luonnonmullistus-topic

Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

tässä topicissa keskustellaan luonnomullistuksista, esim japanin luonnonmullistuksesta. Se oli kyllä kauheaa, nythän jo epäillään että kuolleita olisi noin kymmenentuhatta!

sitten jos tulee lisää luonnonmullistuksia, niin sitten tämä topa on tarkoitettu myös niille.

Sivut

Kommentit (78)

Vierailija

hyvä toppa!!

no siitä japanin tsunamista.... eikös se ollu japanin isoin koskaan?

muuten veli huilu: ei saa lisätä linkkejä jotka siirtävät aiheen aa:n ulkopuolelle!

Vierailija

a123, niin ei saa olla _linkkejä_. Veli huilun viestissä on vain osoitteita.

Niin ja on hyvin surullinen asia tuo tsunami.

-CD-

..::Aku Ankka::..
Seuraa 
Liittynyt1.12.2009

Itse sain tietää tästä klo15 (siis eilen) kun olin you tubessa ja katsoin ylälaitaan jossa luki breking news klikkasin ja näkyi livekuvaa japanista. Järistys oli richenin asteikolla tasoa 8.9 asteikko menee 0-10 ja jos on 4tason järistys kahvikupit heiluvat pöydällä jos on taso 5 jristys se on 10x suurempi kuin 4tason järähdys ja 6 on 100x 4verratuna 7 on 1000x 4verrattuna 8 on 10000x 4verratuna ja 9 on 100000x suurempi kuin 4 ja kun on sen verran iso järähdys, että talot huojuu kuin kahvikupit kuitenkin japanissa on totuttu pienempiin järähdyksiin ja talot rakennetaan joustavaksi, tsunamilta ne eivät valitettavasti osaa suojautua. Mannerlaatat siis törmäsivät toisiinsa kohtisuoraan joka tarkoittaa sitä että toisen täytyy väistää yläpulelle(syntyy vuoristo) ja toisen alapuolelle(syntyy syvänmeren hauta) esim mailman suurin vuoristo on Atlantin valtameressä ja sen korkein huippu on islanti se jatkuu siitä alaspäin aina Hyväntoivon niemelle asti (muttei ole rannan lähellä). Tsunamin aallonkorkeus oli 7m ja se olisi voinut pyyhkäistä jonkin tyynen meren saaren yli. Todennäköisesti seuraava suuri maanjäristys syntyy pohjois amerikassa ja saattaa tulota san diegon+ muut pohjois amerika itäpuolen suurkaupungit/osavaltiot. Alkuperäisessä viestissä oli muutakin asiaa mutta kun viimeksi aloin kirjoittaa tätä viestiä (kirjoitin yli 1000 merkkiä) koneen sammui kesken ( potutti) mutta tältä erää kaikki oli tässä

loppu kevennykseksi viellä

www.youtube.com/watch?v=Q8MNWXLk7DY

Vierailija

Jep, tosi paha asia se järistys. Japani sijaitsee juuri mannerlaattojen rajojen päällä, ja kun ne liikahtavat kymmenen metriä toisiensa suhteen, ja vieläpä vain 20 kilometrin syvyydessä, niin syntyy huima järistys.

10-metrinen tsunami aiheuttaa hirvittävää tuhoa. Se levisi sisämaahankin mutavyörynä ja jyräsi alleen autoja, taloja, puita ynnä muuta sellaista. Mudan alla on varmasi (sekä valitettavasti) tuhansia ruumiita. Luonnonvoimat ovat kyllä kammottavia.

Mutta, kukapa nyt pääsisi karkuun satasta (tai ainakin nopeaa) viiden metrin korkuista mutavyöryä? Ei kukaan ilman autoa, eikä välttämättä sen kanssakaan.

Tsunamit ovat arvaamattomia. Siinä missä se oli Japanissa 10-metrinen, se oli Indonesiassa vain 10-senttinen. Havaijillakin se ylsi vain metriin.

Saamme kyllä olla onnellisia, kun asumme täällä Suomessa. Täällä ei ole sen pahemmin maanjäristyksiä kuin tsunameja taikka sitten hurrikaaneja tai tulivuoria eikä mitään muitakaan luonnonmullistuksia.

Sivumennen sanoen San Diego sijaitsee Yhdysvaltojen länsirannikolla... Itärannikon läheisyydessä ei ole mannerlaattojen rajoja.

Ps. ÄLKÄÄ LAITTAKO LINKKEJÄ SIVUSTON ULKOPUOLELLE! Sori caps, mutta kun luulen, että näin se huomataan paremmin...

Jos haluatte laittaa linkin sivuston ulkopuolella, poistakaa http-osa.

..::Aku Ankka::..
Seuraa 
Liittynyt1.12.2009

Itä rannikon läheisyydessä on manner laattoja mutta ne eivät kulje toisiaan päin kohtisuoraa mutta ei siihen sitä tarvita. Siellä on ollus aiemminkin suurtuho, mutta siitä on niin pitä aika että kuluu enää muutamia kymmeniä vuosia (tai vähemmän) uuteen sellaiseen ja tarkoitin san fransiscoa enkä diegoa sori jos kirjoitin väärin joka tapauksessa nyt kalifornian alueella viimeksi siellä oli maan järistys vuonna 1909 joten seuraava voi tulla pian! Tuli vähän sekava viesti mutta toivottavasti saitte selvää...

Vierailija

Eläimet olivat Japanissa poissa tai ihan hiljaa ennen tsunamia.

Miksi ihmiset eivät siis ottaneet eläimistä oppia?

Koska he vain ajattelivat että, nyt nuo eläimet ovat väärässä, ei ne mitääntiedä!

Tällä kertaa niitten olisi kyllä kannattanut uskoa eläimiä!

(ne kun vaistoavat tuommoiset asiat)

Vierailija

Onhan tuo todella järkyttävää. Ihmisiä on kuollut ja kadonnut sekä aineelliset vahingot ovat valtavat. Onneksi(ainakin uutisten mukaan)Japani on varustautunut tämänkaltaisiin katastrofeiin kunnolla. Kuinkakohan kauan muuten kestää, että tuhoutuneet rakennukset saadan korvattua. Vuosien työ ja... PAM! Kaikki tuhoutuu. Toivottavasti vastaavanlaista ei tapahdu vähään aikaan.

-Tuplis-

Veli Huilu
Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

järkyttävää, siinä kaikki olette oikeassa.

Uutisia samasta aiheesta:

*****************************************

UUTISIA:

Édelleenkin 200 suomalaiseen ei ole saatu yhteyttä. Kaksi junaa on kokonaan kadoksissa. Useita ihmisiä on kuollut. Ydinvoimalan sydän on sulamassa, ja sieltä on tulossa säteilypilvi kohti manner-aasiaa!

_____________________________

Veli Huilu
Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

kääkääkääk! Onnkesi ostettiin suojaustapletteja sillä!!!! Se ydinvoimalan pilvi saattaa levitä SUOMEEEEENNN! Ei ole varmaa, mutta iso juttu tämä on! Anteeksi tuplat, sorry.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: Luonnonmullistus-Topic

VillEetu - 12.03.11 03:01 (ID 723916)

Japani liikkui ja muutti samalla Maapallon pyörimistä.


Tuo on pelkkää huhua, koska jos noin olisi käynyt se olisi vaikuttanut maapallon asemaan niin paljon että tulokset olisivat olleet siviilisaatomme kannalta katastrofaaliset.

Tsernobylin kaltainen tilanne ei kuulemma ole mahdollinen koska siellä on käytetty jotain erilaista asiaa, en vian ole varma mitä.

Ensimmäistä kertaa koko ydinvoimaloiden aikana

ydin on sulanut, mikä on iso asia.

kello seitsemäntöistä erikoislähetys asiasta.

Kaikkea mitä löydätte netistä ei kannata uskoa, vaan katsokaa uutisia televisiosta. Älkää uskoko joka ikistä asia minkä löydätte, koska ristiriitaisia tietoja on paljon.

//ydin ei ilmeisesti pääse sulamaan pahasti ainakaan, koska se on jotenkinsuojattu, enää ei ole niin suurta vaaraa, kuin oletettiin voivan olla tänä aamuna.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat