AA 2.11 Kolmannessa tarinassa ristiriitainen kohta.

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

En tied onko kukaan tätä tuonu vielä esille, vai olenko täysin pupi kun ite takerrun asiaan. Mutta kuitenkin. Tässä kuva 29. sivun ensimmäisestä paneelista.

img155.imageshack.us/img155/9763/karhukop.png

Näette yhden Karhukoplasta muistellen sitä miten Milla on muuttanut Roopen rahasäiliön kullaksi.

Tästä juuri tuonkin kysymyksen: Miksi Milla tavoittelisi ensilanttia saadakseen Midaan kosketuksen, jos hän kerran pystyy jo muuttamaan jopa rahasäiliön kokoisia asioita kullaksi?

Kommentit (8)

Vierailija

Tarkemmin:Milla löysi taiasta "porsaanreiän" ja sai Midaan kosketuksen,mutta häntä jäi vaivaamaan se, että ei onnistunut ryöstämään Roopea,vaan huijasi. Sitten hän yritti saada Midaan kosketuksen "rehellisin keinoin".

AkeMake
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

En valitettavasti ole lukenut tuota tarinaa, jossa rahasäiliö muuttuu kullaksi enkä pitkänkään etsinnän jälkeen löytänyt mitään tietoa tästä tarinasta. Tutun kuuloinen tuo tapaus kyllä on. Löysin kuitenkin erään keskustelun, jossa joku mainitsi, että Milla oli tarinassa onnistunut sulattamaan jonkin toisen lantin, josta hän sai Midaan kosketuksen. Millalla oli kuitenkin pakkomielle Roopen onnenlanttiin, joten tämä Midaan kosketus ei riittänyt hänelle ja lopulta Milla menetti senkin.

Joissain tarinoissa annetaan myös ymmärtää, ettei Milla suinkaan saa Roopen ensilantista Midaan kosketusta vaan hän voi tehdä siitä onnenamuletin, jonka avulla hän saa kaiken haluamansa. Eräässä tarinassa muistan Millan jopa saaneen tehtyä kyseisen amuletin ja tällöin hänen mökkinsä alta paljastui öljylähde ja Millalle tapahtui kaikkia muitakin hannuhanhimaisia asioita. Näin Milla oli nopeasti Roopeakin rikkaampi. Kyseessä taisi kuitenkin olla pelkkä Millan uni tai muu kuvitelma.

Kyllähän näin laajasta Aku Ankka tuotannosta jokatapauksessa ristiriitaisuuksia löytyy, joten en yllättyisi vaikka tuo kyseinen tarina olisikin ristiriidassa kaikkien muiden yleisten uskomusten kanssa. Jokainen piirtäjä ja käsikirjoittaja kun ei voi/halua pitää yllä samoja uskomuksia. Eikä näistä tapauksista taidakaan olla mitään absoluuttisia totuuksia. Millan havittelema Midaan kosketus tuli esille Barksin luomassa "Midaan kosketus" -tarinassa eivätkä kaikki käsikirjoittajat ole velvoitettuja kirjoittamaan tarinoitaan tämän Barksin luoman ajatuksen pohjalle.

Vierailija

Tarina on julkaistu Aku Ankka -lehdessä 5/2009 ja sen nimi on "Rakas pakkomielle". Milla siis saa todellakin Midaan kosketuksen, mutmei ensilantin avulla. Tarinan on käsikrijoittanut Byron Erickson ja kuvittanut Daan Jippes.

Tämän kertoi Inducks:

//coa.inducks.org/story.php?c=D%2FD+2006-019

Lisätkää alkuun http:

EDIT:

Tarina löytyy myös kirjasta Ankkalinnan toivomuskaivo (2010)

Vierailija

Tarkistin asian, ja tulin samaan tulokseen kuin muutkin. Syynä on kuitenkin, kuten AkeMake jo kertoi, eri piirtäjien ja käsikirjoittajien tarina. :Z

Vierailija

Syyhän tähän on se että Milla ei tarttisi Roopen lanttia taikaan,mutta hänellä on pakkomielle siihen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat