Markku Kivekäs on kuollut!

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

aku ankan ex-päätoimittaja kuoli... :(

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

lego ankka kirjoitti:aku ankan ex-päätoimittaja kuoli... :(

Tollo Peloton teki Akupedia foorumiin jo Markku Kivekäs RIP.

Vastasin näin:Todella ikävä uutinen! Vasta n.vuosi sitten vielä ollut Akkarin päätoimittaja ja mm.toi lehden tekijät esiin, mikä oli loistavaa koska moni luuli ennen että Disney on tehnyt kaikki Akujutut! Markku Kivekäs oli loppuun asti Ankkisti! Lepää rauhassa!

Vierailija

nää löyty hesast:Aku Ankka -lehden entinen päätoimittaja Markku Kivekäs (s. 1947) on kuollut. Kivekäs kuoli kotonaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Kivekäs toimi Aku Ankan päätoimittajana vuosina 19882007 ja oli yksi pitkäaikaisimmista Aku Ankan päätoimittajista. Hänet palkattiin Alli Peltosen päätoimittamaan Aku Ankka -lehteen 1970. Toimitussihteeriksi hän yleni 1978, toimituspäälliköksi 1986. Omien sanojensa mukaan Kivekäs asui vuodesta 1953 eteenpäin Mikä-mikä-maassa ja kävi sieltä käsin Ankkalinnassa töissä. Hän tuli Suomessa tunnetuksi Ankka-tietäjänä jo 1960-luvun alkupuolella television Tupla tai kuitti -tietokilpailun kahdella voitolla vuosina 1962 ja 1965. Kivekäs tapasi elämänsä aikana sekä Walt Disneyn että legendaarisen ankkataiteilija Carl Barksin, jonka Kivekäs toi myös vierailulle Suomeen 1994. Markku Kivekkään päätoimittajuuskaudella Aku Ankka -lehti kävi läpi muutamia huomattavia muutoksia. Esimerkiksi taiteilijoiden ja käsikirjoittajien nimet ryhdyttiin julkaisemaan tarinoiden yhteydessä. Vuonna 2001 Aku Ankka palkittiin Helsingin yliopiston suomen kielen laitoksen jakamalla Kielihelmi-palkinnolla. Kivekäs jäi eläkkeelle päätoimittajan virastaan päivälleen vuosi sitten 1. kesäkuuta 2007. Hän jätti taakseen lehden, joka oli paitsi Suomen luetuin tilattava aikakauslehti, myös oman levikkikehityksensä huipulla. Vuodesta 1951 ilmestynyttä Aku Ankkaa lukee viikoittain yli miljoona ihmistä.

Vierailija

adz kirjoitti:

Hämäyksen Hurrikaani kirjoitti:

arttu49 kirjoitti:61 vuotta vanha kuoli

60,hän ei ollut täyttänyt vielä 61.

Niin no parin viikon päästä oisi täyttänyt 61v. Mutta mittavan Aku-työn on kyllä hän tehnyt!

Ainutlaatuinen persoona!

Olen samaa mieltä Ainut laatuinen persoona. :(

Vierailija

Polonen kirjoitti:Aku Ankan pitkäaikainen päätoimittaja Markku Kivekäs kuoli sairauskohtaukseen kotonaan perjantain vastaisena yönä. Jo 1960-luvulla koko kansan tietoisuuteen Tupla vai kuitti -voitoillaan singahtanut, 1970 Aku Ankka -lehden palvelukseen astunut Markku toimi vuodesta 1988 Aku Ankan päätoimittajana aina eläkkeelle jäämiseensä saakka vuonna 2007. Markku omisti elämänsä ja uransa Disneyn piirroselokuville ja Aku Ankka -lehdelle. Aika Surullista

sulla on sopiva nimi kirjoittaa tuo teksti ja se on kyllä erittäin surullista että hän kuoli (nyyh):(

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat