Bermudan kolmio

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Eli täälä keskustellaan bermudan kolmiosta.

Uskooko kukaan, että bermudan kolmiossa on

hävinnyt useita lentokoneita ja laivoja.

Minä saatan jopa uskoa.

Tämän saa poistaa jos on tarpeeton ja

kertokaa jos tälläinen on jo.

_______________________________________________

Bermudan kolmio on Floridan eteläkärjen, Puerto Ricon ja Bermudan rajaama kolmionmuotoinen alue, jolla väitetään tapahtuneen huomattavan paljon laivojen ja lentokoneiden katoamisia. Tunnetuin Bermudan kolmiossa tapahtunut katoaminen on viidestä Avenger-pommikoneesta koostuneen lentue 19:n häviäminen 5. joulukuuta 1945.

Historia

Bermudan kolmion teki kuuluisaksi kielitieteilijä Charles Berlitzin kirja Bermudan kolmio (engl. The Bermuda Triangle, 1974). Kirja esitteli monia alueella tapahtuneeksi väitettyjä katoamisia ja ehdotti ilmiölle erilaisia selityksiä maapallon ulkopuolisista voimista Atlantiksen sijaintiin kolmion alapuolella. Kirjasta tuli kansainvälinen menestys. Seuraavana vuonna Larry Kusche julkaisi kirjan The Bermuda Triangle Mystery — Solved, jonka mukaan kyse oli vain tiedotusvälineiden liioittelusta ja huonosta tutkimuksesta. Hän pyrki myös osoittamaan virheitä ja puutteita Berlitzin kuvauksissa eri katoamistapauksista. Kusche käsitteli myös lentue 19:n tapausta. Vaikka Berlitzin kirjan mukaan sää oli katoamisen aikaan hyvä, se oli ollut iltaa kohti huononemassa, ja illalla oli puhkeamassa myrsky. Pakkolasku pimeässä korkeisiin aaltoihin olisi ollut muiden Avenger-lentäjien mielestä tuhoisa koneille.

Bermudan kolmion alue

Bermudan kolmion alueen läpi kulkee Golfvirta, ja siellä esiintyy trooppisia hirmumyrskyjä. Alueella on sekä matalaa että syvää merta, ja alueen eteläosissa tapahtuu maanjäristyksiä.

Luonnolliset selitykset

Ei ole todisteita, että Bermudan kolmiossa tapahtuisi enemmän laiva- tai lentokoneonnettomuuksia kuin muualla valtamerillä. Osa katoamisista, jotka ovat kirjattu Bermudan kolmion alueelle, ovat todellisuudessa tapahtuneet aivan muualla, muun muassa Irlannissa, Newfoundlandissa, Afrikassa ja Tyynellä valtamerellä.

Eräs selitys Bermudan kolmion katoamisille on ihmisen tahallinen toiminta tai huolimattomuus. Näitä ovat laivoille taitamaton suunnistus, merirosvous, laivojen tahallinen hävittäminen vakuutuspetoksen vuoksi ja laivojen huono lastaus tai rakenne. Lentokoneita voi pudota moottori- ja muiden rakenteellisten vikojen takia. Alueen arvaamattomat sääolot ovat myös oma ongelmansa. Ilmassa esiintyy joskus hyvin voimakkaita ilmakuoppia, selkeän sään turbulenssia, joka saattaa pudottaa lentokoneen ja aiheuttaa merillä suuria, ennakoimattomia ja kuin tyhjästä ilmestyviä, tai seiche-aaltoja, voivat upottaa varsinkin huonosti lastatun aluksen.

On tapauksia, joissa vedenalainen pyörre on imaissut hinauksessa olevan aluksen, ja uppoavasta aluksesta on onnistuttu pelastautumaan. Golfvirta on Bermudan kolmion alueella voimakas. Golfvirta voi kuljettaa moottorit pysähdyksissä olevan aluksen kauas merelle myrskyjen armoille. Bermudan kolmion alue on trooppisten myrskyjen pääaluetta, jolla myrsky saattaa nousta äkkiarvaamatta.lähde?

Osa Bermudan kolmion katoamisista lienee väärinkäsityksiä. Esimerkiksi vuonna 1918 Bermudan kolmiossa kadonneeksi väitetty USS Cyclops on kyllä kadonnut, mutta sen ei tiedetä kadonneen niin sanotun Bermudan kolmion alueella. Alue on eräs maailman vilkkaimpia sekä laiva- että lentoliikenteen osalta. Niinpä tietty osa kaikista maailman katoamisista kuuluukin tälle alueelle. Toisaalta katoamisten paikantaminen on aina vaikeaa.

Katoamisten syyksi on ehdotettu myös alueen poikkeuksellista magneettikenttää, merenpohjan suuria epätasaisuuksia, sääoloja ja merellä liikkujien huonoa alueen tuntemusta.

Selkeällä säällä esiintyy turbulenssia, joka voi aiheuttaa lentokoneen syöksymisen mereen. Maailman merillä esiintyy myös äkillisiä, suuria, ennakoimattomia ja kuin tyhjästä ilmestyviä aaltoja, tai seiche-aaltoja.

Yliluonnolliset selitykset

Monia Bermudan kolmion katoamisten selityksistä pidetään näennäistieteenä. Katoamisten syiksi on väitetty esimerkiksi Atlantiksen koneita, ufoja ja suuria, tuntemattomia vedenalaisia esineitä. Berlitzin kirjassa syyksi mainitaan muun muassa ajan vääristymät.

Ivan T. Sanderson on väittänyt, että maailmassa olisi 12 Bermudan kolmion ja Paholaisen meren tyyppistä katalaa pyörrettä säännöllisin välimatkoin siten, että niistä syntyy ikosaedri. Kaksi pyörteistä olisi navoilla ja kymmenen 30:nnellä pohjoisella ja eteläisellä leveysasteella. Sandersonin mukaan ne ovat ilmavirtojen ja merivirtojen kohtauspisteitä. Pyörteitä on hänen kaavionsa mukaan muun muassa Marokossa, Algeriassa, Iranissa, Pakistanissa tai Intiassa ja Havaijin pohjoispuolella.

Kopsasin tuon Wikipediasta.

-VK-

Kommentit (14)

Vierailija

Mä kävin kerran bermudan kolmios :) Sielt sai halvalla bissee ja miestenlehtii :) Sit tuli syksy ja lähin moottoriveneel kotii :)

Vierailija

Lainaus:
Re: Bermudan kolmio

Tsaarin kuriiri - 07.01.12 06:27 (ID 868097)

Mä kävin kerran bermudan kolmios :) Sielt sai halvalla bissee ja miestenlehtii :) Sit tuli syksy ja lähin moottoriveneel kotii :)

Tätä se mielikuvitus teettää.Olen oikeasti lentänyt kolmion yli,ei käynyt kuinkaan.

T3
Seuraa 
Liittynyt17.7.2009

Lainaus:
VK313:

Uskooko kukaan, että bermudan kolmiossa on hävinnyt useita lentokoneita ja laivoja. Minä saatan jopa uskoa.

Sehän on todistettu että siellä on hävinnyt laivoja/lentokoneita? Eri asia onko syynä ollut jotain yliluonnollista vaiko tavallisia onnettomuuksia.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: Bermudan kolmio

Tsaarin kuriiri - 07.01.12 06:46 (ID 868115)

Lainaus:
Olen oikeasti lentänyt kolmion yli,ei käynyt kuinkaan.

Ai sä osaat lentää. Mäkin osaan

Lentokoneela hölmö!

Vierailija

Viileää aamupäivää kaikille! :]

Bermudan kolmiostahan on tarinakin ankkamuodossa.

Ak Ankka merenpohjassa.

Walt Disneyn klassikot Aku Ankka merenpohjassa 1990.

Kasper99 kuittaa ankkamaisin mielin! :]

Vierailija

Lainaus:
Tsaarin kuriiri: Mä kävin kerran bermudan kolmios Ilahtunut Sielt sai halvalla bissee ja miestenlehtii Ilahtunut Sit tuli syksy ja lähin moottoriveneel kotii Ilahtunut

Tiesitkö, että lause päättyy pisteeseen, huutomerkkiin, tai kysymysmerkkiin ?

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Bermudan kolmio

WhiteRock - 08.01.12 09:39 (ID 868207)

Lainaus:
Tsaarin kuriiri: Mä kävin kerran bermudan kolmios Ilahtunut Sielt sai halvalla bissee ja miestenlehtii Ilahtunut Sit tuli syksy ja lähin moottoriveneel kotii Ilahtunut

Tiesitkö, että lause päättyy pisteeseen, huutomerkkiin, tai kysymysmerkkiin ?Ei tarvitse olla niin tarkka, mutta siitä Bermudan kolmiosta vielä että se ei ole totta. Sellainen satu on keksitty vain, koska siellä nyt on vain sattunut tippumaan pari,3,4 lentokonetta.

Tali
Seuraa 
Liittynyt13.5.2009

Lainaus:
Re: Re: Re: Re: Bermudan kolmio

VK313 - 08.01.12 04:54 (ID 868460)

Miksi netti väittää toisin? Sano se.

Esimerkiksi Wikipediaan voi kuka tahansa kirjoittaa kaikkea väärää tietoa... Netin tietoihin ei kannata aina luottaa...

Don McAnkka
Seuraa 
Liittynyt26.10.2009

Hieman Offina aiheesta...

Lainaus:
VK313: Miksi netti väittää toisin? Sano se.


O__o Toivottavasti et ole tosissasi.

Lainaus:
Vingeri: Esimerkiksi Wikipediaan voi kuka tahansa kirjoittaa kaikkea väärää tietoa..


Kyllä Wikipediankin tietoihin voi luottaa, jos artikkelien kirjoittajat ovat jaksaneet ilmoittaa tietojensa lähteet...

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Itse en vain jaksa uskoa tuollaiseen yliluonnollisen juttuun, eikös se ole todistettu ettei siellä katoa yhtään sen enempää aluksia tai lentokoneita kuin muuallakaan? Se, että Lentue 19 katosi juuri siellä, saattoi olla vain sattumaa, mitä jos se olisi kadonnut jossain muualla, olisiko se paikka sitten julistettu jotenkin yliluonnolliseksi?

Ei Bermudan kolmio ole ainoa paikka missä on kadonnut lentokoneita tai laivoja.

-Ankkaetsivä

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat