Pistepotti 2.0

Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Kun reilusti yli 500 sivua lähes kolmen vuoden aikana tuli täyteen, on aika siirtää perinteinen numeroarvauksemme kokonaan uuteen topiciin, jonka aloitusviestiin olen koonnut mahdollisimman kattavan paketin yleistä tietoa erityisesti tuleville uusille kilpailijoille, aiemmassa topicissa kun ei sellaista juurikaan ollut. Alkuperäiseen, kaudet 1-68 käsittävään topiciin pääset alla olevasta linkistä:

 

http://www.akuankka.fi/keskustelu/22563/ketju/pistepotti/sivu/1

 

Mikä on Pistepotti?

 

Pistepotti on tuuriin perustuva kilpailu, jossa yksinkertaisimmillaan kilpailijat arvaavat sovitun määrän numeroita sovitulta väliltä (esim. 20 numeroa väliltä 1-100) ja saavat joka päivä yhden pisteen yhdestä oikeasta numerosta, eli numerosta joka löytyy myös päivän arvotuista oikeista numeroista. Kun sovittu määrä kierroksia on käyty, eniten pisteitä kerännyt kilpailija voittaa kyseisen kauden. Kunkin kauden kymmenen parasta saavat lisäksi ranking-pisteitä (lisätietoa alempana).

 

Tämä ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertaista, sillä nykyään useimmilla kausilla mukana on monenlaisia erityisominaisuuksia, kuten bonusnumeroita, spesiaalinumeroita, teemoja, strategiointia, joukkuejakoja, mitä tahansa. Kaiken perustana on tuuri ja jokaisella kaudella kyllä arvataan numeroita, mutta suuri osa kausista sisältää paljon muutakin, mikä tekee jokaisesta kaudesta erilaisen, vaikka sama perusidea onkin.

 

Jokaiselle kaudelle ilmoittaudutaan erikseen kun sen aika on noudattamalla annettuja ohjeita. Ilmoittautumisaika kestää kauden luonteesta riippuen yleensä 2-5 päivää. Kauden alettua ei kesken kaiken voi enää tulla mukaan.

 

Pistepotti-ranking

 

Ranking on Pistepotin kaikkien aikojen parhaat -toplista. Jokaisen kauden päätyttyä se päivitetään ja sen perusteella voidaan nähdä, ketkä ovat sillä hetkellä kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä kilpailijoita. Jokainen kilpailija, joka on edes yhdelle kaudelle joskus osallistunut, löytyy listalta. Jokaisen kauden kymmenen parasta saavat ranking-pisteitä seuraavan taulukon mukaisesti:

 

Voitto: 20 pistettä

Hopea: 15 pistettä

Pronssi: 10 pistettä

4. sija: 8 pistettä

5. sija: 6 pistettä

6. sija: 5 pistettä

7. sija: 4 pistettä

8. sija: 3 pistettä

9. sija: 2 pistettä

10. sija: 1 piste

 

Ennätykset

 

Pistepotissa kirjataan ylös paljon erilaisia ennätyksiä, joita kilpailijat voivat saavuttaa kausien aikana. Tärkein ennätyksistä on kaikkien aikojen paras tulos, joka tämän topicin tekohetkellä on 10 oikein ja sen on ensimmäisenä saavuttanut Veli Huilu 14. helmikuuta 2011 kauden 5 ensimmäisellä kierroksella. Kaikkien aikojen paras tulos -ennätys, sekä muut vastaavanlaiset ennätykset täytyy kuitenkin tehdä kausilla, jolloin käytössä on 20 numeroa väliltä 1-100 -systeemi. Muilla numerosysteemeillä tehtyjä ennätyksiä ei lasketa ennätyksiksi.

 

Ansiomitalit

 

Pistepotissa jaetaan ansiomitalit kymmenen kauden välein, aina tasakymmenkauden jälkeen. Ensimmäisen kerran ne jaettiin kauden 50 jälkeen ja ne ulottuivat koko Pistepotin historian ajalle, mutta sen jälkeen ne on jaettu viimeisten kymmenen kauden perusteella. Ansiomitalit ovat siis kilpailijoille myönnettyjä kunnianosoituksia heidän saavutuksistaan Pistepotissa. Ansiomitaleja ovat esimerkiksi nousija, paras comeback, aktiivisuusmitali, kukkulan kuningas jne.

 

Tasapelit

 

Melko harvoin, mutta toisinaan, Pistepotti-kausi päättyy siihen, että sovittujen kierrosten jälkeen ensimmäisellä sijalla onkin useampi kuin yksi kilpailija. Tasapelit hyväksytään muilla sijoituksilla (myös hopealla ja pronssilla) mutta voittajia voi olla vain yksi per kausi, joten mikäli ykkössijalla tulee tasapeli, ratkaistaan voittaja alla olevien vaiheiden kautta.

 

1. Avoin bonuskierros: Seuraavana päivänä järjestetään kauden sääntöjen mukaisesti täysin normaali kierros, jonka aikana myös edellispäivänä alemmilla sijoilla olleilla on mahdollisuus nousta voittoon. Joskus avointa bonuskierrosta ei kauden luonteen takia voida järjestää, jolloin hypätään suoraan kakkosvaiheeseen.

 

2. Suljettu bonuskierros: Mikäli avoin bonuskierros ei tuota tuloksia, järjestetään suljettu bonuskierros, joka on muuten normaali kierros, mutta siihen osallistuvat vain jaetulla ykkössijalla olevat ja muiden sijoitukset eivät enää voi muuttua.

 

3. Yhden numeron arvaus: Mikäli suljettukaan bonuskierros ei tuota tuloksia, jaetulla ykkössijalla olevat arvaavat kukin yhden numeron väliltä 1-10000 ja lähimmäksi arvottua oikeaa numeroa arvannut voittaa kauden.

 

Pistepotti-sanastoa

 

Pistepotissa on vuosien varrella muodostunut muutamia yleisesti käytettyjä käsitteitä, jotka aktiivikilpailijat kyllä tuntevat, mutta jotka voivat uusille kilpailijoille voivat tuntua hiukan hämäriltä. Tässä on selitettyinä muutamia yleisimpiä käsitteitä.

 

* Perussysteemi = Yleisin ja eniten käytetty numerosysteemi, jolloin arvataan 20 numeroa väliltä 1-100 ja jonka aikana ennätysten teko on mahdollista.

 

* Normikausi / peruskausi = Suhteellisen yksinkertainen kausi, joka saattaa poiketa täysin pelkistetystä kaudesta, mutta joka ei sisällä kovin monimutkaisia elementtejä tai ns. teemaa.

 

* Teemakausi = Normaalia laajempi ja monimutkaisempi kausi, jolle on annettu oma nimi ja jolla on jokin teema, jonka ympärille kausi rakentuu. Teemakaudet sisältävät monesti myös strategiointia tuurin ohella.

 

* Vierailijan kausi = Kausi, jonka järjestää joku muu kuin Aku Vankkis, eli jolloin joku muu on "vierailijana" pelinjohtajan paikalla. Tällaisia kausia varten tehdään erikseen haku ja niitä järjestetään muutaman kerran vuodessa.

 

* Juhlakausi = Kausi, joka juhlistaa joko tasakymmentä (esim. viideskymmenes kausi) tai muuta merkittävää tapahtumaa, kuten Pistepotin syntymäpäivää. Juhlakausi on aina teemakausi ja melko massiivinen sellainen.

 

* Trilogiat = Jotkut erityisen suositut teemakaudet ovat myöhemmin saaneet jatko-osan, jossa edellisen osan "tarina" jatkuu ja joka on usein paranneltu versio edellisestä osasta. Nämä muodostavat usein kolmen osan mittaisen trilogian. Tällaisia ovat esimerkiksi koodinmurto- ja elementtitrilogiat.

 

Yleisiä sääntöjä ja ohjeita kilpailua varten

 

* Kun ilmoittaudut mukaan uudelle kaudelle, laita ensimmäiset ohjeiden mukaiset numerosi jo ilmoittautumisviestiin ja laita ne numerojärjestykseen pienimmästä suurimpaan, muuten niitä ei oteta lainkaan huomioon.

 

* Numeroiden vaihtaminen on sallittua jokaisen kierroksen välissä aina seuraavan päivän tuloksiin saakka; käytä kuitenkin järkeä äläkä ryhdy enää myöhään iltapäivällä vaihtamaan numeroita, sillä tulokset voivat olla juuri silloin jo tulossa

 

* Pyri välttämään muiden kilpailijoiden numeroiden kopioimista. Laita siis aina kokonaan omat numerot, äläkä matki muita, sillä se saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa ratkaisemattomaan tasapeliin, mikäli samoilla numeroilla olevat kilpailijat ovat epäaktiivisia.

 

* Numerot voi laittaa kahdella tavalla: normaalisti allekkain tai x-y -tyylillä, mikäli kaikki numerosi ovat peräkkäisiä, esim. 23-42.

 

* Varmista, että numerosi todella ovat sääntöjen mukaiset. Mikäli sinulla on liikaa arvattuja numeroita, etkä huomautuksesta huolimatta niitä korjaa, voit joko jäädä kokonaan kauden ulkopuolelle tai saada kauden aikana ikäviä miinuspisteitä.

 

* Kun kyseessä on tavallista monimutkaisempi kausi, muista noudattaa oikeanlaisten numeroiden laittamisen lisäksi myös muita ohjeissa mainittuja kohtia - jos sinua käsketään esimerkiksi valitsemaan jokin annetuista joukkueista, tee se samassa ilmoittautumisviestissäsi.

 

*****

 

Näillä ohjeilla jokainen pääsee alkuun tässä kilpailussa ja uudet kilpailijat ovat aina toivottuja ja tervetulleita. Aloittakaamme siis Pistepotin toinen topic näissä merkeissä.

Sivut

Kommentit (4756)

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Pistepotti LXIX - Ilmoittautuminen

 

Kuudeskymmenesyhdeksäs Pistepotti-kausi on ensimmäinen uudessa topicissa ja mikä voisikaan olla parempi tapa avata uusi topic kuin alkuperäisen tavoin. Toisin sanoen, avaamme topicin totaalisen pelkistetyllä, yksinkertaisimmalla mahdollisella kaudella, joka on toisinto kaikkien aikojen ensimmäisestä kaudesta, jolla alkuperäinen topic avattiin.

 

Mikään ei voisi siis olla simppelimpää: jokainen arvaa 20 numeroa väliltä 1-100, luonnollisesti numerojärjestyksessä, mukana on kolmen pisteen bonusnumero ja kierroksia on tasan kymmenen kappaletta. Eniten pisteitä kerännyt voittaa. Ei mitään erikoisominaisuuksia, täysin pelkistettyä. Spesiaalimpaa on kyllä luvassa sitten tämän jälkeisellä juhlakaudella.

 

Ilmoittautumisaikaa on myös saman verran kuin ihan ensimmäisellä kaudella, eli vain kaksi päivää - kausi siis pyritään aloittamaan jo sunnuntaina 6. lokakuuta. Kaikki mukaan uuden topicin avajaisiin!

 

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Yksi parhaista topicin avausviesteistä, mitä tällä foorumilla on nähty.

Ihan mukava kakkossija irtosi Eurooppataistosta, joten tulen mukaan seuraavalle kaudelle. 

Numerot 30-39 sekä 50-59.

Lucar
Seuraa 
Liittynyt10.3.2012

Anteeksi, että nyt puutun tähän, tämä ei ole katkeruutta, olen voittanut ainakin yhden kauden ja alla mainitulla kaudella sain ainakin henkisesti pronssia, kolmossija tai nelossija se ainakin oli.

Touhula

Ihan mukava kakkossija irtosi Eurooppataistosta, joten tulen mukaan seuraavalle kaudelle. 

Kaikkien ilmoittautumisten joukossa on aina yksi tällainen.
"Öhm, krhm, minähän kasvatin virtuaalimaa-artisokkani pituutta koska minähän voitin kaikki jossakin toisessa kilpailussa jossakin toisessa kaudessa jossakin toisessa viestiketjussa, joten osallistunpa tähänkin, miksi en, minähän voitin viime kaudella kaikki, voitan siis nytkin."

Logiikka (y)

Ei mulla muuta, toivottavasti ei häirinnyt ilmoittautumista kovin paljoa.

 

snʇıoɾɹıʞǝll∀

Oku Ankka
Seuraa 
Liittynyt26.3.2012

Jes! Olen odottanut tätä alkuperäistä pelkistettyä kautta niin kauan kuin muistan ja uuden topicin kunniaksi laitan alkuperäiset Veli Huilun 10-numerot:

14 

19 

20 

28 

34 

40 

42 

47 

53 

59 

64 

70 

73 

80 

84 

88 

91 

95 

99

Sienilapsi
Seuraa 
Liittynyt7.2.2013

Erikoisominaisuudet aina tappaa mut ni ehkä ny menis paremmi ku ei oo niitä olleskaa.

45-64

Noilla alkuun.

Sienilapsi sienestää sieniä sienimetsässä sienenmuotoisella sienikorilla.

TouhuAku6
Seuraa 
Liittynyt28.11.2012

Tulen ekaa kertaa mukaan:

2

6

20-29

32

36

39

42

45

62

81

90

Olen bänneillä tuntemattomista syistä. Sanoo vain, että Kirjoitusoikeutesi on poistettu. Saisinko ne takaisin. Kiitän, jos saan.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008
Lucar Nro. 1

Anteeksi, että nyt puutun tähän, tämä ei ole katkeruutta, olen voittanut ainakin yhden kauden ja alla mainitulla kaudella sain ainakin henkisesti pronssia, kolmossija tai nelossija se ainakin oli.

Touhula

Ihan mukava kakkossija irtosi Eurooppataistosta, joten tulen mukaan seuraavalle kaudelle. 

Kaikkien ilmoittautumisten joukossa on aina yksi tällainen.
"Öhm, krhm, minähän kasvatin virtuaalimaa-artisokkani pituutta koska minähän voitin kaikki jossakin toisessa kilpailussa jossakin toisessa kaudessa jossakin toisessa viestiketjussa, joten osallistunpa tähänkin, miksi en, minähän voitin viime kaudella kaikki, voitan siis nytkin."

Logiikka (y)

Ei mulla muuta, toivottavasti ei häirinnyt ilmoittautumista kovin paljoa.

 

Kerro toki, mikä ongelma sinulla on tuon kirjoitukseni kanssa. Lähinnä tuo sinun osaltasi haiskahtaa joltain turhalta provosoimiselta. 

Ei mullakaan muuta jne...

Ton Roza
Seuraa 
Liittynyt19.11.2010

TouhuAku6, ei niitä muistaakseni ihan noin voinut laittaa. Joko allekkain tai x-y-systeemillä, ei molemmilla. Mutta Vankkis selittäköön sitten tarkemmin.

 

Otan myös aika lekentaaliset numerot:

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

 

//: Minnes jäi lista kausien voittajista? Tai muusta? Ainiin, ne varmaan tulevat ranking-viestien mukana aina? Kun ei aloitusviestiäkään pysty muokkaamaan...

On se hurja. On se hurja kaveri.

Aku Vankkis
Seuraa 
Liittynyt9.7.2008

Touhula: Joo, siihenhän sitä tähdättiinkin, alkuperäisen topicin aloitusviesti kun oli muokkauskiellon tähden aivan kivikautinen ja varsinaisia ohjeita siinä oli hyvin heikosti. Nyt ei pitäisi enää olla mitään sellaista Pistepottiin liittyvää sääntöä tai ohjetta, jota ei aloitusviestistä löytyisi.

Ton Roza: Kai sen voittajalistauksenkin voisi joskus päivittää, edellinen päivitys on kauden 54 jälkeen... :D Mutta ei sitä jokaisen rankingin yhteydessä kannata mukana roikottaa, jos aina silloin tällöin laittaisi esille. Aloitusviestiin sitä tosiaan ei kannattanut laittaa, koska se olisi aikanaan muuttunut taas vanhentuneeksi kuten alkuperäisessä topicissa kävi.

Sitten sitä toivottua rankingia:

 

Pistepotti-ranking (kaudet 1-68):

 

1. xx-roope-kerälijä: 422p (56 kautta) =

2. Tapsa99: 418p (60 kautta) =

3. kuutio-purkka: 356p (37 kautta) =

4. C4MPPU: 296p (44 kautta) +1

5. Ton Roza: 291p (47 kautta) -1

6. Oku Ankka: 269p (30 kautta) +2

7. Kammoli: 260p (36 kautta) -1

8. Jonttu-Ankka: 258p (50 kautta) -1

9. Don Rosa1: 172p (29 kautta) =

10. Fort Tripla: 156p (19 kautta) =

11. pedro01: 153p (24 kautta) +1

12. akkari11: 152p (17 kautta) -1

13. ..::Aku Ankka::..: 138p (18 kautta) =

14. agentti M-musta: 125p (18 kautta) =

15. Niko McAnkka: 117p (19 kautta) =

16. Rapkissa: 109p (23 kautta) =

17. pappis mies: 103p (14 kautta) =

18. jesu02: 94p (13 kautta) =

19. Sienilapsi: 87p (17 kautta) +2

20. D.U.C.K_37: 85p (11 kautta) -1

21. Yuk7on: 82p (29 kautta) -1

22. LäPä7*: 77p (18 kautta) +4

23. The Nobel Duck: 76p (14 kautta) -1

24. Veli Huilu: 71p (13 kautta) -1

25. Sohvaperuna: 70p (7 kautta) -1

26. JKP: 67p (8 kautta) -1

27. Lucar Nro. 1: 52p (13 kautta) +1

28. Ankkarock: 50p (10 kautta) -1

29. Aku Vankkis: 38p (4 kautta) +8

30. jonikuusysi: 34p (5 kautta) -1

31. turhamies15: 32p (7 kautta) -1

32. DoubleDuck: 31p (4 kautta) -1

33. finnishmusic: 29p (3 kautta) -1

34. ZeroZeroSeven; 24p (5 kautta) -1

35. UrmA01: 21p (2 kautta) -1

36. Temer: 20p (1 kausi) -1

=. Donal Duck: 20p (2 kautta) -1

38. Kalamies: 18p (3 kautta) -1

=. Daniel10: 18p (3 kautta) -1

=. Retunium: 18p (11 kautta) +7

41. ansaaku: 16p (3 kautta) -1

42. ensi@lantti: 15p (2 kautta) -1

=. osito: 15p (1 kausi) -1

=. Touhula: 15p (1 kausi) x

45. hessu hissu!: 14p (2 kautta) -2

=. AkuAnkka-AA: 14p (3 kautta) -2

47. Glittering Goldie: 13p (3 kautta) -2

48. lopperi9: 11p (3 kautta) -1

=. Kukkuu10: 11p (2 kautta) -1

50. Ansku2001: 10p (2 kautta) -1

=. sigga: 10p (1 kausi) -1

=. PointtiRotta: 10p (2 kautta) -1

53. -ankkakkna-: 8p (1 kausi) -1

=. AP_: 8p (1 kausi) -1

=. lilavihree: 8p (1 kausi) -1

=. Magia00: 8p (2 kautta) -1

57. Donald-91: 7p (2 kautta) -1

58. Lohis: 5p (3 kautta) -1

=. cxv: 5p (1 kausi) -1

=. Paras xD xD xD: 5p (1 kausi) -1

=. MusicIsMyLife: 5p (1 kausi) -1

62. akuknakna: 4p (1 kausi) -1

63. allu9898: 3p (1 kausi) -1

=. Srooge Ankka: 3p (1 kausi) -1

65. SuperÄijä: 2p (1 kausi) -1

=. Best_Ankka: 2p (1 kausi) -1

=. nixu02: 2p (1 kausi) -1

=. Akunso: 2p (1 kausi) -1

=. kaivoksen valtaaj: 2p (1 kausi) x

70. NokkaMiäs: 1p (2 kautta) -2

=. poppi10: 1p (1 kausi) x

72. raharuhtinas1: 0p (1 kausi) -3

=. Kaukoputki: 0p (1 kausi) -3

=. Tirri Ankka: 0p (1 kausi) -3

=. Jac: 0p (1 kausi) -3

=. HIFK DUCK: 0p (1 kausi) -3

=. dipsy: 0p (1 kausi) -3

=. Tulisuihku: 0p (1 kausi) -3

Ah, viimeinkin alkoi tapahtua täälläkin. Ennustelin jo edellisen rankingin yhteydessä, että pian tapahtuu dramaattisia muutoksia ja niinhän niitä näyttää tapahtuvan. Ensinnäkin C4MPPU on juuri ohittanut Ton Rozan ja siirtynyt huimasti neljännelle sijalle. Puolestaan huikeassa mitaliputkessa oleva Oku Ankka nousee peräti kaksi sijaa ylöspäin kuudenneksi ohittaen Kammolin ja Jonttu-Ankan. Sienilapsi nousee kahdenkymmenen parhaan joukkoon ja LäPä7* tekee myös tuloaan sinne suunnalle. Tapsa99 on vain viiden pisteen päässä suvereenista ykkössijasta ja sen pitäisi olla hänen käsissään hyvin pian nyt kun xx-roope-kerälijä näyttää tehneen kammolit.

Kerrottakoon vielä lopuksi, että maailmanvalloituspelimme tarkat säännöt ovat tekeillä ja jos hyvin käy, voidaan pelitopic päästä pistämään pystyyn vielä tänä viikonloppuna, viimeistään ensi viikolla kuitenkin.

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat