Historia-visailu 3

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tämä on historiaa käsittelevä tietokilpailutopic, jossa kysytään kysymyksiä, jotka liittyvät todelliseen historiaan.

Mikäli haluat keskustella historiasta yleisesti, niin sille on varattu oma topic.

Tässä topic joka on varattu historia-aiheiselle keskustelulle:

http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/12/viestiketju/22651/historia_ke...

Tässä on linkki siihen alkuperäiseen, nyttemmin jo lukotettuun Historia-topicciin:

http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/12/ketju/10455/historia/viesti/2...

Sekä myöskin linkki Historia-visailu 2 -topicciin:

http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/16/viestiketju/22650/historia_vi...

Tässä topicissa pidetään siis vain Historia-visailua, ja tässä tulevat visailun säännöt:

1. Vastauksia ei saa luntata tai niihin ei saa hakea tietoa esimerkiksi internetistä.

1.1 Lunttaamiskielto koskee kaikkia Historia-visailuun osallistuvia käyttäjiä.

1.2 _Jos jonkun käyttäjän todetaan luntanneen, ko. käyttäjä saa porttikiellon visailuun ja ko. käyttäjältä vähennetään sen kauden pisteet. Porttikieltojen pituudet: sijoilta 1-3 kiinni jäänyt lunttaaja 6 kuukautta porttikieltoa, 4-7: 4 kuukautta ja sijasta 7 alaspäin vain 3 kuukautta.

1.3 Käyttäjä ei saa yrittää vastata yhteen kysymykseen kuin korkeintaan kahdella (2:_lla) viestillä peräkkäin, edellyttäen näiden kahden viestin väleihin vahvistukset. Vasta kun joku muu on vastannut kyseiseen kysymykseen ja vahvistus tullut, saa jo kahdesti peräkkäin arvannut vastata kysymykseen kolmannen kerran.

1.4 Jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus vastata yhteensä korkeintaan 4 kertaa yhteen kysymykseen.

2. Kun laittaa kysymyksen, niin pitää laittaa myös kysymyksen maksimipistemäärä samaan viestiin.

2.1 Kysymys EI saa liittyä käyttäjiin / käyttäjään!

2.2 Samasta aiheesta (kuten yksittäinen taistelu tms.) saa kysyä vain yhdesti kahden kuukauden aikana, ja samaa aihetta ei muuta eri aiheeksi sanamuotojen muuntaminen.

2.3 Sama aihe tarkoittaa jotain puhelimen keksimistä, autoyhtiön perustamista, tai jotain yksittäistä taistelua. Kokonaisesta aihepiiristä, kuten I. tai II.maailmansota, saa kyllä kysyä _eri kysymyksen_ kahden kuukauden aikana.

2.4 Jos samasta aiheesta esitetään yhtä enemmän kysymyksiä kahden kuukauden aikana, jälkimmäiset kysymykset aiheesta hylätään.

2.5 Mikäli joltakin käyttäjältä on käyty jo 3 kysymystä läpi, on samalla käyttäjällä mahdollisuus laittaa lisää kysymyksiä, jos kolmannen läpikäydyn kysymyksen jälkeen ei ole 24 tuntiin tullut muita kysymyksiä.

3. Vastaus on vahvistettava viimeistään silloin, kun __ensimmäisen__ vastauksen tulemisesta on kulunut vuorokausi/24 tuntia, muutoin kysymys hylätään ja siitä kysymyksestä ei jaeta pisteitä

3.1 Vastaus on _aina_ kirjoitettava _omaan_ viestiin.

3.2 Vastausta ei saa muokata enää miksikään muuksi sen jälkeen kun on vastannut.

3.3 Muu viestien muokkailu on sallittua, mutta ei vastausten.

3.4 Jos huomataan, että joku käyttäjä muuttaa oman vastauksensa siksi mikä on oikein, niin vastauksen muokkaaja ei saa pistettä, vaikka se olisi oikein.

4. Visailussa saa olla auki kerrallaan vain yksi kysymys.

4.1 Kysymysten sopiminen kahden tai useamman käyttäjän toimesta etukäteen on ehdottomasti kielletty.

4.2 Kysymys on auki kysymyksen kysymisestä siihen hetkeen, kun joku vastauksista vahvistetaan oikeaksi ja piste/pisteet on jaettu.

4.3 Uutta kysymystä ei saa laittaa, ennen kuin edellisen kysymyksen yksikään vastaus on vahvistettu oikeaksi. Kysymyksen saa laittaa vasta sitten, kun edellinen kysymys on käsitelty.

4.4 Kun kysymys vahvistetaan, on vahvistajan kerrottava, montako pistettä oikein vastannut henkilö saa oikeasta vastauksesta.

4.5 Kysymykseen tulleet vastaukset vahvistaa se käyttäjä, joka kysymyksen on kysynyt.

4.6 Omaan kysymykseen EI saa eikä voi vastata! Omasta kysymyksestä ei siis kysymyksen kysyjä voi saada pisteitä.

4.7 Huom! Kysymyksestä ei voi jakaa pisteitä "oman mielensä mukaan". Eli aina kun laittaa maksimipisteet, niin muista: Yhdestä asiasta tai seikasta voi antaa vain _yhden_ pisteen! Eli jos annat useampia pisteitä, niin silloin kysymyksessä täytyy kysyä useampaa kuin yhtä seikkaa.

4.8 Kun visailussa on ollut hiljaista vähintään 12 päivää ja vähintään 2 kysymystä on siinä ajassa vanhentunut seuraavan kysymyksen saa tuossa tapauksessa vahvistaa poikkeuksellisesti kolmen vuorokauden jälkeen seuraavana päivänä viiden ensimmäisen foorumin aukiolotunnin aikana (klo 7.00 - 12.00).

4.9 Kuvakysymykset ovat sallittuja.

4.9.1 Kuvakysymyksiä saa olla peräkkäin vain kaksi tai viiden viimeisimmän kysymyksen aikana saa olla vain 2 kuvakysymystä.

5. Jokainen kausi kestää tasan kolme kuukautta, sisältäen vain runkosarjan. Ei siis pudotuspelejä.

6. Kaikkien kysymysten pitää liittyä aiheeltaan jotenkin todelliseen historiaan.

7. Jokainen saa kysyä peräkkäin enintään 3 kysymystä.

8. Yksi kysymys saa olla voimassa korkeintaan 3 vuorokautta riippumatta siitä, tuleeko siihen osittainkaan oikeita vastauksia siinä ajassa.

9. Jokaiselta käyttäjältä hyväksytään vain yksi vastaus kerrallaan. Vasta sen jälkeen, kun kysymyksen kysyjä on vahvistanut vastauksen olleen väärä, saa yrittää vastata uudestaan. Muussa tapauksessa on annettava vastausvuoro muille käyttäjille.

9.1 Sama käyttäjä saa koittaa arvata kolmea arvausta kaikenlaisten lukujen ollessa kyseessä, kuten vuodet.

9.2 Kuitenkin siinä tapauksessa, että vuosissa tai päivämäärissä, tai muissa luvuissa on vain alle viisi (5) vaihtoehtoa, niin silloin saa arvata vain yhtä vaihtoehtoa kerrallaan.

10. Mikäli kaksi tai useampi käyttäjää vastaa kahden minuutin sisällä (toisistaan) oikein, niin siinä tapauksessa molemmat/kaikki kahden minuutin sisällä oikein vastanneet käyttäjät saavat kysymyksestä ansaitsemansa pisteet.

11. Alkuperäistä vastausta _ei_ saa vaihtaa uudeksi.

12. Mikäli joku pisteille päässyt kilpailija rikkoo sääntöjä 1.3, 1.4, 2.1, 3.1, 3.2, 4.1, 4.5, 4.6, 4.7, 9, 11, 13 tai 14 toistuvasti ensimmäisen huomautuksen jälkeen kahden kuukauden aikana, kyseiseltä kilpailijalta vähennetään 4 pistettä. Jos kilpailijalla ei ole tuota pistemäärää, häneltä vähennetään ne pisteet, jotka hänellä sillä hetkellä on.

13. Tässä visailussa _ei_ voi jakaa puolikkaita tai muita sellaisia vajaita pisteitä. Ainoastaan kokonaiset pisteet hyväksytään!

14. Kysyjä ei saa muokata kysymystään sen jälkeen kun se on laitettu.

15. Jos kukaan ei tunnu tietävän kysymykseen millään vastausta ilman, että kysyjän täytyy luetella ratkaisevasti helpottavia vihjeitä, niin kysyjällä on oikeus keskeyttää kysymys vuorokauden jälkeen. Mutta mahdollisuutta ei ole pakko käyttää.

17. Jos joku käyttäjä epäilee hyvillä perusteilla jonkun lunttaavan, siitä järjestetään 3 päivää kestävä äänestys. Neuvoston jäsenillä on jokaisella yksi ääni (yhteensä 3) ja neuvostoon kuulumattomilla yhteensä vain 2 ääntä. Neuvoston ulkopuolisten kanta muodostuu enemmistön äänillä. Lunttaamisesta epäilty henkilö tuomitaan, jos 3/5 on porttikiellon kannalla. ___Tätä sääntöä ei saa käyttää huvikseen.__

Hyviä hetkiä ja menestystä kaikille Historia-visailun parissa!

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Kommentit (5007)

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Rauhoittukaapa arvon lapset taas. Tämä ei ole mikään hiekkalaatikko missä saisi leikkiä. Älkää pilatko hyvää kilapilua teidän pelleilyllä. Veikkaan, että kaikki nuo viestit aloitusviestin jälkeen tullaan jossain välissä poistamaan.

Jäkäläporsaan ensimmäinen kysymys on hylätty ja siitä jaetut pisteet myös. Ja Suomen itsenäistymisen tietämisestä hyväsytyn pisteen sai vain Laamaaja2.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Lainaus:
Mother of all asialists: Veikkaan, että kaikki nuo viestit aloitusviestin jälkeen tullaan jossain välissä poistamaan.


Millähän perusteella?

Laamaaja2
Seuraa 
Liittynyt30.12.2011

Lainaus:
Donald: Älkää pilatko hyvää kilapilua teidän pelleilyllä

Täh?! Selventäisitkö? Millä pelleilyllä? Onko sinun mielestäsi Suomen itsenäisyysvuoden kysyminen täysin asiallisesti ja kaikkien sinun kirjoittamiesi sääntöjen mukaisesti pelleilyä?

Ja jos et huomannut niin minä kysyin tuota itsenäisyysvuotta, joten siitä kuuluu Donald-91: lle (sille toiselle) piste.

Lainaus:
sama jatkuu: Veikkaan, että kaikki nuo viestit aloitusviestin jälkeen tullaan jossain välissä poistamaan.

Ja milläköhän perusteella. Vai oletko sinäkin samanlainen toisia syrjivä diktaattori kuin Aku Vankkis? Kaikki kysymykset olivat asiallisia ja sääntöjen mukaisesti kysyttyjä ja liittyivät historiaan. Mikä ongelma siis? Kaiken lisäksi edellisellä sivulla olleet kysymykset olivat täysin asiallisia ja täysin asialisti-Donaldin sääntöjen mukaisia.

Lainaus:
Ette ikinä arvaa: äkäläporsaan ensimmäinen kysymys on hylätty ja siitä jaetut pisteet myös.

Millä perusteella? Kysymys oli asiallinen, liittyi historiaan ja oli kaikkien mahdollisten sääntöjen mukaan kysytty.

Fort Tripla
Seuraa 
Liittynyt5.4.2010

Wounded Kneessä Yhdysvaltain armeija yritti aluksi riisua aseista intiaaneilta, jotka olivat leiriytyneet sinne. Sitten kävi kuitenkin että joku kivääri laukesi, minkä seurauksena alkoi hillitön tulitus armeijalta ja he alkoivat ampua aseettomia intiaaneja. Sen vuoksi tapahtuma tunnetaankin Wounded Kneen verilöylynä.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tilanne on nyt ennen Nikossi ankan kysymyksen ratkeamista tämä:

1. Don Rosa1......................(2 pistettä)

2. Donald-91, McDuck-fani, kukkelikuu, Maurice de la Knalli, Simppu12 ja Kammoli.................(1 piste)

Jatketaan. En osaa oikein sanoa tuohon kysymykseen mitään.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat