Syrjintää Aku Ankan sivuilla!

Seuraa 
Liittynyt30.12.2011

Halusin tuoda tämän erittäin vakavan ja ankistiyhteisöämme koettelevan asian esille näin oman topicin kautta, koska muuten tätä valitettavaa asiaa ei välttämättä huomattaisi niin hyvin kuin tässä omassa topassa.

Syrjintää on ollut havaittavissa näillä sivuilla erityisesti muutamissa kisailuissa. Vankka-sedän joulukalenterissa Aku Vankkis jätti Terokamu-nimisen käyttäjän pisteet laittamatta perusteluina, että hän kuvittelee tämän olevan trolli, koska hän kirjoittaa hieman epäselvästi. Kaiken lisäksi hän ei rikkonut edes sääntöjä. Onko oikein, että joltakin käyttäjältä jätetään pisteet laittamatta, koska hänen kirjoituksessaan on nuoresta iästä johtuen hieman kirjoitusvirheitä?

Toinen tapaus on Donald-91 nimisen käyttäjän historia-visailussa harjoittama diktatuuri, jossa tämä kaikkien asialistien isänä tunnettu käyttäjä vaatii täysin asiallisia viestejä poistettaviksi. On ilman muuta selvää, että Donald-91 haluaa nämä viestit poistettavaksi, koska ne olivat tiettyjen käyttäjien kirjoittamia. Viesteissä ei ollut mitään asiatonta ja niissä esitetyt kysymykset olivat täysin topicin sääntöjen mukaisia.

On todella ikävää, että näitä kilpailuja saavat ylläpitää ihmiset, jotka syrjivät kilpailijoita iän, kirjoitusvirheiden määrän tai jonkun muun sivuseikan perusteella. Oikeudenmukaisuus on näistä kisoista kaukana.

Ja eipä tämä ensimmäinen kerta ollut kuin historia-visailussa harjoitetaan Donald-91: n harjoittamaa syrjintää., http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/16/viestiketju/22650/historia_vi...

Mikäli innostusta on riittävästi, niin tehdään adressi, jossa vaaditaan etteivät nämä kaksi epäoikeudenmukaisesti kisoja pitävää henkilöä saa enää järjestää yhden yhtä kilpailua tai visailua, koska selvästikin syrjivät tiettyjä käyttäjiä ja vaativat viestejä poistettavaksi ilman minkäänlaisia perusteita tai todisteita.

Mitä mieltä olette? Sana on vapaa.

Sivut

Kommentit (164)

Vierailija

Muunlaistakin syrjintää tapahtuu tällä sivustolla. Minun (ja Akunaaman) asiallisia viestejä poistetaan aivan mielivaltaisesti, vaikkakin kirjoitin asiallisia viestejä. Vaikka mulla onkin monta käyttäjää täällä, ei se silti oikeuta poistamaan 100% asiallisia viestejä!! Riippuuko viestien poistaminen todellisuudessa siihen, että kuka on ne viestit kirjoittaneet? Muunmuasssa käyttäjän Läpä7*:n viestit "Niinpä! ; D" jätetään rauhaan, vaikka tuollaiset viestit ovat juuri sitä psämmiä!

Kohta tänne tulee asialistit pätemään, että on käyttäjien oma vika, että heidän viestejään poistetaan tai sitten syrjitään muuten (kuten pisteiden hylkäämistä kisoissa). Vanhempien käyttäjien pitäisi kuitenkin ymmärtää, että nuorilta käyttäjiltä ei pidä vaatia samanlaisia oikeinkirjoitettuja viestejä kuin Aku Vankkikselta tai Donald-91:_ltä. Sitä paitsi, useimmille tämä on ensimmäinen foorumi! Nuoret käyttäjät saattavat vaikuttaa trolleilta, koska he eivät ole kokeneita foorumikäyttäjiä.

Toivon todella, että tälläinen syrjintä loppuisi.

Vierailija

Olen täsmälleen samaa mieltä (luen aloitusviestin joskus myöhemmin), mutta epäilen, riittääkö se, etteivät em. käyttäjät saa enää järjestää kilpailuja tai visailuja rangaistukseksi. Oma mielipiteeni on, että nämä käyttäjät pitäisi bannata tai ehkäpä heidän tunnuksensa pitäisi peräti poistaa.

Mutta auttaako tällainen topic asiaa lainkaan? Onhan jo monet kerrat nähty, että moderaattorit poistelevat esim. Akunaaman viestejä vain siksi että hän on Akunaama. Ja nyt mainitsemani käyttäjä on bannattu ilman mitään syytä. On siis selvää, että moderaattorit ovat tässä asiassa näiden ns. asiallisten käyttäjien puolella, jotka syrjivät muita ja oikeuttavat tekonsa väittämällä syrjimiään käyttäjiä trolleiksi.

Epäilen, että tämäkin topic lukotetaan/poistetaan hyvin pian, arvostellaanhan tässä moderaattorien ja asialistien toimintaa. On suorastaan hirveää, kuinka jotkut suvaitsemattomat henkilöt sanelevat muille miten näillä sivuilla tulisi käyttäytyä ja syyttelevät kaikkia toisinajattelijoita trolleiksi ilman minkäänlaisia todisteita, piilottaen oman rasistisuutensa "asiallisuuden" varjoon. Ja tällaista toimintaa vieläpä tuetaan k-moderaattorien ja ylläpidon toimesta.

Don Rosa1
Seuraa 
Liittynyt11.2.2011

Olen hyvin samalla kannalla aloitusviestin kanssa, vaikka tokikin näihin kilpailuihin/visailuihin osallistun. Kuitenkin yksi lause viestissä jäi häiritsemään:

Lainaus:
Mitä mieltä olette? Sana on vapaa.


Olisihan se hienoa, että sana olisi vapaa, mutta epäilen että kohta asialistit hyökkäävät, väittävät viattomia trolleiksi ja modet tulevat poistamaan kaikkien ei-asialistien kommentit. Joten varautukaa hyökkäykseen jotka kohdistuu teihin.

Vierailija

Samaa mieltä edellisten kanssa. Ja osa käyttäjistä on oikeasti senverran nuoria, ettei hieltä voi vielä hirveästi vaatia. Ajatellaan vaikka jotakuta seitsemänvuotiasta: voiki senikäiseltä paljon vaatia? Jos viestien laatua verrataan vanhempien käyttäjien kirjoittamiin viesteihin, on ero valtava, mutta sen pitäisi olla aivan ymmärrettävää. Piestien poistelussa pitäisi ottaa huomioon käyttäjän ikä. Jos jotain asiatonta tekstiä löytyy kuitenkin, niin se on ihan eri asia.

Ja sitten se, että jos joku entinen trolli on tehnyt parannuksen, niin silti häntä saatetaan edelleen syrjiä tämän takia, että hän joskus trollasi. Jokainen voi tehdä parannuksen.

Onhan toki niitäkin, jotka jatkavat spämmäyksiään monella eri profiililla, mutta sekin on jälleen kerran aivan eri asia.

Ja kilpailuissa vastauksen hylkäämiseen voi olla monia syitä. Vastaukset voi tosiaan nähdä liian helposti edellisestä viestistä. Itse kilpailuissa olisi hyvä tehdä jotain tälle asialle.

Voi olla, että tämä topsu päätyy lukkojen taa... Mutta tälläiset asit on silti syytä ottaa puheeksi.

-Kia K.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lopettakaa jo tämä naurettava foorumi"kapinointi". Se ei muuta asioita mihinkään suuntaan. Ei se ole diktatuuria, että jollain visailulla on vetäjä. En ole syrjinyt ketään, olen tasan tarkkaan toiminut visailun sääntöjen mukaan. Ja se jäkäläporsaan kysymys piti hylätä sen takia, että sen vastauksen näki liian helposti viestin vierestä.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Sekin vielä, että viestien mielivaltaista poistelua perustellaan "asiattomuudella", mutta missään ei määritellä, mitä asiattomuudella tässä yhteydessä tarkoitetaan. Modethan voivat yhtäkkiä väittää, että asiattomuus määritellään sellaisten topicien luomiseksi, joiden otsikko alkaa S'llä, loppuu A'han ja jossa on 29 merkkiä. Ja poistaa sitten tämänkin.

Ja kuten Don Rosa tuossa sanoi, sana ei todellakaan ole täällä vapaa. Hetkenä minä hyvänsä joku Pohjois-Korean yhteiskuntajärjestelmää kannattava asialisti saapuu paikalle, syyttää meitä kaikkia trolleiksi ilman mitään perusteita -- ja tämä topic menee lukkoon kuin taikaiskusta.

Laamaaja2
Seuraa 
Liittynyt30.12.2011

Lainaus:
Arvatkaa kuka: En ole syrjinyt ketään

Katoitko linkin? Hylkäsit asiallisia kysymyksiämme sen takia, että kuutio-purkan kysymys oli mielestäsi auki. Sanoimme sinulle useaan otteeseen, että kysymys oli hylätty puuttuvan pistemäärän vuoksi. Et uskonut, vaan hylkäsit koko ajan meidän kysymyksiä. Sitten tuli Touhula, joka sanoi saman asian eli kuutio-purkan kysymyksessä ei ollut pistemäärää ja sitten uskoit.

Lainaus:
Lopettakaa jo tämä naurettava foorumi"kapinointi"

Ja minkäköhän takia? Ai sen takia, että muun muassa sinä saisit edelleen rauhassa harjoittaa visailussasi harjoittamaa syrjintää.

Näin vakavista asioista ei voi vain vaieta. Lisäksi Suomessa on sananvapaus ja mielipiteenvapaus, mikä ei tietenkään tällä foorumilla merkkaa yhtään mitään.

Vierailija

Lainaus:
Historia-visailun diktaattori: Lopettakaa jo tämä naurettava foorumi"kapinointi". Se ei muuta asioita mihinkään suuntaan.


Me osoitamme mieltämme, mitä mikään foorumin sääntö ei kiellä (paitsi edellä mainittu asiattomuus-käsitteen väljä tulkinta). Se, että kutsut toimintaamme "naurettavaksi" kertoo paljon, mitä ajattelet demokratiasta ja sananvapaudesta.

Etkä ole vieläkään selittänyt, miksi pyydät modeja poistamaan HV kolmosesta joitakin täysin asiallisia viestejä.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Syrjintää Aku Ankan sivuilla!

Laamaaja2 - 06.01.12 07:31 (ID 867581)

Lainaus:
Arvatkaa kuka: En ole syrjinyt ketään

Katoitko linkin? Hylkäsit asiallisia kysymyksiämme sen takia, että kuutio-purkan kysymys oli mielestäsi auki. Sanoimme sinulle useaan otteeseen, että kysymys oli hylätty puuttuvan pistemäärän vuoksi. Et uskonut, vaan hylkäsit koko ajan meidän kysymyksiä. Sitten tuli Touhula, joka sanoi saman asian eli kuutio-purkan kysymyksessä ei ollut pistemäärää ja sitten uskoit.

Lainaus:
Lopettakaa jo tämä naurettava foorumi"kapinointi"

Ja minkäköhän takia? Ai sen takHia, että muun muassa sinä saisit edelleen rauhassa harjoittaa visailussasi harjoittamaa syrjintää.

Näin vakavista asioista ei voi vain vaieta. Lisäksi Suomessa on sananvapaus ja mielipiteenvapaus, mikä ei tietenkään tällä foorumilla merkkaa yhtään mitään.Hyvin sanottu! Suomessa on sananvapaus ja mielipiteenvapaus, mutta kyllä se hieman merkkaa.

Vierailija

Lainaus:
Donald-91: Se ei muuta asioita mihinkään suuntaan. Ei se ole diktatuuria, että jollain visailulla on vetäjä. En ole syrjinyt ketään, olen tasan tarkkaan toiminut visailun sääntöjen mukaan. Ja se jäkäläporsaan kysymys piti hylätä sen takia, että sen vastauksen näki liian helposti viestin vierestä

Sinusta on siis oikein, että poistetaan TÄYSIN asiallisia viestejä? Ja kyllä tämä foorumi"kapinointi" voi johtaa johonkin, sillä tämä voi avata alkuperäisten moderaattorien silmät. Sekä tämä topic voi johtaa siihen, että tälläiset syrjimistapaukset loppuvat, kun Donald-91:_ltä ja Aku Vankkikselta kielletään kisojen ja visojen pitämiset syrjimisen takia.

Ja yllättäen, molemmat syrjintätapaukset tapahtuivat hiukan vanhempien käyttäjien tekemissä visoissa/kisoissa ja syrjintä kohdistui hiukan nuorempiin käyttäjiin, joilta EI voi vaatia samaa oikeinkirjoitustaitoa, kuin esim. 15-vuotiaalta.

Vierailija

Lainaus:
Re: Syrjintää Aku Ankan sivuilla!

Donald-91 - 06.01.12 07:26 (ID 867577)

Lopettakaa jo tämä naurettava foorumi"kapinointi". Se ei muuta asioita mihinkään suuntaan. Ei se ole diktatuuria, että jollain visailulla on vetäjä. En ole syrjinyt ketään, olen tasan tarkkaan toiminut visailun sääntöjen mukaan. Ja se jäkäläporsaan kysymys piti hylätä sen takia, että sen vastauksen näki liian helposti viestin vierestä.


Mutta voihan sen noinkin olla.

Tapsa99
Seuraa 
Liittynyt7.9.2008

Nyt toivon, että kukaan mode ei käy laittamassa tätä topiccia lukkoon. Nämä asiat on hyvä käydä tässä topicissa läpi tulevaisuudessakin.

Lainaus:
Lopettakaa jo tämä naurettava foorumi"kapinointi".


Tämä ei ole naurettavaa. Eikä tämä ole kapinointia. Surullista, että ajattelet omien mielipiteiden ilmaisun olevan naurettavaa kapinointia. : /

Lainaus:
Ei se ole diktatuuria, että jollain visailulla on vetäjä.


Eihän kukaan ole noin väittänytkään?

Täällä sivustolla on paljon ennakkoluuloja näitä kettuilijoita ja "spämmäreitä" kohtaan. Ei heitä voi tuomita ja estää heidän osallistumistansa johonkin kisaan, vaikka he ehkä aikaisemmin ovatkin tehneet väärin. Painotan sanaa ehkä. Esim. tuo terokamun tapaus. Miksi ihmeessä hänen pisteitään ei laskettu mukaan varsinaiseen tulokseen? Millä tavalla hän on "spämmäri"?

raivo_ankka
Seuraa 
Liittynyt10.11.2009

Lainaus:
Re: Syrjintää Aku Ankan sivuilla!

Donald-91 - 06.01.12 07:26 (ID 867577)

Lopettakaa jo tämä naurettava foorumi"kapinointi". Se ei muuta asioita mihinkään suuntaan. Ei se ole diktatuuria, että jollain visailulla on vetäjä. En ole syrjinyt ketään, olen tasan tarkkaan toiminut visailun sääntöjen mukaan. Ja se jäkäläporsaan kysymys piti hylätä sen takia, että sen vastauksen näki liian helposti viestin vierestä.

Tämä ei ole naurettavaa, täällä puhutaan ihan asiasta. Ikäväkseen sitä on pakostikin huomannut syrjintää tällä sivustolla.

Ja kuten tuossa jo mainittiinkin,Suomessa olevasta sana - ja mielpidevapaudesta, olemme me vapaita kertomaan mielipiteemme tästä asiasta.

SuperÄijä
Seuraa 
Liittynyt27.12.2009

Lainaus:
Laamaaja:

Viesteissä ei ollut mitään asiatonta ja niissä esitetyt kysymykset olivat täysin topicin sääntöjen mukaisia.


Ensimmäinen kysymys ei ollut sääntöjen mukainen (rikkoi sääntöjen kohtaa 2.1), mutta muut kylläkin. Jos ko. kysymyksistä saatuja pisteitä ei hyväksytä, on syytä asettaa historia-visailu boikottiin.

Lainaus:
Donald:

Se ei muuta asioita mihinkään suuntaan


Miksei muuttaisi? Jos onnistuneesti saatamme moderaattoreiden tietoisuuteen eräiden käyttäjien harrastaman vääryyden, voivat he jopa tehdä asialle jotain. Onhan Wondykin uhannut Vankkiksen ensi joulun joulukalenteria lukotuksella, ja kenties sama kohtalo odottaa historia-visailuakin tulevaisuudessa. Toivottavasti näin ei käy, mutta on tärkeää kohdella kaikkia käyttäjiä saman arvoisina, myös visoissa ja erilaisissa kilpailuissa.

Lainaus:
Laamaaja:

Donald-91 ei ilmeisestikään arvosta ollenkaan demokratiaa ja oikeudenmukaisuutta.


Siltä vahvasti vaikuttaa. Miksi muutenkaan hän kutsuisi vallitsevan järjestelmän arvostelemista naurettavaksi?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat