Pyy pipossa ja muita sananlaskuja - kerro oma versiosi!

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Luulin pitkään, että tunnettu sanonta kuuluu seuraavasti: "Parempi pyy pipossa kuin kymmenen oksalla." Mutta pyyhän onkin pivossa eli tukevasti kourassa, ei missään myssyssä!

Oletko sinä kuullut joskus sananalaskuja tai sanontoja vähän pieleen? Pikku erheet ovat usein varsin hupaisia, vai mitä!

Kommentit (5)

Veli Huilu
Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

Hyvä topa, toimitus mode!

Jos Arkkivihollinen on sananlasku, niin luuin pitkään ennen että se on Arkivihollinen. Sei ei varmaan ole mutta kerron myöhemmin jos muistuu mieleen.

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Mäkään en muista kuulleeni sanontaa väärin (tai en vielä tiedä käyttämääni muotoa vääräksi!), mutta joitakin sanoja olen lukenut väärin vuosia. Yksi liittyy Akkariin, sillä poliiseista käytetty sana tinanappi oli mulle vielä pari vuotta sitten tinappi. Luulin oikeasti koko ajan, että poliisit ovat Akkarissa tinappeja.: DD Huomasin oikean kirjoitusasun vasta, kun sana oli pätkäisty kahdelle riville. Silloinkin luulin sitä aluksi virheeksi ("Hei, täällä lukee tinanappi eikä tinappi!"), mutta kun kävin läpi useamman puhekuplan ja sama virhe toistui jokaisessa, aloin hieman epäillä..

Kalamies
Seuraa 
Liittynyt22.6.2008

Yksi on "laula mies suohon" toinen on "Ojasta allikkoon." Kolmas on"Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa" Muitakin muistaisi, muttei jaksa listata.

//Ympäri käydään, yhteen tullaan.

Kalamies aina kalastamassa.

Vierailija

Jos jossain ohjelmassa sanotaan "olet kuin piikkilihassa" niin kuulin ainan "olet kuin piikkivihassa!"

-ONNI-

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat