Laivat

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Täällä keskustelua laivoista.

Kysymyksiä:

Oletko matkustanut laivoilla paljon?

Mikä on paras laiva ja miksi?

Mikä laivoissa on parasta?

Mitä laivoja olet nähnyt?

Saa keskustella kuitenkin ihan vapaasti laivoista, eikä kysymyksiin ole mikään pakko vastata. Mutta esimerkkinä muutama kysymys siinä kuitenkin.

-------------------------------------------------------

Maailman suurin matkustaja-alus M/S Allure of the Seas lähti tänään Turun telakalta. Alus on samankokoinen kuin sen sisaralus Oasis of the Seas.

Itse olen matkustellut laivoilla paljon, mutta joka kerta vain Viking Linen tai Silja Linen/Tallinkin laivoilla. Varustamo oli muuten hyvä ohjelma aikoinaan, kun se sarja kuvattiin laivalla. Wasa Queenilläkin on tullut aikoinaan matkustettua Vaasasta Uumajaan...

Sivut

Kommentit (98)

vikke98
Seuraa 
Liittynyt20.4.2010

Aika vähän olen matkustanut laivoilla. En tykkää matkustaa laivoilla, niihin tietenkin tulee joku vika ja sitten laiva uppoaa, kun mä olen siellä. : D En tiedä mikä laivoissa on parasta... ei mikään? No joo... Olen nähnyt monenlaisia laivoja, isoja ja pieniä. Mutta vältän laivalla matkustamista, varsinkin isoilla risteilyaluksilla. : D Niin, minähän olen tunnetusti outo.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
vikke98: En tykkää matkustaa laivoilla, niihin tietenkin tulee joku vika ja sitten laiva uppoaa, kun mä olen siellä.


Itsekin aina laivalla nukkumaan mennessäni ajattelen, että kuitenkin yön aikana tapahtuu jotain hirveää.

Lainaus:
Vikke:Mutta vältän laivalla matkustamista, varsinkin isoilla risteilyaluksilla.


Itse taas suorastaan rakastan isoilla risteilyaluksilla matkustamista. Kerran kun menimme pari vuotta sitten yhdellä laivalla, taisi olla Casino Express, niin siellä ei ollut oikeastaan sitten mitään. Pari tuntia vain oltiin laivalla, ja odotettiin että koska saapuu perille. Onneksi se ei ollut mikään pelkkä laivaristeily, vaan ihan maihin mentiin.

Isoilla laivoilla riittää tekemistä jokaiselle, ja on mukava käydä katsomassa eri kansilla, että mitä niistä löytyy. Viime vuonna, kun laiva saapui yöllä Maarianhaminaan, niin menimme sitä katsomaan ulos kannelle.

Itse olen mennyt laivalla varmaan lähes 20 kertaa, ja lähes jokaisella Vikingin ja Siljan laivalla. Norjassa oli mukavaa Geirangerissa katsoa, kun satamassa oli isoja laivoja : )

Vierailija

Baltic Brincess on viimeisin laiva jossa olen ollut. Parasta laivoissa on kun sieltä saa paljon suklaata : D Viimeksi ostin: 2x 48 pack Toffifee, 3x jätti Tobleronea yms.

Vierailija

Pitäähän kai tämäkin topic nostaa, koska ajattelin tehdä juuri samanlaisen.

Itse matkustelen suhteellisen paljon laivoilla, enimmäkseen Vikig Linella, mutta yhden kerran olen matkustanut myös Silja Linen/Tallinkin Silja Europalla, joka taisi olla syksyllä 2009 ja toinen kerta on tulossa heinäkuun lopulla 27.7.

Paras laiva Itämereltä on ehdottomasti juuri Silja Europa, koska pidän siellä valmistetusta ruuasta, hyteissä on telkkari(vaikka sitä ei paljon tule katsottukaan), hienot näköala hissit ja koska Silja Europa kulkee juuri sopivalla reitillä. (Turku-Maarianhamina/Lågnäs-Tukholma)

Kaikkien aikojen paras laiva taas on maailman suurin risteilyalus Allure of the Seas (vaikka en siellä olekkaan kaynyt), koska siellä on puisto, uimaltaita, jääkiekkokaukalo ja vaikka mitä muuta ja muutenkin aivan upea laiva kyseessä. (Ainakin niiden videoiden perusteella mitä siitä olen nähnyt.

Laivoissa on parasta, juuri se, että siellä on hyvää ruokaa, ikkunoista on aina hyvät maisemat, paljon kaikkea kivaa tekemistä ja vaikka mitä muuta, kuten hissillä ajelu. (No, ei kai nyt sentään)

Olen nähnyt, vaikka mitä laivoja, mutta tässä muutama joita muistan. Birka linen, Birka Paradise. Silja Linen, Silja Galaxy ja Silja Europa. Viking Linen, Amorella, Isabella ja Cinderella. Finnlinkin, Finnglipper, Finnfellow ja Finsailor. Royal Caribbean Internationalin, Allure Of the Seas ja Oasis of the Seas (Turun telakalla)

Oma unelmani olisi joskus päästä maailman suurimmalle risteilijälle Allure of the Seas: lle.

"Isäni" myös lupasi, jos hän voittaa lotossa niin lähdemme Caribialle risteilylle Allure of the Seas: llä ja arvelen että, koko porukka lähtee mukaan 50 000 (viidelläkymmenellätuhannella).

Lainaus:
djlordi: Itse taas suorastaan rakastan isoilla risteilyaluksilla matkustamista.

Olen täysin samaa mieltä kanssasi, eli minäkin rakastan isoilla laivoilla matkustamista. Mitä isompi, sen parempi.

Vierailija

No maanantaina mennään siljalle ja ollaan kaksi yötä. laivoissa on ihan kivaa, se on vähän niinkuin liikkuva hotelli. Laivoilla on hienoja kauppoja etenkin ne makeiskaupat.

Ja me mennään myös kaljaasi ihanalle.

Vierailija

Minä olin viime kesänä silja linen risteilyllä (Turku-Maarianhamina-Turku). Laivat joilla menimme olivat Silja Europa ja Galaxy. Tänä kesänä mennään sama risteiyly uudestaan. Kyllä joskus laivalla ollessa ajattelen että mitä jos tämä uppoaa.

Parasta laivoissa on kaupat, hyvä ruoka ja hienot maisemat.

Vierailija

Oletko matkustanut laivoilla paljon?

Enpä oikeastaan, tasan kaksi kertaa. Menin tänä kesänä pari päivää sitten Helsingistä Tallinnaan ja takaisin laivalla. Laivan nimi oli Tallink Star/Superstar. Laiva oli toisella kerralla erinäköinen ja sen nimi taisi olla silloin Superstar. Ensimmäisellä kerralla se oli Star.

Mikä on paras laiva ja miksi?

No, en ole matkustellut muulla laivalla kuin Tallinkilla. Mutta kyllä ne perus purjelaivat ovat parhaita. Niillä olisi ihana purjehtia aavalla merellä. Niiden ulkonäkö on hieno, ne ovat hyvin rakennettuja ja niissä on paljon erilaisia yksityiskohtia ja hienouksia.

Mikä laivoissa on parasta?

Ehkä se niiden ulkonäkö, suuruus tai sitten itse laivalla olo. On todella mukavaa katsoa laivan kannelta merellä ja nähdä kaikenlaisia saaria jms. Myös kaupoissa olo on kivaa, voi ostella kaikenlaista. Laivalla olo on kyllä ihanaa.

Mitä laivoja olet nähnyt?

Olen nähnyt purjeveneitä, purjelaivoja, risteilyaluksia, linjalaivoja, irtolastialuksia, konttialuksia, tankkereita, hinaajia ja losseja.

Mitähän muuta laivoista... Olisi kyllä ihana käydä 24 tunnin risteilyllä, eli olla laivassa yötä. Tykkäisin siitä todella paljon. Myös Titanicin, kuuluisan laivan näkeminen olisi mahtavaa. Laivoilla on minun mielestäni parempi matkustella kuin lentokoneilla. Siellä on kauppoja, kauniimmat maisemat ja paljon erilaisia paikkoja.

-Scrooge McD, World the richest duck and King of the Klondike-

Vierailija


Oletko matkustanut laivoilla paljon?

En ole. Tänään tosin sattumoisin tulin Silja Symphonyltä.

Mikä on paras laiva ja miksi?

En osaa sanoa, koska en oikein matkusta laivoilla, mutta vastaan Silja Symphony, koska se on mukava laiva, joka purjehtii Helsingistä Tukholmaan. Siltä löytyy kauppoja ym.

Mikä laivoissa on parasta?

Ehkä juuri se, että niillä on mukava matkustaa minne vain.

Mitä laivoja olet nähnyt?

Kaikki Siljan laivat, paitsi Galaxyn, joitain Viking Linen ja Tallinkin laivoja ja niiden lisäksi esim. Ukko-Pekan, maailman viimeisen höyrylaivan.

Kiva, kun löytyy tällaisiakin topiceja, ettei aina ole vain arvaus-topiceja. :)

Vierailija

Rakastan Ruotsin risteilyjä, koska laivalla vaan on niin parasta. Pelikoneet, herkut, tapahtumat, ruoka, laiva, kaikki, seura, ja kaikkee muuta mitä ei jaksa luetella!!!

I love Ruotsin

Risteilyjä

- Touhoaaja - ajaa ohuoT -

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Itsekkin olin Ruotsi-laivalla! kaverini kanssa. En tehnyt siellä paljoa mitään. Söin, katselin ja ihmettelin. Ja tein vähän kaikkea mitä laivalla on. Pelasin hieman, Olin kauppa-kadulla ja Uima-hallissa. Ei siellä mitään tekemistä ollut, mutta kuitenkin oli kivaa. Se oli yksi parhaista päivistäni!

~ Daniel10, King of to Duckburg.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Paapoja
Seuraa 
Liittynyt17.12.2009

Oletko matkustanut laivoilla paljon?

Olenhan minä, mutta olen vain kerran ollut isossa laivassa. Silloin menimme Viking Isabellalla Turusta Tukholmaan ja takaisin. Muuten olen käynyt vähän päälle tunnista muutamaan tuntiin kestävillä risteilyillä Suomen järvissä, mm. Höytiäisellä, Kallavedellä, Saimaalla ja muutamalla muulla.

Mikä on paras laiva ja miksi?

Luultavasti parhaita ovat maailman suurimmat risteilyalukset Oasis of the Seas ja Allure of the Seas, koska ne ovat isoja, hienoja ja niissä on paljon kaikkea jännää.

Mikä laivoissa on parasta?

Jaa-a... paha sanoa. Varmaankin se, että ne ovat laivoja.

Mitä laivoja olet nähnyt?

Joitain Silja Lineja ja Viking Lineja, joitain rahtialuksia ja sitten todella monia sisävesilaivoja. Nimeän jiistä nyt muutaman ja pistän niiden perään sulkuihin, missä olen ne nähnyt: Ukko (Kuopio), Koski (Kuopio), Queen R (Kuopio), Savonlinna (Savonlinna), Paul Wahl (Savonlinna), Punkaharju (Savonlinna), Ukko-Pekka (Turku) ja monta muuta, joiden nimeä en jaksa kertoa tai en muista.

//: Ja niin muuten. Olen myös nähnyt joko Oasisi of the Seasin, Allure of the Seasin tai molemmat, kun ne olivat Turnun telakalla, kun ajoimme joskus ohi. :D

Save me from the dark.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tsajajajjajajaajaa! Miniristeily Turusta Tukholmaan on nyt varattu. Laiva, jolla menemme on (taas kerran) Silja Europa. Muuten oltaisiin menty varmaan Galaxylla, mutta kun paluumatkalle ei ollut hyttejä enää vapaana. 22. heinäkuuta illalla on lähtö Turusta ja takaisin tulemme Turkuun seuraavana iltana. Tukholmassa kävinkin viimeksi vissiin kaksi tai kolme vuotta sitten.

Asiasta toiseen. Olisi hienoa, jos Vaasasta Uumajaan rakennettaisiin joskus se silta, niin pääsisi kätevästi vähän lähempääkin autolla Ruotsin puolelle, ettei aina tarvitsisi Tornion ja Haaparannan kautta mennä. Mutta tuskin ainakaan lähivuosina toteutuu.

Lainaus:
Yksinäinen ratsastaja: Paras laiva Itämereltä on ehdottomasti juuri Silja Europa, koska pidän siellä valmistetusta ruuasta, hyteissä on telkkari(vaikka sitä ei paljon tule katsottukaan), hienot näköala hissit ja koska Silja Europa kulkee juuri sopivalla reitillä.


Eikö noissa Siljan (ja Vikinginkin) laivoissa ole kaikissa melkein samanlaiset ruoat? Ja ei kai kaikissa hyteissä telkkaria ole, vaan riippuu siitä, minkä hyttiluokan valitsee? Vai muistanko väärin... Joo, ne näköalahissit on kyllä komeita. Niitten kanssa on tullut joskus vähän pelleiltyä, mutta ei siitä sen enempää : )

Lainaus:
Yksinäinen ratsastaja: Laivoissa on parasta ... paljon kaikkea kivaa tekemistä


Ei kaikissa laivoissa. Itse menin jollakin RG Linen laivalla joskus, niin eihän siellä ollut juuri mitään tekemistä. Siellä vaan istuttiin ja odotettiin, että päästään maihin. Aivan olematon laiva.

Lainaus:
D-on Ros-a: Ja me mennään myös kaljaasi ihanalle.


Mikäs se on? Vähän epämääräinen nimi ainakin... : )

Lainaus:
Aku-98: Parasta laivoissa on kaupat, hyvä ruoka ja hienot maisemat.


Kaupat (tai kauppa) on kyllä yksi parhaimmista asioista. Myös aamiainen ym. ruoat on yleensä hyvää. Maisemat on tottakai hienot, tai no pelkkä meri ei kyllä niin hienoa katseltavaa ole : ) Mutta on kiva aina seurata ulos, jos näkisi muita laivoja liikenteessä.

Lainaus:
Scrooge McD: Mutta kyllä ne perus purjelaivat ovat parhaita. Niillä olisi ihana purjehtia aavalla merellä. Niiden ulkonäkö on hieno, ne ovat hyvin rakennettuja ja niissä on paljon erilaisia yksityiskohtia ja hienouksia.


Jaah... itse en ole koskaan purjeveneellä matkustellut. Toki olen niitä nähnyt useasti. Pommern on aika komea. Eikä välttämättä niin kauheasti tekisi mielikään niillä mennä. Mieluummin tyydyn normaaliin matkustajalaivaan.

Lainaus:
Scrooge McD: Myös Titanicin, kuuluisan laivan näkeminen olisi mahtavaa.


Mutta varmaan aika hankalaa, kun sen hylky on merenpohjassa : )

Lainaus:
Scrooge McD: Laivoilla on minun mielestäni parempi matkustella kuin lentokoneilla. Siellä on kauppoja, kauniimmat maisemat ja paljon erilaisia paikkoja.


Niin, ja lentokoneessa pitää istua koko lentomatkan ajan, eikä juuri maisemia pysty katsomaan, kuten laivalla matkustettaessa. Vaikka lentokoneessakin tykkään olla, toki vain kerran olen ollut (tai 2 kertaa, kun takaisinkin tulin).

Lainaus:
touhoaaja: Rakastan Ruotsin risteilyjä, koska laivalla vaan on niin parasta. Pelikoneet, herkut, tapahtumat, ruoka, laiva, kaikki, seura, ja kaikkee muuta mitä ei jaksa luetella!!!


Sanos muuta! : )

Lainaus:
Daniel10: Itsekkin olin Ruotsi-laivalla! kaverini kanssa. En tehnyt siellä paljoa mitään. Söin, katselin ja ihmettelin. Ja tein vähän kaikkea mitä laivalla on. Pelasin hieman, Olin kauppa-kadulla ja Uima-hallissa. Ei siellä mitään tekemistä ollut, mutta kuitenkin oli kivaa. Se oli yksi parhaista päivistäni!


Kai siellä oli joitain vanhempiakin mukananne? : ) Se on hyvä, että oli kivaa ja yksi parhaimmista päivistäsi, vaikkei ollutkaan mitään tekemistä : )

Lainaus:
Paapoja: Mikä laivoissa on parasta?

Jaa-a... paha sanoa. Varmaankin se, että ne ovat laivoja.


Hyvä perustelu : )

Vierailija

Itse olin kahdesti vuoden sisään Baltic Princessin risteilyllä Helsingistä Tallinnaan (ja takaisin) ja täytyy sanoa, että muuten oli hyvä laiva, mutta ne ''perinteiset'' juopot häiritsevät, yöllä ei saa oikein nukutuksi sillä minäkin mietin aina sitä, että jos yön aikana tapahtuukin jotain kamalaa ja minulla tulee aina vatsa kipeäksi noilla risteilyillä. Sitten harmittaa, kun ei saa syödä karkkia. :(

- HHH

Tupelo
Seuraa 
Liittynyt18.6.2011

Vuosi sitten menin Viroon M/S Superstarilla (tai jollain sentapaisella.) Ihan mukava kokemus, hyvät ruuat ja hieno karkkikauppakin oli. Väkeä oli kyllä hirveä tungos. Matka kesti pari tuntia.

Vierailija

Nyt tulisi hiukan muokattu ja paremmalla ajalla tehty viesti.

Itsen matkustelen aika paljon laivoilla risteilyillä, koska maissa ei ole koskaan tullut käytyä. Aika tarkaan puolen vuoden välein käymme laivalla. Seuraava kerta on joskus siinä tammi-helmikuussa, varmaankin hiihtolomalla. itse ainakin haluaisin tällä kertaa käydä M/S Galaxylla, hieno laiva kyseessä nimittäin.

Paras laiva millä olen käynyt on edelleenkin Silja Europa, jolla olen tällä hetkellä matkustellut kaksi kertaa, koska Europalla on hienot hytit, näköalahissit ja hyvät ruuat. Muista hienoja laivoja ovat M/S Galaxy, M/S Baltic Princess, M/S Romantika, Viking Xprs, Baltic Queen, Silja Festival ja M/S Gabriella. En pidä siis kovinkaan paljoa Viiking Linen paateista, koska ne ovat aika tylsän näköisiä, ikä alkaa käydä päälle ja muutenkin ovat nykyisin liian pieniä kasvavalle matkustajamäärälle. No, Helpotusta on luvassa kuitenkin reilun vuoden jälkeen.

Laivoissa on parasta ainakin hyvä ruoka, hyvät näköalat, paljon kaikkea mukavaa tekemistä ja laivoilla nyt vain on mukava vietää aikaa. Itse suosin enemmän laivalla kuin lentokoneella matkailua, vaikka laivoilla ei nyt pääsekkään aivan joka paikkaan.

on tullut nähtyä vaikka mitä laivoja, kuten Talink/Siljan Baltic Queen, Galaxy, Silja Europa ja Silja Festival. Viking Linen Amorella, Isabella, Gabriella ja Viking Cinderella. Birka Linen Birka Paradise. Monta Finnlinkin rahtilaivaa. Royal Caribbeanin Allure of the Seas, Oasis of the Seas, Freedom of the Seas, Liberty of the Seas ja Independence of the Seas, turun telakalla. Tuossa kaikki jotka tällä hetkellä muistan.

Lainaus:
djlordi:Alus on samankokoinen kuin sen sisaralus Oasis of the Seas.

Ei nyt aivan. Muistaakseni Allure of the Seas on pari milliä pidempi kuin Oasis of the Seas, eli virallisesti Allure of teh Seas on siis suurempi.

Itse ainakin haluaisin käydä Baltic Princessilla, Baltic Quuenilla, Starilla, Superstarilla, Silja Serenadella, Viking Linen vuonna 2013 valmistuvassa laivassa, Galaxylla ja Gabriellalla. Ja noissa missään en ole ennen käynyt.

Yksi miellyttävä asia on se, että Baltic Queenilta löytyy myös Suomalaista miehistöä, vaikka seilaakin Tukholman ja tallinnan välillä.

Ja sanonpa vain niille, jotka pelkäävät laivojen uppoavan, niin ei niitä kyllä kovin usein uppoa. Ainakaan Itämerellä. Ja muutenkin laivoissa on hyvät tutkat. Ja kaikkille on paikat pelastusveneistä, jos karilleajo tai kunnon tulipalo tapahtuu, vaikka laiva olisikin ääriään myöten täynnä.

Lainaus:
djlordi: Eikö noissa Siljan (ja Vikinginkin) laivoissa ole kaikissa melkein samanlaiset ruoat? Ja ei kai kaikissa hyteissä telkkaria ole, vaan riippuu siitä, minkä hyttiluokan valitsee? Vai muistanko väärin... Joo, ne näköalahissit on kyllä komeita. Niitten kanssa on tullut joskus vähän pelleiltyä, mutta ei siitä sen enempää

No, on niissä ruuissa kuitenkin nyt jotain pieniä eroja, vaikka ei nyt mitään suurempia, mutta kuitenkin. Tykkään kuitenkin jotenkin vain enemmän Siljan ruuasta.

Juu... Ei sitä telkkaria kaikissa hyteissä tainnnutkaan, olla mutta A-, B- ja sitä suuremmista hyttiluokista sellainen aianakin löytyy. C-luokassa ei tainnut enää olla. Enkä ole ihan varma B luokastakaan.

Juu, kyllä se näköalahisseillä ajelu on sitten mukavaa, etenkin kun ei ole muita ihmisiä mukana. Satamassa olo aikana ne kyllä tuppaavat olemaan täynnä kuten muutkin hissit, joten silloin käytän suosiolla portaikkoa. Mutta ymmärtäähän sen kun koko laivaan mahtuu 3013 henkilöä.

Lainaus:
djlordi: Ei kaikissa laivoissa. Itse menin jollakin RG Linen laivalla joskus, niin eihän siellä ollut juuri mitään tekemistä. Siellä vaan istuttiin ja odotettiin, että päästään maihin. Aivan olematon laiva.

No ei nyt sitten aivan kaikissa, mutta yleisesti kuitenkin kaikissa Helsingin ja Turun reitin laivoissa on paljon kivaa tekemistä ja taisi olla tuo jokin RG Linen laiva olla aika olemattoman kokoinenkin, vai?

Nyt ei tule mieleen mitään muuta.

//

Lainaus:
Don McAnkka: en tiedä satamakaupungin nimeä)-reiteillä.

Olisiko Rostock?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat