Entisajan mestarit

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

En tiedä, onko tämä aivan tarpeellinen, mutta haluaisin tietää, onko monen mielestä vanhanajan tekijät parempia, kuin nykyajan?Tämä on vasta toinen tekemäni topic, jotenka en ole kovin mestari niiden tekemisessä.Mutta kuitenkin asiaan:Eli siis mitä pidätte entisajan mestareista?Minusta esim.Giovan Battista Carpin tyyli on paljon parempaa, kuin jonkun Feriolin, tai Rodriquesin.Minusta on aina mukava lukea vanhanajan Mikki ja Aku-sarjoja, jonka ovat piirtäneet kaikki Massimo De Vitat ja Giovan Battista Carpit.Onko teistäkin?

Kommentit (6)

Vierailija

Jaa. Tämä on aika vaikea kysymys, sillä entisaikana oli monia todella hyviä piirtäjiä ja käsikirjoittajia, kuten Giovan Battista Carpi, Romano Scarpa, Carl Barks, Guido Martina ja Bob Karp, mutta myös nykyaikana on myös todella hyviä piirtäjiä ja käsikirjoittajia, kuten Don Rosa, Kari Korhonen, Giorgio Cavazzano, Mau Heymans ja Rune Meikle, mutta tarinat olivat ennen juoneltaan ja pituudeltaan paljon parempia,kuin nykyään, joten kyllä päädyn siihen, että ennen sarjakuvan tekijät olivat parempia, kuin nykyään, mutta nuo mainitsemani nykyajan tekijät, ovat kyllä tosiaan, jo lähes yhtä hyviä kuin nuo mainitsemani entisajan mestarit.

-Culebran liikenero

Vierailija

Mielestäni vanhat ovat parempia, joihin kuuluu nykyään esimerkiksi Carl Barks, Don Rosa ja Vicarkin kai.

Vierailija

Kiva, että muidenkin mielestä nykyaikaiset tekijät ovat huonompia, kuin entisajan.En ole siis ainoa näillä sivuilla.Hyvä!Haluaisin vielä kuitenkin lisää mielipiteitä muilta käyttäjiltä.

DONUONTYHMÄ
Seuraa 
Liittynyt11.7.2010

Kyllä se vähän aikakaudesta ja ajan tekijöistä riippuu. Entisaikoina ei luonnollisesti ollut niin paljon ankantekijöitä kuin nykyaikana, ja suhteellinen laatu oli usein melko ala-arvoista.

Mutta silti kyseiseltä aikakaudelta on myös monia unohtumattomia tekijöitä, kuten Guido Martina, jonka käsikirjoituksista varsinkin alkukauden teokset ovat vailla järjenhiventä kehitettyjä ja ovat siksi varsin kiehtovia, sekä Pier Lorenzo de Vita, jonka hyvin omalaatuisen ilmeikäs ja aikaansa edellä ollut piirrosjälki päihittää nykyäänkin monet tusinataiteilijat. Myös vuonna 2006 menehtynyt Luciano Bottaro kuulunee tuohon kastiin; hänen mielikuvituksekkaat ja surrealistiset tarinat suorastaan tempaavat mukaansa, ja piirroksetkin olivat aina niinsanottua hauskaa hömppää. Hessun ja Heklan kohelluksia on aina hauska lukea, puhumattakaan niistä ritari- ja scifitarinoista, joita Bottaro toisinaan väsäili. : )

Myös nykyaikana on kyllä monia hyviä tekijöitä. Piirrosjälki ei minua nykyään kiinnosta pätkääkään, sillä lähes jokainen eteensattunut piirros on niiden wannabe-Cavazzanojen aikaansaannoksia...

Hyviä käsikirjoittajiakin on toki vielä, kuten Mark & Laura Shawien omalaatuisista ja poukkoilevista tuotoksista huomata saattaa. Rune Meiklekään ei tiettävästi ole vielä lopettanut, sillä Inducksin mukaan hänellä on kaksi tarinaa kesken... Jäämme odottamaan... ; )

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat