Piirustuksia

Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Sain idean tähän kun piirtelin.

Tähän topicciin on siis tarkoitus linkittää omia piirtämiään piirustuksia. Kuvat saavat olla melkein mihin aiheeseen tahansa liittyviä, mutta ei kuitenkaan mielellään kauheasti ankkoihin liittyviä, sillä niitä kuvia näkee jo galleriassa. Ei myöskään mitään mauttomia kuvia. Kannattaa myös kertoa piirustuksistaan, esimerkiksi mitä piirustusvälineitä käytit, kuinka paljon käytit aikaa siihen jne. Kun linkität kuvasi tänne, kuvaasi saa myös automaattisesti kommentoida. Muistakaa, että suoria linkkejä ei saa laittaa, vaan poistakaa aina http:// osa.

Kun mulle annettiin idea piirtää mäyrä, niin piirsin ja tässä se on: imageshack.us/photo/my-images/254/img1295e.jpg/

Mallia katsoin jonkun verran, mutta tein myös omia muutoksia : P. Väritys on aika huonoa ja valokuva huononsi laatua mutta toivottavasti siitä saa jotakin selvää.

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Noh, tälläsen tein joskus viimevuoden joulukuussa: imageshack.us/photo/my-images/545/lohru13.jpg/

Se oli iskälle joululahjaksi, printtasin kuvan t-paitaan : D Väritin koneella Paint Shop Pro kasilla, ja aikaa tämän kanssa takkuamiseen meni monen monta pitkää tuntia. Lohrun työstäminen ei ollut mitään ratkiriemukasta touhua - Paint Shopin kanssa temppuileminen osaa olla joskus harvinaisen hermoja repivää touhua - mutta tuli siitä suht siedettävä... Mutta virheitä on vino pino D:

Tapsan kuvasta: On muuten todella suloinen kuvanen C: Värityksestä johtuen se on tosin melko suttuisen näköinen, mutta mäyrä on kyllä sympaattinen : D

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Voi rutto kuinka hieno! Oikeasti! Kaikki varjostukset ja pikku yksityiskohdat on hienoja ja ja... Uskomaton! Enkä mä löydä kyllä yhtäkään virhettä. Äläpäs aliarvostele itseäsi >: (. Ja vielä viime vuonna tehty o_O. Aika eri maata ku mun töherrykset : DD.

Vierailija

www.sumopaint.com/image/?id=1687560

Töherrys yhdenlaiseen "roolipeliin". Piirretty muutamassa sekunnissa... : D

...pikaisesti Sumo Paintin perustyökaluilla.

Ai niin, tämäkin on tehty Sumo Paintilla... Aikaa ei mennyt niin jumalattoman paljon, mutta kyllä tämänkin kanssa sai kamppailla. Hiukan/vähän/hippusen/ihan ihan vähän raaka aihe, muttei sentään aivan kamalan hirvittävän eikä veri ole lainkaan aidon näköistä, niin kelvannee katseltavaksi...

www.sumopaint.com/image/?id=1684537

kjjsvvscyifod
Seuraa 
Liittynyt18.8.2009

Rekkasin juuri tuonne imageshackkin ja laitoin sinne yhden piirrokseni. Kommentoikaa jooko. Kuvassa on meidän kissa, nimeltään Leo.

imageshack.us/photo/my-images/847/leotw.jpg/

~Pööpötin jyrää~

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Hieno kuva Roussalla ja pööpöttimellä.

Sain tähän idean eräästä Nalle Puh-kuvasta, mutten katsonut kuitenkaan mallia. On Puhille hunaja maistunu : D: tinyurl.com/cndoc6m

Väritykseen käytetty Derwent Studioita (hyvät värikynät, huono värittäjä...)

Aikaa meni vajaa tunti.

kjjsvvscyifod
Seuraa 
Liittynyt18.8.2009

Vähän tympeä (mikäköhän sana tuokin oli : D) ilme Puhilla, ja kuva on vähän yksitoikkoinen. Piirustuksiin liittyen, minun piirroskilvan kuva on valmis.

//Mä muuten käytän myös samoja puuvärejä jos väritän värikynillä.

~Pööpötin jyrää~

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tapsan mäyrä on kovin sulokas ja AAt:n lohari oikein pätevän näköinen. Dinokin tuosta tosin tulee hieman mieleen. Violetti on aina kiva.

Jos joku jaksaa katsoa tekeleitäni, niin tässä ois pari, jotka löysin Photobucket-kansioistani.

i232.photobucket.com/albums/ee86/Awyer/Piirrokset/2.jpg

Vanha automainos, kokosin muutamasta mallikuvasta. Eikös kombo nainen+auto toimi aina.: P Maalattu vesiväreillä, aiheena oli "jotain pääväreillä ja harmaansävyillä".

i232.photobucket.com/albums/ee86/Awyer/Piirrokset/panda2.jpg

Sitten sekosin. Halusin tunkea mahdollisimman paljon värejä ja kaikkea söpöä mutta samalla kieroa. Nih. Tusseilla tehty kuten näkyy. (Kai tunnistatte vihreän hepon My Little Ponyksi?)

i232.photobucket.com/albums/ee86/Awyer/Piirrokset/black2_.jpg

Hmtotaniin. Kuviksen vitoskurssilla piti tehdä työ jonkun nykytaiteilijan työn pohjalta, ja kun näyttelyssä oli maalaus blackmetallisteista paratiisissa erilaisten pupujussien ja muiden elukoiden ympäröiminä, päätin tekaista vastaavan itse. Lyijäreillä niin oli mahdollisimman hidas ja työläs. Alkuperäinen ei tosin näyttänyt yhtään tältä, tässä on ihan eri häiskät kuvassa jne.

kjjsvvscyifod
Seuraa 
Liittynyt18.8.2009

Hienoja kuvia, Wondy! Pidin eniten keskimmäisestä. Siis siitä, jonka piirsit kun olit seonnut.

Laitoin juuri imageshackkiin yhden toisenkin kissamaalauksen, jonka tein syyskuussa.

Leo:

imageshack.us/photo/my-images/827/leksa.jpg/

Ja myös tämä Wally:

imageshack.us/photo/my-images/855/wallyu.jpg/

~Pööpötin jyrää~

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Olen harjoitellut piirtämään ihmisten päitä. Nyt aluksi olen piirellyt vain mallista niitä ja tässä pari:

imageshack.us/photo/my-images/835/mrbeanm.jpg/

imageshack.us/photo/my-images/444/002iwb.jpg/ (suu tarkoituksella isonnettu : P)

Vierailija

Tälläisen sain sähellettyä Photoshopilla:

i1271.photobucket.com/albums/jj630/sarskanappi/nuthinglessisnuthingcopy2.png

Kuvassa on The Legend of Zelda -pelisarjan sankari Link, jolle tapahtuu jotain... jännää? : D Tehkää omat johtopäätöksenne. Mä vain aloin luonnostelemaan jotain randomia Photarilla, ja yhtäkkiä siitä tulikin (sangen omituinen) Link 8D

Tekemiseen meni monen monta pitkää tuntia (osasyynä Photarin kapinointi loppua kohden -__-'), joten olisin oikein mielissäni jos kertoisitte, mitä pidätte kuvasta C:

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Nostanpa tämänkin.

Voisiko joku pro tulla nyt kiltisti kertomaan kaikki, mitä voisi tässä työssä parantaa: imageshack.us/a/img855/1703/brunomarsr.jpg

Kuvan pitäisi siis esittää Bruno Marsia. Omasta mielestäni ihan hyvin onnistunut, mutta haluan vinkkejä varsinkin varjostamisen suhteen.

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012
Tapsa99
Voisiko joku pro tulla nyt kiltisti kertomaan kaikki, mitä voisi tässä työssä parantaa: imageshack.us/a/img855/1703/brunomarsr.jpg

Kuvan pitäisi siis esittää Bruno Marsia. Omasta mielestäni ihan hyvin onnistunut, mutta haluan vinkkejä varsinkin varjostamisen suhteen.


Kerron nyt sitten oman mielipiteeni kun Tapsa sitä pyysi, vaikken pro olekaan. Muistutan alkuun, etten ole ammattilainen, mielipiteeni ei ole ehdoton fakta, jotkut asiat ovat makuasioita jaja..

Aloitan asiasta, joka on nimenomaan makuasioita, mutta mistä mua viisaammat taiteen ammattilaiset ovat olleet kanssani samaa mieltä, eli sormen käyttö levittimenä. Tätä kannattaa välttää, sillä sormesta irtoaa aina rasvaa, mikä vaikeuttaa lyijärin tarttumista sellaiselle alueelle, jolla sormea on käytetty levittämään väriä. Lisäksi lopputuloksesta tulee herkästi suttuinen eikä kynän jälki erotu, jos sormea on käytetty liikaa. Mun kanta on se, että joskus tämä voi olla ihan ok pienissä määrissä, mutta mieluummin ei. Parempi on värittää lyijärillä vain kevyesti painaen, jolloin jälki on hentoa, vaaleaa ja tasaista, muttei sutatun näköistä. Kovalla lyijärillä saa painaa heiman enemmänkin ja jälki pysyy silti vaaleahkona, pehmeällä lyijyllä väristä tulee tummempaa.

Seuraavaksi ääriviivat. Rohkeammin niitä pois ja varjoja tilalle, sillä missään kolmiulotteisessa ei ole oikeasti ääriviivoja. Sun Brunolla on nyt rajat mm. silmien, nenän ja kulmakarvojen ympärillä, ja näistä kannattaisi pyrkiä selvemmin eroon. Lisää rohkeasti kontrastia, jätä jotkin alueet paperinvalkoisiksi ja toiset voi värittää hyvinkin tummaksi, unohtamatta kaikkia sävyjä tältä väliltä. Esimerkiksi hattu on sulla nyt hyvinkin tasaharmaa, mikä lisää kaksiulotteisuuden tuntua. Tässä korostuu sekin, miten tärkeää mallikuvan valinta on! Hyvässä mallissa kasvoilla on selvästi valoja ja varjoja, huonossa mallikuvassa kasvot voivat olla esim. ylivalottuneet. Kannattaa ehdottomasti piirtää vain sellaisista kuvista, joissa on tarpeeksi kontrastieroja, jos haluaa realistisen lopputuloksen. 

Sellaisen vielä voisi mainita loppuun, että kun on nähnyt vaivaa työn oleellisimman osan kanssa, ei taustaa kannata sutaista, vaan keskittyä siihenkin jonkin verran. Taustan punaruskean kynän/liidun jälki näyttää poukkoilevan sinne tänne, ja taustan ja hatun väliin jää käsittelemätön valkoinen alue. Taustan voi hyvin jättää kokonaan värittämättä, jos haluaa kuvattavan kohteen tulevan mahdollisimman selkeästi esiin. Jos kuitenkin haluaa jotain väriä väritellä taustalle, kannattaa siihen keskittyä sen verran, ettei katsojalle tule hutiloitu vaikutelma kuvasta.

Loppuun voisin laittaa pari omaa lyijärimuotokuvaa. Ensimmäinen on pikainen, joskus lukiossa hypärillä piirretty suttu. i232.photobucket.com/albums/ee86/Awyer/Piirrokset/dani-1.jpg Tästä näkee hyvin sen, millainen on huono mallikuva: kasvot olivat tasaisen valkoiset, hiukset ja vaatteet tasaisen mustat. Lopputulos ei millään voi olla realistinen, mutta toisaalta en ihan sellaista hakenutkaan. Jos kuitenkin tahtoo mahdollisimman aidonnäköisen lyijärimuotokuvan, kannattaa tällaiset mallikuvat kiertää kaukaa.

Toisessa malli oli jo vähän parempi, muttei vieläkään tarpeeksi hyvä. i232.photobucket.com/albums/ee86/Awyer/Piirrokset/dani.jpg Tässäkin kasvot olivat lähes valkoiset, mutta silmien seudulla oli jo jonkin verran varjokohtia. Ei vieläkään paras mahdollinen malli realistiselle kuvalle.

Viimeisessä (keskeneräinen) Aragorn, jonka tein melko ihanteellisesta mallikuvasta. i232.photobucket.com/albums/ee86/Awyer/Piirrokset/aragorn_kesk.jpg Sänki, lika ja kasvojen uurteet tekevät realistisesta piirtämisestä paljon helpompaa kuin sileät, valkoiseksi meikatut posket. Kuvan valöörierot olivat juuri sopivat, ei liian jyrkkää eikä toisaalta liian vähäistä. Esim. leuan alla, silmien ympärillä ja nenässä oli tummia kohtia, mutta poskella ja otsassa hyvin vaaleita.

Nyt ei voi enää jatkaa, hauveli tahtoo ulos. Tapsa voi vaikka kysyä lisää, jos jokin kohta oli epäselvä tai haluaa esittää eriävän mielipiteensä.

Vierailija

Wondy, onko pakko olla noin hywä piirtämään... Paitsi että viimeinen linkki ei toimi. :(

 

Itse en osaa piirtää ihmisä sitten alkuunkaan, näyttävät ihan... No kumminkin. Mittasuhteiden kanssa tulee ongelmia. Tästä syystä piirrän paljon hobitteja ja kääpiöitä. Joskus haltioita koska kaavut helpottavat asiaa. Silti. En koe itseäni kovin hyväksi piirtäjäksi. Piirrän toki paljon mutta sillä omalla, oudolla yksinkertaistetulla tyylilläni. Ei sitä voi hienoksi sanoa.

 

Olen viimeaikoina alkanut pitää papaeria mukana matikantunneilla koska olen  huomannut että parhaimmat piirrokset syntyvät siellä. Jännä juttu. Kyllästyin siihen että aina kun jouduin aina kumittamaan matiikanvihkoon piirtämäni kuvat... No, nyt en enää joudu niitä kumittamaan ja matikannumeronikin pysyy vakaasti kasina eli oppimismäärä ei ole laskenut.

 

Lohikäärmeet... niiden piirtämisestä pidän ja ehkä kyseiset olennot ovatkin ainoita joita pystyn piirtämään niin että pidän niitä itsekin suht hienoina vaikkakin paljon huonompina  kuin muiden piirtämät....?

 

Eipä nyt ole yhtään linkkiä kun kuviani ei netistä löydy mutta samapa se...

 

-TF-

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012
Kia K
Wondy, onko pakko olla noin hywä piirtämään... Paitsi että viimeinen linkki ei toimi. :(

Piti ihan testata ja kyllä se toimi, kun kopsasin osoiteriville. Mutta kiitosta palautteesta, vaikken kyllä ole mitenkään kovin hyvä.

Laitetaan tosta vielä yksi Mikki i232.photobucket.com/albums/ee86/Awyer/Piirrokset/mikki.jpg tai tulee kovin sisällötön viesti. Taliaferron sarjis mallina, piirretty&tussattu käsin ja väritetty Photoshopilla. En ole mikään lahjakas kuvankäsittelijä, tuo oli enemmänkin kokeilu.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat