AA Coodaus (Aku Ankka Coodaus)

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Eli tässä topicissa olisi tarkoitus "koodailla" eli tehdä Aku Ankka koodia. Teen nyt selityksen miten systeemi toimii mutta sitä ennen tiedotus HUOM. AA coodaus voi olla hankalaa suosittelen sitä 12 vuotiaille ja ylöspäin. Jos kuitenkin osaat mielestäsi sitä niin mikäs siinä sitten. Tiedoksi vain että AA coodaus on omakeksimäni coodikieli.

Okei tässä perusteet ja ohjeet:

1: AA coodausta voidaan käyttää vaikka pelin tekemiseen, robotin ohjelmoimiseen tai vaikkapa Ankkalinnan keskuspankin tietokoneiden hakkeroimiseen. (Kaikki tämä on leikkiä tämä ei siis kelpaa oikeaan ohjelmoimiseen.)

2:Kerron nyt esimerkki koodeja joissa on tärkeitä AA coodaukseen liittyviä oppeja: Tässä saan akurobotin kävelemään ikuisesti kehää ja sanomaan loputtomasti olen Aku: Ot-yhteys Akurobottiin. Akurobotti sano loputtomasi: Olen Aku. Akurobotti kulku ympurä loputon. Tässä coodissa opetellaan Ot-yhteys ja sanojen ei-taivutus.

Seuraava coodi: Cr-peli. Peli name: Akun suuri seikkailu. Taso 1: ankkalinna. viholliset-ei koko: 999 mega,t Pää bos-kyllä. Pää bos kestävyys: 9. Tässä coodissa luotiin yksinkertainen peli jossa oli yksi taso ei vihollisia mutta päävastus kyllä löytyi ja jonka kestävyys oli 9. Tässä näytettiin esimerkki Cr-pelistä, name pelistä ja koko "niin ja niin monesta" mega,tstä.

Viimeinen coodi: Hkr-Ankallispankki: keskustietokone. Kv,ka: Pankkitilinumerot. Send-tänne. Tässä coodissa hakkeroitiin Ankallispankin keskustietokone ja otetiin sieltä kaikkien pankkitilinumerot. Tässä oli esimerkkejä: Hkr,kv,ka ja send coodipätkistä.

Esimerkki coodi: Blu-yhteys. Va,ka blu-users. Connect ja send: Virus. Virus: Vaara aste: Max

LISÄYS (Esimerkki coodi.) Tämä tulee silloin kun luodaan peliä: Ket: Maa: Hiekka maasto. Ilma: Hiekka myrskyn peitossa.

3: AA coodauksessa ei taivuteta sanoja oikeaan Suomenkielen muotoon niinkuin esimerkki coodissa näkyy.

4: Selityksiä coodeille joita ehkä tulet tarvitsemaan:

Ot-yhteys: Tarkoittaa ota yhteys. Ot on kaksi ensimmäistä kirjainta sanasta "ota". Tämän ot-yhteys coodin jälkeen kerrotaan mihin otetaan yhteys esim: Ot-yhteys Akurobotti. AA coodauksessa coodi ei ole oikein jos kirjoitat: Ota yhteys Aku robottiin. Muista myös viiva oteen ja yhteys sanojen välissä. Tämä laitetaan aina coodin alkuun ja tätä ei voi käyttää AA coodilla tehdyssä pelissä. Tämä laitetaan coodin alkuun ainoastaan silloin kun halutaan ottaa yhteys johonkin laitteeseen.

Cr-peli: Tarkoittaa Create peli. Create on englantia ja tarkoittaa "luo". Eli Cr-peli on Suomeksi: Luo peli. Tämä coodin pätkä laitetaan aina coodin alkuun kun haltaan luoda peli.

Peli name: Tarkoittaa pelin nimi. Name on englantia ja tarkoittaa nimi. Tämä laitetaan Cr-peli coodin jälkeen merkkaamaan pelin nimi. Tässä esimerkki tämän käytöstä: Cr-peli peli name: Akun suuri sekoilu.

Koko "niin ja niin monta" mega,t: Tarkoittaa kuinka iso taso on. Yksi mega,t vastaa 50 metriä oikeassa maailmassa. esimerkki koodi tästä: Koko 423mega,t. Tämä coodi laittoi tason pituudeksi 21150 metriä. (Taisin vähän liioitella pituuden kanssa.)

Hkr: Tarkoittaa hakkerointia. Eli tunkeutumista toisen koneelle. Coodissa laitetaan hkr- "paikka

johon tunkeudutaan".

Kv: tarkoittaa kaiva. Kv laitetaan hkr-"paikka johon tunkeudutaan" jälkeen. Jos haluat kaivaa jotain tee samanlainen coodi kuin tämä: Hkr-Ankallispankki. Kv: "Se mitä haluat koneelta kaivettavan". Jos haluat että koneelta kaivetaan kaikki haluamasi kirjoita: Hkr-Ankallispankki. Kv,ka: "Se mitä haluat koneelta kaivettavan". Katso mitä "ka" tarkoittaa se löytyy tämän selostuksen alta. Jos vielä haluat että ne lähetetään sinulle kirjoita suunnilleen näin: Hkr-Ankallispankki. Kv,ka: "Se mitä haluat koneelta kaivettavan" Send-tänne. Katso mitä tarkoittaa "Send" seuraavan selityksen alapuolelta.

Ka: Ka tarkoittaa "kaikki". Tätä käytetään hakkerointi coodeissa silloin kun halutaan kaivaa kaikki aluamasi tiedot.

Send: Tarkoittaa "lähetä". Send on Englantia ja tarkoittaa tietenkin että lähetä. Tässä esimerkki: Send-tänne. Tämä lähettää kaivamasi tiedot sinulle.

Blu-yhteys: Tarkoittaa bluetooth yhteyttä. Moni varmaan tietää mikä on blutooth yhteys. Se löytyy uusista ja pari vuotta vanhemmista matkapuhelimista. Tämä on kuin Ot-yhteys mutta tämä etsii lähellä olevat tietokoneet ja antaa laajemman mahdollisuuden hakkeroida niitä. Tämä blu-yhteys on parempi myös siltä osin parempi koska se "haravoi" parin kolmen kilometrin säteeltä kaikki tietokoneet.

Blu-users: Tarkoittaa bluetooth käyttäjät. Eli tätä käytetään kun olet käyttänyt Blu-yhteyttä ja haluat valita jonkun/kaikki bluetootin käyttäjät/käyttäjän.

Ket: On lyhenne sanasta "kenttä". Eli tämä tulee silloin kun olet luomassa peliä ja haluat tietynlaisen maaston ja taivaan. Esim: Ket: Maa: Kuun pinta. Ilma: Tähdet.

Connect: On Englantia ja tarkoittaa: Yhdistä. Eli ota yhteys. Tätä käytetään blu-yhteyden kanssa sen jälkeen kun ollaan valittu käyttäjä/käyttäjät.

Vaara aste: Tarkoittaa miten vaarallinen virus on. Kun olet lähettänyt blu-yhteydellä viruksen toiseen koneeseen. Vaara aste voi olla esim: 0 tai jos haluat korkeimman vaara asteen viruksellesi käytä sanaa: Max. Eli maximi.

Siinä olivat perusteet. Tällä AA coodilla ei pysty ohjemoimaan mitä tahansa mutta tämä olisi ensialkuun. Kun ehdin keksin lisää coodeja ja niiden merkityksiä. Jos joku ei ymmärtänyt niin lukee,miettii ja harjoittelee. tämä on vähän sekavaa mutta koodit ovat aina vähän sellaisia. teenpä nyt pelin: Cr-peli. Peli name: Akun suuri seikkailu. Taso 1: Hanhivaara. viholliset-kyllä Määrä: 23 koko: 95 mega,t Pää bos-kyllä. Pää bos kestävyys: 99. Edeinen tämän AA coodauksen osaava voi tarkistaa onko edellisen käyttäjä coodi oikein. PS: ei spämmiä eikä lukkoon spämmiviestejä. Kiitos!

Sama vielä yleisön pyynnöstä rautalangasta vedettynä: Osaatte varmaan antaa käskyjä robotille? Ai että se olisi vaikeaa? No ehei! Minäpä näytän esimerkin: Hei Akurobotti tuleppas tänne ja sano: Moi. Tuollainen käsky. Aika helppo... No sitten se muutetaan vain sellaiseksi että siinä käytetään huonoa suomea eli ei taivuteta sanoja yhtään: Akurobotti kävele tänne sano: Moi. Edelleenkin ihan helppoa! Sitten kolmas vaihe. (Vaikein) Lisätään siihen kaikki turhanpäiväiset jutut. Niiden merkitykset löytyvät tuosta yläpuolelta. Ot-yhteys meinaa sitä että otetaan yhteys ja sen perään pistetään vain mihin: Ot-yhteys: Akurobotti. Pysyttekö kärryillä? nyt vain liitetään huonolla Suomella (Eli ei-taivutetulla Suomenkielellä.) tehty komento tähän ot juttuun. Ymmärretty? Eli näin: Ot-yhteys: Akurobotti. Akurobotti kävele tänne sano: Moi. Eli näin ohjelmoidaan Akurobotti kävelemään.

KILPAILU:

Nyt on syttynyt kilpailun jalo liekki. Ken parhaan coodauksen väkertää, mainetta ja kunniaa itselleen kahmii. Eli juuri sinä! Tee paras coodaus ja voita. Nyt haetaan kuitenkin myös tuomareita ilmoittaudu tuomariksi ja katson taustasi ja muut tiedot ja saatat päästä tuomariksi! PS. Tuomarina et saa kilpailla. Mukavaa kilpailua! Kilpailuaika on tästä 22.10- 1.11.

Sivut

Kommentit (39)

Vierailija

Täääh? Kuulostaa oikein hyvältä idealta, mutta en tajunnut hölkäsen pöläystäkään tuosta?

HALKI ELÄMÄLLE:5.10.10 klo 19.10-: Juu, se poistettiin kun lähetin tise ylikselle, että aiheeseen sopimaton viesti : D

Vierailija

Ot-yhteys: AkutykkääIineksestä. Eli otan yhteyden sinuun AkutykkääIineksestä. No jos et tajunnut lue topicini aloitusvieti moneen kertaan. Sinulta saattaa viedä tunti tai pari tämän vaikean AA coodikielen opettelemiseen. Vaikka tämä on vaikeaa ja vaatii ehkä tuntien pohdiskelua niin kun osaat vastailet ehkä... HUOM: EHKÄ. Melkein joka kerta tähän topiciin kun olet täällä.

Vierailija

Halki elämän, voisitko selittää aivan suoralla suomen kielellä että mikä tarkoitus tässä topicissa on.

//Sori jos viestini oli vähän vihaisen kuuloinen

Vierailija

Selvä! Haluatte tämän selkokielellä vai? Täältä tulee rautalangasta väännetty versio: Osaatte varmaan antaa käskyjä robotille? Ai että se olisi vaikeaa? No ehei! Minäpä näytän esimerkin: Hei Akurobotti tuleppas tänne ja sano: Moi. Tuollainen käsky. Aika helppo... No sitten se muutetaan vain sellaiseksi että siinä käytetään huonoa suomea eli ei taivuteta sanoja yhtään: Akurobotti kävele tänne sano: Moi. Edelleenkin ihan helppoa! Sitten kolmas vaihe. (Vaikein) Lisätään siihen kaikki turhanpäiväiset jutut. Niiden merkitykset löytyvät aloitusviestistä. Ot-yhteys meinaa sitä että otetaan yhteys ja sen perään pistetään vain mihin: Ot-yhteys: Akurobotti. Pysyttekö kärryillä? nyt vain liitetään huonolla Suomella (Eli ei-taivutetulla Suomenkielellä.) tehty komento tähän ot juttuun. Ymmärretty? Eli näin: Ot-yhteys: Akurobotti. Akurobotti kävele tänne sano: Moi. Eli näin ohjelmoidaan Akurobotti kävelemään.

Vierailija

Ai niin kuin tällätavalla: Cr-peli. Peli name: Aku avaruudessa. Taso 3:Jupiter. viholliset-kyllä Määrä: 10 koko: 95 mega,t Pää bos-kyllä. Pää bos kestävyys: 200.

-Tuplasti ongelmia-

Vierailija

Luulen että kysymyksen idea oli se, että miksi olet tuollaisen ylipäänsä väsännyt?

Ei tuo näytä kovinkaan järkevältä systeemiltä, eikä sillä varsinaisesti tee mitään.

Vierailija

No, minä ymmärsin koodikielen, (hyvä minä)

Joten alan väsäämään peliä:

Cr-peli. Peli name: Paluu kiellettyyn laaksoon.

Taso 1: Kielletyn laakson etsintä.

Viholliset-Kyllä Määrä: 34

Koko: 103 mega,t

Pää bos-Kyllä Pää-bos kestävyys: 147

-ankkakkna-

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: Re: AA Coodaus (Aku Ankka Coodaus)

miohtama - 05.10.10 01:57 (ID 638910)

Tämähän oli täyttä totta 80-luvulla:

-----------Mur, mur! Olet tuore käyttäjä, joten et ehkä tiedä että tänne ei saa laittaa linkkejä ulkopuolisiin paikkoihin. Se ei kuitenkaan ole mitenkään vaarallista, mutta olisi hyvä jos sitä vältettäisiin.

Laitan tähän uuden coodaushommelin:

Hkr: Ankallispankki. Kv: Pankkitilit,Ka. Send: Tänne.

-Tuplasti ongelmia-

Vierailija

Hyvä että kaikki ovat ymmärtäneet miten AA coodaus toimii. Voisin lisätä ominaisuuksia ja monipuolisuutta tuplastio lisää! Myös ehdotukset koodikielen parantamiseen ovat tervetulleita. Lukekaa kohta aloitusviesti niin yllätytte kuinka monipuolisemmaksi koodikieli on tullut :D ! Pikaisiin näkemisiin.

Vierailija

Akutykkääiineksestä tollaset viestit on ihan turhiii!!! Toi on psämmäämist... Miten mää pääsen ntähän mukaan??? :) :) En jaksanu lukee tota alotus viestii koska se oli liian iso..

Vierailija

Vastaan ensiksi AkutykkääIinekselle: No en itsekkään miten olen saanut parituhatta käviää vierailemaan topicissani mutta johtuu kai siitä että tämä on kiinnostava. Miksi muuten sinä tulit tänne ja lähetit viestisi? No koska kiinnostit tästä. Mietit varmaan: Aika outo topic täytyypä vilkaista. Se varmaan putkahti monen mieleen. Sitten vastaan tahvetti01kköselle: Sinun valitettavasti pitää lukea aloitusviesti että ymmärrät mistä tässä on kyse ja sitten tiedät mitä pitää tehdä. Pikaisiin näkemisiin!

//Edit: Oho AkutykkääIineksen viesti poistettiin.

Vierailija

Kiitos uudistuksista. Tässä on vanhat coodaukseni sekä yksi uusi jossa käytetään uusia ohjelmia.

Blu-yhteys: Aku kännykkä. Connect ja send: Virus. Virus: Vaara aste: Max.

Cr-peli. Peli name: Aku avaruudessa. Taso 3:Jupiter. viholliset-kyllä Määrä: 10 koko: 95 mega,t Pää bos-kyllä. Pää bos kestävyys: 200.

Hkr: Ankallispankki. Kv: Pankkitilit,Ka. Send: Tänne.

-Tuplasti ongelmia-

Vierailija

Hmm... Taidan kehittää vielä lisää uudistuksia tänään! Eli uudistusehdotukset ovat tervetulleita. Uudistukset eivät tule puolentunnin sisällä vaan yhden ja kahden (Suunnilleen) Eli leikkikää vain lisää tämänhetkisillä coodeilla.

Vierailija

Nostanpa tämän... Tarvitsisin ehdotuksia uudistuksiin ja muutenkin parannus ehdottelua. No vaikka tähän ei enää vastattaisikaan lisään varmaan pari ominaisuutta lisää tänne. PS. Sitten kun täällä on paljon monipuolisempi valikoima coodeja joita voi sekoitella niin sitten alkaa tulla mukavat paikat. Anteeksi tuplapostaus.

Vierailija

Öh... Mitä? Tätä on luettu selvästi yli 4 tuhatta kertaa mutta tässä on vain 15 vastasviesiä! Kumma juttu. En nyt tiedä pitävätkö käyttäjät tästä vai eivät. No joka tapauksessa tarvitsisin uusia ideoita coodikieleen tai jos ketään ei kiinnosta niin ihan any way. Sitten moderaattorit tai ylläpito voisivat lukottaa tämän (Jos tämä on turha) No vastausviestejä kaivattaisiin. Antaaksi kauheasti tämä triplapostitus.

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat