Viikon sana

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tässä topicissa etsitään siis parasta sanaa, minkä olette sen viikon aikana lukeneet tai kuulleet jostain. Saatte siis kertoa jonkun teidän mielestänne tavallisuudesta jotenkin poikkeavan erikoisen tai "jopa" hauskan sanan. Ehdotuksia voi antaa aina lauantai-iltaan klo 22.00:aan saakkaa maanantai-aamusta lähtien. Tällä viikolla tosin voitte antaa ehdotuksia vain tämän illan ja huomisen päivän ajan. Yksi henkilö voi kertoa niin monta kuulemaansa tai lukemaansa erikoista/hauskaa sanaa, kuin vain viikon aikana on kuullut.

Viikon hauskin sana -äänestys käydään ehdotettujen sanojen kesken sunnuntain ajan kello 07.00 - 22.00:n välillä. Jokaisella on vain yksi ääni, ja antamaa ääntä ei voi jakaa monelle sanalle. Sanaa, jota äänestää sillä viikolla, voi vaihtaa vain sunnuntain ajan. Minä sitten lasken äänet maanantaisin ja ilmoitan äänestyksen voittajan.

Jos on asiallista kysyttävää, niin saa kysyä. Mutta jos kysymys on törkeä tai jotenkin tyhmä, niin mölyt voi pitää mahassaan.

Vko 12:

- avoeropari

- takapiiska

- purnukka

- toopehuone

- trokari

- viestinpituuspoliisi

- sotka

- tintaa

- takatalvi

- kohra

Muita ehdotuksia? Mitään toista halventavaa, kiusaavaa, tai muuten ilkeää sanaa ei hyväksytä mukaan. tästä syystä Viken ehdottama sana hylätään. Muistakaa myös kertoa, että mistä olette sen kuulleet. Ja sanan hauskuus ja/tai erikoisuus täytyy aina perustella. Perustelemattomuus johtaa sanan vetämiseen äänestyksestä.Omaa sanaa __ei__ saa äänestää. Jos yrittää omaa äänestää, niin ääni hylätään.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Kommentit (41)

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta tässä topicissa ei mielestäni ole järkeä. Kaikkia mitä sanoja on viikon aikana kuullut, ei muista loppuviikosta. Muutenkin tässä on omasta mielestäni huono idea.

~ Tapsa

vikke98
Seuraa 
Liittynyt20.4.2010

Joo, tässä topicissa ei ole päätä eikä häntää. Emme ole samanlaisia viestinpitkittäjiä, kuin sinä, Donald-91.

Oooh tässä sana: Viestinpitkittäjämursu. (luin sen eräältä sivulta)

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Ilman äänestyksiä (kaikkiin ketjuihin ei tarvita äänestystä tai visailua) tämä voisi olla ihan hauska, keskustelu erikoisimmista/kauneimmista/hauskimmista/rumimmista sanoista ei ole mitenkään tavatonta. Jos tähän muodostuu edes jonkunlaista vuorovaikutusta, tämä voi jäädä auki, mutta muuten vähän kiikunkaakun.

Mainittakoon vielä, että rakastan sanaa purnukka. Se on hauska.

McDuck-fani
Seuraa 
Liittynyt26.10.2008

Kiva idea minusta, mutta nyt viestit jäävät vähän lyhyiksi.

Tässä yksi ehdotus, miten niitä saisi vähän pidemmiksi, ettei tule yhden sanan viestejä. Pitäisi pystyä perustelemaan jotenkin, miksi juuri oma sana on hauskin.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

No tottakai se oman sanan hauskuus tai erikoisuus pitää perustella!! Sehän tässä on oikeastaan koko topicin selkäranka. Luulin, että myös nämä sarjislaiset ymmärtävät asian, eivätkä tule syyttämään turhaan viestinpidennyksestä. Minä en keinotekoisesti viestejäni pitkitä. Minussa vain on sen verran "kirjailijan" vikaa, että haluan kirjoitella pitkiä viestejä. Kirjoittaahan hyvin moni muukin, kuten Jonikuusysi usein pitkiä viestejä, eikä heitä siltikään syytetä/moitita viestien pidennyksestä tai viestimäärän kasvatuksesta. Lähes yksinomaan vain minua syytetään sellaisesta.

Tästä lähtien sanojen erikoisuus ja/tai hauskuus pitää perustella.

Ja kuten Wondy toivoi, niin tässä voi myös keskustella muutenkin ehdotetuista sanoista. Ihmettelenkin, ettei kukaan ole alkanut keskustelemaan toisten ehdottamistaa sanoista. Sillä sehän on hyvä idea!

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Lainaus:
Kirjoittaahan hyvin moni muukin, kuten Jonikuusysi usein pitkiä viestejä, eikä heitä siltikään syytetä/moitita viestien pidennyksestä tai viestimäärän kasvatuksesta
Mikäköhän häppeninki se taas täällä on?

Lainaus:
Joni kirjoittaa asiaa, eikä kerro kymmenillä lauseilla siitä kuinka söi suklaata.
Kiva tietää =D

Vierailija

Hmmmh... Itse ainakin ole kuullut sanan "toopehuone". Opettaja meni vahingossa sanomaan opehuoneen hieman väärin. Tämä viikko on oikeastaan ollut aika tylsä, sillä nykyään viikot, päivät, tunnit, minuutit ja sekunnit menevät yhä vain nopeammin. Joka tapauksessa mielestäni hauskin sana, jonka olen kuullut tällä viikolla on "toopehuon", joka on siis opettajan väärin sanoma opehuone. Perusteluina siis ovat se, että:

- Viikko on ollut lähes sanojen kannalta tylsimpiä.

- Sana oli ainoa, joka sai koko luokan nauramaan.

- En nyt vain osaa perustella kunnommin, sillä viikossa oli niin vähän hauskoja sanoja.

- Ystävällisin terveisin,

Jac

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Luin tässä juuri Ilta-Sanomien nettisivuja, ja löysin sieltä sellaisen sanan, kuin trokari. Ensin en yhtään ymmärtänyt, mitä se sana tarkoittaa, mutta kun katsoin wikisanakirjasta, niin sain jokinlaisen kuvan siitä, mitä se tarkoittaa.

Eli ehdotan siis sanaa trokari.

Perustelut: Sellainen sivistyssana, jota ei varmasti kaikki heti ymmärrä, ja en sitä ensin ymmärtänyt minäkään. Ja muutenkin sana kuulostaa aika erikoiselta.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

vikke98
Seuraa 
Liittynyt20.4.2010

Tässä mun sana:

Viestinpituuspoliisi.

Se on hiano ja erikoinen sana =} Kuulin (tai oikeestaan näin) sanan Donald-91:_ltä. :} Toivottavasti Donald-91 hyväksyy sen. :}

//

Lainaus:
tästä syystä Viken ehdottama sana hylätään.

Ok. :}

DONUONTYHMÄ
Seuraa 
Liittynyt11.7.2010

"Onomatopoeettinen" on äärimmäisen kiehtova sana. Kuulin tuon sanan ensimmäistä kertaa 7-vuotiaana, mutta sen merkityksen ymmärsin vasta pari vuotta sitten. Tietääköhän Donald-91 millainen on onomatopoeettinen sana? ; )

Vierailija

DONUONTYHMÄ: ..Ja jos Donald-91 ei sitä tietäisi niin alettaisiin heti haukkumaan, herjaamaan ja sanomaan että "mitä järkeä luoda viikon sana-topic jos ei tiedä mitä tarkoittaa onomatopoeettinen-sana".

Musta Donald-91 ei pitkitä viestejä vaan te muut ootte !"¤%&-kateellisia!

Ankkarock
Seuraa 
Liittynyt14.5.2008

Onkos teillä nyt jtn Donia vastaan, vai miksi erityisesti sä Vikke ärsytät häntä kokoajan? Tuleeko kenties hyvälle mielelle ärsyttämisestä? Oikeassa elämässä en suosittele tollasta käyttäytymistä. Oon monta kertaa kaverille sanonut kun jotakin on ärsyttänyt, että väärä tyyppi kun tulee vastaan, niin turpiin tulee. Ei mitenkään pahalla :D

En tierä miksi, mutta tän viikon sanaksi äänestän: "Sotka".

Kotkarock

//: Onomatopoeettinen sana on esimerkiksi koiran haukkumista matkiva sana "hau". Tai vaikka kukon kiekumista matkiva "kukkokiekuu". Eli pyritään matkimaan jotain ääntä. Vrum vrum !

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat