Historia-visailu 4

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tämä on historiaa käsittelevä tietokilpailutopic, jossa kysytään kysymyksiä, jotka liittyvät todelliseen historiaan.
Mikäli haluat keskustella historiasta yleisesti, niin sille on varattu oma topic.

Tässä on Historia-visailun säännöt:

1. Vastauksia ei saa luntata tai niihin ei saa hakea tietoa esimerkiksi internetistä.
1.1 Lunttaamiskielto koskee kaikkia Historia-visailuun osallistuvia käyttäjiä.
1.2 Jos jonkun käyttäjän todetaan luntanneen, ko. käyttäjä saa porttikiellon visailuun ja ko. käyttäjältä vähennetään sen kauden pisteet. Porttikieltojen pituudet: sijoilta 1-3 kiinni jäänyt lunttaaja 6 kuukautta porttikieltoa, 4-7: 4 kuukautta ja sijasta 7 alaspäin vain 3 kuukautta.
1.3 Käyttäjä ei saa yrittää vastata yhteen kysymykseen kuin korkeintaan kahdella (2:_lla) viestillä peräkkäin, edellyttäen näiden kahden viestin väleihin vahvistukset. Vasta kun joku muu on vastannut kyseiseen kysymykseen ja vahvistus tullut, saa jo kahdesti peräkkäin arvannut vastata kysymykseen kolmannen kerran.
1.4 Jokaisella käyttäjällä on mahdollisuus vastata 4 kertaa yhteen yksittäiseen kohtaan yhdessä kysymyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kysytään esimerkiksi vuosilukua ja henkilöä, niin käyttäjällä on mahdollisuus vastata ensin neljä kertaa esimerkiksi vuosi-kohtaan, jonka jälkeen vielä saa vastata neljä kertaa toiseen, kuten vaikka henkilö-kohtaan.

2. Kun laittaa kysymyksen, niin pitää laittaa myös kysymyksen maksimipistemäärä samaan viestiin.
2.1 Kysymys EI saa liittyä käyttäjiin / käyttäjään!
2.2 Samasta aiheesta (kuten yksittäinen taistelu tms.) saa kysyä vain yhdesti kahden kuukauden aikana, ja samaa aihetta ei muuta eri aiheeksi sanamuotojen muuntaminen.
2.3 Sama aihe tarkoittaa jotain puhelimen keksimistä, autoyhtiön perustamista, tai jotain yksittäistä taistelua. Kokonaisesta aihepiiristä, kuten I. tai II.maailmansota, saa kyllä kysyä _eri kysymyksen_ kahden kuukauden aikana.
2.4 Jos samasta aiheesta esitetään yhtä enemmän kysymyksiä kahden kuukauden aikana, jälkimmäiset kysymykset aiheesta hylätään.
2.5 Mikäli joltakin käyttäjältä on käyty jo 3 kysymystä läpi, on samalla käyttäjällä mahdollisuus laittaa lisää kysymyksiä, jos kolmannen läpikäydyn kysymyksen jälkeen ei ole 24 tuntiin tullut muita kysymyksiä.
3. Vastaus on vahvistettava viimeistään silloin, kun ensimmäisen vastauksen tulemisesta on kulunut vuorokausi/24 tuntia, muutoin kysymys hylätään ja siitä kysymyksestä ei jaeta pisteitä
3.1 Vastaus on aina kirjoitettava _omaan_ viestiin.
3.2 Vastausta ei saa muokata enää miksikään muuksi sen jälkeen kun on vastannut.
3.3 Muu viestien muokkailu on sallittua, mutta ei vastausten.
3.4 Jos huomataan, että joku käyttäjä muuttaa oman vastauksensa siksi mikä on oikein, niin vastauksen muokkaaja ei saa pistettä, vaikka se olisi oikein.
4. Visailussa saa olla auki kerrallaan vain yksi kysymys.
4.1 Kysymysten sopiminen kahden tai useamman käyttäjän toimesta etukäteen on ehdottomasti kielletty.
4.2 Kysymys on auki kysymyksen kysymisestä siihen hetkeen, kun joku vastauksista vahvistetaan oikeaksi ja piste/pisteet on jaettu.
4.3 Uutta kysymystä ei saa laittaa, ennen kuin edellisen kysymyksen yksikään vastaus on vahvistettu oikeaksi. Kysymyksen saa laittaa vasta sitten, kun edellinen kysymys on käsitelty.
4.4 Kun kysymys vahvistetaan, on vahvistajan kerrottava, montako pistettä oikein vastannut henkilö saa oikeasta vastauksesta.
4.5 Kysymykseen tulleet vastaukset vahvistaa se käyttäjä, joka kysymyksen on kysynyt.
4.6 Omaan kysymykseen EI saa eikä voi vastata! Omasta kysymyksestä ei siis kysymyksen kysyjä voi saada pisteitä.
4.7 Huom! Kysymyksestä ei voi jakaa pisteitä "oman mielensä mukaan". Eli aina kun laittaa maksimipisteet, niin muista: Yhdestä asiasta tai seikasta voi antaa vain yhden pisteen! Eli jos annat useampia pisteitä, niin silloin kysymyksessä täytyy kysyä useampaa kuin yhtä seikkaa.
4.8 Kun visailussa on ollut hiljaista vähintään 12 päivää ja vähintään 2 kysymystä on siinä ajassa vanhentunut seuraavan kysymyksen saa tuossa tapauksessa vahvistaa poikkeuksellisesti kolmen vuorokauden jälkeen seuraavana päivänä viiden ensimmäisen foorumin aukiolotunnin aikana (klo 7.00 - 12.00).
4.9 Kuvakysymykset ovat sallittuja.
4.9.1 Kuvakysymyksiä saa olla peräkkäin vain kaksi tai viiden viimeisimmän kysymyksen aikana saa olla vain 2 kuvakysymystä.

5. Jokainen kausi kestää tasan kolme kuukautta, sisältäen vain runkosarjan. Ei siis pudotuspelejä.
6. Kaikkien kysymysten pitää liittyä aiheeltaan jotenkin todelliseen historiaan.
7. Jokainen saa kysyä peräkkäin enintään 3 kysymystä.
8. Yksi kysymys saa olla voimassa korkeintaan 3 vuorokautta riippumatta siitä, tuleeko siihen osittainkaan oikeita vastauksia siinä ajassa.
9. Jokaiselta käyttäjältä hyväksytään vain yksi vastaus kerrallaan. Vasta sen jälkeen, kun kysymyksen kysyjä on vahvistanut vastauksen olleen väärä, saa yrittää vastata uudestaan. Muussa tapauksessa on annettava vastausvuoro muille käyttäjille.
9.1 Sama käyttäjä saa koittaa arvata kolmea arvausta kaikenlaisten lukujen ollessa kyseessä, kuten vuodet.
9.2 Kuitenkin siinä tapauksessa, että vuosissa tai päivämäärissä, tai muissa luvuissa on vain alle viisi (5) vaihtoehtoa, niin silloin saa arvata vain yhtä vaihtoehtoa kerrallaan.
10. Mikäli kaksi tai useampi käyttäjää vastaa kahden minuutin sisällä (toisistaan) oikein, niin siinä tapauksessa molemmat/kaikki kahden minuutin sisällä oikein vastanneet käyttäjät saavat kysymyksestä ansaitsemansa pisteet.

11. Alkuperäistä vastausta _ei_ saa vaihtaa uudeksi.
12. Mikäli joku pisteille päässyt kilpailija rikkoo sääntöjä 1.3, 1.4, 2.1, 3.1, 3.2, 4.1, 4.5, 4.6, 4.7, 9, 11, 13 tai 14 toistuvasti ensimmäisen huomautuksen jälkeen kahden kuukauden aikana, kyseiseltä kilpailijalta vähennetään 4 pistettä. Jos kilpailijalla ei ole tuota pistemäärää, häneltä vähennetään ne pisteet, jotka hänellä sillä hetkellä on.
13. Tässä visailussa ei voi jakaa puolikkaita tai muita sellaisia vajaita pisteitä. Ainoastaan kokonaiset pisteet hyväksytään!
14. Kysyjä ei saa muokata kysymystään sen jälkeen kun se on laitettu.
15. Jos kukaan ei tunnu tietävän kysymykseen millään vastausta ilman, että kysyjän täytyy luetella ratkaisevasti helpottavia vihjeitä, niin kysyjällä on oikeus keskeyttää kysymys vuorokauden jälkeen. Mutta mahdollisuutta ei ole pakko käyttää.
17. Jos joku käyttäjä epäilee hyvillä perusteilla jonkun lunttaavan, siitä järjestetään 3 päivää kestävä äänestys. Neuvoston jäsenillä on jokaisella yksi ääni (yhteensä 3) ja neuvostoon kuulumattomilla yhteensä vain 2 ääntä. Neuvoston ulkopuolisten kanta muodostuu enemmistön äänillä. Lunttaamisesta epäilty henkilö tuomitaan, jos 3/5 on porttikiellon kannalla. Tätä sääntöä ei saa käyttää huvikseen.

Hyviä hetkiä ja menestystä Historia-visailun parissa. Eilen päättyi 16.kausi, ja seuraava kausi alkaa torstaina 4.10.2012 kello 7.00.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Kommentit (4997)

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Ilmoitan tässä topicin aluksi, että toukokuussa Lucar Nro.1:lle annettu kilpailukielto Historia-visailuun on jo päättynyt 20.9.2012. Siis myös Lucar voi halutessaan taas kilpailla huomisesta alkaen, jolloin kausi käynnistyy.

Muistaakseni ainoa, joka tällä hetkellä on kilpailukiellossa tässä visailussa, on D.U.C.K_37, jonka kilpailukielto kestää 25.1.2013 saakka, kun se annettiin hänelle 6 kuukauden mittaisena lunttaamisesta 25.7.2012.

Kysyisikö muuten viime kauden mestari kuutio-purkka huomenna kauden ensimmäisen kysymyksen? Ei ole pakko, mutta jos mahdollista niin saa kysyä.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Yllättäjän palkinto meni viime kaudella (kausi 16) Tapsa99:lle ja parhaan kysyjän palkinto tulla tupsahti sinulle kuutio-purkka.

Pitää vielä huomiseen (tai ylihuomiseen) mennessä minun selvittää aijemasta Historia-visailu-topicista, että milloin laitettiin viimeksi 5 - 10 pisteen kysymys. Kerron sen sitten kun asiasta on joku kysynyt ja/tai muuten on joku tähän topicciin mun jälkeen kirjoitellut.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

CubicGum
Seuraa 
Liittynyt23.6.2012

Jaahas...

Kenen ansiosta kadut ovat siten että toisella puolella on parilliset ja toisella puolella parittomat? yksi piste.

Jos joku sattuu tietämään tuon ensimmäisellä kun itekki kuulin vasta kun ope löpötti jotain hissan tunnilla, kun katsoimme elokúvaa.

Cubicos!

Tsupikki ;D :3

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Ohhoh, onpa vaikea kysymys. Täytyy sanoa, että en ole ollenkaan kuullut asiasta. Onko kyseessä minkä ajan henkilö? Nyt on onnea mukana jos vastaan oikein.

Jos kyseessä olisi vaikka Kyösti Kallio?

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

CubicGum
Seuraa 
Liittynyt23.6.2012

No onhan nuo nyt vähän naurettavia vastauksia, koska tällainen tapa on ainakin Euroopassa yleinen. Eurooppalainen ja n. 100 vuotta takaperin vielä...

Enkä keksinyt vaikeampaa.

Cubicos!

Tsupikki ;D :3

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

No tuosta '100 vuotta takaperin' siihen astista vastauksista, tuli siitä mieleen henkilö nimeltä Carl Ludvig Engel. Carl L.Engel ainakin oli arkkitehti tietääkseni, jolloin ehkä saattoi asiaan jotenkin vaikuttaa.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Niin aijoin sanoa siitä 5 - 10 pisteen kysymyksistä. Sellaisen saa laittaa seuraavan kerran aikaisintaan 9.10.2012. Mutta nyt kuitenkin mennään kuutio-purkan kysymyksellä.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Jaa kyseessä siis on todellakin ulkolainen henkilö. Se auttaa hieman.

Onkohan vastaukseni aivan huono jos sanon Charles Bassi?

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Aika hiljaista täällä ollut. Harvoin Historia-visailuun tulee päivän ensimmäinen viesti noin 21.30. Scrooge McD pyysi "laittamaan esille" tän topicin. Varmaan kaikki kilpailussa ennen käyneet ei ole hoksanneet, että kausi on jo alkanut. Tai kysymys on liian vaikea joillekin. Tai muilla on vaan paljon kiireitä. Tiedän.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat