Viikkokisa: Dekkaripähkinät

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tässä topicissa on tarkoitus ratkoa tänne viikoittain ilmestyviä dekkaripähkinöitä, joissa seikkailevat etunenässä Ankkalinnan oma Sherlock Holmes, Mikki Hiiri, sekä hieman vähä-älyisempi vouhottaja Hessu Hopo.

Kun olen raapustanut ensimmäisen pulman, saatte ensi viikon lauantaihin klo. 17 asti aikaa miettiä oikeaa vastausta. Arveltuasi, että tiedät sen, voit kirjoittaa sen tänne. Muista vain kirjoittaa alkuun "Viikkokisa" ja kyseisen viikon numero. Arvon oikein vastanneiden kesken seuraavan viikon kirjoittajan arvon. (Arvonta suoritetaan vanhalla kunnon Vedetään hatusta-periaatteella.) Voittaja saa siis todellakin kirjoittaa seuraavan viikon pähkinän. Jos pääset kirjoittajaksi, kannattaa muistaa nämä asiat:

- Päähahmoina pitää olla Hessu ja Mikki.

- Tapahtumapaikkoina voivat toimia Hanhivaara, Tavivaara, Ankkapulco - tai tietenkin Ankkalinna.

- Kirjoituksessa täytyy olla vähintään 800 merkkiä.

- Kirjoituksen lopussa täytyy olla jokin ratkaiseva kysymys, jota ratkojat alkavat pohtimaan. (Esimerkki: Kuka varasti korut?)

- Kirjoitus täytyy julkaista seuraavan viikon maanantaina klo. 17 mennessä. (Esimerkki: Voitat kirjoittajan arvon viikolla 13, julkaiset pulmasi viikon 14 maanantaina.)

- Kirjoittajana otat vastuun siitä, että ilmoitat sen viikon lauantaina klo. 17.30 mennessä oikean vastauksen täällä topicissa. (Vastaus tulee olla perillä aikaisintaan klo. 17.00.) Minä huolehdin arvonnoista ja voittajan julkistamisesta.

Ensimmäinen pähkinä, joka on minun kirjoittamani, ilmestyy tänne maanantaina klo. 17 mennessä.

Sitä odotellessanne, ilmoittakaa toki, jos haluatte mukaan! Yhdelle viikolla mahtuu enintään 10 ratkojaa. Tarvitsen muuten myös ns. "vara-ylläpitäjän". Ilmoittakaa toki halukkuudestanne!

Valitsen solidaarisesti ensimmäisen hakijan.

- Vikakiva - vauhdissa mukana vaikka päätä huimaa!

Sivut

Kommentit (16)

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Lainaus:
Viikkokisa: Dekkaripähkinät

Lucar Nro. 1 - 08.06.12 09:07 (ID 943417)

Mitäs se varaylis tekee?

Haen sellaiseksi tällä viestillä.

Jos arvaa oikein, saako sen arvon luovuttaa pois?
Minäkin haen sellaiseksi, mutta vain ensimmäinen ilmoittautujako voi olla varaylläpitäjä? Vai voiko niitä olla montakin? Ja mitä sellainen tekee?

~ DanielTen

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Hienoa, kun saatiin topic jo näinkin nopeasti pinnalle, vaikka varsinainen kisa alkaa vasta ensi maanantaina!

No, nyt hieman vastailuja edellisiin viesteihin:

Lucar Nro. 1:

Lainaus:
Mitäs se varaylis tekee?

Haen sellaiseksi tällä viestillä.

Jos arvaa oikein, saako sen arvon luovuttaa pois?


Kysymys 1 ("Mitä se varaylis tekee?") =

Ns. varaylläpitäjän toimenkuvaan kuuluu lähinnä samaa, mitä minäkin teen, eli jos unohdan ilmoittaa alkaneesta / loppuneesta viikkokisasta yms., niin hän paikkailee tekemisiäni eli tekee saman, mitä minäkin olisin tehnyt ja vielä vähän paremminkin. =)

Kysymys 2 ("Jos arvaa oikein, saako sen arvon luovuttaa pois?") =

Toki saa, kun vain muistaa ilmoittaa siitä heti voittajan selvittyä. Sen jälkeen ensimmäinen, joka ilmoittaa olevansa halukas kirjoittamaan, valitaan (jälleen kerran enemmän tai vähemmän solidaarisesti).

Ja seuraava kysyjä, joka hänkin haluaa varaylläpitäjäksi:

Daniel10:
Lainaus:
Minäkin haen sellaiseksi, mutta vain ensimmäinen ilmoittautujako voi olla varaylläpitäjä? Vai voiko niitä olla montakin? Ja mitä sellainen tekee?


Kysymys 1 ("Vain ensimmäinen ilmoittautujako voi olla varaylläpitäjä?) =

No, alun perin olin ajatellut niitä olevan vain yksi, mutta voin toki joustaa. Sinä ja Lucar Nro. 1 olette valittu nyt varaylläpitäjän virkaan.

(Olen pahoillani, mutta enempää varaylläpitäjiä ei tänne enää mahdu...)

Toiseen kysymykseen vastasin jo ylhäällä Lucar Nro. 1: lle.

Maanantaita odotellessa... =)

Vierailija

No niin...

Viikkokisa 24 (eli nro. 1) lähtee käyntiin heti maanantaina. Kaksi varaylläpitäjää on jo ilmoittautunut, mutta yhtäkään varsinaista kisaajaa ei ole ensimmäiselle viikolle vielä saatu. Tällaisessa tilanteessa voisimme toimia siten, että kun dekkaripähkinä on julkaistu, kuka tahansa saa yrittää vastata oikein. Katsotaan sitten sitä seuraavalla viikolla uudestaan...

// Anteeksi tuplat, mutta halusin saada topicin pinnalle mahdollisten ilmoittautujien julki saamiseksi.

Vierailija

No niin, nyt on ensimmäisen dekkaripähkinän aika...

Tässä se tulee:

Oli yö Ankkalinnassa. Ukkosti, vieläpä tavallista äänekkäämmin. Calisotan suurimman meijerin pääomistaja V. Aurasto oli juuri palannut uuvuttavasta, yömyöhään venyneestä kokouksesta ja yritti vaivoin haparoida ovensa lukkoa auki. Talo sijaitsee kaupungin hienostoalueella, onhan hän sentään vauras mies. Kun hän oli vihdoin päässyt sisään, päätti Aurasto keittää itselleen sumpit. Kahvin valmistuttua hän istahti viikko sitten ostamalleen laiskanlinnalle ja aukaisi television, niin kuin hän oli tehnyt siitä asti, kun muutti uuteen kotiinsa. Televisiosta tuli kooste aamulla alkaneen Ankkarockin esityksistä. Hän ei meinannut kuulla mitään, joten laittoi television kovemmalle. Aurasto oli ollut jo pitkään huonokuuloinen. Kun ohjelma päättyi, kävi hän jokailtaiseen tapaansa tarkistamassa kassakaapin sisällön. Avattuaan sen koodillaan hän koki karmean yllätyksen: hän ei nähnyt siellä punaista puupenniäkään! Näin hän kertoili poliiseille, jotka hän kutsui paikalle aamuyöstä, heti toivuttuaan järkytyksestä. Kaiken tämän keskellä Mikki Hiiri uinui turvallisesti pedissään tietämättä mitään äsken kuvatuista tapahtumista. Seuraavana aamuna Mikki lähti aamukävelylle ja osti Ilta-Pulun. Yhtäkkiä hän huomasi lehdessä kerrottavan, että V. Aurasto on ryöstetty. Mikki alkoi välittömästi juosta kohti poliisiasemaa. Kun hän oli jo lähellä asemaa, päätti hän poiketa Hessun luona pyytääkseen hänet mukaan. Mikki astui sisään. Hessun nauru kuului ovelle saakka.

”Hessu!” Mikki ihmetteli.

”Sinähän hekotat vedet silmissä! Mistä on kyse?”

”Tule peremmälle, niin näet!” Hessu sanoi.

”Katsos, mä katson uusintoja viime vuoden Heh!-sarjasta. Tässä jaksossa kolmen eri taikurin on tarkoitus hypnotisoida kassakaappi kaikenlaisilla eri tavoilla. Äsken mä nauroin sille, kun kaappi luuli olevansa apina. Katso nyt, miten hassua! Ai, nyt järjestetään kilpailu. Taikureiden on tarkoitus avata kassakaappi hypnotisoimalla se luulemaan, että kyseinen taikuri on sen isäntä.”

”Hyvin hauskaa, Hessu, mutta nyt meidän täytyy kyllä rientää poliisiasemalle!” Mikki sanoi.

”Aurasto on ryöstetty. Simo kertoo sitten tarkemmin.”

Asemalla oli aikamoinen hulina käynnissä, kun ystävykset astuivat sisään. Lopulta he löysivät Sisun.

”Hei, Mikki ja Hessu! Hyvä, kun tulitte. Tulkaa ihmeessä peremmälle!” Simo sanoi.

”No, kuulitte varmaankin Auraston ryöstöstä.” Mikki ja Hessu nyökkäsivät.

”Saaliikseen toistaiseksi tuntematon ryöstäjä sai kymmenkunta jalokiveä. Ja, toisin kuin lehdille ilmoitettiin, ryöstöstä ei jäänyt paikan päälle mitään jälkiä. Olemme ottaneet kiinni kolme epäiltyä, joilla olisi motiivi ryöstöön. Tulkaapa katsomaan!”

Mikki, Hessu sekä Simo astuivat sisään huoneeseen, jossa seisoi kolme melko hintelää, keski-ikäistä miestä.

”Tässä he ovat”, Simo sanoi.

”Voin kertoa hieman epäillyiden taustoista. Tämä vasemmanpuoleisimman hepun nimi on Aarne Oksisto. Hän on työskennellyt ennen muun muassa sirkuksen trapetsitaiteilijana sekä farmaseuttina keskikaupungilla. Entistä rikostaustaa hänellä ei ole, mutta motiiveja on hänellä vaikka muille jakaa; rahapula on ollut hänen ongelmanaan siitä asti, kun hän lopetti sirkushommat. Sen lisäksi hän on myös Auraston vanha vihamies. Sitten tämä keskimmäinen laiheliini, jonka nimi on Petri Jollanen. Hän on työskennellyt ennen hypnotistina, taikurina Heh!-ohjelmassa sekä raharikkaiden yksityiselämästä kertovan Kliimaksi-lehden päätoimittajana. Aiempaa rikosrekisteriä hänellä ei ole, mutta motiivina on varmastikin ollut kateus. He olivat lukiokavereita, mutta vain toisesta tuli suuruus. Ja vielä viimeinen epäilty… Hänen nimensä on Heikki Varis. Hän ei ole aiemmin työskennellyt yhdessäkään oikeassa jopissa, mutta rikoksia hän on tehnyt paljon, ja suurin osa niistä on keskittynyt kassakaappeihin. Motiivina hänellä on varmastikin ollut timanttien kaipuu. Hänellä on nimittäin erittäin harvinainen timanttitauti, jonka vaikutuksesta hän tarvitsee koko ajan timantteja lähelleen… No, tiedättekö jo, kuka on ryöstön takana?”

”No, mä taidan tietää!” Hessu hihkaisi.

Tiedätkö sinä?

Ja ei kun ratkomaan!

// Hienoa, Sikanteri ja Ansku2001 ilmoittautuivat jo! Heidän lisäkseen ensimmäiset kahdeksan osallistuvat arvontaan, mutta toki kilpailuun saa osallistua muutenkin... =)

Vierailija

Saa toki, ilmoita vain!

Mutta muista myös perustelu, eli miten päättelit sen.

// Hei kaikki! Muistakaa perustelut. Jos se on selvästi kopioitu jostain muusta vastauksesta, diskaan viestin lähettäjän arvonnasta.

Hogu02
Seuraa 
Liittynyt3.11.2010

Taikuri hypnotisoi kassakaapin ja V.Aurasto ei kuullut kassakaapin lähtöä koska oli huonokuuloinen ja hessu tiesi syyllisen koska oli seurannu HEH-ohjelmaa.

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Lucar on nyt banneilla, vikakiva, joten valitaanko hänen tilalleen "varavaraylläpitäjä" : D?

~ DanielTen

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Daniel10:

Lainaus:
Lucar on nyt banneilla, vikakiva, joten valitaanko hänen tilalleen "varavaraylläpitäjä" : D? ~ DanielTen


Ei tarvitse, sinähän pärjäät varmaan yksinkin vallan mainiosti.

Oho, en tiennytkään Lucar Nro. 1:n olevan banneilla...

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Lainaus:
Re: Viikkokisa: Dekkaripähkinät

vikakiva - 13.06.12 04:21 (ID 946076)

Daniel10:

Lainaus:
Lucar on nyt banneilla, vikakiva, joten valitaanko hänen tilalleen "varavaraylläpitäjä" : D? ~ DanielTen


Ei tarvitse, sinähän pärjäät varmaan yksinkin vallan mainiosti.
Juu. Lisää vain vastauksia! Vielä on vastausaikaa lauantaihin asti, puoli kuuteen : )!

~ DanielTen

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat