Miksi uusimmat tarinat ovat niin samanlaisia??

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Mielestäni Aku Ankassa on liian paljon samankaltaisia tarinoita ja niiden loput arvaa jo ensimmäisen sivun luettuna?? Onko kukaan samaa mieltä?

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Huomasin tämän pari vuotta sitten. Erästä taskukirjaa lukiessani havaitsin, ettei missään tarinassa ollut mitään yllätyksellistä, koska kaiken osasi ennakoida. Tähän on vain yksi selitys: Miksi tehdä käänteikästä tarinaa, kun rahaa saa vähemmälläkin ja vielä yhtä paljon (ja enemmänkin). Ei pahalla, mutta tuntuu, että Disney-tekijöillä on noussut raha päähän. Sen takia Rosakin lopetti, ainakin osittain sen takia. Samanlaisuus johtuu siitäkin, että esim. Ankka-lehdessä on vain muutama käsikirjoittaja ja piirtäjä, joiden tarinoita tulee aktiivisesti ja ne käsikirjoittajat ovat tyyliltään melko identtisiä. Per Hedman ja Gorm Transgaard ovat melko samanlaisia vaikka heissä onkin eroavaisuuksia. Pat ja Carol McReal on lähellä Transgaardia, mutta muistuttaa Michael T. Gilbertiä enemmän. Janet Gilbert muistuttaa myös Pat & Carol McRealia. Tuntuu, ettei käsikirjoittajilla ole enää omanlaista ja erottuvaa tyyliään. Klassiset perusjuonet ja tarinakaavat tulevat vuosien takaa ja niitä on kierrätetty useasti. Uudenlaisia rakenteita on silti äärettömästi ja on vain käsikirjoittajan laiskuutta, jos ei jaksa miettiä aivan uudentyyppistä juonikaavaa. Onneksi Kari Korhonen omaa sentään omintakeisen tarinankerrontatyylin. Uusimpien tarinoiden samankaltaisuudessa myös piirtäjät ovat syyllisiä. Yleinen piirtäjä antaa tarinoillee samankaltaisen kuvan vaikka käsikirjoittaja onkin eri. Piirtäjillähän on aina oma näkemyksensä käsikirjoituksesta ja ne kertovat sen omalla tyylillään. Ankka-lehti kaipaa kipeästi uusia piirtäjiä, jotta tarinatkin tuntuisivat kaikessa tyypillisyydessään erilaisilta.

Vierailija

Roope saa vihiä aarteesta. hän lähtee akun ja poikien kanssa etsimään tätä aarretta. karhukopla saa kuitenkin vihiä aarteesta ja he lähtevät seuraamaan roopea. Tämä on toistunut kymmenissä tarinoissa.

Vierailija

Totta. Aika pitkälti vanhojen juonien kierrätystä. Välillä ärsyttää... Toisaalta voi myös ajatella, että Aku Ankkaan kuuluukin liittyä tietty ennustettavuus - esim. Akun hiiltyminen ja hommien meneminen pieleen tavalla tai toisella.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Toulouse kirjoitti:Totta. Aika pitkälti vanhojen juonien kierrätystä. Välillä ärsyttää... Toisaalta voi myös ajatella, että Aku Ankkaan kuuluukin liittyä tietty ennustettavuus - esim. Akun hiiltyminen ja hommien meneminen pieleen tavalla tai toisella.

Ei aina voi keksiä uutta.

Vierailija

Onhan ne. Don Rosan joissain tarinoissa on liian tyhmä juoni.

Esim. Kadonneen kirjaston vartijat: siinä on ihan liikaa historiaa, ja tylsä lukea

Vierailija

Ei. Itse asiassa hyvää, mutta aiemmin käyttämätöntä juonta on aika hankala keksiä, vaikka kyllähän niitäkin aina silloin tällöin tulee.

Vierailija

olen vähää samaa mieltä kaikkien jo kommentoineiden kanssa. aina ei voi keksiä uutta, mutta liikaakin käytettyjä juonia on jo liikaa.

Vierailija

Ehkäpä nuoria käsikirjoittajia joilla voisi olla täysin uusia ideoita, on vain vähän...? Kuitenkin pitkissä esim. Don Rosan seikkailutarinoissa on kiva uusi juoni.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat