Tylypahka-rope

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

ROOLAUSAIKAA ON 4.4 ASTI!

Kyllä kyllä, tiedän että Tylypahka-rope on, muttta tässä ei ruveta Harry Pottereiksi tai muuksikaan J.K. Rowlingin luomuksiksi! Tämä on erilainen kuin se! Lukekaa nyt edes tämä viesti loppuun ennen kuin alatte valittaa! (No niin, tässä tämä puolustus oli, sitten asiaan!)

Elikkäs juu, sattuneesta syystä onkin sitten minun vuoroni vetää kuun rope, ja vähän myöhässä kylläkin, mutta tässä tämä kuitenkin on! Toivottavasti pidätte! (Minä ainakin pidin ideasta...)

Eli ideana on, että tämä rope perustuu aikaan vähän Harry Potter-kirjojen tapahtumien jälkeen. Pari vuotta tai jotain. Roolaajat elävät siis oppilaina (tai halutessaan opettajina) Tylypahkan velhojen ja noitien koulussa. Juonta en määrää etukäteen, joten se keksitään seikkailun myötä! Jokainen siis luo hahmon joka on oppilastapauksessa 11-17 vuotta vanha tai opettajan joka on 20 tai vanhempi. Juttu alkaa kuoluvuoden alusta ja olisi tarkoituksena edetä ainakin joululomaan, ellei pidemmällekkin.

Oppitunnit ovat samat kuin -kirjoissakin: taikaliemet, pimeyden voimilta suojautuminen, taikaeläinten hoito, muondonmuutokset, numerologia, jästitieto*, taikuuden historia, jne. (*Jästit ovat ei-taikovia ihmisiä.) Lisäksi on ruokatunti ja illan vapaa-aika. Oppilaat jakautuvat seuraaviin tupiin:

Rohkelikko, Korpinkynsi ja Puuskupuh ja Luihuinen. Rohkelikon jäsenet ovat rohkeita, Korpinkynnen viisaita, Puuskupuhin ystävällisiä ja luotettavia ja Luihuisen ovelia. Jokaisella ryhmällä on oma "tupansa" jossain päin Tylypahkaa, ja siihen sisältyvät nukkumatilat iän mukaan ja oleskelusali.

Jos tahdot roolata opettajana, kerrot aijemminmainituista aineista sen mitä haluat opettaa. Opettajat omissa huoneissaan jossain päin Tylypahkaa.

Muuten pyrin pitämään Tylypahkan paikat ja muut faktat mukana, mutta yhden poikkeuksen teen, nimittäin herätän koulun rehtorin Albus Dumbledoren henkiin. Pidän Dumbledortesta, joten halusin hänetkin mukaan. "Haittaaks se?"

Kun teet hahmon, täytä nämä tiedot:

Oppilaaksi:

Nimi:

Ikä:

Sukupuoli:

Ryhmä:

Ulkonäkö:

Muuta:

Opettajaksi:

Nimi:

Ikä:

Sukupuoli:

Aine jota opetat:

Ulkonäkö:

Muuta:

Eli ei sen enempää. Halutessaan 13-17 vuotiaat hahmot voivat myös olla mukana tupansa Huispausjoukkueessa. (Huispaus on siis velhojen ja noitien harrastama luutien selässä harrastama urheilulaji, jossa joka juokkueessa on seisemän pelaajaa: kaksi lyöjää, jotka lyövät tietynlaisilla sauvoilla sivuun pelaajia häiritseviä ryhmy-palloja, kolme jahtaajaa, jotka yrittelevät tehdä maaleja siihen tarkoitetuilla palloilla, yksi pitäjä, joka toimii maalivahtina sekä etsijä, jonka tehtävänä on etsiä pikkuruinen ja nopesliikkeinen kultasieppi-pallo. Peli loppuu aina kun sieppi on saatu kiinni ja siepistä saa aina sataviisikymmentä pistettä, joten siepin saanut joukkue yleensä voittaa) Jos tahdot että hahmosi pelaa huispausta, ilmoitat muuta-kohdassa sen ja aseman, jossa hän joukkueessaan on.

Ja huomautan myös, että hahmoilla EI SAA olla mitään muita kohtaan epäreiluja kykyjä, eivätkä he voi olla ns. puolieläimiä. Epäreiluilla kyvyillä tarkoitan esim: kykyä leijua, lukea ajatusta tai osoittaa muita ylempää ja parempaa taikuutta, tai olla muuten parempi kuin muut hahmot. KAIKKI HAHMOT OVAT TASA-ARVOISIA!

Roolausalueeseen kuuluvat Tylypahka-koulu, huispauskenttä, kiellutty metsä ja muut Tylypahkan aluea, sekä Tylyaho, ainut kaupunki, jossa asuu vain noitia ja velhoja, eikä ollenkaan jästejä.

Tylypahkan luokka-asteet jakautuvat seuraavasti:

11-vuotiaat 1-luokalla, 12v. 2-luokalla, 13v. 3-luokalla, 14v. nelosluokalla, 15v. vitosluokalla, 16v. kutosluokalla ja 17v. seiskaluokalla.

Miten roolataan?

Roolaustapoina toimivat ne kaksi perustapaa: kaikkitietävä "kertoja" ja minä-muoto. Eli periaatteessa näin:

Kaikkitietävä kertoja: (Menneessä ajassa!)

Esim. hahmo juoksi pitkin käytävää. Hän oli jo myöhässä tunnilta, koska oli nollut edellisen välitunnin koulun kirjastossa tekemässä unohtamiaan läksyjä.

Minä-muoto: (Myös menneessä ajassa!)

Juoksin pitkin kuolun käytävää. Olin jo myöhässä tunnilta, koska olin koko viime välitunnin koulun kirjastossa tekemässä unohtamiani läksyjä.

Eli noin. Jutut kirjoitetaan siis pääosin imperfektissä eli menneessä aikamuodossa. Roolaukset kirjoitetaan tuttuun tapaan /-merkkien sisäpuolelle. Saat roolata muiden hahmoilla vain, jos he ovat antaneet sinulle luvan!

Ai niin, ja oppilaat sitten pukeutuvat mustiin Tylypahkan kaapuihin!

Oma hahmoni:

Nimi: Meryl Clearwater

Ikä: 17 vuotta

Sukupuoli: Tyttö/nainen

Ryhmä: Rohkelikko

Ulkonäkö: Meryl on hyvin kaunis ja hänellä on pitkät, mustat hiukset ja vihreät silmät.

Muuta: Merylin vanhemmat ovat molemmat velhoja ja työskentelevät taikaministeriölle joka pitää huolen taikamaailman asioista. Meryl pelaa Rohkelikon huispausjoukkueessa etsijänä ja on siinä melko hyvä. Hän on luonteeltaan rohkea, ystävällinen, luotettava ja voimakastahtoinen.

Mukana ovat:

Oppilaat:

Rohkelikko:

-Kia K = Meryl Clearwater (17v.)

-Kuutio-purkka = Agatha Day (17v.)

-Solita = Eric Brownearth (14v.)

-Tomppu97 = Mathew "Math" Barrenger (17v.)

-Micael MacDonald = Benji-Enoch Hanaway (16v.)

--Emi- =Cady Bosworth (17v.)

-LäPä7 = Gary McGrui (17v.)

Korpinkynsi:

-Simppu12 = Alexander "Alex" Wellington (17v.)

-Ansku2001 = Katelyn "Kat" Vicdoora (17v.)

-Seppotaalasmaa = Sahara Gredyl (17v.)

-Tupu,Hupu,Lupu&Rupu = Charlov "Sick" Woltemor (14v.)

-Roussa = Bria Namie Wrathnozzle (16v.)

-Vilpuriina12 = Selena Moonlight (14v.)

Puuskupuh:

-Laivafani2200 = Marty Skolativ (16v.)

Luihuinen:

-Nupu Ankka = Eduard Wilkinson/Ed (17v.)

-~Wonderstar~ = Danny Star (17v.)

-Lucar nro. 1 = Anger MacAngryr (16v.)

-Timippa11 = Rickhard ''Rick'' Renyard (16v.)

Opettajat:

-Flemming Andersen = Joseph "Joey" Watanabe ( 24v. Taikaeläinten hoito)

Ja sitten vielä jotain "pahiksista": pahiksia ovat siis mm. (kuolleen) lordi Voldemortin tukijat Kuolonsyöjät ja ankeuttajat, jotka voivat imeä ihmisen sielun jättäen ihmisen silti henkiin. Ja möröt ovat otuksia, jotka ottavat aina katsojan pahimman pelon ulkomuodon.

TILANNE:

Ei mitään ihmeellistä, joulukuun alku, Rohkelikko voitti Luihuisen huispausottelussa ja Korpinkynsi-Luihuinen ottelun voitti Korpinkynsi. Seuraava ottelu on Rohkelikko-Korpinkynsi. Koulun alueella havaittu muutama ankeuttaja ja mörkö. Toinen Tykyahon viikonloppu mennyt. Jouluna hahmot voivat joko lähteä kotiinsa tai jäädä koululle. Koululla pidetään joulutanssiaiset ropealassa 24 joulukuuta. Joulun ajankohta riippuu siitä, miten nopeasti juttu etenee.

Ok, toivottavasti pidätte tästä ropesta! Jos on jotain kysyttävää niin kysykää minulta! (Sori, rope on hiukan nopeasti tehty.) Ja nyt kaikki roolaamaan!

-Kia K.

Ps. Jos jaksoitte lukea tämän viestin, jaksatte taatusti tulla mukaankin!

Pps: Käykää vastaamassa Harru Potter-kysymyksiini täällä:

http://www.akuankka.fi/keskustelut/alue/12/ketju/8999/harry_potter/viest...

Sivut

Kommentit (726)

Ansku2001
Seuraa 
Liittynyt8.6.2011

Nimi: Katelyn "Kat" Vicdoora

Ikä: 17

Ryhmä: Korpinkynsi

Ulkonäkö: Katilla on tummanruskeat ja pitkät hiukset. Hänellä on myös pähkinänruskeat silmät.

Muuta: Katin vanhemmat ovat kuolleet onnettomuudessa. Hän asuu tätinsä luona. Kat näkee henkimaailman olentoja.

Vierailija

voishan sitä osallistuu!

nimi: sahara

ikä: 17

ryhmä: korpinkynsi

ulkonäkö: saharalla on ihmisen vartalo, mutta suden pää.

muuta: sahara osaa monia taikavoimia, esim. lentää, liitää sekä tappaa vihollisia vain ajatuksen voimalla, ja myös muuttamaan muotoaan ja muuttumaan näkymättömäksi.

Vierailija

Muutentuo on hyvä, mutta suden pää, kyky liitää ja tappaa vihollisia ajatuksen voimalla on valitettavasti otettava pois, koska suden pää ei oikein sovi ja kaksi muuta kykyä ovat muille epäreiluja.

Kaikki vaan mukaan.

-Kia K.

Vierailija


Voitaisiinko muuten ottaa mukaan tähän ropeen joitain Kuolonsyöjien tapaisia pahiksia, että saataisiin jotain jännää mukaan?

Oma hahmoni:

Nimi: Alexander "Alex" Wellington

Ikä: 17 vuotta

Sukupuoli: Mies/Poika

Ryhmä/Tupa: Korpinkynsi

Ulkonäkö: Melko lyhyet, tummat hiukset, ei erityisen pitkä, ruskeat silmät

Muuta: Pelaa Korpinkynnen huispaus-joukkueessa etsijänä ja on taitava siinä. Pitää lukemisesta ja saa pääosin erinomaisia ja kiitettäviä arvosanoja. Hän on myöskin kävelevä tietokirja, ja hän puhuu espanjaa, englantia, italiaa, ranskaa ja saksaa.

Alexin molemmat vanhemmat ovat velhoja, joten hän on puhdasverinen.

____________________________________

Kia, voisiko Alex seikkailla hahmosi kanssa?

~Simppu, oikeuden puolesta~

Vierailija

Joo tulen mukaan opettajaksi.

Nimi: Agatha Day

Ikä: 17

Rohkelikko

Ulkonäkö: Nuoren näköinen, vaalea hiuksinen, mustiin vaatteisiin pukeutunut oppilas.

Muuta: Hyvä oppilas koulussa.

Joku vois roolata jonkin aikaa kanssani ja kertoa Harry Potterista todella paljon kaikkea (tai sitten rynnin lähikirjastoo lukemaan kaikki kirjat). En ole lukenut yhtään Harryä, mutta ajattelin tehdä tänne kuitenkin hahmon.

Mitä mieltä olisitte jos tekisin Omalla vuorollani roopen elämä ja teot ropen?

Kuutio-purkka valmis oppimaan vihaamastaan Harry Potterista. :)

Vierailija

Oho, nohdin hahmojen tiedoista sukupuolen! *Läimäyttää kädellä päätään.* Olempa tyhmä! Ja kuolonsyöjiä ei ole, koska lordi Voldemoert (Ooh! Mainitsin sen nimen!) on kuollut. Paitsi että hänen kannattajiaan on vielä joo joo... Lisään aloitusviestiin, hyvä kun huomautit!

Hahmomme voivat toki tavata Simppu, ehkäpä huispausottelussa!

-Kia K.

// Kuutio-Purkka, opettaja ei oikein voi olla oppilaan ystävä, mutta ystävällinen hän voi olla, jne.

Vierailija

Suosttelen katsomaan Wikipediasta, kerrottavaa olisi niin paljon! Mutta kannattaa ehdottomasti lukea kirjat, ne ovat tosi hyviä ja ukaansatempaavia! Minäkin vihasin niitä ennen ja olin sillee "En kyllä varmana lue!", mutta sitten sattuman kautta päädyin lukemaan ekan ja jäin koukkuun!

Möö pitää kohta häipätä koneelta, mutta pääsen tänne huomenna siinä kahden kolmen aikoihin. Toivottavasti joku pääsisi roolausseurasksi!

-Kia K.

Vierailija

Voit roolata vaikka heti! Itseasiassa minäkin teen sen, kun vielä ehdin!

Ja muuten, rope alkaa lukuvuoden alusta, kun oppilaat matkaavat Tylypahkaan junalla.

/Meryl astui sisään junaan, joka veisi hänet Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun hänen viimeiseksi vuodekseen sinne. Vaikka Meryl oli jo monen vuoden ajan matkustanut kuoluun samalla junalla, häntä jännitti hiukan. Meryl raahasi matka-arkkunsa lähes tyhjälle vaunuosastolle ja istahti penkille. Junan lähtöön oli vielä viisitoista minuuttia. Vaunu täyttyi hiljalleen ja puheensorina alkoi./

Sori lyhyt, pittää häipyä! Huomisiin, tulen siis klo. 14-15 välisellä ajalla! (Toivottavsti.)

-Kia K.

Vierailija

/ Alex tuli juuri pylväästä läpi. Vielä oli vartti aikaa, hän ajatteli. Alex jätti matkalaukkunsa ja nousi junan vaunuun.

-Täällä taas, Alex mutisi hiljaa ja tunsi olonsa rauhallisemmaksi.

Alex käveli eteenpäin etsien katseellaan tyhjää koppia. Parin metrin päässä hän huomasi tyhjän kopin.

Alex avasi oven ja astui koppiin.

-Hei, Alex! joku tervehti hänen takaansa.

-Timothy, terve! Alex sanoi iloisesti ystävälleen./

Sori lyhyt

~Simppu, oikeuden puolesta~

Ansku2001
Seuraa 
Liittynyt8.6.2011

/Kat juoksi seinän läpi, otti laukkunsa ja puuskutti junaan. Tämä törmäsi erääseen. - Anteeksi.....Kat sopersi ja kiisi Korpinkynsien vaunuun. Hän lässähti penkille. - Ehdin./

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat