Nimitysuutisia!

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Hoi!

Olemme värvännneet kauan kaivattuja käyttäjämoderaattoreita Aku Ankan sivuille tästä päivästä lukien. Ensimmäisinä kunnian saivat AkeMake ja _wonderlust_, jotka lienevät teille kaikille hyvin tuttuja keskustelijoita ja sivuston pitkän linjan aktivisteja. Toivottavasti saamme näin keskustelupalstasta teille kaikille mieluisamman paikan taittaa sanan peistä Ankka-aiheista ja niiden vierestä!

Kesän edetessä ja syksyn alkaessa luvassa muutakin kivaa, mutta niihin palaamme sitten kun on oikeasti jotain näytettävää!

AkeMakelle ja _wonderlustille_ onnittelut!

Aki

Akkarin toimituspäällikkö

ja netin päätoimittaja

PS. Napauttakaa tähän ketjuun myös toiveitanne ja ehdotuksianne niin lehden kuin netinkin osalta. Ilolla katselin viimeisen blogipäivitykseni Mikki-keskustelua!

Sivut

Kommentit (133)

Vierailija

Onnea uusille käyttäjämodeille ja onnea uusiin tehtäviin! Tätä on odotettu pitkään!

Ja sellainen toive olisi ( idea kurittomalta koiralta )

Että vain yli 100 tai kahdensadan merkin viestit hyväksyttäisiin tähän viestimäärään, mutta jos viesti ei ole esim. yli kaksisataa merkkiä, se tulee kyllä topiciin mutta ei lasketa viestilaskuriin? Näin saattaisimme välttyä hieman lyhyemmiltä viesteiltä tulevaisuudessa..?

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Toimitus, kiitos älyttömän paljon tästä! Tämä vetää sanattomaksi, vanhoja viestejä tuskin nämä modemme saa poistella, mutta kuitenkin tämä on iso askel parempaan tulevaisuuteen. Wondyn ja AkeMaken valinta ei ollut yllätys ja nyt voidaan sitten viimein lopettaa spekulaatiot modevalinnoista. Oikeat valinnat kuitenkin tuli, vaikka näillä kahdella henkilöllä ei ole kokemusta moderoinnista päivääkään : D. Turha muuten luulla että mikään jää tästä lähin huomaamatta, apua kyllä tulee asiattoman viesti painikkeen kautta ainakin minulta tarpeen tullen : ). Älyttömän paljon onnea Wondylle ja AM: lle : ), olette jobinne ansainneet sivuston edistämisenne ansiosta.

Tästä alkaa uusi aika Aa.fi:n historiassa!

//Niin sitä minun pelit ja leikit osiota voisi hieman miettiä. Kyselin siis palautteen kautta aiemmin olisiko ollut mahdollista saada tänne pelit ja leikit osio, koska leikit ja pelit vievät hyvin paljon tilaa monissa osioissa ja minusta ne olisi järkevää laittaa omaan osioonsa, jolloin muut tärkeät topicit olisivat enemmän pinnalla. Tähän en saannut aiemmin vastausta, joten laitoin sen nyt tähän kaikkien nähtäväksi.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Hienoa, että vihdoin saatiin käyttäjämodet tänne. Wondy, et sitten viitsinyt yöllä tästä kertoa Sarjiksessa :) Toivottavasti hoidatte työnne kunnolla ;) Pitääkin alkaa olemaan nyt kiltisti, ettei tuhmat modet laita jäähylle...vinkkinä muillekin käyttäjille tämä..

Vierailija

Ihneellistä, totta tosiaan. Jotain on saatu aikaankin! : D

Mutta miksi muita uudistuksia vasta myöhemmin..? Kaikkia kyllä kipeästi kaivataan, mutta tämä on kyllä tietysti hyvä alku.

Ehkäpä alku uudelle, valoisammalle ajalle AA:n historiassa!

Tehkääkin työnne huolella AM ja Wondy, kiitos ja kumarrus (myös Toimitukselle)!

Vierailija

Wou, sanoisinko nyt ihan oikeasti, että uusi aika on alkamassa! Kiitos toimitukselle, että valitsitte aivan oikeat henkilöt siihen hommaan, ja uskon että tämä nostaa kaikkien käyttäjin mielialatasoa ykkösestä sataanyhteen : )

Wondy ja Make vetää homman kunnialla, ja...No vaikka huumorilla, se on varmaa! : D Voimme heittää hyvästit vanhalle ajalle, ja toivottavasti jotkut vanhat mahtavat käyttäjät, jotka ovat täällä lopettaneet, löytäisivät tänne uudestaan. (Krhm, tämmöisenä pikkusena kehoituksena ; ))

Mutta kiitos Tomitus, ja Wondy ja Make: Hommat käyntiin : )

Ja lainatakseni OsuusPankkia, niin miksi muut uudistukset tulevat myöhemmin, vaikka niitä tarvittaisiin pikimmiten? : o

Gabi47
Seuraa 
Liittynyt2.6.2010

Upeaa,että wondystä ja AkeMakesta tuli moderaattoreita!He ovat tehneet töitä , ja ansainneet sen!Toivottavasti AA sivut nyt parantuvat.

Nyt joutuvat toivottavasti spämmit ja trollit kovaan kuriiin.Ja minulla olisi yksi toivomus AA sivuille.Että kun tekee topicia,ja kirjoittaa sen nimen viestikenttään,niin jos sen niminen topic olisi jo,siitä tulisi ilmoitus,eikä sitä hyväksyttäisi.Se vähentäisi paljon turhia topiceja.

Onnea Akemake ja Wondy!

/;

Vierailija

Onnea paljon AkeMake ja Wondy! Olette kunnian ansainneet.

Tuli mieleen, kun olen lueskellut vanhoja Roope- Setiä. Niin joskus niissä on ollut kerran kuukaudessa tai harvemmin Vanhan Visukintun Päiväkirja. Tämä päiväkirja on todella hauska ja sitä on todella mukava lukea. Ideanani olisi se, että jos vaikka kerran kuussa tai harvemmin olisi Aku Ankassa Vanhan visukintun päiväkirja. Vaikka kannessa. Mutta olisi todella mahtavaa saada tämä kyseinen päiväkirja Aku Ankka lehteen. Toivottavasti onnistuisi.

;) Lilla

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Iltapäivää taas tällekkin foorumille! Minun taukoni päättyi kyllä heti välittömästi, kun näin etusivulta jo "Nimitysuutisia AA.fi:_ssä!" ja katsoin tänne mitä se todella tarkoittaa. Nyt alan jälleen käymään täällä aktiivisesti, kuten aina ennen.

Kuten edellä ovat jo muutkin sanoneet niin tästä todella alkaa aivan uusi ja parempi aika akuankka.fi:_ssä!! :) :) Entinen aika on nyt entinen , nyt katseet akuankka.fi:n parempaan tulevaisuuteen. ;) Tämä on kaikella tavalla suuri askel kohti parempaa sivustoa. Käyttäjämoderaattoreiden valinta on mielestäni tärkeintä ja suurinta sekä parasta mitä täällä on tapahtunut koko tämän keväällä 2008 perusteellisesti uusitun sivuston historian aikana!

Eikä sitä tarvinne tällä kertaa perustella kovin paljon. Onhan tämä itsestään selvää. Käyttäjämoderaattorien merkitys on suunnaton tällaiselle(kin) sivustolle.

Ja mikä kruunaa tämän iloisen riemu-uutisen? Se, että hommaan valittiin juuri oikeat henkilöt. Ja siihen olen mitä tyytyväisin.

Nyt nousi toimituksen/ylläpidon uskottavuus valtavan harppauksen prosenteissa ylöspäin. toivotaan tosiaan, että näinkin merkittävä muutos sivustolla saa monet, ja vaikka kaikki vanhat hyvät käyttäjät palaamaan sivustolle.

Tästä valtava kiitos kuuluu koko toimitukselle ja uudistukseen vaikuttaneille henkilöille! Kiitos.

//: Niin ja tietysti paljon onnea Wondylle ja AkeMakelle!

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Loistavia uutisia.

Olen muutamia kertoja sanonut, että luotan siihen, että ylläpito tekee jotain. Sain takaisin luottamuksen jostain ylläpidon viestistä. Myönnän, että luottamukseni kerkisi jo hieman horjua, kun aikaa kului eikä mitään tapahtunut, mutta se ei kadonnut kokonaan. Tämä osoittaa sen, että ylläpito oli luottamisen arvoinen. Aikaa kului paljon, mutta silti saatiin sivuston suurin edistysaskel koskaan. (Toisena listalla on muokkausmahdollisuuden saaminen.)

Foorumin alkuajat olivat synkkiä. Ensimmäisissä topiceissa oli sentään pari hyvää, mutta taso oli matala. Kun uudistetusta sivustosta mainittiin lehdessä, tänne ryntäsi heti todella monia nuoria käyttäjiä, ja kun opastusta ei ollut (ei ohjeita, ei modeja, ei mitään), sivusto alkoi saada nykyisen tasottomuutensa. Ihmettelen yhä, miksei ylläpito ollut varautunut tilanteeseen. Tiedettiin, että Akkaria lukevat varsinkin lapset ja netissä käyviä ihmisiä Akkarin lukijakunnasta ovat lähinnä lapset. Miksei ylläpito osannut varautua siihen? Miksei ohjeita laitettu paitsi FAQ jonnekin piiloon ilman kunnollisia vastauksia? Selitettiin, että tekniikka ei tue modejen hankkimista, mutta asialle ei tehty mitään. Samoin ei tehty mitään keskustelujen huonolle tasolle. Siihen ei ollut varauduttu, eikä sille tehty mitään, kun tasottomuus alkoi syntyä. Toki pariksi päiväksi estettiin keskustelu johtuen roskaviesteistä, mutta se tehtiin vain kerran. Eikö riittänyt uskallusta tehdä se uudestaan? Miksi toimenpide tehtiin vain kerran? Miksei mitään muuta tehty? Sivusto alkoi mennä alamäkeä.

Sitten, kuitenkin pitkän ajan kuluttua, tehtiin päivityksiä. Ihmettelen, miksei samalla hankkiuduttu eroon turhista viesteistä. Paras uudistus oli [mielestäni] muokkaustoiminnon tuleminen. En tiedä, tehtiinkö tässä vaiheessa uudistuksia, jotka mahdollistavat käyttäjämodet, vai tehtiinkö ne salassa muulloin. Jos jälkimmäinen on toteutunut vaihtoehto, taas voin vain ihmetellä, miksei kaikkea tehty samaan aikaan. Jos taas muutokset tehtiin heti, voin vain ihmetellä, miksi modet tulevat vasta nyt. Uskon kuitenkin, että ainakin parhaat keskustelijat olivat ylläpidon (ja miksei toimituksenkin) tiedossa jo kauan ennen uudistuksiakin.

Nyt jotain on tapahtunut. Olen todella tyytyväinen ylläpitoon, vaikkakin ihmettelen hitautta. Valinnatkin olivat oivat ja ne osoittivat, että adressi oli onnistunut, sillä en usko, että AkeMake olisi muuten modeksi päässyt, koska hän ei kuitenkaan niin näkyvä ole. Adressin laatu lienee vaikuttanut paljon AkeMaken pääsyyn. En tarkoita kuitenkaan sitä, että hän olisi ollut väärä valinta. Päinvastoin! Molemmat valinnat olivat loistavia, ja jos minun olisi kahta modeksi pitänyt veikata, AkeMake ja Wondy olisivat veikkaukseni olleet, tai sitten Wondy ja joku yllätyskortti (Hiidenkirnua väläyttelin pari kuukautta sitten).

Miten modet tulevat vaikuttamaan sivustoon? Siinäpä mielenkiintoinen kysymys! En tiedä, mitä oikeuksia he saavat (tarkoitan tällä siis sitä, mitä he ovat kykeneviä tekemään, esimerkiksi topicien poistoa) ja mitä he saavat tehdä (mihin heillä on lupa). Uskon, että spämmi vähentyy huomattavasti, sillä modejen uskon ohjeistavan käyttäjiä paljon. Ohjeistus täältä onkin puuttunut, ja sitä on tehty lähinnä vapaaehtoisten käyttäjien voimin. Modetkin ovat tavallaan vapaaehtoisia käyttäjiä... Jos modet panostavat paljon ohjeistukseen, keskustelujen taso tulee nousemaan paljon. Toisaalta olemassa olevaakin spämmiä tulisi poistaa. Mielenkiintoista nähdä, mihin modet käyttävät voimansa. Siksi ihmettelenkin, miksi heitä on vain kaksi. Kaksi on hyvä askel aluksi, kuin kokeilua siitä, mihin pystytään, mutta modeja tarvitaan enemmän. Täällä on satoja sivuja täyttä roskaa. Lisäksi sitä tulee koko ajan lisää. Kaksi modea ovat melko voimattomia. He saavat siivottua näkyvät osat, mutta kokonaisuutena roskia on paljon.

Niin, kysymykseenikin pitäisi vastata eikä vain kierrellä ja kaarrella. Mitä modet saavat aikaan? Uskon, että he panostavat aluksi ohjeistukseen. Siten uskon, että he saavat vähennettyä spämmin tuloa radikaalisti. Olemassa olevalle spämmillekin soisi jotain tehtävän, mutta uskon, että sen aika koittaa myöhemmin. Tällä hetkellä modejen voimavarat ohjattaneen opastamiseen. Siten monet käyttäjät, jotka spämmäävät, koska eivät tiedä, mitä se aiheuttaa, lopettavat spämmin. Foorumien keskustelujen taso nousee... tai peleihin tulee lisää käyttäjiä, koska muuta ei voi mukamas tehdä. Olen silti luottavainen, että lyhyellä tähtäimellä keskusteluihin tuleva spämmi vähenee ja pitkällä tähtäimellä keskusteluisa oleva spämmi vähenee. Siten tästä voisikin tulla laadukas keskustelufoorumi, mutta kahdella ihmisellä kestää melko kauan saada kaikki kuntoon. Uskonkin, että kaksi ihmistä oli vain alun kokeilu, ja kun he osoittautuvat onnistuneeksi kokeiluksi, lisää valitaan virkoihin. Valitseminen vaan ei ole helppoa...

Toivon, että käyttäjämodet ovat aktiivisempia kuin modekäyttäjät. Uskon myös niin, sillä käyttäjämodet ovat alun perin olleet käyttäjiä, kun taas modekäyttäjät ovat modeja, joista on tullut käyttäjiä modetyön ohella. Jos ja kun käyttäjämodejen tulee myös opastaa käyttäjiä, he (tahtomattakin) osallistuvat keskusteluihin. Toivon vain, että heille ei käy samoin kuin modekäyttäjille: Keskusteluihin ei kommentoida millään tavalla, vaan ehdotellaan asioita (esimerkiksi tässä topicissa ylläpidolle on tehty jo paljon ehdotuksia ja itse asia on unohtunut täysin... modekäyttäjien lähettäessä viestejä käy samoin, kukaan ei kommentoi viestien asiaa vaan kaikki puhuvat jotain muuta, kuten kyselevät työstä tai tekevät ehdotuksia). Käyttäjämodejen uskon olevan aluksi hieman hiljaisempia kuin ennen (työkaluihin tutustuminen, uutuuden viehätys, äärimmäisen korkea motivaatio [ainakin toivottavasti], näyttämisenhalu ylläpidolle jne.), mutta eivätköhän hekin tule keskusteluihin aktiivisesti osallistumaan ainakin myöhemmin. Uskon, että aluksi heillä kestää aikansa tottua asemaansa ja he mahdollisesti odottavat, että käyttäjien kysymyshalu ja ihmettely lievenee, ennen kuin alkavat keskustelun aktiivisesti.

Täytyy tuttuun tapaani hieman hakea negatiivisiakin puolia tästä. Ensinnäkin on jo totuttu siihen, että ylläpito tekee jotain pientä uudistusta saadakseen huomiomme siihen, että jotain tehdään. Niin kävi, kun keskusteluaikoja muutettiin parilla tunnilla. Silloin ihmiset kiittelivät ylläpitoa sun muuta, vaikka muutos oli vain pieni ja vaikka toivottuja uudistuksia oli paljon muitakin. Uudistuksien kimpussa on paiskittu kauan, jos ylläpidon kaikki viestit pitävät paikkansa. Miksi sitten tämäkin tuli vasta nyt ja mitään muita toivottuja uudistuksia ei tehty samaan aikaan? Halutaanko tuoda ne julki yksi kerrallaan, jolloin niiden määrä vaikuttaisi suuremmalta? Teknisiä ongelmia? Muuten vain hitautta? Tämäkin saattaa haiskahtaa siltä, että haluttiin vain esittää, että ollaan tekevinäänkin jotain. (Itse en tuohon teoriaan usko, sillä modet ovat todellakin suuri uudistus!) Ihmettelen, miksi modejen tulossa kesti näin kauan.

Edellä olevista viesteistä (tätä kirjoittaessani, tai siis aloittaessani, One Piecen viesti on uusin) huomaa sen, että uutinen otettiin ilolla vastaan. Ylläpito nauttinee siitä. Tämä on heille loistava imagonkiillotus. On totta, että tämä on askel oikeaan suuntaan, vieläpä suuri harppauskin, mutta miksi se tehdään vasta nyt? Tekniset ongelmat tuskin voivat hidastaa vuosilla. Haluttiinko säästää nimitys johonkin tiettyyn hetkeen? Toivon, että siitä ei ole kyse. Kuitenkin tämä on suuri uutinen. Tämä on mielestäni sivuston paras tapahtuma koskaan, sillä tämä auttaa sivustoa niin paljon ja on vain hyväksi. Harmittelen kuitenkin sitä, miksi tömö tehtiin näin myöhään... Kaikkea spämmiä alkaa olla hankala poistaa. Kuitenkin, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Ennen kaikkea, onnea Wondylle ja AkeMakelle! Te olette paikkanne ansainneet, aivan omalla työllänne. Molemmat olette tehneet pitkään työtä keskustelujen hyväksi. Nyt vain saitte lisää työkaluja ja hienot tittelit. =) Onnittelut teille! Te ansaitsette ne, kuten myös paikkanne ensimmäisinä käyttäjämodeina. Tämä on suuri hetki, tämä hetki jää monen käyttäjän muistoihin.

Tämä on sivuston suurin kehitysaskel koskaan. Olen tyytyväinen!

~kirja

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Kiitos paljon Akille ja muille luottamuksesta sekä kaikille kiitokset onnitteluista.: ) Heti modejen tulemisesta kuultuani olen odottanut innokkaasti sitä päivää, kun asia viimein julkistettaisiin, koska modeja on odotettu niin hartaasti. Toivottavasti olemme kaiken odottamisen arvoisia, pyrimme toimimaan saamiemme ohjeiden sekä tietojemme varassa parhaamme mukaan.

Lainaus:
bm: Wondy ja Make vetää homman kunnialla, ja...No vaikka huumorilla, se on varmaa! : D


Ei pelkoa, huumoria ja naiiviutta ei unohdeta!: D Sama täti täällä horisee edelleen, mitä nyt pääsen vähän eri tavalla puuttumaan keskustelua häiritseviin ongelmakohtiin.

Vierailija

Onnittelut minunkin puolestani _wonderlust_:_lle ja AkeMakelle. Pitäkäähän lippu korkealla, jotta akuankka.fi pysyisi erinomaisena sivustona tästäkin päivästä lähtien! : D Tämä on kyllä todella mahtava juttu, kiitos, ylläpito!

Anteeksi erittäni tynkä viesti.

Mr Roope Ankka

Vierailija

Nyt on ihan pakko onnitella AkeMakea ja _Wonderlust_: ta! He ovat minusta ehdottomasto paikkansa ansainneet! Ja Toimituksen veikkauksen luulisi menneen oikein, kuka nyt ei tätä kaksikkoa muistaisi?

Eli vielä kerran onnea uusille, mahtaville käyttäjämoderaattoreillemme! :D :] :D :]

Kia K -Onnittelee AkeMakea ja Wondya!

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat