UKK- toisille asioille kuin akuankka.fi

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015


eli UKK sivuille akuankka.fi:n ulkopuollelle. tässä voi myös kysyä tietokoneesta niinkuin eri ohjelmista voi kysyä jne.

lainaus sanastosta:

Lainaus:
[ Sanasto ]

Aihe

- Aihe eli viestiketju on käyttäjän yhtä aihetta varten tekemä keskustelu, joka koostuu useista viesteistä. Aiheita kutsutaan monesti topiceiksi, joka tulee suoraan englanninkielisestä sanasta 'topic' ja tarkoittaa aihetta tai aihepiiriä.

Alue

- Keskusteluihin kuuluva lajittelu/jaottelu. Tietyn aihealueen viesteille on omat alueensa, johon ne kirjoitetaan, eli kaikki viestiketjut eivät ole samassa listassa..

Avatar

- Viestin vieressä näkyvä käyttäjäkuva, jonka saa muutettua omasta profiilistaan.

Banni

- Ks. porttikielto

BBCode

- BBCodeja eli Bulletin Board Codeja on käytetään foorumeilla yleisesti. Ne ovat tekstimuotoilua ja esimerkiksi tekstin tummennus on niillä mahdollinen. BBCodet eivät ole keskusteluissa enää mahdollisia.

Bugi

- Ohjelmointivirhe, on tietokoneohjelmien lähdekoodissa oleva virhe. Bugi voi olla pieni vaikeasti huomattava ja mitätön virhe tai suuri koko ohjelman/sivuston toimimattomuuden aiheuttava koodausvirhe.

Floodata

- Saman sanan tai viestin toistamista useaan kertaan. Floodaus on eräänlaista tuplapostausta.

Hymiö

- Pieniä merkeistä tehtyjä kasvokuvia. Niillä ilmaistaan mielialoja.

Lukita

- Estää topiciin vastaaminen. Vain ylläpito ja moderaattorit voivat lukita topiceja.

Mode

- Moderaattori eli käyttäjä, jolla on sivustolla erikoisoikeuksia. Hän voi mm. muokata ja poistaa kaikkia viestejä sekä topiceja.

Muokata

- Muuttaa jo lähetettyä viestiä.

Osasto

- Ks. alue

Porttikielto

- Rangaistus, jonka saanut käyttäjä ei pääse sivustolle. Porttikiellon voi saada, jos rikkoo sääntöjä törkeästi, ja se on vakavimpia mahdollisia rangaistuksia käyttäjäprofiilin poiston lisäksi.

Quote

- Lainaus englanninkielellä. BBCodeissa käytetty tagi.

Sigi

- Signeeraus eli käyttäjän itselleen tekemä allekirjoitus. Normaalisti signeeraus lisätään automaattisesti viestin perään. Tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan ole akuankka.fi: ssä.

Spämmätä

- Kirjoittaa toistuvia turhia viestejä.

Tagi

- Joissain tekstimuotoilukoodeissa (ei mahdollista keskusteluissa) käytettävä elementti, joka aiheuttaa tekstin muotoilun.

Topic

- Ks. aihe

Trolli

- Käyttäjä, joka yrittää saada muilta huomiota häiriköimällä keskusteluissa.

Tuplata

- Myös tuplapostaus. Sama henkilö kirjoittaa peräkkäisiä viestejä.

Typo

- Tahaton kirjoitusvirhe.

Yksäri

- Yksityisviesti. Viesti, jonka voi lähettää toiselle käyttäjälle niin, etteivät muut näe sitä. Kuin sähköpostiviesti foorumin sisällä.

voitte vaikka puhua ohjelmista, auttaa käyttäjää käyttämään jtn. ohjelmaa jota hän ei itse osaa. tai voitte kertoa jos joku kysyy jostain mistä tuommoinen ohjelma saadaan. voitte autaa jos tietokoneella on jotain vikaa.

Kommentit (4)

Vierailija

Jos tää on ukk aa.fi-sivujen ulkopuolelle, niin miksi tossa on toi sanasto, kun suurin osa noista sanoista liittyy nimenomaan näihin aa.fi-sivuihin ja tuohon alkuperäiseen ukk: hon.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat