Kirjoita tietoteksti

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Topicin idea on kirjoittaa mahdollisimman pitkä tietoteksti annetusta aiheesta. Tälläinen on ainakin joskus ollut, mutta kaivelu-palvelulla sitä ei löytynyt, joten päätin luoda tämän. Tämä on siis sellainen, että minä annan jonkun aiheen, seuraava kirjoittaa tietotekstin aiheesta ja antaa uuden aiheen seuraavalle.

Tässä muutamia perussääntöjä:

- Tietoa ei saa kopioida esim. Wikipediasta, Akupediasta tai Aku Ankka-lehdistä tai kirjoista.

- Tiedon pitää olla totta.

- Tietotekstin pitää olla ainakin 500 merkkiä pitkä tai pitempi (tuossa alhaallahan näkyy viestin merkkimäärä).

- Ja vielä, että tietotekstin pitää olla ankka-aiheinen.

No, toivottavasti kaikki on ymmärtäneet! Laittakaa lukkoon jos on ihan turha, mutta perustelkaa. Tai etsikää aikaisempi topic.

Eka aihe tietotekstille: Touho Ankka

Kommentit (13)

Vierailija

Touho Ankka on Ankkalinnan asukas. Hän on täysi tumpelo ja mokaa kaikessa mitä yrittää. Vaikka Touho väittää tietävänsä kaikenlaista ja onnistuneensa kaikessa niin loppuviimeksi hänen tietonsa ovat epäluotettavia ja "ammattitaitonsa" olemattomia. Touho Ankka työskentelle PAMille (Päihitämme Avaruuden Muukalaiset.). Hänen punaisten vaatteidensa kummallisuus piilee ainaisessa tupsupipossa. Touho ei ikinä jätä tupsupipoaan toisaalle, jopa kesälläkin hän pitää tuota ainaista tupsupipoa. Touho on hyvinkin vahvatahtoinen hahmo. Hän on supersannkarikin joskus välillä. Hän on myös ATPssä(Ankain Tiedustelupalvelu.).

Seuraavalle annetaan aiheeksi nytten vaikka aiheeksi Mummo Ankka.

Vierailija

Mummo Ankka

Mummo on Akun Mummo mutta Ankanpoikien ei.Roopen siskon Miehen Mummo.Isä on Kornelius Ankanpää

äiti Olga Ankanpää ja mies Hepsu Ankka.Lapset:Aaron Ankka Akun isä Unto Ankka Touhon isä ja Dora Ankka Hannnun äiti.Asuu Ankkalinnan laidalla. Veli on Konrad Ankanpää.Next:Roope Ankka

Vierailija

Roope MacAnkka on maailman rikkain Ankka mutta samalla. myös maailman pihein Ankka. Roope on erityisesti Carl Barksin ja Keno Don Hugo Rosan suosiossa. Roope on henkilö joka omistaa melkein puolet maapallosta. R.MacAnkka on nuorempana kaivanut kultaa Klondikessa. Kun Roope oli polvenkorkuinen ja ansaitsi ensilanttinsa kenkiäkiillottamalla. Ensilantti on nykyään hänen kallein aartensa ja se tuottaa erityistä onnea Roope MacAnkalle. Roope on alunperin Skottisukua jomka paljastuu monissa tarinoissa. Roope ei pelkää mitään enemmän kuin ensilanttinsa menettämistä. Hän on hyvin kova liikemies eikä taivu helpolla. Hänen asutukseensa kuuluu punainen takki nilkkaimet, silinteri ja kävelykeppi, Silmälasit . Roope on myös miljonääriklubin jäsen. Roopella on reuma jota on hoidettu hyvin.

Vierailija

Onhan tämä ihan hyvä topic.Voi virkistellä muistia hyvin.

Noniin,tästä se lähtee:Carl Barks(syntynyt.1901-2000)oli legendaarinen Ankkataiteilija.Carl Barksin ensimmäinen oma tarina,ellen väärin muista,oli "Ryytimaa".(Olisi muuten hauska lukea se jostakin)

Carl Barks keksi monia Ankka Linnalaisia.Esim.Karhukoplan,Teppo Tulpun ja Roope Ankan.Ainiin,hän keksi myös Ankka Linnan.

Roope Ankan ensiesiintyminen tapahtui tarinassa "Joulu Karhuvuorella".Siinä Aku ja Pojat menevät viettämään Joulua Roope Ankan omistamalle Karhu vuorelle,mutta Roopella onkin metkut mielessä.....

Tämä tarina on julkaistu mm.Hyvä Ankka joulun tuopi ja Carl Barksin joulu osa 1:ssä.

Carl Barksin sarjoja on julkaistu paljon kirjasarjassa "Ankalliskirjasto",jossa on vain hänen omia tarinoitaan.loppu.

Enempää en muista.Valitettavasti!

Seuraavalle Don Rosa.

Vierailija

jaa Don Rosa en tiedä paljon mutta jotain.

Don Rosa ei piirrä uusia tarinoita mutta klassikoita julkaistaan edelleen lahdissä.

Hän ei piirrä Mikki Hiiri tarinoita mutta panee johonkin kiusalliseen kohtaukseen pienellä.Käynyt nimmaroimassa viikon ajan uusinta ja viimistä kirjaa Pako kielletystä laaksosta.Kaikki ei saaneet nimmaria mutta useimmat kyllä.Next:Hessu

Vierailija

Hessu Hopo on Mikin kaveri. Hän on usein hieman tohelo ja hassu, mistä välillä voikin seurata aikamoinen kaaos. Niin kuin Taikaviitalla, on Hessullakin salainen identiteetti (tai mikä nyt onkaan). Hän muuttu superpähkinän syömällä superhessuksi, joka pelastaa pulaan joutuneet ja auttaa ongelmissa. Hessu säilyttää superpähkinöitä hatussaan. Hessua nähdään usein Mikki Hiiri-sarjoissa. Hessun yleisin sana on "höhöö".

Seuraava aihe: Marco Rota

Vierailija

Jaa,että Marco Rota.Hän on yksi lempipiirtäjistäni,mutta en ailti tiedä hänestä kovinkaan paljoa.

Mutta Tässä tulee:

Marco Rota on Italialainen Ankkatekijä.Sanotaan joskus"Italian Carl Barksiksi".Hänellä on niin samanlainen tyyli,kuin Barksilla.Ja tietääkseni hän koittaakin pysyä vähän hänen jäljillään.Rotalla on myös vähän samanlainen jälki kuin Daan Jippesillä.

Marco Rotan jälkeä ei nykyään nähdä paljonkaan Aku Ankoissa.Ja hän ei sitä paitsi ole yhtä ahkera tekijä,kuin Esim.Giorgio Cavazzano.Marco Rota käsikirjoittaa usein omat sarjansa.

Ja siinä se taisikin olla!Seuraavalle Milla Magia.

Vierailija

Milla Magia on Vesuviuksen juurella, Napolissa, asustava Italialainen noita. hän esiintyi ensimmäisen keran Carl barksin tarinassa midaan kosketus. Millan ainainen "päähänpinttymä" on saada maailman rikkaimman miehen, Roope Ankan ensilantti. Milla uskoo, että jos hän saa sulatettua Roopen ensilantin amuletiksi kaulaansa, niin hän saisi tarumaisen Midaan kosketukswen, joka muuttaa kaiken kullaksi. Milla on monesti saanut ensilantin hyppysiinsä, ja joskus jopa Vesuviuksen-mökkiinsä asti, muttei ikänä ole saanut sitä sulatetuksi. Milla on kokeillut vuosien varrella monia keinoja saada Roopen ensilantti, ja näistä hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi Don Rosan sarjat "Paino ongelmia", "Unohda koko juttu" ja "hopealautasella". Millan apuna on hänen joskus hieman vähäjärkinen korppinsa Korrin, joskus myös Rotannaamana tunnettu. Korri auttaa yleensä Millaa suunnitelmissaan Vesuviuksella, mutta tulee harvoin mukaan Ankkalinnaan.

Huh, olipas kirjoittamista!

Seuraava saa kirjoittaa tietotekstin Lievistöstä.

-Kia K.

Vierailija

Lievistö työskentelee Kroisos Pennoselle ja on hänen hovimestarinsa. Lievistö nähdään useimmiten ehdottamassa suunnitelmia Pennoselle tai tekemässä kepposia ja jekkuja Roope MacAnkalle. Hänet nähdään lähes puolissa Roope sarjisten lopuissa tuomassa Pennoselle knalleja syötäväksi. Hän esiintyy yleensäkin mustassa asussa. Hänellä on musta tukka. Häon soluttautunut ainakin sata kertaa Roopelle töihin. 99% Lievistön metkuista menee pieleen. Lievistöllä on kuitenkin rehelliset puolensa ja hyvä suhde Juusoon. Se nähdään eräässä tarinassa jossa Kroisos ja Roope ottavat mittaa toisistaan samalla kun Juuso ja Lievistö ottavat yhteen.

next:Hansu Hanhi.

Vierailija

Hansu Hanhi on Mummo Ankan laiskanpuoleinen renki,ja erittäin ahnekin.Hansun lempi puuhia ovat nukkuminen,ja syöminen.Muuta hän ei oikein teekään.Joissakin tarinoissa käy välillä niinkin,että Mummo häätää Hansun pois tilaltaan oman onnensa nojaan.Mutta kuitenkin aina lopussa Hansu palaa takaisin.

Hansu esiintyy toisinaan myös salaisena erikoisagenttina.(tosin aika harvoin)Tämmöinen sarja nähdään mm.Taskarissa "Operaatio lepo".

Al Taliaferro loi Bob Karpin kanssa Hansu Hanhen.

Hansua nähdään usein Aku Ankan Taskukirjoissa,Mummo Ankka sarjoissa.

Hansua saatetaan myös nähdä Akun kanssa syöpöttelemässä.

Seuraava aihe:Karhukopla.

Vierailija

Karhukopla on Ankkalinnan laitamilla, pienessä asuntovaunussa asuva konnajoukko. Usein Karhukoplalaisia on 3, mutta joskus niitä on ollut myös enemmänkin. Karhukoplan vaarin nimi on Karhuvaatri ja Mummun nimi Konnamuori. Karhukoplalaiset ovat siis rikollisia, ja he yrittävät varastaa Roope Ankan rahoja itselleen. He ovat olleet jo todella lähellä onnistumista, mutta eivät ikinä ole täysin onnistuneet saamaan Roopen rahoja itselleen.

Seuraava: Jose Carioca

(en tainnut kirjoittaa oikein, mutta tiedätte varmaan ketä tarkoitan...)

Vierailija

Tuotah...

Josè Cariosà on (Hömm...) Espanjassa asuva kanarialintumainen henkilö. (Siis voi jee, en tiedä hahmosta melkein mitään... :P) Josèn perhaat ystävät ovat Pancito Pistoles Meksikosta ja Aku Ankka Ankkalinnasta. He ovat seikkailleet sarjakuvissa ainakin Don Rosan tarinoissa Kolmen Cabelerron paluu ja Seitsemän (miinus neljä) rohkeata cabalerroa. (Tai jotenkin noin se "Caballerro" kirjoitettiin.) Josè on ainainen tyhjätasku, joka joutuu usein lainaamaan rahaa ystäviltään. Hän seikkailee myös tarinoissa, joissa ei Akua tai Pancitoa esiinny.

Pahoittelen hirveästi, etten saanut hahmosta kirjoitettua tuon enempää.

Seuraavalla vaikea hahmo: Kia K. (Ouh, tuon olisin halunnut itse kirjoittaa.)

-Kia K. ;)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat