Viestimaraton: Kausi 8

Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Noniin, on aika avata akuankka.fi'n Viestimaratonin kahdeksas kausi! Yritin tehdä säännöistä mahdollisimman ytimekkäät ja selkeät, mutta tuon lyhyempiä en saanut tehtyä. Toivon mukaan kaikki lukevat säännöt ettei tule mitään ongelmia tai väärinkäsityksiä. Viestimaratonin on luonut Salwer1st/ ja kunnia säännöistä menee hänelle vaikkei hän tätä versiota niistä olekaan itse kirjoittanut.

Viestimaraton on kilpailu, jossa tarkoituksena on kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti annetusta Aku Ankka -sarjakuviin liittyvästä aiheesta. Yksi kausi kestää kuusi viikkoa ja sen aikana kilpaillaan kuusi viikon mittaista osakilpailua. Jokainen osakilpailu alkaa sunnuntaina klo 10 ja päättyy seuraavana sunnuntaina samaan aikaan, ellei toisin ilmoiteta. Aihe vaihtuu joka osakilpailussa, eli yhdestä aiheesta on aikaa kirjoittaa viikko. Viesti kirjoitetaan tähän topiciin ja sitä voi jatkaa vaikka kuinka monta kertaa viikossa, joten kerralla sitä ei tarvitse kirjoittaa.

Viestiä kirjoittaessa on huomioitava sen siisteys. Vaikka ideana onkin kirjoittaa pisin viesti, se ei tarkoita sitä että viesti saisi olla ihan minkälainen tahansa. Viestin tulee ensinnäkin olla selkeä ja sitä kirjoittaessa tulee yrittää välttää pahempia kirjoitusvirheitä ja muita sotkuja. Viestin tahallinen pitkitys ja aiheesta poikkeaminen on kiellettyä. Sama pätee kopiointiin. Tekstin kopiointi toiselta kilpailijalta, netistä tai jostain muualta on ehdottomasti kiellettyä. Ensimmäisestä sääntörikkeestä tulee varoitus, jos rike ei ole kovin suuri, mutta toisesta rikkeestä tulee rangaistus, joka voi olla merkki- tai pistevähennys, kilpailukielto tai pahimmassa tapauksessa suoritusten hylkääminen.

Kun osakilpailu päättyy, pisimmän viestin kirjoittanut saa korkeimmat pisteet, toiseksi pisimmän kirjoittanut toiseksi korkeimmat jne. Pisteet jakautuvat seuraavanlaisesti:

1. sija: 12p

2. sija: 10p

3. sija: 8p

4. sija: 6p

5. sija: 4p

6. sija: 3p

7. sija: 2p

8. sija: 1p

9.-> sija: 0,5p

Kahdeksalla parhaalla sijalla olevat saavat siis pisteitä yhdestä kahteentoista. Kuitenkin, kaikki kilpailijat joiden viesti on yli 1000 merkkiä pitkiä, saavat 0,5 pistettä jos ovat jämäsijoilla. Kauden loputtua se kilpailija, jolla on eniten pisteitä, voittaa mestaruuden.

Yksilökilpailun lisäksi samaan aikaan on meneillään tallikilpailu, johon voivat osallistua kaikki jotka kuuluvat johonkin Viestimaraton-talliin. Tallien pisteet määräytyvät sen mukaan, kuinka hyvin sen kilpailijat pärjäävät osakilpailuissa. Tallin pisteet yhdestä osakilpailusta ovat sen kilpailijoiden siitä osakilpailusta saadut pisteet yhteenlaskettuina. Kauden loputtua talli jolla on eniten pisteitä, voittaa tallimestaruuden. Talleihin voi liittyä mukaan vielä keskiviikkoon saakka tässä topicissa: http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/12/viestiketju/21544/viestimarat...

Tälle kaudelle ovat tähän mennessä ilmoittautuneet mukaan seuraavat tallit:

OneWay (OneW)

Tallipäällikkö: CrazyDuck12

Kilpailijat: Gabi47 ja N.Äsäviisas

Validus (?)

Tallipäällikkö: "Hiidenkirnu"

Kilpailijat: kirja ja Vikke98

(Varakirjoittaja: Otto Ankka-94)

Campeón de Escritores (CadEs)

Tallipäällikkö: Fort Tripla

Kilpailijat: Fort Tripla ja hessu hissu!

(Varakirjoittaja: Temer)

Mikin Valinta (MikVal)

Tallipäällikkö: Maailman Paras-98

Kilpailijat: Maailman Paras-98 ja kuriton koira

HOTT (HOTT)

Tallipäällikkö: hantsus

Kilpailijat: hantsus ja Jones Duck

(Varakirjoittaja: joona31)

The Mystical Masters (MysMas)

Tallipäällikkö: Aku Vankkis

Kilpailijat: Musa ja CrazyDuck12

The Duckburg Ducks (DuDu)

Tallipäällikkö: Aku Vankkis

Kilpailijat: Pulivari2 ja Idulidu2

Lisäksi tällä kaudella mukaan astuvat aikaisemmilta kausilta tutut BONUS-kilpailut, joskin hieman uudistettuina. BONUS-kilpailu järjestetään kauden aikana kaksi kertaa, 3. ja 6. osakilpailun aikana. BONUS-kilpailussa tarkoituksena on kirjoittaa mahdollisimman ytimekäs ja asiapitoinen (ei siis niinkään pitkä) viesti annetusta aiheesta. BONUS-kilpailuissa on täysin omat aiheet ja ne ilmoitetaan kilpailuiden alkaessa. Tuomaristo arvioi kilpailijoiden viestit ja poiketen aikaisempien kausien systeemistä, kolme tuomariston mielestä parasta viestiä palkitaan ylimääräisillä pisteillä niin että paras saa 3 pistettä, toiseksi paras 2 pistettä ja kolmanneksi paras yhden pisteen. Lisäksi tuomaristo voi antaa muille mielestään hyville viesteille puolikkaita pisteitä. BONUS-kilpailu alkaa perjantaina iltapäivällä ja päättyy kun osakilpailukin päättyy.

Ja sitten kauden 8 kisakalenteri:

Hanhivaaran osakilpailu 29.8-5.9.2010 (Aihe: Espanjalaiset ja hollantilaiset ankkapiirtäjät)

Sulkalan osakilpailu 5.-12.9.2010 (Aihe: Ankkalinnan rakennukset)

Kaakkurilan osakilpailu 12.-19.9.2010 (Aihe: MacAnkkain klaani)

(BONUS-kilpailu 17.-19.9.2010 (Aihe: Paljastetaan myöhemmin))

Sorsakylän osakilpailu 19.-26.9.2010 (Aihe: Roope Ankan kilpakumppanit ja vihamiehet)

Kurjenmutkan osakilpailu 26.9-3.10.2010 (Aihe: Pelle Pelottoman keksinnöt)

Ankkalinnan osakilpailu 3.-10.10.2010 (Aihe: Koulunkäynti ja opiskelu Ankkalinnassa)

(BONUS-kilpailu 8.-10.10.2010 (Aihe: Paljastetaan myöhemmin))

Hyvää kautta kaikille!

Sivut

Kommentit (302)

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Yritin valita aiheet ottaen huomioon että mukana on todella paljon ensikertalaisia ja valitsemalla siten vähän helpompiakin aiheita. Koska minun on kuitenkin näytettävä ensikertalaisille, ettei tämä ole mitään ihan lastenleikkiä, vaan pärjätäkseen on tiedettävä näistä aiheista paljon ja jaksettava myös kirjoittaa, on niitä vaikeitakin aiheita mukana. Aluksi tulee kaksi melko laajaa aihetta, joista ensimmäisen valitsin ehdotuksesta (ehdotettiin 'jonkun maan ankkapiirtäjiä') ja toinen on tuttu Ankkiksen Viestimaratonin alkukausilta. Kolmannessa on tarkoituksena kirjoittaa MacAnkkain klaanista, sen jäsenistä ja kaikesta siihen liittyvästä. Neljännessä osakilpailussa kirjoitetaan Roopen vihamiehistä ja kilpakumppaneista, viidennessä Pelle Pelottoman keksinnöistä (mutta ei sitten mitään omakeksimiä, eikä mitään luetteloita kaikista olemassaolevista keksinnöistä) ja viimeisessä osakilpailussa opiskelusta ja koulunkäynnistä Ankkalinnassa.

Kausi alkaa nyt Hanhivaaran osakilpailulla (29.8-5.9.2010) ja aiheena on Espanjalaiset ankkapiirtäjät!

Vierailija

Juu ja muistakaa tosiaan että tietoa saa etsiä netistä niin paljon kuin haluaa, mutta suoraan kopioiminen netistä on kiellettyä!!!

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Netistä ei vain tahdo löytyä tietoa kovinkaan paljon. Espanjalaiset ankkapiirtäjät kun eivät ole kovinkaan tunnettuja. Ainoastaan Cesar Feriolista löysin vähän tietoa. Mutta pitää vain nyt yrittää löytää muistakin jotain tietoa.

Lasketaanko espanjalaiseksi, jos asuu Espanjassa vai pitääkö olla syntyperäinen espanjalainen, kuten aavistelen?

Fort Tripla

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Niin teki, en löydä melkein ollenkaan tietoa näistä. Tiedän pelkästään nimet eikä se ole paljoa.

Vankkis, jos mitenkään on mahdollista voisitko muuttaa maata, jonka ankkapiirtäjistä kirjoitetaan? Yritä vaikka itse löytää tietoa näistä netistä niin ei löydy paljoa.

Fort Tripla

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Jos niitä espanjalaisia ankkapiirtäjiä tietää, ei aiheen pitäisi kovin vaikea olla. Eikös Rodriguez ole myös espanjalainen? Hän on ainakin suhteellisen tunnettu, joten hänestä saa tekstiä aikaan. Samoin Bernadó on espanjalainen.

Toki aiheiden paikkaa voi vielä vaihtaa, jos niin halutaan ja siirtää ekaksi aiheeksi vaikkapa tuon Ankkalinnan rakennukset ja laittaa tämän toiseksi.

TAI voihan sitä maatakin muuttaa esimerkiksi Hollanniksi, jos kannatusta tulee.

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Mutta niistä ei löydy mitään tietoa netistä. Yritin jo vaikka kuinka pitkään löytää tietoa heistä niin ei löydy. Espanjalaiset ankkapiirtäjät kerta eivät ole kovin tunnettuja. Hollainti olisi mielestäni parempi vaihtoehto. Siitä ainakin löytyisi tietoa, koska he ovat tunnetumpia.

Fort Tripla

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Espanjalaisia ankkapiirtäjiä ovat siis muun muassa:

- César Ferioli

- Bernadó

- Paco Rodriguez

- Fernando Güell

En näin äkkiseltään löytänyt kuin neljä, joten näistä ei todellakaan saa paljoa tekstiä aikaan. Jotkut ovat kuitenkin jo varmasti aloittaneet kirjoittamisen ja olisi epäreilua heitä kohtaan vaihtaa aihetta nyt, joten jospa laajennetaan sitä? Saisiko kannatusta esimerkiksi aihe 'Espanjalaiset JA hollantilaiset(/myös jokin muu maa käy) ankkapiirtäjät'?

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Kyllä se käy, jos aihetta lisätään. Neljästä piirtäjästä ei todellakaan saa paljoa tekstiä aikaan. Minä kannatan, että Espanjan lisäksi otetaan jonkin muun maan ankkapiirtäjät myös. Hollanti käy hyvin, mutta jos sitä ei oteta otetaan vaikka Etelä-Amerikkalaiset ankkapiirtäjät. Silloin ainakin minä ja varmasti muutkin saisivat enemmän tekstiä aikaan ja nähtäisiin pidempiä viestejä.

Fort Tripla

Vierailija

Onko oikeasti noin vaikeaa päästä yksimielisyyteen

tällaisesta asiasta?:@ Eikö olisi sama jos laitettaisiin aiheeksi Espanjalaiset piirtäjät ja toinen kirjoittamis vaihtoehto?

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Vikke, ei sitä aihetta olla vaihtamassa eriksi. Nyt keskustellaan, jos sitä aihetta lisättäisiin, jotta kaikki voisivat saada aikaan hyvin tekstiä. Minä kannattaisin aiheeksi espanjalaiset ja hollantilaiset ankkapiirtäjät.

Fort Tripla

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Hyvä on. Koska jotkut ovat jo aloittaneet kirjoittamaan espanjalaisista ankkapiirtäjistä, aihetta ei vaihdeta, sillä se olisi heitä kohtaan epäreilua. Neljästä piirtäjästä ei kuitenkaan millään saa pitkää tekstiä aikaiseksi ja ensimmäisen osiksen aiheen on oltava laaja, aihetta laajenneteen niin että se on ESPANJALAISET JA HOLLANTILAISET ANKKAPIIRTÄJÄT. Nyt kenelläkään ei pitäisi olla mitään valittamista ja aihe on takuuvarmasti laaja, sillä niitä hollantilaisia on paljon.

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Kiitos paljon Aku Vankkis, nyt saadaan varmasti aikaan pitkiä tekstejä. Hollantilaisiahan on tunneusti erittäin monta. Pieni lista voisi varmasti auttaa kuitenkin kaikkein nuorimmatkin kirjoittamaan pidempiä tekstejä.

Aloitan kuitenkin minäkin nyt kirjoittamaan kunnon viestiä aiheesta, nyt uskoisin saavani pitkän viestin aikaiseksi.

Fort Tripla

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat