Mökkeily

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Viime aikoina erityisesti offissa on ollut huomattavan paljon puhetta mökkeilystä yms. kaikenlaisesta mökkielämään liittyvästä asiasta. Siksi ajattelinkin, että kyseiselle aiheelle voisi tehdä ikioman topicinsa. Tämän tapaista viestiketjua en ole aikaisemmin täällä huomannut, eikä haustakaan löytynyt mitään vastaavaa. Mitään tiettyjä rajoituksia en tälle keskustelulle aseta, joten tässä topicissa voi puhua mitä tahansa mökkeilyyn liittyen, tietenkin asiallisuuden puitteissa. Jos ei itse keksi lainkaan sanottavaa, tässä muutama apukysymys. Huomioi, ettei näihin ole kuitenkaan ollenkaan pakko vastata, jos et niin halua. Mutta pyri tosiaan olemaan vastauksissasi mahdollisimman selkeä.

Tässä muutamia auttavia kysymyksiä keskustelua varten: (voit myös halutessasi keksiä näitä itse lisää)

1. Missä kesämökkinne sijaitsee?

2. Kuinka paljon mökkeilette kesän mittaan?

3. Mitä teet tavallisesti mökillä ollessanne?

4. Miksi pidät/et pidä mökkeilystä?

En enää viitsisi jaaritella tästä tämän enempää, joten ryhtykäämme suoraan keskustelemaan!

// Huomauttakaa, jos aloitusviestiä voisi muokata jotenkin.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Meidän Mokki sijaitsee Vuorenmäellä Iitissä(Tietääkö kukaan?.) Käydäänhän me sielä aika paljon kun se on siinä lähellä. Useimmiten uidaan ja ollaan mettää raivaamassa, kun otetaan moottori sahat ja raivaussahat. Onhan sielä ihan mukavaa, en oikein osaa sanoa mitään joka olis epämukavaa. Se on noin 4 vuotta vanha joten ei ole niin hirveen vanha.

pappis voimaa, jo vuodesta 59.

Vierailija

Meiä mökki siaitsee Rääkkylässä,en muista mitään tarkempaa siitä.Sellanen kohtuullinen määrä siellä tulee käytyä,ei mitään miljoonaa kertaa vuodessa.No siellä nyt uidaan,lueskellaan ja mitänyt ei rasittavaa voisin tehdä.Pystytettiin eilen sinne kyllä lato että...

Ei siellä mitenkään epämukavaa ole mutta en myöskään rakasta sitä mökkeilyä.

cxv
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Vastaanpa nyt noihin kysymyksiin.

1. Meillä ei ole mökkiä =).

2. Aika vähän mökkeilen, yleensä en ollenkaan.

3. Uin, rillaan, syön, saunon.

Neloseen en vastaa sitten mitään... Eikä muuten tänäkään vuonna mennä mökkeilemään...

Foorumin tylsin mies.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Todella hyvä topic. Mökkeilystä varmaan riittää höpistävää kaikilla. ;)

1. Missä kesämökkinne sijaitsee?

2. Kuinka paljon mökkeilette kesän mittaan?

3. Mitä teet tavallisesti mökillä ollessanne?

4. Miksi pidät/et pidä mökkeilystä?

1. Meillä ei ole omaa mökkiä, vuokraamme jonkun vuokrattavissa olevan.

2. Yleensä kaksi kertaa kesässä käymme mökillä, joskus jopa kolmekin sitten käymme mökillä ainakin syyslomalla. Joskus myös joulu- ja hiihtolomalla (nyk. talviloma). Muulloin olemme normaalisti kotona.

3. Pelailemme korttia, katson televisiota jonkun verran olen netissä mokkulan/nettitikun avulla.

4. Mökille on kiva mennä, koska välillä on hyvä nähdä muunkinlaista ympäristöä, mökillä on yleensä rauhallista ja yleensäkin se on vaan kiva matkustella.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Hyvä topa.

Meijän mökki siaitsee Luvialla. siinä on pien mökki, mutta koska tontti on valtava niin rakennamme siihen oikeen ison mökin, yleensä me uidaan ja saunotaan siellä ja luetaan Akua.

Vierailija

Hyvä topic, ajankohtainen!

Meillä ei ole omaa mökkiä mutta yleensä vuokraamme sellaisen viikoksi. Tähän mennessä olemme mökkeilleet Affenanmaalla, Himoksella sekä Kalajoella.

Kuten mainittu, viikko kesässä mutta tänä kesänä saattaa jäädä väliin koska säästämme Ensi kesälle ulkomaanmatkaa varten- Kohde ei tiedossa.

Mitäkö teen mökillä? Heitämme tikkaa, pelaamme mölkkyä, pikku-,ja isoveljen kanssa piilosta, otan aurinkoa sekä pelailen pihalla sählyä ja muita pallopelejä.

Pidän mökkeilyssä siitä vaihtelusta tähän urbaaniin kaupunkikuvaan, luonnonlapsi kun olen. Mökkeilyssä en pidä... hyttysistä!

Kannattaa kyllä käydä Himoksella mökkeilemässä, siellä on kaikenlaista.

Eipä muuta.

Vierailija

Kiitos vain kehuista! : D

Vastaanpa itsekin näihin kysymyksiin.

1. Missä kesämökkinne sijaitsee?

2. Kuinka paljon mökkeilette kesän mittaan?

3. Mitä teet tavallisesti mökillä ollessanne?

4. Miksi pidät/et pidä mökkeilystä?

Meillä on oikeastaan kaksi kesämökkiä, mutta en ole oikein varma, voiko kumpaakaan niistä kutsua juuri omaksi mökiksemme. Toinen mökki sijaitsee Urajärvellä, jonka omistaa enomme. Juuri siksi en oikein voisi sanoa sitä meidän omaksi mökiksemme. Toinen mökkimme on Nastolassa, jonka omistaa pappani ja setäni. Veljeni käy siellä tuon tuosta, ja se on ainoa mökki, jossa minäkin olen ollut yötä. Se on siis tavallaan meidän ainoa oma kesämökki.

Kuten olen jo aiemminin maininnut, en ole käynyt mökillä pitkään aikaan, viimeksi muistaakseni jopa muutama vuosi sitten. Mutta kun olin mökillä, luin pääsiassa lehtiä ja Akkareita. Katsoin myös hyvin ahkerasti telkkaria, sillä mökillämme näkyy muutama maksullinen urheilukanava, esimerkiksi Canal +. Tikkaakin tuli jokunen kerta heitettyä. Mitään tavanomaisesta poikkeavaa en mökillä tehnyt.

Seuraavaksi viimeiseen kysymykseen. En pidä mökkeilystä, koska siellä ei ole juurikaan mitään tekemistä ja aika meinaa käydä pitkäksi kovin helposti. Toisaalta mökillä olemisessa positiivisia puolia ovat luonnon rauhallisuus ja se, ettei ole minkäänlainen kiire minnekään.

Vierailija

Meidän mökkimme on Padasjoella. Mökkimme on niin korvessa, että kerran tuli mökin naapurissa kohtaus, mutta ambulanssi ei tiennyt, että siellä edes on elämää.

Mökki on mielestäni siksi hyvä paikka, koska uusin keksintö, joka mökillämme on, on mikroaaltouuni.

Mökillämme on yli 100-vuotta vanhoista puista rakennettu yli 40-vuotta vanha oleva aitta. Sitä ei ole siivottu koskaan, joten se on oikea paratiisi. Viime kesänä toin sieltä kymmeniä Akkareita jostain 60-70 luvulta.

Mökkimme saunakin on mahtava paikka, koska sen kiukaassa poltamme aivan kaikenlaista tavaraa. Viime kesänä sauna meinasi syttyä kaksi kertaa tuleen.

Tänä kesänä tähän mennesä kerran.

Vierailija

Tulin eilen Isovanhempieni mökiltä Taivalkoskelta. Olimme siellä viettämässä juhannusta. Yleensä olen siellä pihalla ja teen kaikenlaista. Uimassa en käynyt, mutta soutelin veneellä ja yritin (heh) saada kalaa virvelillä.

Meillä on myös kurussa mökki jonka äitini ja tätini omistavat. Sielä yleensä luen vanhoja akkareita.

SuperÄijä
Seuraa 
Liittynyt27.12.2009

Meidän perhe ei omista omaa mökkiä, mutta käymme usein isäni vanhempien mökillä Pusulassa (nykyään virallisesti kai Nummi-Pusula). Se on kyllä todella mukava paikka, ja sieltä on minulla paljon hyviä muistoja siltä ajalta kun olin jotain kolme vuotta. Yleensä en muuta tee siellä kuin uin ja otan rennosti. Pari vuotta sitten sinne saatiin vedet ja sähkötkin, mutta mitään elektronisia vimpaimia en sinne ole koskaan ottanut. Ainoa miinuspuoli siinä paikassa on järven pienuus, sillä vesi on usein niin matalalla että kalastus virvelillä osoittautuu mahdottomaksi.

Aika usein käyn myös parhaan kaverini mökillä Hartolassa. Ne reissut ovat aika usein (lue: aina) sellaisia että otetaan läppärit mukaan eikä muta tehdä kun pelataan Age of empires ykkösen, Dawn of warin, ja joskus joidenkin muidenkin RTS:ien multiplayereitä. Päivällä käydään kuitenkin aika usein läheisellä saarella kalastamassa.

Joka kesä vuokraamme mökin Lervikistä Tammisaaresta, lähinnä siksi että se on meren rannalla ja siellä on aivan mahtavat kalastusmahdollisuudet. Kun en koko kesänä pääse juuri minnekkään superhyville kalastuspaikoille, on viikko Lervikissä yksi koko kesän kohokohdista.

Vierailija

Meidän mökki on Aurejärven rannalla(tietääkö kukkan missä se on?).Käydään noin 7 kertaa mökillä kesän aikana.Uin.Siellä on rauhallista.

Vierailija

Oltiin jussina Kuopiossa mökillä. Siellä sitten uitiin, saunottiin, rillattiin ja raavittiin hyttysen pistoksia. Onnistuin saamaan uistimenkin järven pohjaan kiinni...:D

Don Rosa1
Seuraa 
Liittynyt11.2.2011

1. Missä kesämökkinne sijaitsee?

2. Kuinka paljon mökkeilette kesän mittaan?

3. Mitä teet tavallisesti mökillä ollessanne?

4. Miksi pidät/et pidä mökkeilystä?

1. Storörenissä, Itämerellä.

2. Melkein joka viikko, kun vanhemmilla ei ole töitä, eikä lapsilla ole harjoituksia.

3. Pelaan korttia isosiskon tai vaarin kanssa, katso yleisurheilua televisiosta, uin, saunon, syön, luen kirjoja/Aku Ankkoja, kerään mustikoita.

4. Pidän mökkeilystä sen takia, ettei ole tietokonetta, eikä telkkarista näy muita kanavia kuin YLE. Mökillä pystyn uimaan paljon, ja loikoilemaan rantakivillä, lukemassa. Mökissä syödään hyviä ruokia, katkarapuja, makkaraa, ja sen sellaisia : ) Kuitenkaan en pääse mökkeilemään näinä parina viikkona, koska sinne voi tulla homevaurio, kun vesi vuotaa putkista. Joten pääsen mökkeilemään viikon päästä.

Vierailija

Lainaus:
SuperÄijä: Aika usein käyn myös parhaan kaverini mökillä Hartolassa. Ne reissut ovat aika usein (lue: aina) sellaisia että otetaan läppärit mukaan eikä muta tehdä kun pelataan Age of empires ykkösen, Dawn of warin, ja joskus joidenkin muidenkin RTS:ien multiplayereitä. Päivällä käydään kuitenkin aika usein läheisellä saarella kalastamassa.


Vaihteeksi sellaista mökkielämää teillä : D Minulla ei ole omaa läppäriä, mutta kävin silloin tällöin setäni tietokoneella, jonka hän otti aina mökillemme mukaan. Yhteen aikaan meillä ei ollut nettiä koneessamme, joten se oli silloin ainoa mahdollisuuteni käydä internetissä. Se muuten olikin joskus melkein ainoa syy mökkireissulle lähtööni. No se oli tosiaankin siihen aikaan se.

// Ja viesti poistettu. Ihan sanattomaksi vetää !!!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat