Viestimaraton: Kausi 13

Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Vuosi on vaihtunut ja mikä onkaan parempi tapa toivottaa vuosi 2012 tervetulleeksi, kuin päättää Viestimaratonin yli neljä kuukautta kestänyt tauko ja aloittaa uusi kausi, joka toivon mukaan ei ole se viimeinen.

Kaikki osallistujat oletettavasti tietävät mistä tässä kisassa on kyse, mutta uusien kilpailijoiden varalta kerrattakoon vielä säännöt lyhyesti:

Viestimaraton on kilpailu, jossa tarkoituksena on kirjoittaa mahdollisimman pitkä viesti annetusta aiheesta. Yksi kausi kestää kuusi viikkoa viikkoa ja sen aikana kilpaillaan kuusi viikon mittaista osakilpailua. Jokainen osakilpailu alkaa sunnuntaina klo 12 ja päättyy seuraavana sunnuntaina samaan aikaan, ellei toisin ilmoiteta. Aihe vaihtuu joka osakilpailussa, eli yhdestä aiheesta on aikaa kirjoittaa viikko. Viesti kirjoitetaan tähän topiciin ja sitä voi jatkaa vaikka kuinka monta kertaa viikossa, joten kerralla sitä ei tarvitse kirjoittaa. Kun aloitat viestisi topiciin, se on laitettava uuteen viestiin, eikä sitä saa muokata johonkin vanhaan viestiin, sillä tällöin sääntöjen noudattamisen valvominen on hankalampaa. Tästä lähtien myös erittäin yleiset *päivitetään* -jutut ovat kiellettyjä ja kun aloitat viestisi niin siinä täytyy olla myös sitä tekstiä heti alkuun.

Viestiä kirjoittaessa on huomioitava sen siisteys. Vaikka ideana onkin kirjoittaa pisin viesti, se ei tarkoita sitä että viesti saisi olla ihan minkälainen tahansa. Viestin tulee ensinnäkin olla selkeä ja sitä kirjoittaessa tulee yrittää välttää pahempia kirjoitusvirheitä ja muita sotkuja. Viestin tahallinen pitkitys ja aiheesta poikkeaminen on kiellettyä. Sama pätee kopiointiin. Tekstin kopiointi toiselta kilpailijalta, netistä tai jostain muualta on ehdottomasti kiellettyä. Ensimmäisestä sääntörikkeestä tulee varoitus, jos rike ei ole kovin suuri, mutta toisesta rikkeestä tulee rangaistus, joka voi olla merkki- tai pistevähennys, kilpailukielto tai pahimmassa tapauksessa suoritusten hylkääminen.

Mtös niin sanottu bomber-taktiikka, eli loppukiritaktiikka (= laitetaan viesti topiciin vasta hetkeä ennen osakilpailun loppua) on edelleen säännöissä kiellettyä ja sen käyttämisestä ei jaella varoituksia, vaan suoraan tulee rangaistus. Viesti on aloitettava viimeistään lauantaina, eli sunnuntaina sitä saa ainoastaan muokata ja silloinkin kohtuuden rajoissa. Yleisellä tasolla bomber-taktiikaksi lasketaan se, jos viesti pitenee sunnuntaina yli puolet sen lauantaisesta pituudesta, eli jos viestin pituus lauantaina on 10 000 merkkiä ja sunnuntaina viesti pitenee 5500 merkkiä, niin se on bomber, kun taas 4000 merkkiä ei vielä ole. Mitään parin merkin pilkunviilausta emme toki harrasta täällä, mutta jos viitisensataakin merkkiä menee yli, niin kyllä se on jo aika selkeä juttu.

Kun osakilpailu päättyy, pisimmän viestin kirjoittanut saa korkeimmat pisteet, toiseksi pisimmän kirjoittanut toiseksi korkeimmat jne. Pisteet jakautuvat seuraavanlaisesti:

1. sija: 15p

2. sija: 12p

3. sija: 10p

4. sija: 8p

5. sija: 6p

6. sija: 5p

7. sija: 4p

8. sija: 3p

9.-> sija: 2p

Kahdeksalla parhaalla sijalla olevat saavat siis pisteitä kolmesta viiteentoista. Kuitenkin, kaikki kilpailijat joiden viesti on yli 1000 merkkiä pitkiä, saavat 2 pistettä jos ovat jämäsijoilla. Alle 1000 merkillä saadut pisteet puolitetaan. Kauden loputtua se kilpailija, jolla on eniten pisteitä, voittaa mestaruuden.

Yksilökilpailun lisäksi samaan aikaan on meneillään tallikilpailu, johon osallistuvat kaikki jotka kuuluvat johonkin Viestimaraton-talliin. Tallien pisteet määräytyvät sen mukaan, kuinka hyvin sen kilpailijat pärjäävät osakilpailuissa. Tallin pisteet yhdestä osakilpailusta määritetään melko samalla tavalla kuin kilpailijoidenkin pisteet, mutta eroja on hiukan: paras talli saa osakilpailusta 15 pistettä, toiseksi paras 12, kolmanneksi paras 10, neljänneksi paras 8, viidenneksi paras 6, kuudenneksi paras 4 ja seitsemänneksi paras 2, kun osallistuvia tallejakin kerran on seitsemän. Tallien paremmuusjärjestys saadaan laskemalla tallin kilpailijoiden viestien pituudet yhteen, jolloin tulee tallin merkkimäärä ja talli jonka merkkimäärä on korkein, saa korkeimmat pisteet. Kauden loputtua talli jolla on eniten pisteitä, voittaa tallimestaruuden.

Kaudelle 13 ilmoittautuneet tallit:

Newcomer Team (NeT)

Tallipäällikkö: Ton Roza

Kilpailijat: Ton Roza & D.U.C.K ILONPILAAJA

Powerduckers (PD)

Tallipäällikkö: Veli Huilu

kilpailijat: Veli Huilu & SuperÄijä

Writers of Wind (WW)

Tallipäällikkö: touhoaaja

Kilpailijat: touhoaaja & tupu,hupu,lupu ja rupu

Donald Duck (DD)

Tallipäällikkö: krisse 10

Kilpailijat: krisse 10 & ?

Luovat Laamat (LuLa)

Tallipäällikkö: Tapsa99

Kilpailijat: Tapsa99 & cxv

Joukahaiset suossa (JS)

Tallipäällikkö: Kammoli

Kilpailijat: Ulappakeiju & xx-roope-kerälijä

Team Juustokoira (TJ)

Tallipäällikkö: Akunaama

Kilpailijat: Akunaama & Hiisikirnu

**

Kauden 13 kilpailukalenteri:

Hanhivaaran osakilpailu 1.1.-8.1.2012 (Aihe: Ankkavuosi 2011)

Kurjenmutkan osakilpailu 8.1.-15.1.2012 (Aihe: Talviurheilu ankka- ja hiiritarinoissa)

Sulkalan osakilpailu 15.1.-22.1.2012 (Aihe: Aku Ankan kehitys vuosien varrella)

Kaakkurilan osakilpailu 22.1.-29.1.2012 (Aihe: Supersankarit vastaan pahikset)

Sorsakylän osakilpailu 29.1.-5.2.2012 (Aihe: Rakkaus- ja vihasuhteet Ankkalinnassa)

Ankkalinnan osakilpailu 5.2.-12.2.2012 (Aihe: Aku Ankka -sarjakuvien epäloogisuudet ja kummallisuudet)

Aiheiden tarkemmat selostukset:

*Ankkavuosi 2011: Tarkoituksena on kertoa menneestä vuodesta erilaisten ankkajulkaisuiden kautta. Millainen oli vuosi Aku Ankka -lehtien, entäpä taskareiden, Roope-setien, kovakantisten tai muiden julkaisuiden osalta? Mitä hyvää ja mitä huonoa? Entäpä oliko vuosi 2011 parempi vai huonompi kuin 2010? Kaikesta tästä on lupa kirjoittaa. Mitään tarinoiden, julkaisuiden (tai niiden numeroiden) tai arvosanojen luettelua ei kuitenkaan hyväksytä. Parhaimmat ja huonoimmat, tekstin kannalta mainitsemisen arvoiset tarinat ja julkaisut voit mainita, mutta mitään luetteloa siitä mitä taskareita viime vuonna ilmestyi, ei viestiin.

*Talviurheilu ankka- ja hiiritarinoissa: Kuten otsikkokin kertoo, yleisesti ottaen tarkoituksena on kirjoittaa niin jääkiekosta, luistelusta, hiihdosta, laskettelusta kuin mistä tahansa muustakin talvella harrastettavasta ulkolajista jota ankat ja hiiret harrastavat tai tuijottavat televisiosta. Yleisesti siis talviurheilun esiintymisestä tarinoissa.

*Aku Ankan kehitys vuosien varrella: Ja tällä sitten tarkoitetaan hahmoa, ei lehteä. Eli kuinka Aku Ankka -hahmo on kehittinyt vuodesta 1934 aina tähän päivään saakka, mitä ulkonäöllisiä ja luonteellisia muutoksia on tapahtunut jne.

*Supersankarit vastaan pahikset: Jo perinteeksi muodostuva vs-aihe, jo kolmas laatuaan. Aiemmin ollaan vertailtu uusia ja vanhoja taskareita, sekä hupi- ja seikkailusarjoja. Nyt verrataan keskenään Ankkalinnan supersankareita ja pahiksi - kummat vievät sinun mielestäsi voiton ja minkä takia? Pidätkö ennemmin Karhukoplan toilailusta ja Mustakaavun nerokkaista ryöstöistä, vaiko Taikaviitan ylivertaisista roistojenpyydystyskyvyistä, tai Superhessun päivän pelastamisista, sen voit kertoa tässä aiheessa.

*Rakkaus- ja vihasuhteet Ankkalinnassa: Tähän aiheeseen mahtuvat niin siirappiset romanssit kuin räjähdysalttiit tappelupukaritkin. Ketkä katselevat toisiaan sillä silmällä ja ketkä puolestaan ovat aina kiinni toistensa kurkuissa? Yleisesti siis hahmojen suhteista, niin rakkaus- kuin vihasuhteistakin.

*Aku Ankka -sarjakuvien epäloogisuudet ja kummallisuudet: Kaikki ovat varmasti miettineet joskus, kuinka Karhukopla voi olla niin monessa tarinassa vapaalla jalalla kun heidät monesti passitetaan useaksi vuodeksi selliin. Tämä ja monia, monia muita kummallisia ja epäloogisia seikkoja löytyy tarinoista ja tarkoituksena on kirjoittaa niistä ja siitä, miten kyseiset seikat voisi selittää muuten kuin siten että sarjakuvissa kaikki on mahdollista.

Toivon mukaan kaikki jaksavat ja vaivautuvat osallistumaan kaudelle aktiivisesti, jotta tästä saadaan alusta loppuun asti onnistunut kausi, eikä tämän täydy jäädä Viestimaratonin viimeiseksi. Viestimaraton on palannut - tervetuloa mukaan jälleen!

Sivut

Kommentit (156)

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Ja näin aloitusviestistä erillään, nyt on siis käynnissä ensimmäinen osakilpailu aiheella Ankkavuosi 2011, tarkemmat ohjeet aiheeseen löytyvät aloitusviestistä, kysyä saa jos jotain epäselvyyksiä jää. Muistakaa että kun laitatte viestinne, niin siinä tulee heti olla tekstiä, eikä enää mitään ennen turhankin yleisiä *päivitetään* -juttuja. Lisäksi jos kirjoitat ensin jonkun viestin jossa horiset jotain muuta, niin sitä viestiä ei sitten muokata siihen samaan viestiin, vaan kirjoitetaan kokonaan uuteen. Tämä on siis puhdas varotoimenpide, etenkin myöhempiä osakilpailuita varten.

Toivottavasti osallistujia löytyy heti alkuun kunnolla!

Veli Huilu
Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

Ankkasarjakuvavuosi 2011

viime vuoden ankkasarjakuvavuosi oli kaikilla tavoin tuottoisa, seka aivan Aku Ankka-lehdessä että myöskin taskukirjoissa ja kovakantisissa. Tässä ensimmäisessä osakilpailussa kerron Ankkasarjakuvavuodesta 2011.

Aku Ankka-lehti:

Koska Aku Ankka-lehti täytti jo 60 vuotta, oli lehden sisältö laadullista ja parempaa mitä minä olen ikinä lukenutkaan. Kaikki lukijat saivat nauttia suomamaisten tarinoista. Myös Carl Barksin tarinoita tuli todella paljon, vähintään yksi neljää viikon lehteä kohden. Vuoden aloitti tietysti aivan upea Carl Barksin sarja. Akkarissa nähtiin myös huikeita suomalaisten käsikirjoittamia sarjoja. Käsikirjoittajat olivat aivan laidasta laitaan, Jopa Anssi Kelasta tuttuun lasten kuvakirjapiirtäjään Mauri Kunnakseen.

Taskukirjat:

Taskukirjoissa oli kaikin piirtein aika normaali vuosi. Suurta mainittavaa ei löydy, paitsi historian kaikkien aikojen toinen erikoispaksu triplataskukirja tuli syyskuussa 2011.

Teemataskarit:

Tänä vuonna tuli myös tietysti teemataskareita. Näiden kolmen tänä vuonna tulleen teemataskarin nimet olivat Munaajan veljenpoika, Kultakuume sekä tietysti melkeinpä jokakouluinen teema, jouluinen teema, Pehmeä paketti. Kultakuume oli aivan uusi keksintö, mutta esimerkiksi munaajan veljenpoika jatkoi suosittua MUnaaja-sarjaa JA Pehmeä paketti jouluista sarjaa.

Taskarin Sankarit:

Koska vuonna 2010 oli tullut sarja nimeltä taskarin parhaat, tuli tänä vuonna Taskarin sankarit-niminen neliosainen pokkarisarja. Ensimmäinen osa käsitteli Agenttejä, Toinen supersankareita, Kolmas oli yleisesti etsivistä, ja minun mielestäni näistä paras, neljäs, siäslsi aivan erityisen loistavia tarinoita löytöretkeilijöistä. Kuten tarkkaavainen ankistifani saattoi huomata, jo heti nimessä oli sanaleikki: Taskarin on tavut sekoitettuna Sankarit ja sankarit on tavut sekoitettuna Taskarin. Harvinaista oli, että Taskarin parhaitten tapaan keräilykotelo ei tullut ensimmäisen osan mukana, vaan vasta toisen osan mukana. Viimeinen osa tästä sarjasta tuli jo elokuussa, joten sarjan keräämiseen ei menyt ankkakeräilijällä kuin reilut puoli vuotta.

Kovakantiset:

Myös Kovakantiset juhlivat Aku Ankka-lehden 60-vuotis juhlavuotta. Esimerkiksi Carl Barksin parhaat-kirja julkaistiin, johon aku ankan nettisivujen käyttäjät saivat täällä äänestää tarinoita. Myös vuoden loppupuolella julkaistu Aku Ankka-lehden juhlakirja oli varsinainen menestys. Se oli paksu ja sisälsi joka sivulla tietoa Eri Aku Ankka-lehden vuosikymmeninltä.

Jumbot:

Vuonna 2011 Jumboja ilmestyi kaksi: Kesäkatu kesällä, kesäkuussa ja Taikahuilu, Marraskuussa. ne olivat aivan tavallisia jumboja ja olivat numerot 20 ja 21.

Mini-taskarit:

Minitaskarivuosi oli ihan mukava tänäkin vuonna. Näiden Minitaskareiden numerot olivat 14, 15 ja 16. NImet olivat Onni hymyilee, Mahtimies Roope ja NAsta lautaan. Mutta koska NAsta lautaan-minitaskarin toisellla puolella ei ollut kuvaa seuraavasta mini-taskarista, spekuloitiin monella nettisivustolla mini-taskarin numero 16 olevan viimeinen mini-taskari. Vuoden lopussa viimeinen minitaskari ilmestyi kuitenkin ihan normaaliin tapaansa.

Vertailua vuoteen 2010:

On todella vaikea päättää, kumpi vuosi oli parempi, 2011 vai 2010. Toisaalta vuonna 2010 oli taskarin 40-vuotis juhlavuosi, ja sinä vuonna tuli paljon hienoja ja laadukkaita julkaisuja. Vuonna 2011 taas aku ankka-lehti täytti 60 vuotta, ja kenties vielä hienompiakin julkaisuja sai ilmestymisensä. Voimme siis olla todella tyytyväisiä tähän ankkavuoteen. ANkkavuodet ja sarjakuvavuodet tuntuvat vain paremmilta joka vuonna...

SuperÄijä
Seuraa 
Liittynyt27.12.2009

Lainaus:
Vankkis:

Mitään tarinoiden, julkaisuiden (tai niiden numeroiden) tai arvosanojen luettelua ei kuitenkaan hyväksytä.


Höh! Mistä moinen? ;D

Lainaus:
Huilu:

-- paitsi historian kaikkien aikojen toinen taskukirja tuli syyskuussa 2011.


Itseasiassa syyskuussa julkaistiin Suomen 373. Taskari (jos unodetaan Teemat ja erikoisnumerot). :P

Veli Huilu
Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

Lainaus:
Re: Viestimaraton: Kausi 13

SuperÄijä - 01.01.12 01:23 (ID 864789)

Lainaus:
Vankkis:

Mitään tarinoiden, julkaisuiden (tai niiden numeroiden) tai arvosanojen luettelua ei kuitenkaan hyväksytä.


Höh! Mistä moinen? ;D

Lainaus:
Huilu:

-- paitsi historian kaikkien aikojen toinen taskukirja tuli syyskuussa 2011.


Itseasiassa syyskuussa julkaistiin Suomen 373. Taskari (jos unodetaan Teemat ja erikoisnumerot). :P

tarkotin triplaa...XD..

mutta hyvä että olet messissä SuperÄijä!

-VH

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Lainaus:
Re: Viestimaraton: Kausi 13

SuperÄijä - 01.01.12 01:23 (ID 864789)
Lainaus:
Vankkis: Mitään tarinoiden, julkaisuiden (tai niiden numeroiden) tai arvosanojen luettelua ei kuitenkaan hyväksytä.
Höh! Mistä moinen? ;D

Muistan viime vuoden 'Ankkavuosi 2010' -aiheesta sen verran, että joidenkin viesteistä löytyi sitä että oltiin lähdetty täältä aa.fi'n kirjastosta etsimään vuoden Akkareiden ja niiden tarinoiden saamia arvosanoja ja lueteltiin niitä vaikka kuinka paljon, sitten tehtiin pitkät listat siitä mitä tarinoita missäkin julkaisuissa oli mukana, saatettiin luetella jopa jonkun albumin kaikki tarinat nimeltä ja pahimmassa tapauksessa arvosanatkin jokaiselle. Tuollainen ei ole sitä mitä Viestimaratonissa haetaan. Tässä haetaan nyt yhtenäistä tekstiä, ei mitään luetteloita. Kaikenlainen luettelointi on jo pitkään ollut kiellettyä kaikissa aiheissa ellei toisin ole mainittu.

Kammoli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2008

Toivottavasti roopekeräilijä muistaa kirjoittaa. Muuten, toimin tämän osakilpailun aikana Ulappakeijun tilalla sovitusti.

Joo, mitähän sitä oikein tästä kirjoittaisi... Hyvä ryhtyä mitään sepittämään, kun en ole tainnut ainuttakaan tämän vuoden Aku Ankka -lehteä tai muuta vastaavaa lukenut. Jos nyt saisin edes 1000 merkkiä tehtyä.

Tähän ei tule vielä tekstiäni.

Vierailija

Aku Vankkis? Voisitko käydä Joulukalenterissa? Siellä on esitetty sinulle lukuisia kysymyksiä viimeisen kuukauden aikana etkä ole vastannut niihin.

Veli Huilu
Seuraa 
Liittynyt4.1.2010

Lainaus:
Re: Re: Viestimaraton: Kausi 13

jäkäläporsas - 01.01.12 06:07 (ID 864937)

Aku Vankkis? Voisitko käydä Joulukalenterissa? Siellä on esitetty sinulle lukuisia kysymyksiä viimeisen kuukauden aikana etkä ole vastannut niihin.

nosto!

jos nyt vankkis "huomaisi" mukamas vasta, kun viestimaratonkin on pinnalla...

jos mietit miksi osallistuneita ei ole, ehkäpä se johtuu tuosta vankka sedän joulukalenterista. He saattavat myös pelätä että et hoida tätäkään kisaa loppuun...

ja olit aktiivinen tänään klo 11.02, tiedämme että luet ne viestit..

-VH

SuperÄijä
Seuraa 
Liittynyt27.12.2009

Nyt jää teksti vähän lyhyeksi johtuen irl kiireistä. Tosin vaikuttaa siltä ettei nyt niin kovin pitkää tarvitakkaan.

***

Vuonna 2011 oli Aku Ankka-lehden 60-vuotis juhlavuosi, joka ilmeni monella tapaa. Helmikuussa ilmestyi Yhtä juhlaa! (akkari 60 vuotta) -niminen kovakantinen, ja myöhemmin Aku Ankka -lehden juhlakirja -niminen 224-sivuinen kovakantinen. Juhlakirjaan on valikoitu lukuisten mestaripiiräjien ja -käsikirjoittajien tarinoita, muunmuassa Carl Barksin, Tony Stroblin, Paul Murryn ja Don Rosan.

Joka kuukausi Aku Ankassa julkaistiin yksi 10-sivuinen toimituksen valitsema Carl Barksin sarja. Nuoremmille lukijoille ja niille jotka eivät ole lukeneet kyseisiä Akkarissa julkaistavia sarjoja. Itse olen lukenut Carl Barksin kootut ja hyllyt notkuvat Barks-kovakantisia, joten en juuri perusta siitä että Aku Ankassa julkaistaan Barksia. Sama pätee Rosan sarjoihin. Ilta-sanomat julkaisi syksyllä Aku Ankka lehden 60-vuotista matkaa juhlistavan erikoisnumeron, joka olikin oivaa lukemista.

Aku Ankassa julkaistiin keskimäärin noin joka toinen kuukausi jonkun suomalaisen käsikirjoittama tarina. Tarinat olivat mukavaa vaihtelua normaaleihin johtosarjoihin, ja pääosin olivat varsin hyviä.

Viikolla 49 Aku Ankassa ilmestyi Aku Ankka -lehden 60-vuotis juhlanumero. Se oli vuoden kohokohta lehden osalta, ja selkeästi vuoden paras Akkari. Kansikollaasi oli Daan Jippeksen Carl Barksin suomalaisille ihailijoille (mm. Markku Kivekäs) lähettämien piirrosten pohjalta tekemä. Johtosarja oli varsin mielenkiintoinen, sillä siinä oli 12 eri piirtäjien piirroksia, esimerkiksi Giorgio Cavazzanoa ja Marco Rotaa. Lehdestä löytyi myös ennen Suomessa julkaisematon 4-sivuinen Don Rosan käsikirjoittama Ankronikka tarina, sekä Don Rosan tekemä yksisivuinen vitsisarja Karhukoplan loukku. Lehdestä löytyi myöskin parhaiden Mikkipiirtäjien tarinoita, nimittäin Floyd Gottfredsonia ja Paul Murrya. Lehden parasta antia oli kuitenkin Mauri Kunnaksen käsikirjoittama ja piirtämä Aku Ankka-tarina.

Vuonna 2011 ilmestyi 12 Taskaria, joista osa oli tuplia ja yksi oli tripla. Suomen järjestyksessä toinen Triplataskari, nimeltään Kolmoiselämää, ilmestyi syyskuussa. Vuoden aikana ilmestyi myös kolme Teemaa, numerot 25-27. Aiheina oli kauhu, kulta, ja jo perinteiseksi muodostunut joulu. Vuoden 2011 aikana ilmestyi myös 4-osainen Taskarin sankarit -sarja, joka oli formaatiltaan vastaava kuin vuonna 2010 ilmestynyt Taskarin parhaat -sarja. Taskarin sankarit muistutti hieman Teemataskareita, sillä jokaisella Taskarin sankarit -sarjan numerolla oli oma aiheensa, kuten esimerkiksi angentit tai supersankarit. Minitaskareista ilmestyi numerot 14-17, numeron 17 jäädessä sarjan viimeiseksi.

Roope-sedässä ilmestyi tuttuun tapaan 12 numeroa. Mkana oli useita erikoisnumeroita, kuten 132-sivuinen spesiaali heinäkuussa ja Karhukopla-erikoisnumero toukokuussa. Joulukuussa ilmestyi

Aku Ankka 60 vuotta Suomessa -erikoisnumero joka juhlisti Aku Ankan 60-vuotista taivalta Suomessa.

Kesä- ja marraskuussa ilmestyivät Jumbot 20 ja 21. Ne sisälsivät totuttuun tapaan runsaasti lukemista. Iines-pokkareita ilmestyi kolme kappaletta, numerot 7-9.

Vuoden 2011 aikana ilmestyi myös Ankan elämää 2: Perhe on pahin ja näköispainos 1969 osat I & II. Perhe on pahin oli peruslaatuinen kovakantinen jossa ei ollut mitään mullistavaa tai uutta, ja näkkäri sitä vanhaa tuttua näkkärilaatua. Ankkojen maailmanhistoria -sarjasta ilmestyi kaksi osaa, osat neljä ja viisi keväällä ja syksyllä.

Kokonaisuutena ankkavuosi olikin varsin hyvä, Roope-setä -lehti oli ainoa pettymys. Sarjojen taso ja lehden taso ylipäätään oli heikohkoa. Tosin Roope-setä -lehden ulkoasu tulee piakkoin muuttumaan radikaalisti, toivottavasti lehti paraneee. Esikuva ainakin on laadukas, Topolinoa kun pidetään yhtenä Euroopan merkittävimmistä Disney-sarjakuva -lehdistä.

Jos ankavuotta 2011 verrataan vuoteen 2010, on vertailu hyvin tiukkaa. Tiukkuudesta huolimatta parempi ankkavuosi on kuitenkin kohtalaisen selvä, ja se oli vuosi 2010. Yksinkertaisesti kautta linjan paremmat julkaisut syynä tähän. Ei sillä, kyllä vuosi 2011:kin oli varsin hyvä vuosi ankkajulkaisujen kannalta.

Ton Roza
Seuraa 
Liittynyt19.11.2010

Valitan mutta en osallistu enää VM:ään. (sori tallilleni) En näet kovin monta kertaa koneel käy ja varsikaa jaksa kirjottaa yli 5000 merkin mittasia viestiä.

On se hurja. On se hurja kaveri.

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat