Taskarin juhlakirja

Seuraa 
Liittynyt27.11.2008

Hei! Tähän topiciin voit kirjoittaa mielipiteitä ja arvosteluja Taskarin juhlakirjasta. Toki voit täällä myös ihan vaan muutenkin pulista kyseisestä opuksesta. Itse voitin kyseisen kirjan Roope-sedän palkintotehtävästä 2/10.

karvisfani97

Sivut

Kommentit (52)

HENRI K J L
Seuraa 
Liittynyt29.11.2009

Aha. Musta se kirja oli oikein hyvä.Huomasitko muuten, että joka sarjalla on oma väri? Kaikki sarjat olivat mahtavia ja tuttua ja turvallista taskari laatua.

Kuittaan.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Taskarin juhlakirja

karvisfani97 - 09.05.10 11:14 (ID 523466) En ole vielä lukenut kyseistä eeposta. karvisfani97

Vierailija

Kolme viikkoa sitten se oli arvosteluni aihe Ilta-Pulussa. Siellä kun töissä olen. Annanpa arvosteluni tähänkin:

____________________________________________________________________________________________________

OP:n Viikon 15 arvostelussa Taskarin juhlakirja:

Taskarin juhlakirja on kolmas Suomessa julkaistu, Juhlakirja-nimeä kantava kokonaisuus. Kirja juhlistaa Taskarin 40-vuotista taivalta vuodesta 1970 aina tähän päivään asti.

Ulkoasu:

Kansi ja takakansi ovat todella juhlistavia.

Etukannesta löytyy niin juhlanauha, kuin myös Cavazzanon Aku, sekä Taskari 40 vuotta-logo.

Takakannelta löytyy taasen suuri täytekakku - ja tottakai nelikerroksinen, Frecceron taiteilemana. Taskarit 1-360 on hienosti osattu liittää kansiin, ja ne luovat mukavaa tunnelmaa.

Myös sivujen hieno väri on mukavaa:

sinistä, vihreää ja punaista, eli toisin sanoen mukavaa vaihtelua.

Esipuhe:

Ennen varsinaisia tarinoita vuorossa on tuttu ja turvallinen Esipuhe. Siinä kerrotaan hiekanjyväsiä Taskarin taipaleesta.

Jotain siitä kyllä jäi puuttumaan, sillä Taskarin vaiheet olisi pitänyt luetteloida paremmin ja ilman puutteita.

Timo Ronkainen on silti todella mestarillinen Esipuheiden väsääjä - ja Ankkalinnan Pamauksen päätoimittaja.

Sisällys:

Roope-setä:

Tulvasta toimeen

Cavazzanon kuvittama ja Giorgio Pezzinin suunnittelema tarina on mitä mainioin aloitukseksi. Se on myös paitsi vanha nostalginen tarina, myös upea vasta näin myöhään meillä Suomessa nähtynä. Pezzinin idea on lystikäs, ja Cavazzano osaa todella hyvin kuvittaa sen. Tarina etenee hyvin, ja Kroisos saa jälleen kerran syödä hattunsa - kirjaimellisesti.

Mikki Hiiri:

Outoa menoa Uusikylässä

Casty on nykyajan mahtikäsikirjoittaja. Kaikki hänen suunnittelemansa Mikki-tainat ovat parasta luettavaa. Ja kun hänen käsikirjoituksensa yhdistetään Massimo De Vitan uuteen tyyliin, tulos on tattu mestariteos. Tarina on kerrassaan loistava, kirjan parasta antia. Ei Castyä turhaan sanota Romano Scarpan manttelinperijäksi!

Aku Ankka:

Kenelle käsi kukkuu

Hieno tarina Gian Giacomo Dalmassolta. Luciano Bottari on myös hyvä kuvittaja, joten tarina on hyvä. Karhukopla ja Velmu Viurusilmä on mukava nähdä yhteistuumissaan. Huonostihan heille käy, kuten aina. Ja varsinkin Karhukopla on saanut sen kokea turhankin monia kertoja.

Mikki Hiiri ja harhanäyt

Todella hyvä tarinakokonaisuus Silviano Mezzavillan kädestä. Romano Scarpan piirrokset luovat tarinaan juuri oikeanlaista tunnelmaa. Vanha mestari on tässäkin tarinassa osannut kuvata varjoja, hahmoja ja ennenkaikkea ilmeitä hyvin.

Roope-setä:

Ankkakuninkaan aarteet

Tämä tarina olikin oikeastaan aika tylsä, ja odotin siltä enemmän. Nino Russo ei ole ollut hyvässä terässä tätä kirjoittaessaan, mutta onneksi sille saatiin hyvä piirtäjä, itse Andrea Freccero. Tarina on hyvin tylsä, vain jauhamista ja jauhamista. Kaiken lisäksi se on julkaistu aiemmin. Kirjan huonoin tarina.

Musta Pekka:

Zivistyksen valo

Todella hupaisa tarina! Tito Faraci on ollut kovassa iskussa tätä suunnitellessaa, kuten myös suomentaja. Tarina on kertakaikkiaan loistava. Silvia Zichen piirrokset kuvaavat tarinaa täydellisesti, mitään puutteita ei ole. Tälle ainakin sai nauraa - toisin kuin edelliselle.

Taikaviitta ja ryöstöverotus

Kirjan ainut Taikis-tarina on kiitettävä, muttei lainkaan parasta antia. Kuten ensimmäinen, myös tämä tarina on peräisin Giorgio Pezzinin kynästä. Corrado Mastantuono osaa piirtää Taikaviitan ja kaiken muunkin hyvin ja ilmeikkäästi. Loppujen lopuksi todella maittava Taikaviitan seikkailu.

Mikki Hiiri:

Kurpitsatilan kummitukset

Tämäkin on aiemin julkaistu, mikä ei ole hyvä juttu. Mutta onneksi tämä esitetään nyt kokonaisuudessaan, toisin kuin aiemmin Suomessa. Kuten Pezziniltä, myös Dalmassolta saatiin kirjaan toinen juoni. Tarina onkin sekä vauhdikas että viihdyttävä, vaikka Giovan Battista Carpin kuvitus ei olekaan ollenkaan terässään. Sarjassa esiintyy sekä Mustakaapu, että Musta Pekka, mikä onvarsin kiintoisaa. Mielestäni tarina oli kuitenkin suhtkoht hyvä.

Aku Ankka:

Taiteen kentällä

Hyvin mahtava tarina Enrico Faccinilta. Herra on sekä käsikirjoittanut että kuvittanut tarinan, mikä on mukavaa. Tarina on hauska, ja sille sai nauraa oikein makeasti. Myös sopiva lopetus kirjaan. Aku ja Touho jaksavat aina yllättää - ja ennenkaikkea naurattaa.

Yhteenveto tarinoista:

Tulvasta toimeen: 9½

Outoa menoa Uusikylässä: 10-

Kenelle käsi kukkuu: 9+

Mikki Hiiri ja harhanäyt: 9+

Ankkakuninkaan aarteet: 7-

Zivistyksen valo: 10-

Taikaviitta ja ryöstöverotus: 9+

Kurpitsatilan kummitukset: 8½

Taiteen kentällä: 9½

Kokonaisuus:

Taskarin juhlakirja oli ensin todella suuri pettymys, sitten sensaatio, jonka jälkeen se on pysynyt keskiverto kirjana.

Kannesta kanteen se on ollut hieno kirja, joka on hyvä juhlistamaan Taskukirjojen pitkää taivalta.

Onnea Aku Ankan Taskukirja!

____________________________________________________________________________________________________

Sellainenhan se oli.

OP kuittaa.

karvisfani97
Seuraa 
Liittynyt27.11.2008

Tässä vähän taustatietoa Taskarin juhlakirjasta niille, jotka eivät ole vielä ostaneet kyseistä kirjaa:

Kirjan piirtäjäkaartiin kuuluu mm.: Giorgio Gavazzano, Romano Scarpa, Massimo De Vita, Casty, Tito Faraci ja Silvia Ziche.

Kirjan yhdeksästä tarinasta kuusi on Suomessa ennen julkaisemattomia ja niistä yksi julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa alkuperäisessä muodossaan.

Kannattaa mennä ostamaan! Kirjan suositushinta on 29 euroa.

karvisfani97

Vierailija

Mutta kaikista pidin yhtä paljon, joten olisi vaikea sanoa mistä eniten.Mutta sehän ei edes kuulu tähän topicciin. :)

Vierailija

Omistan kyseisen kirjan ja todella hyvähän se on! Hauskakin ja tarinat ovat todella kivoja. Jokaisella tarinalla tosiaan on oma värinsä. Kirjasta löytyy jopa Toivesarjoja ja Klassikoita.

-Scrooge McD, World the richest duck and King of the Klondike-

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat