiviöljyä

Leikkaa salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi, viipaloi tomaatit, lohkoa mansikat, revi/leikkaa aurajuustosta kunnon kokoisia paloja ja asettele nämä kaikki siististi laakealle alustalle. Ripottele joukkoon hieman siemeniä ja anna kosteutta oliiviöljyllä. Mausta tarvittaessa esim. pippurilla.

Tätä verratonta kesäillan salaattia maistoin viime kesänä ja ihastuin siihen heti. Mansikoiden tuoreus ja sinihomejuuston pehmeys ovat verraton yhdistelmä jääsalaatin ja tomaatin rinnalla. Terveysviranomaisetkin pitäisivät tästä herkusta, kun mukaan laitetaan vielä siemeniäkin, joista saa paljon hyviä rasvoja (+ se oliiviöljy!)

________________________________

JUUSTOISET GRILLIMAKKARAT

4 Kabanossia

tomaattia

sipulia

juustoa

chilillä maustettua kastiketta tms...

Leikkaa makkaroihin syvät viillot ja asettele jokaiseen viiltoon hieman pieneksi leikattua tomaattia (tai viipaleina), hienonnettua sipulia, sivele makkaran pintaan chilillä maustettua kastiketta (HP:llä tai jollain muulla taitaa näitä olla) ja ripottele makkaran pinnalle runsaasti juustoraastetta. Laita makkarat paistumaan ja paista niin kauan, että juusto sulaa kauniisti pinnalle.

Tämä osoittaa miten yksinkertainen voi olla maukasta. Tähän helppoon ruokaan löytyy ainekset jos ei omasta, niin sitten vaikka naapurin kaapista. Ja jos lainaat naapurilta aineksia, niin voit pyytää myös häntä syömään. Makkarabileet pystyyn! Hasta La Vista! Ja mitä tulisempaa, niin sen parempi. Käytä jalopenoja tai tuoretta chiliä, jos haluat potkua elämääsi.

Tässä oli kesäkuun grillivinkit...

________________________________

Sacherkakku:

Pohja:

200g tummaa suklaata

6 munaa

150g voita huoneenlämpöisenä

2½ dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

Kostutus:

1½ vahvaa kahvia

1rkl sokeria

(1/4 dl tummaa rommia)

Täyte:

4dl aprikoosihilloa

Kuorrutus:

1½ dl kahvikermaa

200g taloussuklaata

1rkl voita

1.Kuumenna uuni 175-asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota voi ja lisää joukkoon keltuaiset ja vähän jäähtynyt suklaa. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Vaahdota valkuaiset ja lisää sitten sokeri-vaniljasokeriseos pienissä erissä vaahdottamisen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele vaahto varoen suklaaseokseen.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita lastalla pintaa. Paista uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä.

2.Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta pohja kakkualustalle. Kostuta kakkupohja hyvin. Levitä aprikoosihilloa reilusti pohjalle, jätä noin 1dl kakun päälle levitettäväksi. Kostuta päällimmäinen kakkupohja leikatulta puolelta ja nosta se toisen pohjan päälle.

3.Levitä ohut kerros aprikoosihilloa myös kakun pinnalle, jotta suklaakuorrutus ei imeydy kakkuun. Sivele hilloa halutessasi ohuelti myös kakun reunoille.

4.Kuumenna kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Lisää voi sekoittaen joukkoon. Ota kattila levyltä ja kaada neljäsosa kuorrutteesta kakulle ja tasoita se veitsellä. Nosta kakku jääkaappiin ja anna pinnan hyytyä.

5.Sulata noin 50g taloussuklaata ja lisää suklaaseen 1rkl voita. Kaada seos pakastepussiin ja leikkaa pussiin pursotusta varten pieni reikä ja kirjoita kakun nimi eli Sacher kakun pintaan.

6.Leikkaa paloiksi ja nauti!

Lähde: Maku 5/2009

Muista!

Kun sulatat suklaata vesihauteessa, ei suklaan joukkoon saa joutua yhtään vettä! Myös pelkästään vesihöyry voi aiheuttaa sen, että suklaasta tulee kovaa ja kokkareista.

_____________________________________

Kasvissosekeiton ohje.

Ainekset:

2 pussia pakastevihanneksia, tuoreetkin kelpaa, kun pilkkoo (esim. porkkana, peruna, selleri, lanttu yms).

2 l vettä

2 kasvisliemikuutiota

Persiljaa

½ tl mustapippuria

Tarvikkeet:

Kattila

Soseutin

Valmistus:

Ota kasvikset sulamaan, jos käytät tuoreita, niin huuhtele, kuori ja pilko ne.

Laita kasvikset ja mausteet kiehumaan veteen ja annan niiden kiehua pehmeiksi. Jos vettä jää paljon, niin kaada melkein kaikki pois, mutta jätä silti hieman pohjalle, koska muuten keitosta tulee liian paksua.

Soseuta vihannekset ja ripottele persiljaa niiden joukkoon.

Anna hieman jäähtyä ja nauti.

Enpa sitten tiedä onko täällä muita, jotka pitävät enemmän kasvisruuista. Jos on, niin tuossa on teille hyvä ohje ja viellä helppo ja nopea valmistaa (:

__________________________

Kauralastut:

2½ dl sokeria

1½-2 dl kaurahiutaleita

2dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniliinisokeria

½ dl maitoa

½ dl vaahterasiirappia

1½ rasvaa

175 asteessa uunissa 7-10 min ja nauti.

___________________________

Hunaja-Marjapiirakka

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

100 g voita

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

3 rkl hunajaa

2 dl sekamarjoja

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe. Nypi ne voin kanssa murotaikinaksi. Ota ryynimäisestä massasta erikseen 1 dl taikinaa. Lisää kananmuna lopputaikinaan. Älä sekoita kovin paljon. Levitä tämä taikina voidellun tai leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle, ja sen päälle marjat. Valuta hunaja tasaisesti marjojen päälle. Laita sivuun ottamasi massa marjoille peitoksi. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 min.:)

______________________________

Oma tekemä jäätelömössö:

Jäätelöä

5 vohvelitankoa

1tl hunajaa

1tl vaniliakastiketta

Nomparelleja

Laita pala jäätelöä kulhoon. Sekoita jäätelö mömmöksi. Murskaa vohvelitangot. Kaada murska jäätelön sekaan. Kaada hunaja ja vaniliakastike jäätelön sekaan. Laita nomparelleja vähän sekaan. Sekoita mömmö, ja jäätelömössö on valmista. Voi lisätä muitakin aineksia.

_____________________________

Tässä tulee:

Hieman erilainen pirtelö:

Coca-Colaa / Pepsiä

Jäätelöä

Oboy-Kaakaojauhetta (Ei pakko)

Sulata jäätelöä hieman ja laita se tehosekoittimeen Colan tai Pepsin kanssa. Voit lisätä sekaan kaakaojauhetta, mieluiten Oboyta. Se ei maistu Colan ja jäätelön seassa ollenkaan ällöttävältä, tai oikeastaan tuskin lainkaan.

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

Pirtelö: (tämä on helppo ohje, mutta teen sen kuitenkin)

2 dl vaniljajäätelöä

2 dl maitoa

2 dl hedelmiä tai marjoja

Sekoita ainekset tehosekoittimilla.

Valmis. Nautitaan kylmänä.

Vierailija

Voi myös laittaa kaakaojahetta tai suklaan paloja niin tulee suklaa pirtelöä.

Suklaa- muffinssit

100 g voita

2, 5 dl sokeria

1 dl maitoa

2 munaa

Sekoita keskenään vaahdoksi

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

0, 5 tl suolaa

Sekoita keskenään

Lisää vähitellen jauhot vaahtoon ja paista 200 asteessa, 20- 25 minuuttia.

:)

Vierailija

Do dii... Heti vajos, sorry tuplat.

__________________________________________________

Tuplasuklaakeksit

200 g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

4 dl vehnäjauhoja

20 g valkoista- tai tummaasuklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuiva- aineet ja lisää suklaa pieninä palasina. Muotoile isoja pyöreitä keksejä. Paista 175 asteessa, noin 10- 15 minuuttia.

:)

Vierailija

No, tälläinen lyhyt ohje.

Sämpylät

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1- 2 rkl sokeria tai siirappia

2 tl suolaa

5 dl grahamjauhoja

6- 8 dl vehnäjauhoja

1/2- 3/4 margariinia tai öljyä

Paista alhaalla noin 10 min. 225 asteessa

:)

Vierailija

Munkit

50 g voita

1 muna

3 dl maitoa

1 rkl hiivaa

1/2 tl suolaa

1 dl sokeria

8 dl vehnäjauhoja

Paista munkit öljyssä

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Muutamia välipala/helppoja aamupalavinkkejä:

Kreikkalainen munakas

3 munaa

2 tomaattia

½ prk salaattijuustokuutioita

½ Prk mustia/vihreitä oliiveja

basilikaa

vettä

mustapippuria

suolaa

öljyä

1) Valmista munakasmassa: Riko munat,lisää n.3 rkl vettä, lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan (suositus: n. 0,5-1tl). Sekoita kaikki sekaisin.

2) Kuumenna öljy pannulla, lisää munakasmassa. Työnnä/vedä munakasmassaa reunoilta keskelle, niin että munakasmassa hyytyy joka puolelta. Paista munakasta miedolla lämmöllä. Kun munakas on hyytynyt pinnalta, ota pannu pois liedeltä.

3) Viipaloi tomaatit ja lado tomaattiviipaleet munakkaan päälle, lisää salaattijuustokuutiot ja oliivit. Viimeistele basilikalla.

--------------------------------------------------

Vierailija

Tässä taas tälläinen.

_______________________________

Jäätelö

2 dl kermaa

1 rkl sokeria

Vatkataan vaahdoksi

2 munaa

1 rkl sokeria

Vatkataan vaahdoksi

Vaahdot yhdistetään varovasti sekoittaen. Lisätään 2- 4 rkl. kaakaota tai 2 tl vanilliinisokeria.

:)

Vierailija

Jee,

Mulla on yksi!

No, jos olet liian laiska tehdä itse ruokaa:

1. Osta suklaata

2. Yum!

~ItKuPiLLi!~

Operaatio UniLaiska agentti

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Tässä tulisi yhden herkullisimpien jälkiruokien ohjeista.. hyvät naiset ja herrat: Sacherkakku:

Pohja:

200g tummaa suklaata

6 munaa

150g voita huoneenlämpöisenä

2½ dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

Kostutus:

1½ vahvaa kahvia

1rkl sokeria

(1/4 dl tummaa rommia)

Täyte:

4dl aprikoosihilloa

Kuorrutus:

1½ dl kahvikermaa

200g taloussuklaata

1rkl voita

1.Kuumenna uuni 175-asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota voi ja lisää joukkoon keltuaiset ja vähän jäähtynyt suklaa. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Vaahdota valkuaiset ja lisää sitten sokeri-vaniljasokeriseos pienissä erissä vaahdottamisen aikana. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele vaahto varoen suklaaseokseen.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita lastalla pintaa. Paista uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä.

2.Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta pohja kakkualustalle. Kostuta kakkupohja hyvin. Levitä aprikoosihilloa reilusti pohjalle, jätä noin 1dl kakun päälle levitettäväksi. Kostuta päällimmäinen kakkupohja leikatulta puolelta ja nosta se toisen pohjan päälle.

3.Levitä ohut kerros aprikoosihilloa myös kakun pinnalle, jotta suklaakuorrutus ei imeydy kakkuun. Sivele hilloa halutessasi ohuelti myös kakun reunoille.

4.Kuumenna kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Lisää voi sekoittaen joukkoon. Ota kattila levyltä ja kaada neljäsosa kuorrutteesta kakulle ja tasoita se veitsellä. Nosta kakku jääkaappiin ja anna pinnan hyytyä.

5.Sulata noin 50g taloussuklaata ja lisää suklaaseen 1rkl voita. Kaada seos pakastepussiin ja leikkaa pussiin pursotusta varten pieni reikä ja kirjoita kakun nimi eli Sacher kakun pintaan.

6.Leikkaa paloiksi ja nauti!

Lähde: Maku 5/2009

Muista!

Kun sulatat suklaata vesihauteessa, ei suklaan joukkoon saa joutua yhtään vettä! Myös pelkästään vesihöyry voi aiheuttaa sen, että suklaasta tulee kovaa ja kokkareista.

Vierailija

Djaaa. Tuota ei voi kyllä laskea ohjeeksi. Tai no onhan se periaatteessa ohje, mutta väärän lainen.

----------------------------------

Vohvelitaikina

3 munaa

3 dl maitoa

1 dl kermaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

:)

Vierailija

Onhan täällä paljon herkullisia ohjeita.

Enää ei keitto kirjoja tarvitse mistään etsiä

katsoo vain täältä.

Aika kätevää!!

Itselläni ei ole mielessä mitään ohjeita nyt, mutta laitan jos tulee

mieleen.

-ankkakkna-

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Kesän tullessa (tai onhan se tullut jo) on aika kokeilla uusia herkkuja niin grilliin kuin kahvipöytäänkin. Jos iänikuinen makkaran kärisyttäminen kyllästyttää, niin poimi muutama vinkki tästä tai jostain muualta:

SAVULOHI-KASVISNYYTIT

savulohta

keitettyä perunaa

kesäkurpitsaa ohuina viipaleina

sipulia hienonnettuna

suolaa

pippuria

öljyä

1) Leikkaa foliosta pieni neliönmuotoinen pala ja sen päälle vielä pieni pala, jonka päälle laitat nyytin täytteet. Laita kaikkia täytteitä sopivasti. Pirskota ensin hieman öljyä folion päälle, jotta täytteet eivät tartu folioon kiinni. Taita nyytit sitten nyyteiksi. Kuumenna nyyttejä parilalla n.5 minuuttia.

Itse söin todella mahtavia nyyttejä viime kesänä pihamme grillijuhlissa. Siinä nyytteihin oli laitettu myös tomaattia, joka toi hieman kosteutta nyytteihin. Tomaattikin käy, mutta itse olin jättänyt sen tässä tapauksessa pois, koska kesäkurpitsasta irtoaa kuitenkin nestettä...

Kesäkurpitsa on muuten parhaimmillaan grillissä paistettuna, joten kannattaa kokeilla. Savulohen ja uuden suomalaisen perunan yhdistelmä on varsin vallaton.

VALKOSUKLAA-VADELMAKAKKU

150g digestivekeksejä

75g juoksevaa margariinia

4 liivatelehteä

2dl kuohukermaa

2tlk valkosuklaa-limerahkaa (Valio)

2rkl sokeria

2tl vaniliinisokeria

100g valkosuklaata

vadelmia

1) Murskaa keksit kulhossa ja sekoita margariini niiden joukkoon. Nypi seos tasaiseksi. Levitä keksimurska irtopohjavuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi (ei reunoille!) Laita kakkupohja jääkaappiin.

2) Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen ja tee täyte: Vaahdota kerma, sekoita joukkoon muut ainekset. Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan veteen. (Huom! vesi ei saa olla kiehuvaa!) Sekoita liivatelehdet haarukan/lusikan avulla veden joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos rahka-kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4-5 tunniksi.

3) Koristele kakku valkosuklaarouheella- ja/tai paloilla sekä vadelmilla. Anna mielikuvituksen viedä.

4) Keitä kahvit ja nauti.

Tämä herkullinen kakku sopii mainiosti niin grillijuhlien jälkiruoaksi kuin myös sunnuntaiaamun kahvikesteille. Jos tarjoat kakkua aamulla, niin se kannattaa tehdä illalla, jolloin sen saa yöksi jääkaappiin. Kakku on raikas ja senpä takia sitä jaksaa syödä myös kuumanakin kesäpäivänä. Mikäli valkosuklaa ei hivele makunystyröitä, niin kokeile vaikka tummaa suklaata..

MANSIKKA-SINIHOMEJUUSTOSALAATTI

salaattia (jääsalaattia, lollo rossoa)

tomaattia viipaleina

mansikoita lohkoina

aurajuustoa isoina paloina

pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä

oliiviöljyä

Leikkaa salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi, viipaloi tomaatit, lohkoa mansikat, revi/leikkaa aurajuustosta kunnon kokoisia paloja ja asettele nämä kaikki siististi laakealle alustalle. Ripottele joukkoon hieman siemeniä ja anna kosteutta oliiviöljyllä. Mausta tarvittaessa esim. pippurilla.

Tätä verratonta kesäillan salaattia maistoin viime kesänä ja ihastuin siihen heti. Mansikoiden tuoreus ja sinihomejuuston pehmeys ovat verraton yhdistelmä jääsalaatin ja tomaatin rinnalla. Terveysviranomaisetkin pitäisivät tästä herkusta, kun mukaan laitetaan vielä siemeniäkin, joista saa paljon hyviä rasvoja (+ se oliiviöljy!)

JUUSTOISET GRILLIMAKKARAT

4 Kabanossia

tomaattia

sipulia

juustoa

chilillä maustettua kastiketta tms...

Leikkaa makkaroihin syvät viillot ja asettele jokaiseen viiltoon hieman pieneksi leikattua tomaattia (tai viipaleina), hienonnettua sipulia, sivele makkaran pintaan chilillä maustettua kastiketta (HP:llä tai jollain muulla taitaa näitä olla) ja ripottele makkaran pinnalle runsaasti juustoraastetta. Laita makkarat paistumaan ja paista niin kauan, että juusto sulaa kauniisti pinnalle.

Tämä osoittaa miten yksinkertainen voi olla maukasta. Tähän helppoon ruokaan löytyy ainekset jos ei omasta, niin sitten vaikka naapurin kaapista. Ja jos lainaat naapurilta aineksia, niin voit pyytää myös häntä syömään. Makkarabileet pystyyn! Hasta La Vista! Ja mitä tulisempaa, niin sen parempi. Käytä jalopenoja tai tuoretta chiliä, jos haluat potkua elämääsi.

Tässä oli kesäkuun grillivinkit...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat