Viestimaraton: Ilmoittautuminen ja yleinen keskustelu

Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Laitoin topicin nimeen sanan 'ilmoittautuminen' vaikka tähän ei varsinaisesti ilmoittautua tarvikaan. Uskoisin että tämä herättää käyttäjien mielenkiintoa.

Kuten jotkut jo tietävätkin, lähiaikoina olisi tarkoitus aloittaa Viestimaratonin kahdeksas kausi täällä akuankka.fi'ssä. Viestimaraton on pyörinyt tällä sivustolla jo melkein kaksi vuotta pitäen sinä aikana muutamia taukoja, mutta on nyt jälleen palannut. Tässä vaiheessa lienee hyvä kerrata säännöt lyhyesti:

Viestimaratonissa ideana on kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti annetusta aiheesta, joka liittyy Aku Ankka -sarjakuviin. Yhdessä kaudessa on kuusi osakilpailua, joista jokainen kestää viikon. TEKSTIÄ EI SAA KOPIOIDA WIKIPEDIASTA TAI MISTÄÄN MUUALTAKAAN! Lisäksi myös tahallinen viestin pitkittäminen tai aiheesta poikkeaminen ovat kiellettyjä ja kaikkien näiden sääntöjen rikkomisesta seuraa rangaistus. Joka osakilpailun päätyttyä pisimmän viestin kirjoittanut saa suurimman määrän pisteitä, toiseksi tullut toiseksi suurimman ja niin edelleen. Samalla tavalla menetellään koko kauden ajan ja kun kausi päättyy, kilpailija jolla on eniten pisteitä voittaa mestaruuden. Viestimaratonin on luonut Salwer1st/ ja kaikki kunnia menee siis hänelle.

Tälle kaudelle on lisäksi tulossa myös eräs hyvin suuri uudistus, jota en äsken säännöissä maininnut. Tulen kertomaan siitä piakkoin lisää. Uudistus ei kuitenkaan toimi, ellei meillä ole vähintään kahdeksaa kilpailijaa, joten toivon että kaikki kilpailusta kiinnostuneet ilmoittavat kiinnostuksestaan tässä topicissa, jotta tiedetään milloin tarpeeksi kisaajia on koossa.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Lainaus:
Hessu Hissu:Juuri nyt kun olen sairas, en jaksa kirjoittaa viestiäni.
Nyt ei vissiin ole mikään osakilpailu käynnissä HH!Ja minä ilmoittaudun!Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon että en jätä peliä kesken! Tuon valan vosi tehdä kaikki!vain ehdotus!

Vierailija

Noh, tuskin tässä nyt kenenkään tarvitsee mitään vannomaan alkaa, se on jokaisen oma päätös jättääkö kauden kesken vai ei mutta toki olisi suotavaa että kaikki yrittäisivät kisata läpi kauden, mutta siihen ei siis ketään voi pakottaa.

Tuli vähän huonosti suunniteltu viesti. x D

Vierailija

Minä olen mukana! Vastaan aina kun kerkeän, mutta älkää olettako että vastaan sillä punaisella minuutilla, kun uusin kirjoitusaihe tulee.

Vierailija

Tääsähän ei ole tarkoituksena vastatakkaan heti kirjoittamalla jotain 200 merkin mittaista viestiä. Tarkoituksena on kirjaoittaa mahdollisimman pitkä, mutta kuitenkin kohtuullisen siisti ja asiallinen viesti annetusta aiheesta.

Vierailija

Mainostetaanko tätä vaikka Topic-Topicissa että saadaan lisää väkeä?monta tarvitaan että päästään aloittamaan?Muutama kysymys vain!

Vierailija

Lainaus:
Viestimaraton: Ilmoittautuminen ja keskustelu

hantsus - 26.08.10 03:17 (ID 620264)

Mainostetaanko tätä vaikka Topic-Topicissa että saadaan lisää väkeä?monta tarvitaan että päästään aloittamaan?Muutama kysymys vain!

Jos joku haluaa, niin kyllä tätä voi mainostaa siellä. :) Kisaajia pitäisi olla vähintään 8, mutta niitä saa olla niin paljon kuin mahdollista.

Vierailija

Ilmouttaudun, pääsen kyllä käymään, syksyllä en ehkä pääsekään, koska tulee niin paljon kokeita. No, yritän päästä silloinkin. Mutta ilmouttaudun.

Vierailija

Lainaus:
Otto Ankka-94:Jos joku haluaa, niin kyllä tätä voi mainostaa siellä.
Tehty! osallistujia pitäisi tulla noin 10 päivän sisällä!

*H@ntsus*

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

VIESTIMARATON-TALLIT

**

Viestimaraton on täällä akuankka.fi'ssä ollut jokaisen seitsemän menneen kauden aikana melko yksitoikkoista ja yksinkertaista, joka on ehkä yksi niistä tekijöistä jotka karsivat osallistujamäärää. Kilpailuun tarvitaan jotain uutta ja se jokin on tallit.

Ankkiksen Viestimaratonin kolmannen kauden jälkeen kilpailun luoja Salwer1st/ toi esille idean Viestimaraton-talleista, jotka toimisivat melko lailla samalla tavalla kuin Formula1-tallit. Tätä ideaa on käytetty siitä lähtien jokaisella Ankkiksen ja Kisafoorumin VM-kaudella ja nyt se saapuu myös tänne.

Tallit ovat lyhyesti sanottuna kahden tai kolmen henkilön muodostamia ryhmiä, jotka kilpailevat toisiaan vastaan. Tulevalla kaudella kamppaillaan edelleen henkilökohtaisesta VM-mestaruudesta, mutta jos olet mukana jossain tallissa, olet myös mukana auttamassa sitä taistelemaan tallimestaruudesta.

Tallien perustamista varten tehdään oma topic, jossa kaikki halukkaat voivat perustaa oman tallin ja hakea sinne kilpailijoita ja ne jotka eivät halua omaa tallia perustaa, voivat sitten liittyä muiden perustamiin talleihin, joissa on vielä tilaa. Talleja voi olla kahdenlaisia:

- Sellaisia, joissa on tallipäällikkö (= tallin perustaja ja johtaja) ja kaksi kilpailijaa, tai

- Sellaisia joissa on yksi kilpailija ja kilpaileva tallipäällikkö.

Jokaisessa tallissa saa olla vain ja ainoastaan KAKSI henkilöä jotka osallistuvat osakilpailuihin. Ensimmäisessä tapauksessa tallipäällikkö ei osallistu kisoihin, vaan kilpailijat tekevät sen. Toisessa tapauksessa tallipäällikkö kilpailee toisen kilpailijan kanssa.

Tallipäälliköllä on oikeus valita kilpailijat talliinsa. Kun ilmoittaudut johonkin talliin, sinun täytyy saada tallipäällikön suostumus, jotta olet virallisesti tallissa mukana. Tallipäälliköllä on oikeus antaa kilpailijalle potkut ja hankkia tilalle uusi kilpailija. Jos talli voittaa mestaruuden, tallipäällikkö saa luonnollisesti myös osan kunniasta, vaikka ei olisikaan kilpaillut itse.

Tallit saavat pisteitä sen verran kuin siinä olevat kilpailijat saavat yhteensä. Jos esimerkiksi tallin ABC jäsen A voittaa osakilpailun ja saa 12 pistettä ja jäsen B tulee kolmanneksi ja saa 8 pistettä, talli ABC saa kyseisestä osakilpailusta 20 pistettä. Jos kilpailija erotetaan tallista, talli ei menetä pisteitä jotka erotettu kilpailija on sille ansainnut. Kauden lopussa talli, jolla on eniten pisteitä, voittaa tallimestaruuden.

**

BONUS-KILPAILUT

**

Toinen uudistus koskee BONUS-kilpailuja, jotka ovat olleet käytössä myös täällä akuankka.fi'ssä, mutta ne on uudemmilla kausilla poistettu käytöstä. Nyt BONUS-kilpailut otetaan mukaan uudistettuina. BONUS-kilpailut on kehittänyt akkaridekkari ja kunnia tästä menee hänelle.

BONUS-kilpailuita järjestetään kaksi joka kaudella: 3. ja 6. osakilpailun aikana. BONUS-kilpailu alkaa perjantai-iltapäivällä ja päättyy sunnuntaina samaan aikaan kuin varsinainen osakilpailukin.

BONUS-kilpailussa on ideana kirjoittaa mahdollisimman YTIMEKÄS ja ASIAPITOINEN teksti annetusta Aku Ankka -sarjakuviin liittyvästä aiheesta. BONUS-kilpailuiden aiheet paljastetaan vasta kilpailuiden alkaessa, ne eivät lue kilpailukalenterissa kuten osakilpailuiden aiheet.

BONUS-kilpailussa ei haeta siis pitkää viestiä, vaan ytimekästä ja asiapitoista. Asioiden jatkuva toistaminen ja turhat asiat ovat miinusta.

Kun osakilpailu päättyy, tuomaristo (= minä ja mahdollisesti myös Otto Ankka-94 jos ehtii/jaksaa) arvostelee BONUS-viestit ja jakaa kolmelle mielestään parhaalle BONUS-viestille ylimääräisiä pisteitä niin että paras saa 3 pistettä, toiseksi paras 2 pistettä ja kolmanneksi paras yhden pisteen.

**

Tässä siis kaksi melko suurta uudistusta. Nyt ehdottomasti haluan saada mielipiteitä näistä, vaikka himputin sekava viesti varmasti olikin. Ja kysyä saa, jos jotain ei ymmärtänyt.

Gabi47
Seuraa 
Liittynyt2.6.2010

Voisin tulla.Säännöistä en ole ihan selvä, mutta ne varmaan selviävät paremmin kisan aikana.Olen täällä mukana niin paljon kuin mahdollista.

-Gabi47, koiruuksia jo vuodesta 2000 :]

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat