Markku Kivekäs RIP

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Luin juuri Hesarin netistä, että Aku Ankan pitkäaikainen päätoimittaja Markku Kivekäs,61,on kuollut kotonaan. Todella surullista.

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Sehän voi vaikka puhua niin kuin jotkut muutkin sanoivat että Markku juttelee Carl Barksin kanssa tai vaikka Walt Disneyn.

Vierailija

Sairauskohtaukseen menehtyi Kivekäs, luin vasta äsken akkarin nettisivuilta sen kuolemasta. Ei ollut kovin vanha kuollessaan.

Vierailija

Otto94 kirjoitti:Veikkaan että Kivekäs kuoli sydänkohtaukseen tai aivoverenvuotoon.

Sen takia juuri niihin koska juuri nuo ovat yleisiä sairaskohtauksia.

Vierailija

nää löyty hesast:Aku Ankka -lehden entinen päätoimittaja Markku Kivekäs (s. 1947) on kuollut. Kivekäs kuoli kotonaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Kivekäs toimi Aku Ankan päätoimittajana vuosina 1988 - 2007 ja oli yksi pitkäaikaisimmista Aku Ankan päätoimittajista. Hänet palkattiin Alli Peltosen päätoimittamaan Aku Ankka -lehteen 1970. Toimitussihteeriksi hän yleni 1978, toimituspäälliköksi 1986.

Omien sanojensa mukaan Kivekäs asui vuodesta 1953 eteenpäin Mikä-mikä-maassa ja kävi sieltä käsin Ankkalinnassa töissä.

Hän tuli Suomessa tunnetuksi Ankka-tietäjänä jo 1960-luvun alkupuolella television Tupla tai kuitti -tietokilpailun kahdella voitolla vuosina 1962 ja 1965.

Kivekäs tapasi elämänsä aikana sekä Walt Disneyn että legendaarisen ankkataiteilija Carl Barksin, jonka Kivekäs toi myös vierailulle Suomeen 1994.

Markku Kivekkään päätoimittajuuskaudella Aku Ankka -lehti kävi läpi muutamia huomattavia muutoksia. Esimerkiksi taiteilijoiden ja käsikirjoittajien nimet ryhdyttiin julkaisemaan tarinoiden yhteydessä.

Vuonna 2001 Aku Ankka palkittiin Helsingin yliopiston suomen kielen laitoksen jakamalla Kielihelmi-palkinnolla.

Kivekäs jäi eläkkeelle päätoimittajan virastaan päivälleen vuosi sitten 1. kesäkuuta 2007. Hän jätti taakseen lehden, joka oli paitsi Suomen luetuin tilattava aikakauslehti, myös oman levikkikehityksensä huipulla.

Vuodesta 1951 ilmestynyttä Aku Ankkaa lukee viikoittain yli miljoona ihmistä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat