Ankka ja Mikki piirtäjien kehittäjät: Arvostelu

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tämä on tälläinen topi, jossa arvostellaan kaikkien aikojen Mikki ja Ankka kehittäjiä.

Esimerkki:

Kisumisun metku: Tony Strobl oli hyvä piirtäjä... jne.

Minun oma lista:

Mikkipiirtäjät:

Floyd Gottferdson: Floyd Gottferdson on kaikkien aikojen tunnetuin Mikkipiirtäjä. Hän teki Mikistä seikkailijan, eikä kotonaolijaa. Ensimmäinen Floydin Mikkistrippi oli vuodelta 1930. Siinä Floyd oli jo löytänyt oman hakunsa. Floyd jatkoi strippejään, ja vähitellen siirtyi pitkiin tarinoihin. Floyd ehti tehdä elämnsä aikana monia satoja tarinoita kotimaisiin öljyvärimaalauksiin.

Manuel Gonzales: Manuel Gonzalesin Mikkiura alkoi vuonna 1941. Vaikka Manuel teki lyhyitä yksisivuisia Mikki tarinoita, pidetään Gonzalesia kaikkien yksisivuisten kuninkaana. Gonzales jatkoi pitkää Mikkiuraansa, ja löysi oman tyylinsä. Gonzales lopetti uransa 70-luvulla.

Paul Murry: Paul Murry on ehkä kaikkien aikojen parhaita piirtäjiä. Hän teki mittaamattoman paljon Mikkitarinoita, jotista ei puuttunut mitään. Hän keksi paljon harvinaisia rikollisia mm Jokke, Herra Pori ja Jeri niistä tunnetuinpia. Murry aloitti uransa vuonna 1942. Hän teki myös jonkun verran Pikku Hukka tarinoita. Murry onkin vailla vertaa.

Romano Scarpa: Romano Scarpa on tehnyt maailman pisimmän Mikktarinan. Hänen ensimmäinen Suomessa julkaistu tarina oli Kalidornian Keisrai (AATK 1) Scarpa teki todella paljon Mikkitarinoita. Pitkiä tarinoita hän tekikin. Scrpa on arvostetuimpia Mikkipiirtäjiä.

Ankkapiirtäjät:

Al Taliaferro: Ehkä ilman Al Taliaferroa ei Aku olisi saanut nähdä omaa nimeään sanomalehdessä. Al suostui piirtämään Viisas Kana Kanasen sarjakuviin. Al Taliaferroa pidetään kaikkien aikojen toiseksi parhaana piirtäjänä. Al piirsi Akua kuolemaansa saakka. Viimeinen strippi ilmestyi vuonna 1969, viisitoista päivää ennen kuolemaansa.

Carl Barks: Carl Barks on kaikken aikojen paras piirtäjä. Carl meni Disneyn studiolle vuonna 1930. Ensimmäinen Barksin tarina oli Aku Ankka ja Merirosvon kulta, jota piirsi myös tuota elokuvaa suunnitellut Jack Hannah. Tarina on peräisin vuodelta 1942. Ensimmäinen Barksin kokonaan itsensä piirtämä ja käsikirjoittama pitkä ankkaseikkailu on Muumion Sormus.

Tony Strobl: Tony Strobl on mainio Ankkapiirtäjä. Hän osaa piirtää Ankkoja omalla hyvällä tyylillään. Strobl aloitti uransa 50-luvulla. Ensimmäinen Stroblin tarina on vuodelta 1954. Strobl on yksi kaikkien aikojen parhaimpia Ankkapiirtäjiä.

Don Rosa: Monet Ankkapiirtäjät ovat matkineet Barksin tyyliä. Eniten tunnettu ja eniten matin on mainittakoon Don Rosa. Ensimmäinen Rosan tarina on Auringon poika vuodelta 1987. Se oli jo aika pitkä tarina, missä esiintyi Kulta-Into-Piikin. Piirtäjä on vailla vertaa.

Daniel Branca: Daniel Branca on myös kaikkien aikojen Ankkapiiräjien joukossa. Branca teki todella paljon roope tarinoita, mutta Aku tarinoitakin löytyy. Branca teki uransa lopussa paljon yksisivuisia tarinoita. Brancan tarinoissa seikkailee myös usein Mummo Ankka. Branca aloitti uransa 60-luvulla. Branca onkin vailla vertaa.

Kommentit (5)

Vierailija

Paras Mikki piirtäjä on tottakai legendaarinen Floyd Gottfredson. Akua hän ei juurikaan piirrä, joten hän on vallan mainio Mikki piirtäjä. Eikös hän muuten piirtänyt ensinmäisiä Mikkejä? Todella hyvä Mikki piirtäjä...

Arvosana: 9½.

// Kohta arvostelen Paul Murryn.

Jatkoa: Lupasin äsken arvostella sen Paul Murryn, joten tässä tulee: Paul Murry on todella hyvä Mikki piirtäjä, joka osaa piirtää myös (tietääkseni) ankkoja. Ei hänkään kyllä ole mikään paras, mutta ei huonoinkaan...

Parhaan Ankka-piirtäjän pokaali menee........ Al Taliaferrolle! Koska hänen 1 sivuiset piirrokset "koskettavat taivasta". Yleensä käsi kirjoittajana on Bob Karp.

HUOM! LISÄÄ TULOSSA!

-HH!

vikke98
Seuraa 
Liittynyt20.4.2010

Lainaus:
Akuhullu 99:Ok.


Ja tuommoiset kommentit voi jättää ihan suosiolla pois.

Paras ankkapiirtäjä on minusta Carl Barks tai Giorgio Cavazzano. Molemmat ovat mahtavia ankkapiirtäjiä. Barksin piirrokset ovat "rentoja" ja hienoja. Hänhän on myös keksinyt monia hahmoja Ankkalinnaan. : )

Cavazzanon tyyli on todella hieno, ja hän on paras Taikaviitan piirtäjä, mitä tiedän. Mutta ehkä paras ankkapiirtäjä on...

Carl Barks & Giorgio Cavazzano! : D

Paras Mikki piirtäjä on ehdottomasti Floyd Gottfredson! Hänen hienot vanhanaikaisesti piirretyt Mikki tarinat on mahtavia! Siksi yipäätään luen Mikkiä kun sen on piirtänyt Gottfredson!

Vierailija

Minä pidän ainakin eniten piirtäjä mestarista Marco Rotasta joka myös usein itse käsikirjoittaaa sarjansa ja hänen Ankat kuten muutkin kaikki yksityis kohdat ovat mielestäni kaikisa aidoimmat ja piirroksista lytyy juuri sopivasti ylsityis kohtia.

Paras Mikki piirtäjä on varmaan itten Massimo de Vita joka on tehnyt joa yli 100 sivuisia Mikki tarnoita ja pitkistä tarnoista minä pidän ja hän joskus käsikirjoittaa tarnansa itse joka on hyvä asia.

:D

RS-Lehti kohi 1000 vietiä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat