AA- visa

Seuraa 
Liittynyt14.5.2008

Tämä on Aku Ankka-sarjakuviin liittyvä tietovisa, joten kysymysten tulee liittyä edellä mainittuun aiheeseen, Aku Ankkaan.

Tässä tietovisailussa ei ole vain yhtä kysyjää, vaan jokainen saa kysyä kysymyksiä. Kun ilmoitat kysymyksen, pitää sinun samalla kertoa kysymyksestä saatavat pisteet (1-5). Visa on samankaltainen kuin Historia-visa .(http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/12/viestiketju/10455/historia ) (http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/16/viestiketju/22650/historia_vi...) , paitsi, että kysymysten pitää liittyä Aku Ankkaan.

Visailussa pitää kumminkin muistaa hyvät käytöstavat, ja Aku Ankan nettisivujen keskustelufoorumin säännöt. ( http://www.akuankka.fi/keskustelu/ohjeet )

Maailma-visan SÄÄNNÖT

Lunttaaminen

1. Vastauksia ei saa katsoa Internetistä tai mistään kirjasta

1.1. Kukaan AA- visaan osalistuva käyttäjä ei saa luntata vastauksia. Sääntö koskee siis jokaista tähän visaan osallistuvaa käyttäjää

1.2. Jos jonkun käyttäjän huomataan rikkovan kohtaa 1.1 hänen kyseisestä kysymyksestä saamansa pisteet hylätään, ja vastaus diskataan.

Kysymyksen esittäminen

2. Kun esität kysymyksen, pitää sinun olla varma kysymyksen oikeasta vastauksesta, ja siitä onko kysymykseen mahdollisesti moniakin vastauksia.

2.1. Kysymyksen esittämässä viestissä pitää olla kysymyksestä saatava pistemäärä. Jos pistemäärää ei ole merkitty viestiin, kyseinen kysymys hylätään.

Vastaus

3. Vastaus on vahvistettava viimeistään silloin, kun ensimmäisestä vastauksesta kysymykseen on kulunut 24 tuntia. Jos kysymyksen esittäjä ei vahvista vastausta, kysymyksestä saadut pisteet hylätään.

3.1. Ainoastaan kysymyksen esittäjä voi vahvistaa oikean vastauksen.

3.2. Kun olet esittänyt vastauksen, et saa enää muokata viestiä, johon vastauksen merkitsit. Joudut kirjoittamaan uuden vastauksen uuteen viestiin.

3.3. Muuten viestien muokkaaminen on sallittua.

3.4. Jos käyttäjä muokkaa jo esittämänsä vääräksi todetun vastauksen oikeaksi, ei kyseinen käyttäjä saa kysymyksestä pisteitä.

4. Visailussa saa olla auki kerrallaan vain yksi kysymys.

4.1 Kysymyksen saa esittää vasta edellisen kysymyksen esittäjän oikean vastauksen vahvistamisesta alkaen.

4.2. Kun kysymyksen esittäjä vahvistaa oikean vastauksen, kertoo hän viestissään kuinka monta pistettä oikein vastannut/vastanneet käyttäjät saavat. Jos kysymykseen ei ole esitetty oikeaa vastausta, kukaan ei saa pistettä.

4.3. Kysymyksen esittäjä ei itse voi eikä saa vastata esittämäänsä kysymykseen. Muiden kysymyksiin hän voi vastata.

4.4. Kysymyksen lopussa on oltava kysymysmerkki (?) lopussa.

4.5. Kysymyksen esittäessä ei saa kertoa vaihtoehtoja (kuten a,b ja c).

5. Kausi kestää tasan 3 kuukautta, alkaen ensimmäisen kysymyksen esityksestä.

5.1 Yksi kausi sisältää runkosarjan, ei pudotuspelejä.

5.2. Eniten pisteitä kerännyt pelaaja kauden päättyessä voittaa kauden.

6. Kysymykset saavat liittyä mihin tahansa aiheeseen, kunhan ne eivät loukkaa Aku Ankan keskustelufoorumin sääntöjä.

7. Jokainen käyttäjä saa esittää putkeen enintään 3 kysymystä.

7.1. Kysymys on voimassa 2 vuorokautta sen esittämisestä alkaen.

8. Jokaiselta käyttäjältä hyväksytään vain YKSI vastaus kerrallaan, ja uuden vastauksen käyttäjä saa laittaa vasta kun aikaisempi hänen vastaus on vahvistettu vääräksi. Muutoin muut kilpailijat saavat koettaa onneaan.

8.1. Samassa viestissä sallitaan kaksi (tai useampi) arvausta vain siinä tapauksessa, että vastaus on joku vuosiluku+ päivämäärä.

8.2. Jokaista kohtaa kysymyksessä käyttäjä saa kumminkin veikata vain kerran per viesti. Muista kohta 8.

9. Jos kaksi tai useampi käyttäjä vastaavat kaikki käynnissä olevaan kysymykseen oikein 2 min sisällä, saavat he kyseisestä kysymyksestä ansaitut pisteet. Muille ei pisteitä anneta.

10. Alkuperäisen vastauksen on oltava oikea, eikä alkuperäistä vastausta saa vaihtaa uudeksi esitetyn kysymyksen jälkeen.

11. Jos joku käyttäjä rikkoo sääntöjä toistuvasti, ja rikkeistä on huomautettu jo kerran, vähennetään hänen jo ansaitsemistaan pisteistään seuraavan rikkeen kohdalla yksi piste.

12. Kysymyksen oikeasta vastauksesta saa antaa vain 1-5 pistettä per kysymys. Puolikkaita tmv. pisteitä ei voida jakaa.

12.1. Jos kysymykseen on vain yksi oikea vastaus, eli siinä ei kysytä kahta asiaa, saa maksimipistemäärä kysymykselle olla 3 pistettä.

13. Visailussa pitää muistaa hyvät käytöstavat, eikä ketään käyttäjää saa moittia väärästä vastauksesta tmv. Toisten käyttäjien ärsyttäminen on ehdottomasti kielletty. Tällöin kilpailija voi saada kilpailukiellon Maailma-visaan vähintään 2 viikoksi, ja enintään kauden loppuun asti.

13.1. Kilpailukiellon saaneen käyttäjän pisteet hävitetään, eikä hän voi enää voittaa kautta.

14. Kilpailukieltoja, ja rangaistuksia voi jakaa vain ja ainoastaan visailun ylläpitäjä Ankkarock ja visaan hyväksytyt tuomarit (-).

--------------------------

Kausi kestää 3 kuukautta ja kausi päättyy varsinaisesti 13.4.2011

--------------------------

Kauden 1 pistetaulukko:

-

Päivitetty 12.1.2011 klo. 16:30

--------------------------

Ankkarock

Kommentit (4)

Ankkarock
Seuraa 
Liittynyt14.5.2008

Tässä tulee kahden pisteen kysymys.

Missä sarjakuvatarinassa Teppo Tulppu teki ensiesiintymisensä? (2.p)

Ja tähän vaaditaan sitten tarinan englanninkielinen (alkuperäinen) nimi.

Vierailija

Minä voin vaikka tulla mukaan, jos sattuisin olemaan riittävän aktiivinen. Ja kysymykset saavat siis liittyä mihin tahansa Disneyhyn vai Aku Ankkaan? Paljon oli sääntöjä, mutta luin ne ihan hyvä topiikki. Olenkin kaivannut tietovisoja mihin ehdin osallistua.

-ankkakkna-

//Voivoi...En tiedä edes suomenkielistä nimeä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat