Ohjetopic galleriatöiden tekoon

Seuraa 
Liittynyt18.8.2009

Sain idean tähän topaan Ohjetopic topiccien tekoon -topicista. En halua matkia tuota topicia, minusta se olisi vain hienoa kun joku toinen tekisi vastaavan topicin omani pohjalta. En kyllä läheskään saa tätä niin hyvin menestymään kuin OTT: ta. En itsekään mikään paras piirtäjä ole, mutta tässä vähän ohjeita. Jos on mielestänne itsellänne parempi vaihtoehto jollekin kohdalle tai jotain muuta vastaavaa niin sanokaa, laitan sen listaan ja opin itsekin jotain lisää ;P.

1) Ensin, mieti hauska tai hyvä aihe, josta piirrät. Vaikka tuntuu ettet osaisi piirtää sitä, yritä silti.

2) Jos ajattelet, että idea on turha, niin hautaa tietenkin koko ajatus. Älä tee esimerkiksi kuvaa Aku Ankan juhjapuvun taskussa olevan pölyhiukkasen puolikkaasta.

3) Kun olet miettinyt hyvän idean kuvaan, tarvitset vain ja ainoastaan vielä paperia, kynää ja kumia. Älä missään nimessä käytä vielä tussia tai muuta vastaavaa.

4) Tee mielessäsi kuva valmiista pirustuksestasi, ja sitä voit käyttää "mallina". Älä kuitenkaan odota kuvastasi liikoja, jos luulet ettet mitenkään pysty pirtämään moista.

5) Rupea luonnostelemaan. Tee hellästi ja varoen, jotta kuvaasi ei jää tuhruja kun on yritetty kumittaa epätoivoisesti. Tee tosiaan vain "muodot", älä vielä yksityiskohtia.

6) Tee nyt yksityiskohtia, tee monia eri "versioita" kuten piirustuskoulussa. Hio yksityiskohtien täydellisyyttä, kunnes löydät oikean kohdan. Yksityiskohdat ovat yksi tärkeimmistä asioista kuvassa.

7) Nyt tee vahvemmin lyijykynällä, jotta hahmotat kuvan. Jos se näyttä yksitoikkoiselta, tee vielä lisää yksityiskohtia.

8) Ala nyt tekemään taustaa. Taustalla saa olla yksityiskohtia, mutta ei liikaa, mikäli tausta ei ole kuvan pointti. Muuten se vie katsojan huomion.

9) Odota hetki (jotta tussi ei leviäisi kumittaessa), ja sitten vasta tussaa ääriviivat mustalla tussilla. Kannattaa ainakin henkilöt tehdä tussilla, taustaa ei ole pakko.

10) Nyt kumita kaikki pois. Tussin jälki jää.

11) Väritä tusseilla tai vahvoilla puuväreillä. Voit myös maalata, värittää liidulla ym.

12) Tee varjot puuväreillä tai tussilla.

13) Kuvasi on valmis. Nyt skannaa kuva. Jos teillä ei ole skanneria, ota kuva siitä, mutta siitä ei tule niin hyvälaatuinen kuin skannaamalla.

14) Varmista, että kuvaan ei pakkaudu liikaa tyhjää tilaa. Varmista myös, että kuva on oikein päin.

15) Nyt, paina linkkiä "Lähetä oma kuva galleriaan", ja laita hyvä nimi. Laita mahdollisimman rakentava kuvaus, ja laita vaikka perään jotain "Toivoisin kommentteja!" tai jotain vastaavaa. Tällöin klikkaa myös "Annan luvan lähettämäni kuvan sanalliseen kommentointiin muiden käyttäjien taholta" kohtaa.

Jos haluat tehdä kuvastasi mahdollisimman hienon, muista nämä:

a) tasainen väritys (siis että älä yhtäkkiä rupea painamaan älyttömän paljon, sävyä saa tietenkin vaihdella hennosti)

b) ääriviivat tussilla

c) varjot

d) tausta

e) ei valkoisia kohtia

f) tussauksen jälkeen kumittaminen, mutta suunnilleen 30 sek jälkeen

Älä:

a) piirrä ruutupaperille

b) jätä yrittämättä, toisin sanoen älä jätä kesken, vaan yritä kuitenkin

c) rypistä tai heitä piirrostasi roskiin, jos kuitenkin myöhemmin olisit halunnut säästää sen

d) kumita liian vahvasti, jotta paperi ei kulu tai rypisty

e) käytä kuulakärkikynää

Kommentit (6)

Vierailija

Ihan perus ohjeet on.Aloittelevalle piirtäjälle todella tärkeät kylläkin.Myös jotkin ammatilaiset voisivat myös ehkä oppia vielä joitain pikku kikkoja lisää tästä topicista.

(AP)

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Ohjetopic galleriatöiden tekoon

LäPä7* - 25.07.11 07:04 (ID 799180) Minun mielestä tämä on turha topa, niile jotka EIVÄT piirrä XD {LäPPä}

No onhan tämä turha topic heille jotka EIVÄT piirrä mutta tämä on hyvä topic heille jotka PIIRTÄVÄT joten ei tätä turhaksi topiciksi voi sanoa.

Tepe12-töppöstä toisen eteen!

Vierailija

Lainaus:
Minun mielestä tämä on turha topa, niile jotka EIVÄT piirrä XD


Nii-in. Onhan tämä HEILLE turha, mutta entä niille jotka piirtävät kuvia, ja haluavat oppia lisää. Juu, ymmärsin, tuo oli vitsinä tuo sinun viestisi. Hyvä topic mielestäni.

-Kumipallo OY, Pallo Hallussa!

kjjsvvscyifod
Seuraa 
Liittynyt18.8.2009

Laittoin tuon "Älä:"-kohdan, ja muutenkin haluan nostaa tämän, mutta tuskin tästä on hyötyä, kun kukaan, joka osaa piirtää, ei enää lähetä kuvia galleriaan, koska kommentointimahdollisuu lähti.

Vierailija

Voi ei! Olin juuri piirtämässä n. puoli vuotta sitten aloittamaani työtä, jossa olisi ollut Roope vuoren huipulla ja hänen vastustajansa ja perheensä olisivat olleet hänen alapuolellaan kielekkäällä/reunamalla ja taustalla Ankkalinna. Äitini tykkäsi siitä erittäin paljon. Jätin työni ja tussit pöydälle niin eikös äidin hoitolapsi tule siihen ja suttaa kaiken päälle. Byääh!!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat