Maailman tietoa

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Mitä on maailma? Mistä se on syntynyt? Mikä se on? Eli tämä topic, voisi olla liimattuna Pulinat-osion liimatopiciksi, niinkuin Off-Topic 2. Täältä saat vastaukset yleismpiin ongelmiisi, tai maailman tietoa. Aloitusviestissä kerrotaan filosoofiasta, ja muusta tieteellisestä tiedosta. Sinun ei tarvitse tietää mikä on filosofia, täältä sen tiedon löydät. Jos en ole laittanut kauheasti tietoa, niin voithan itse kirjoittaa tuhansia merrkitietoja, mistä vain! Voit kirjoittaa kirjoista, kirjeistä, kaupoitsa, maista, tietokoneesta, Ankkalinnsasta, urheilulajeista tai vaikkapa leijoista. Mutta älä sorru lapsellisiin tietoihin, kuten leluihin, tutteihin tai ruokaan (se ei ole tiedettä.) Sinä voit kitjoittaa siis ihan mistä vain, vaikka kotikaupungin posteljoonista (älä paljasta yhteystietoja tai muuta sellaista.) Voit kirjoittaa myös osia sinun tiedostasi, esim. yhteen viestiin ensimmäinen osa, sekin käy. Voit myös kirjoitaa jostain tietystä vuodesta (esim. vuonna 2000 alkoi uusi vuosituhannes.) Joulupukistakin voit kirjoittaa : ).

FILOSOFIA

Siitä mikä on filosofian tutkimiskohde ei ole täyttä yksimielisyyttä edes filosofien joukossa. Jotkut huomattavat filosofit ovat pitäneet sen tehtävänä pyrkimystä ymmärtää todellisuutta kokonaisuudessaan vastakohtana erityistieteille, jotka tutkivat tiettyä kokonaisuuden osaa. Eräät muut rajoittavat filosofian tehtävän suppeamaksi. Yrittämättä tässä tarkemmin määritellä filosofian tehtäviä tulemme seuraavassa esittämään tärkeitä kohtia eräiden tarkempien filosofien ajatusta. Niiden käsittelystä ilmenee samalla minkä laatuisia filosofiset kysymykset ovat olleet. Onko filosofialla jotakin arvoa? Jos eläminen on taitoa, filosofi ei kykene antamaan neuvoja elämisen taidossa. Poliittisen filosofian tutkija ei ole parempi kansalainen tai valtiomies kuin hänen naapurinsa. Metafyysikko ei voi antaa todistettavia ja kaikkien hyväksymiä vastauksia esimerkiksi kysymyksiin, miten maailma on syntynyt, pysyvätkö luonnon lait itsestään voimassa vai onko olemassa Jumala, joka pitää niitä voimassa. Filosofilla ei ole läheskään aina sitä "filosofista tyyneyttä", josta kuullaan puhuttavan.

Jatkan vielä joskus...

Kommentit (6)

JKP
Seuraa 
Liittynyt29.5.2008

Jos et haluaisi tätä topicia ylös niin miksi ihmeessä sitten nostit tämän tuolta topic-merestä. Taisit haluta kartuttaa viestimäärääsi. No sitä kannattaa kuitenkin kasvattaa kunnon viesteillä eikä tuon kaltaisilla spämmi-viesteillä. Olen kuitenkin samaan mieltä ei tälläinen voisi olla liima-topicina tässä pulinat osiossa.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: Maailman tietoa

Veli Huilu - 06.12.10 06:18 (ID 669637) Voisiha ntämä olla liimana, ojs tämä vain toimisi!

Niin. Keskusteluna tämä ei toimi, koska tässä lukee kaikki oleellinen aloitusviestissä. Ja sitä paitsi, ei kaikkien topiccien tarvitse olla liimatopicceja, koska topicceja voi etsiä haulla.

Vierailija

Lainaus:
Scoore Highman kirjoitti: Mitä on maailma? Mistä se on syntynyt? Mikä se on? Eli tämä topic, voisi olla liimattuna Pulinat-osion liimatopiciksi, niinkuin Off-Topic 2


Jaahas...

Minusta tätä EI pitäisi liimata, koska tämä on vain ihan tavallinen keskustelu aihe... Offikin on liimattu siksi, että siellä voi kertoa kaikkea esim. Kuulumisista... UKK- (Usein Kysytyt Kysymykset) on liimattu siksi, koska siellä voi kysyä kaikkea kysymyksiä näistä sivuista.

Nyt taisit älytä, ettei kaikkai keskusteluja voi liimata...

-HH!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat