Käsikirjoittajien top 10

Seuraa 
Liittynyt11.7.2010

Hei, tänne saatta lisäillä omia suosikkikäsikirjoittajianne Top-lista-muodossa (sen ei ole pakko olla top 10, vaikka otsikko niin väittääkin. Olisi myös mukavaa, että kirjoittaisitte perustelut niiden suosikkikäsikirjoittajienne nimien perään.

Sanokaa toki jos tällainen aihe on jo.

Voisin vaikkapa itse laatia oman listani:

1. Rune Meikle - Hänen käsikirjoittamia tarinoitaan on aina kiinnostavaa lukea, sillä ne ovat hyvin jännittäviä ja dramaattisia sekä poikkeavat tavallisesta käsikirjoittajamassasta. ATTK 220: ssa (Letkujenkka) on hänen ensimmäinen Aku Ankan taskukirjassa ilmestynyt tarina "Astraaliankka". Lukekaa se, niin voitte hieman valaistua siitä, millainen käsikirjoittaja Meikle todella on. Hänen tarinoistaan löytyy nimittäin jokaiselle jotain, kauhusta huumoriin, samassa tarinassa!

2. Guido Martina - Ilmeisesti makabeerein käsikirjoittaja ikinä, jonka tarinat suorastaan pursuavat mustaa huumoria ja kovan maailman tapahtumia. Ei olisi lainkaan ihmeellistä, että joku tarinan päähenkilöistä kuolisi kesken tarinan. Martinan käsikirjoituksista löytyy myös varsin absurdeja piirteitä, joita näkyy varsinkin hänen uransa alkuvaiheessa 1950-luvulla. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon vuonna 1951 valmistunut tarina "Jättiläissirkat", jossa poukkoillaan tapahtumista ja henkilöhahmoista toiseen aivan kuin entisaikojen strippisarjakuvissa. Surrealistikäsikirjoittajat ovat aina kiehtoneet minua.

3. Henning Kure - Olen lukenut vain yhden Kuren käsikirjoittaman tarinan, mutta jo se riitti vakuuttamaan minut, että hän on huippuluokan käsikirjoittaja. Se oli varsin kiehtovalla tavalla hyvin tunnelmallinen tarina, josta ei puuttunut dramaattisuutta sekä yllättäviä käänteitä. Tarinan eteneminen tapahtumasta toiseen oli hyvin sujuvaa ja ammattimaista, miksihän hänen käsikirjoituksiaan ei ole julkaistu enää?

4. Allan Riis - Käsikirjoittaja, joka kirjoittaa hyvin yksinkertaisista asioista, mutta osaa muuttaa ne taidokkaasti hyvin kiinnostavaksi tarinaksi. Hänen tarinansa kulkevat ikäänkuin hidastetusti, jolloin ehtii huomata jokaikisen pienenkin detaljin tarinassa. Varsinkin AATK 175: ssä julkaistu Mikki-tarina "Laskuja maksamassa" on varsinainen taidonnäyte siitä, miten Riis osaa miettiä tarkalleen sen, miten tarina kulkee ja päätyy omaperäiseen loppuratkaisuun. Ehdottomasti käsikirjoittajien eliittiä.

5. Dave Rawson - Jännittäviä aikamatkailutarinoita kirjoittava henkilö, joka on tullut tunnetuksi lukuisten aikaparadoksi-kohtaustensa ansiosta. Rawsonin tarinat ovat aina hyvin kiehtovia, sillä on jännittävää nähdä mihin tilanteeseen päähenkilöt jokaisen kohelluksen ja kommelluksen jälkeen päätyvät... päätyen silti seikkailunsa alkupisteeseen! Tällainen nerokkuus ja aikamatkailuille irvailu on mieleeni.

6. Andreas Phil - Hyvin dramaattisesti kulkevia tarinoita käsikirjoittava henkilö, jonka tarinoissa jokaisen hahmon ja henkilön tunteet on helppo ymmärtää ja käsittää, jolloin myös helposti käsittää käsikirjoittajan oivallisuuden. Yleensä varsinkin aloitus alkaa ns. "keskeltä" tarinaa, josta tarina ikäänkuin jatkuu eteenpäin. Tällainen taktiikka vain tekee tarinaa yhä luonnollisemmaksi, mistä pidän.

7. Tito Faraci - Pääsi listalleni erityisesti tarinoidensa huumorin ansiosta. Hänen tarinansa ovat erilaisia ja koomisella tavalla toteutettuja, mutta niissä on myös jotain vakavamielistä ja aiheellista, toisin kuin eräiden muiden "huumorikäsikirjoittajien" kanssa. Tito Faraci on yksi niistä kirjoittajista, joita tulee vastaan erittäin harvoin, mutta kun sellaisen näkee, voi iloita sydämensä kyllyydestä.

8. Antonella Pandini - Usein syvästä rakkaudesta kirjoittava käsikirjoittaja, jonka tarinoista ei draamaa, synkkyyttä ja sydämenrikkoutumisia puutu. Hänen tarinoissaan jopa tarinan pahikset voivat rakastua johonkuhun päähenkilön ystävistä. Mutta ei hän kirjoita pelkkiä hempeilytarinoita, vaan myös jännittäviä seikkailutarinoita. Näissä tarinoissa on hyvin ahdistava ja dramaattinen tunnelma.

9. Byron Erickson - Egmontin tuotantopäällikkö, joka on erikoistunut tekemään myös käsikirjoituksia. Hänen tarinoissaan leikitellään usein hahmojen tunteilla ja ankkasarjakuvien historiallisilla käänteillä, jota ei paljoa ole näkynyt. Ericksonin tarinat ovat maagisen omaperäisiä.

10. Noel van Horn - Selvästi isänsä poika! Noel on yksi nykypäivän mestarillisimpia piirtäjiä ja käsikirjoittajia, sillä hänen tarinansa ja piirroksensa ovat mitä omaperäisempiä ja niistä löytyy tiettyä syvyyttä joka pistää jokaisen pohtimaan mitä erilaisempia aiheita. Jotkut vihaavat tätä tekijää, mutta minä ihailen!

Kommentit (2)

Vierailija

Tällaisia on jo aika monta... Joten joudun valitettavasti sanomaan lukkoon. Ei pahalla.

Anteeksi lyhyt viesti.

-HH! Höhöö!

DONUONTYHMÄ
Seuraa 
Liittynyt11.7.2010

Kerro edes yksi esimerkki, joka vastaisi prikulleen tätä aihetta tai edes käsikirjoittajien top-listaa. Vaikka hakemalla hain, ei samanlaista aihetta löytynyt...

Joten eiköhän anneta tämän aiheen olla olemassa, edes vähän aikaa. :)

(jostain syystä kaikki täällä luomat aiheeni kyseenalaistetaan..?)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat