Varma tapa tehdä näistä sivuista paljon käytännöllisemmät

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

No niin, nyt vihdoinkin ehdin tehdä nämä omat mielestäni todella tärkeät yleiset "omat ohjeeni".

Ensin lainaan itseäni nimimerkki Veli Huilun Crl Barks vs. Don Rosa-topicista:

Näitä on jo aivan liikaa, ja kaikki ovat täysin turhia! Toivoisin, että noudattaisitte yleistä toimintatapaa, joka on:

-Vs.topiciin vs.-topicit (kuten nimestä kuuluu)

-Off-topiciin kaikki asiat, joille ei tarvitse tehdä omaa topicia

-Ja tietty, jos asiasta on tehty jo oma topic, niin vastaukset sinne!

Eli, niin kuin annoi ymmärtää, tänne AA:han tehdään AIVAN LIIKAA turhia kyselyitä (esimerkkinä vaikka lukuisat Lempihahmo- tai Aku Ankan paras kansi-äänestykset [ok, tein itsekin yhden edellä mainitun, mutta silloin en vielä ollut tarkkaan perehtynyt sääntöihin!]).

Jokatapauksessa, lisäisin vielä em. tapoihin muutaman yleisen käytännön (no joo, ehkä se olisi moderaattoreiden puuhaa, mutta ajattelin nyt kuitenkin), jotka ovat tärkeitä , jotta Akuankka.fi pysyy puhtaana (enkä nyt tarkoita Akun palkkaamista nälkäpalkalla!):

-Aina asialliset viestit, kaiken voi ilmaista nätimminkin; "Älä jaksa noita typeriä, idioottitopiceja, tyhmyri!!!"-lähetyksen voi muuttaa vaikkapa "Toivoisin, että jatkossa katsoisit ennen topicin luomista, onko samanlainen kysely jo tehty":ksi. Siis asiallisuutta peliin, käytä samanlaista kieltä mitä voisit lukea Akkarista hyvillä mielin! -Miettikää kahteen (tai mieluiten kolmeen) kertaan ennen kuin luotte topicin tai Akupedia-jutun. "Onko tämä nyt loukkaava joyakuta kohtaan? Onko tällainen jo? Voisiko tästä tehdä muuten erilaisen?"Kysy nämä kysymykset aina itseltäsi ennen Enterin painamista, niin ei käy hullusti!

-Muistakaa, että toimitus voi poistaa käyttäjälupanne, jos olet tehnyt jotain AA:han kuulumatonta!

En nyt tarkoita moittia ketään enkä mitään, mutta jos moderaattorit voisivat olla aktiivisempia (esim. h0rsmasta ei ole kuulunut mitään vähään aikaan) ja opastaisivat AA:n käytännön asioissa, kaikki sujuisi huomattavasti paremmin. Tässä asiani, toivottavasti et lue tätä nyt toista tuntia!

-Vikakiva- vauhdissa mukana vaikka päätä huimaa!

Kommentit (2)

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
-(sinänsä myös Vs-topic oli turha, senkin olisi voinut sisällyttää off-topiciin)

Aivan väärä käsitys tässä kohtaa. Offiin ei ole tarkoitus todellakaan laittaa mitään vs-topiciin liittyvää. Offi ei ole mikään muiden yläpuolella oleva topic, johon pitää tunkea kaikki mahdollinen. Eihän siintä tulisi mitään, jos joku alkaisi kyselemään kumpi on parempi Aku vai Hessu? Kuka siihen vastaisi, kun muut puhuisi taas omasta päivästään. Yksittäisille kysymyksille on omat topicinsa, voi niitä kysyä myös siintä hahmosta kertovassa topicissa.

Lainaus:
joihin toimitus hukkaa aikaa lukottamalla ne; onhan heillä muutakin puuhaa, vai kyseenalaistatteko, ettei Akkarin valmistuminen sitä ole?

Toimitus ei vastaa lukottelusta, en ole nähnyt yhdenkään topicin menevän lukkoon toimituksen väen toimesta. Keskusteluiden modeorinti ei kuulu toimitukselle, heillä on tarpeeksi hommaa muutenkin, kun ottaa huomioon, että sama porukka työstää akkaria, roope-setää, ekstraa, taskaria jne... Toimitus ei siis hukkaa aikaansa lukotteluun, mutta me sivuston moderoinnit sen sijaan käytämme siihen aikaa eli täytyy sitä miettiä kuitenkin mistä tekee topicin, vaikka se ei toimitukseen mitenkään vaikuttaisikaan.

Lainaus:
Mutta toki saa ohjeistaa, minne vastauksia kannattaa laittaa, jos sellainen on jo, sitä en kiellä!

Jättäkää se moderointi ja tuollainen ohjaistus kuitenkin modeille, sitä varten täällä on modeja.

Lainaus:
Toimituksen jäsenet voisivat olla aktiivisempia (esim. h0rsmasta ei ole kuulunut mitään vähään aikaan)

h0rsma ei ole toimituksen jäsen. h0rsma on tämän sivuston alkuperäisiä modeja, ei siis käyttäjämode. Hän työskentelee sanoma magazinesin sivuilla modena, mutta hän ei liity mitenkään muuten mihinkään lehteen. Olet ihan oikeassa siinä, että alkuperäisten modejen olisi myös pitänyt hoitaa tuota neuvomista, mutta heiltä ei ole sitä vaadittu. Heitä on vain vaadittu moderoimaan eli poistelemaan viestejä ja lukitsemaan topiceja tarpeen tullen. Kuitenkin se ettei esimerkiksi h0rsmaa näy ihan joka viikonloppu, kun hänen vahtivuoronsa on niin se ei tarkoita etteikö hän olisi moderoimassa. Tässä viikonloppunakin hän hoiti hienosti muutaman tyypin bannimiset, joten vaikka hän olisi hiljaa niin se ei tarkoita etteikö hän hoitaisi hommiaan. Nykyisin opastaminen on kuitenkin hyvällä tasolla ja käyttäjämodet hoitavat tuon ohjeistamisen.

Eikä mielellään noin pitkiä otsikoita. Muokkasin hieman, kun oli liian pitkä.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

Anteeksi, en tarkoittanut ruveta liioittelemaan pelkän sisäänkirjautuneen oikeuttani.

-Vikakiva pahoillaan-

P.S. Muokkasin hieman, niin tuli ohjeidesi mukaiset.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat