Mikä on Don Rosan paras sarja?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Don Rosan vierailun kunniaksi on syytä avata keskustelu miehen parhaasta sarjasta.

Mikä on siis kaikkien aikojen Rosa-klassikko?

Kaikkien suosikkinsa perusteluin kera kertoneiden kesken arvomme tupituoreen Rosa-kokoelman Pako kielletystä laaksosta – toki nimmarin kera!

//Huom! Arvonta on jo suoritettu, mutta parhaimman sarjan saa kertoa täällä edelleen.

~Hidis

Sivut

Kommentit (436)

AkeMake
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Toimitusta näkee taas keskusteluissa ja laitoitte vielä pientä porkkanaa, että varmasti saatte kysymykselle huomiota. ; ) No pitäähän tähän vastata, kun on mahdollisuus voittaa nimmaroidun Rosa-kokoelman; ja toki muutenkin. : )

Mielestäni paras sarja on 'Hollantilaisen salaisuus'. Musta Ritari olisi ollut toinen hyvä vaihtoehto, mutta päädyin kuitenkin Hollantilaiseen.

Sen pikkutarkoista yksityiskohdista löytää yhä uudelleen hauskoja kommelluksia. Aku toheloi koko tarinan ajan liimaisine käsineen, mutta on korvaamaton kivipaateen kaiverretun kartan valeviivojen tunnistuksessa. Sudenpentujen käsikirja on jälleen keskeisessä roolissa aarretta etsiessä ja samalla lukija pääsee tutustumaan oikeisiin historiallisiin paikkoihin ja tapahtumiin. Tarinaan eksyy vielä eräs aarretta hinkuva konna, jonka Roope onnistuu peittoamaan viekkaudellaan, ja liimalla. Tarina on hyvin Rosamainen ja näin erittäin hieno. Siitä ei löydä huonoa sanottavaa etsimälläkään.

// Eipä ole vielä klo 17.15 tullut kuin kaksi vastausta. Eikö Rosa-kokoelma nimmarin kera kelpaa vai mikä on.. Nostanpa topicin tarratopiciksi, jotta muutkin huomaavat kilpailun. Ilman kunnon kilpailua ratkomme ea-ankka:n kanssa voiton kahdestaan. ; )

Vierailija

Aih ja voih miten vaikea tehtävä. Don Rosa on suosikkipiirtäjäni ja vain yksi pitäisi valita.

No, yksi mieleenpainuneimmista seikkailuista on Jos metsään haluat mennä nyt. Luin sen joskus pienenä poikana isoveljieni lehtikasasta. En silloin vielä tiennyt Don Rosasta mitään... Seikkailussa veljenpojat lähtevät metsään tunnistamaan eläimiä ja Aku päättää juksata heitä. Homma karkaa lopulta vähän käsistä.

Vierailija

Kun pienenä luin Roope Ankan Elämä ja Teot kirjaa, se oli suosikkini. Kaikki tarinat muodostavat kyseisessä kirjassa niin hyvän kokonaisuuden, että sitä voisi lukea koko ajan uudestaan ja uudestaan. Mutta kun kysytään parasta sarjaa, se on ehdottomasti Unelmoiden läpi elämän, koska se tiivistää melko lailla täydellisesti Roopen nuoruuden tapahtumat.

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Itseni mielestä Don Rosan paras sarja on Unelmoiden läpi elämän.

Tarina käy läpi kaikki Roopen elämän vaiheet, sekä joka ruudussa melkein on hauskoja yksityiskohtia, joille nauraa ääneen. Myös piirrokset ovat mahtavasti onnistuneita sarjassa, eikä käsikirjoituskaan ole ollenkaan huono. Olen lukenut sen noin 10 kertaa kokonaan läpi, mutta aina se on yhtä hyvä. En löydä oikeastaan mitään moitittavaa kyseisestä tarinasta. Eli Unelmoiden läpi elämän on mielestäni Don Rosan paras sarja.

~ Tapsa

Vierailija

Kyllä kaikkien aikojen paras Rosan sarja on ehdottomasti Paino-ongelmia, koska siinä tarinassa Rosan piirrokset ovat parhainmillaan ja siinä on paljon kaikkia mukavia yksityiskohtia kuten ensimmäisessä ruudussa oleva Roopen rikkauskaavio tai mikä nytten tuo vihreä taustainen taulu nytten onkaan, niin kun katsoo sitä tarkasti näkee siinä pienen mäkihyppääjän.

Ja olisihan se itsekkin varmaan kiva tallata seiniä kuten Aku ja Roope tuossa kyseisessä sarjassa ja käsikirjoitus on todella hyvä ja Roopen ensilantti meinasi jo päätyä Millan amuletiksi. Paras kohta oli ehdottomasti kun Ankat olivat vielä Roopen Rahasäiliössä ja he yrittivät päästä sieltä pois.

Tripla-Taskari-Fani.

Vierailija

Täytyisi varmaan sanoa, että viimeisin lukemani rosa sarja elikkäs Kirje kotoa. Olen aina pitänyt rosan niin todentuntuisesta maailmasta, todellisine historiallisine tapahtumineen ja hahmoineen. Tämä erityinen ajan kuvaaminen, mitä ei hirveästi muilla piirtäjillä ole ollut on minusta toteutettu erittäin hienosti Kirje kotoa sarjassa. Kaikkine seikkailuineenkin ehkä kosketttavin juttu rosalta. On aina kiva palata kotiin.

tartyf
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Sanoisin, että Täyttä roskaa. Se on vaan niin viihdyttävä ja eka kerran ku luin, sai vain koko ajan nauraa, ku se oli vaan niiiiiin hyvä. Edeleen se on huippu.

Don Rosa-fani01
Seuraa 
Liittynyt28.10.2009

Minun mielestäni paras sarja on White Agony Creekin vanki. Se vain on jotenkin jäänyt mieleeni mahtavana tarinana Roopen nuoruudesta. Muita suosikkejani ovat Unelmoiden läpi Elämän, Klondiken keisari, Yukonin sydämet ja Ankkapalatsin erakko. Kaikki Rosan sarjat ovat silti mielestäni kiitettävää tasoa.

[#DRF-01#]

Santtu99
Seuraa 
Liittynyt1.12.2009

Aijai! Kun Rosa on yksi parhaimmista piirtäjeistä niin on pakko tehdä pieni lista näkemistäni sarjoista jotka ovat lemppareitani.

Musta Ritari

En itedä montako tuntia Rosa joutu miettimään uutta rosvoa, mutta hyvinhän Arpin Lusene alias Musta Ritari, otti Aku Ankassa yhden pahimman rosvon paikan, mutta myös tämän tarinan jatko-osa oli vielä tätä parempi.

Maailman rikkain ankka

Oli ennen ykkös lempi sarjani, johon Roope suhtautui hauskasti Etelänavalla että Zombi Tombin (Vai miten se meni?) karkumatka, mutta itkettävin tarinassa oli tämän Roopen häädettyä sukulaiset, joista Akun tapasi myöhemmin yhdessä tarinassa, ja Matildan Kirje kotoa tarinassa, mutta harmi ettei Hortensiaa nähnyt.

Hollantilaisen salaisuus

Hyvin hauska tarina joka on jatkoa Hämäyksen hurrikaanista. Eniten se liima juttu.

Kadonneen kirjaston vartijat

Culebran liikenero

Paino-ongelmia

Hakkaa päälle!

Seitsemän (miinus neljä) rohkeata caballeroa (tai jotakin sinne päin.)

Ja vielä tuo K.A.S.V.A.T.U.S.O.P.P.I.A.

Kirje Kotoa

Siinähänne kaikki lempisarjani jotka on tehnyt Rosa.

//: Jatkan perusteluja myöhemmin.

Vierailija

Matka maan keskipisteeseen on suosikkini ,koska tarina on sopivan jännittävä ja tykkään myös siitä että tarinassa puhutaan tieteestä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat