Vankka-sedän joulukalenteri

Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Luit otsikon ihan oikein - se on täällä taas! Viikko on enää aikaa joulukuun alkamiseen ja siispä nyt on enemmän kuin erinomainen tilaisuus pamauttaa esille nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä Vankka-sedän joulukalenteri, joka on kaikkea muuta kuin perinteinen suklaakalenteri.

Vankka-sedän joulukalenteri koostuu pääasiassa erilaisista kilpailuista, joita tässä topicissa käydään jatkuvasti joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon saakka. Kilpailut voivat olla periaatteessa mitä vain - tietovisoja, luovuutta vaativia kirjoituskisoja, tuuria vaativia kisoja, nopeuskisoja, mitä vain. Kilpailut kestävät yleensä yhdestä kolmeen päivää riippuen siitä, kuinka paljon hommaa osallistumiseen vaaditaan (kirjoituskisoihin osallistuminen esimerkiksi vie varmasti enemmän aikaa kuin tietovisaan vastaaminen), mutta poikkeuksiakin on. Kilpailuille annetaan aina tarkka päättymisaika, jonka jälkeen tulleita vastauksia ei oteta enää mukaan. Kilpailuita voi olla käynnissä myös useita samanaikaisesti, mutta pyrin kuitenkin pitämään kilpailun inhimillisenä siten, että kisoja on yleensä käynnissä 1-2, maksimissaan kolme.

Jokaiseen kilpailuun osallistujat pisteytetään. Jokaisessa kilpailussa on erilainen pistesysteemi ja siitä ilmoitetaan kilpailun sääntöjen yhteydessä. Kaikki pisteet lasketaan yhteen ja jouluaattona kaikkien kilpailuiden loputtua eniten yhteispisteitä kerännyt kruunataan tämän joulukalenteriprosessin voittajaksi ja saa haltuunsa arvonimen, joka aiemmin tunnettiin nimellä "akuankka.fi'n joulupukki *vuosi*" mutta se kuulostaa niin onnettomalta, että pitänee keksi tälle vuodelle jokin uusi titteli. Jokainen joka osallistuu kilpailuihin, saa joka kilpailusta aina vähintään yhden pisteen, vaikka esimerkiksi tietovisassa jokainen kohta olisi väärin. Kukaan ei siis voi jäädä nollille tässä.

Kilpailut voivat sisältää myös äänestyksiä, joilla määritetään voittaja. Tällaisia äänestyksiä järjestetään pääasiassa luovien kilpailuiden yhteydessä, sillä visailuissa pisteet tulevat oikeiden vastausten määrästä, mutta luovissa kilpailuissa tarvitaan mielipiteitä. Siksi aina luovan kilpailun päätyttyä järjestetään yleensä kaksi päivää kestävä äänestys, johon kuka vain voi osallistua. Tarkoituksena on äänestää mielestään kolmea parasta teosta (olivat ne sitten tarinoita, runoja, tai mitä hyvänsä) niin että paras saa kolme pistettä, toiseksi paras kaksi pistettä ja kolmanneksi paras yhden pisteen. Pisteet lasketaan yhteen ja jokainen saa yhtä monta pistettä kuin äänestäjät ovat heille suoneet.

Mutta jotta tämä olisi joulukalenteri, eikä vain kaksikymmentäneljä päivää kestävä epämääräinen soppa täynnä kilpailuita, avataan jokaisena päivänä niin sanottu "luukku". Luukku voi sisältää esimerkiksi ohjeet uuteen kilpailuun, aiemman kilpailun tulokset etc. mutta erityisesti luukun aloittaa päivittäin tarinanpätkä. Joulukalenteritarina tulee siis olemaan kaksikymmentäneljäosainen Aku Ankka -aiheinen tarina, jonka aiheesta lisää sitten kalenterin alkaessa. Se kuitenkin tekee tästä joulukalenterista muodollisesti joulukalenterin ja vaikka ei tuskin mikään mestariteos olekaan, niin voi se joillekin olla ihan kelpoa ajanvietettäkin.

Joulukalenteriin ei ole varsinaisia ilmoittautumisia, vaan mukaan voi tulla milloin tahansa, eikä yhteen kilpailuun osallistuminen velvoita osallistumaan kaikkiin kilpailuihin, vaikka tosin voittoa onkin aika hankalaa tavoitella jos useita kisoja jättää väliin. Joka tapauksessa tähän topiciin voi mielellään tulla ilmoittamaan mikäli aikoo olla mukana, koska onhan se hyvä tietää jo etukäteen, että onko tämä saamassa yhtä hyvän tai jopa paremman suosion kuin viime vuonna. Lisäksi jotain omia ehdotuksia voi esittää, jos sellaisia tulee mieleen. Myös kysyä saa, kysymyksiin kyllä vastataan jos jotain epäselvää jää.

Ja moderaattorit: jos tehdään diili että ette siirrä tätä topicia pelit & leikit -osioon, koska ensinnäkään tämä ei ole peli eikä myöskään leikki, vaikka kilpailuita paljon sisältääkin. Tämä on joulukalenteri, ihan omaa luokkaansa siis. Lisäksi pulinoissa ei ole sitä vaaraa että kymmenet spämmitopicit syövät tämän alleen parissa tunnissa ja täällä liikkuu muutenkin yleisellä tasolla asiallisempaa porukkaa, kuin p&k -osiossa. Kiitos : )

Kaikki mukaan joulunodotukseen Vankka-sedän joulukalenterin parissa!

//Edellisvuoden topic http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/12/viestiketju/22264/vankka_seda...

Sivut

Kommentit (551)

Vierailija

Hyvä Vankkis! Tätä topaa on kaivattu, ja paljon. Tai muista en tiedä, mutta itse olen tätä odottanut, jöi viime kalenterista hyviä muistoja.: D Mutta joo, tää on hyvä topa!

~Kamemeshiki, akkari11~

//Niin muuten, matkamme Thaimaahan saattaa rajoittaa käymistäni täällä, tai edes koko sivustolla. Tuskin kosken edes koko koneeseen, ellemme katso sillä leffaa.

nupu ankka
Seuraa 
Liittynyt1.3.2011

Olen aika uusi tällä sivustolla, silä tulin vasta tänä vuonna enkä ole kuullut koko kalenterista, eli päätin osallistua ja kokeilla tätä mainiota ideaa.

T:Nupu Ankka

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Viime vuonna kirvelevä nelossija eli juuri ulos kärjestä. Tänä vuonna onkin aika sitten korjata vahinko ja nousta kärkeen.

Ja kun koeviikkokin on ohi, pelkoa vapaa-ajan puutteesta ei toivottavasti ole.

Ja vielä Vankalla eräs muistutus. Jouluaiheisen tarinan teko kolmeen päivään oli viime vuonna liikaa, siinä ajassa ei luovuus välttämättä syki. Kunnon tarinan saaminen aikaan kestää ainakin minulla hieman enemmän.

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Tripla: Juuri siksi perässä lukeekin, että poikkeuksiakin on. Mahdollinen tarinakisa tulee ainakin olemaan viime vuodesta opittuna poikkeus, luultavasti viisi päivää voisin antaa aikaa, koska kuitenkaan mitään romaania ei ole tarkoitus missään vaiheessa kirjoittaa, sehän on selvä. Mutta katsotaan sitä sitten kun sen aika tulee.

Ja tiedoksi vain kaikille, että se että et pääse jouluaattona koneelle, ei huononna voittomahdollisuuksiasi mitenkään. Aattoaamuna tuleva viimeinen luukku sisältää ainoastaan viimeisten kisojen tulokset ja voittajan julistamisen, topic ei katoa mihinkään joten voit hyvin sitten joulun jälkeen tarkistaa, miten pärjäsit jos et juuri aattona pääse sitä tekemään.

Kammoli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2008

Kuulostaa hyvältä ajanvietteeltä, joten aion olla kisoissa mukana. En ole edellisissä ollut mukana, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Tavoitteena on päästä viiden kärkeen. =)

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Tuohon aloitusviestiin voisit Vankka lisätä linkin viimevuotiseen joulukalenteriin, jotta uudet ja vanhatkin käyttäjät voivat saada jotain osviittaa, mitä mahdollisesti tuleman pitää.

Tuossa nyt linkki, anyway: http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/12/viestiketju/22264/vankka_seda...

Olin näemmä viime vuoden kisassa kymmenes ja Ankkiksessa vuonna 2009 sijoituin kalenterikisassa kolmanneksi. Jos aikaa ja innostusta löytyy, niin osallistunen ainakin joihinkin kilpailuihin myös tänä vuonna. : )

-Toke

Veli Huilu
Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

Ehdottomasti mukaan tänä vuonna! Viime vuonna en ehtinyt enkä jaksanut mutta VH on tänä vuonna mukana! : ) Jouluhulluhan olen...Kirjoitan oikeastaan tälläkin hetkellä joululahjalista..XD

-VH

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat