Kirjat

Seuraa 
Liittynyt25.11.2016

Eli ideana on se, että kerrot Top 5 lukemaasi kirjaa. Kirjan juonen saa kertoa lyhyesti ja voi antaa arvosanankin. Täällä voi myös keskustella eri kirjoista/kirjasarjoista.

I'll never see you again
~Arthur Lloyd

Kommentit (7)

Pæntteri
Seuraa 
Liittynyt25.11.2016

Minun Top 5 kirjaa, jotka olen lukenut:

1. Taru sormusten herrasta, Sormuksen ritarit, JRR Tolkien(arvosana 5/5)

2. Harry Potter, Kuoleman varjelukset, J K Rowling (arvosana 4.5/5)

3. Kymmenen teekuppia, Carter Dickson (arvosana 4/5)

4. Kortit pöydällä, Agatha Christie (arvosana 4/5)

5. Pronssilampun kirous, Carter Dickson (arvosana 4/5) 

I'll never see you again
~Arthur Lloyd

Raccoon
Seuraa 
Liittynyt21.12.2015

Minun listani:

1. Harry Potter ja Viisasten kivi, tehnyt J. K. Rowling. Arvosana 5/5. Potter-asteikolla "sata miljoonaa pistettä Tylypahkalle!" Suosikkini tämä on, koska kirjan päähahmo saa tietää asioista ensi kertaa nimenomaan tässä kirjassa.

2. Harry Potter ja Azkabanin vanki, arvosana 5/5. Pidän erityisesti Tylyaho-osasta ja Rowlingin tulkinnasta asiasta ihmissudet.

3. Harry Potter ja Feeniksin kilta, arvosana 5/5. Pidän Dolores Umbridgea varsin huvittavana hahmona. Suosikkikohtaukseni on ehdottomasti V.I.P, jolloin Fred ja George järjestävät ilotulitusnäytöksen.

4. Harry Potter ja Liekehtivä pikari, arvosana 5/5. Rowling on kirjoittanut joulutanssiaiset ja Kolmivelhoturnajaisten koetukset hienosti, kuten aina.

5. Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, arvosana 5/5. Hirnyrkkien metsästys on jännittävää :D

6. Harry Potter ja Puoliverinen prinssi, arvosana 5/5. Dumbledoren muistikaappi ja Ajatusseula, sopii minulle!

7. Harry Potter ja Kirottu lapsi, arvosana 5/5. Olen lukenut tämän kirjan vain englanniksi, näytelmän harjoitteluversiona toimiva.

8. Harry Potter ja Salaisuuksien kammio, arvosana 5/5. Kangistuneet hahmot pitävät jännittävän tunnelman yllä kirjan loppuun asti.

Pæntteri
Seuraa 
Liittynyt25.11.2016

Mielestäni Harry Potterit kuuluvat kirjojen parhaimmistoon. Olen juuri aloittamassa niiden uudelleen lukua ja on elokuvatkin tultu katsottua. Lukeeko kukaan vanhoja 30-luvun klassikkodekkareita? Olen itse ainakin kiinnostunut niistä.

I'll never see you again
~Arthur Lloyd

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

En lähde sijoittamaan eri tyylilajien kirjoja paremmuusjärjestykseen, koska tällaista vertailua on mahdoton tehdä, mutta tässä omat suosikkini:

Stephen King - Uinu, uinu lemmikkini

Olen lukenut Kingiltä kahdeksan teosta, mutta tämä on ehdottomasti hyytävin. Tarina on selkeydessään kammottava, paikoitellen jopa kuvottavan vastenmielinen, mutta sitähän kauhukirjalta sopii odottaakin. Paljon kertoo se, että en juuri koskaan näe painajaisia kirjoista tai elokuvista, mutta tämä on tullut uniin useamman kerran. Suosittelen sille, joka haluaa niskavillansa kunnolla pystyyn.

Miika Nousiainen - Vadelmavenepakolainen

Aivan eri maailmasta on Vadelmavenepakolainen, jossa suomalainen Mikko Virtanen kokee syntyneensä väärään kansalaisuuteen ja haluaa tulla ruotsalaiseksi. Nousiainen hallitsee stereotypioilla leikittelyn ja oppiipahan lukija myös monenlaista uutta länsinaapuristamme. Olen lukenut kirjan kahdesti suomeksi ja kerran ruotsiksi sekä käynyt katsomassa elokuvan, joka tosin oli hienoinen pettymys.

Matt Potter - Salainen lasti

Fiktiolta tämäkin kirja paikoin tuntuu, niin uskomattomia kertomuksia liittyy salakuljettajiin, jotka lentävät lommoisilla neuvostoarmeijan entisillä koneilla henkensä uhalla sodan runtelemiin maihin hyväntekeväisyysjärjestöjen hätäapukuljetuksia - ja samassa lastissa aseita, joilla konflikteja pidetään yllä. Toimittaja lentää erään miehistön mukana ja välittää tekstin kautta tunnelman erinomaisesti lukijalle. Miljöönä toimivat muun muassa sellaiset paikat kuin Afganistan, Jugoslavia ja Kongo. Lentopetrolin ja tupakan katkun voi melkein haistaa tässä kirjassa, jota suosittelen niille, jotka haluavat hetkeksi uppoutua aivan toisenlaiseen - kuitenkin todelliseen - maailmaan.

Esko Valtaoja - Kaiken käsikirja

Tieteen kansantajuistajan erinomainen tiivistys maailmasta ja ihmisestä. Minulla on tapana lukea tämä aina kerran kesässä: luettuani ymmärrän aina hetken aikaa maailmaa paremmin ja voin viisastella tiedoillani. 

Jo Nesbø - Snömannen

Suomeksi siis Lumiukko, mutta luin tämän på svenska (minulla on nimittäin tapana myös kerran kesässä lukea yksi kirja toisella kotimaisella). Tarina sijoittuu Norjaan, ja on osa Harry Hole -sarjaa, jossa pääosassa on samanniminen rikostutkija. Ihmisiä alkaa katoilla, ja tapauksia yhdistää lumiukko, jonka joku on tehnyt uhrin pihalle. Tapahtumat tiivistyvät kirjaimellisesti jäätävällä tavalla loppukohtaukseen, josta ei yllätyksiä puutu.

Väinö Linna - Tuntematon sotilas

Olen aina ajatellut Tuntemattoman sotilaan olevan tylsä ja ummehtunut muinaisjäännös, joten kun syksyllä selvisi, että se pitää lukea äidinkielen kurssia varten, oli ensireaktioni ymmärrettävästi pitkä huokaus. Kirja kuitenkin yllätti minut positiivisesti: tällainen sodankäynnistä mitään ymmärtämätön nuorikin pysyi hyvin kärryillä, vaikka kaikki termit eivät ihan auenneetkaan, ja huumoriakin löytyi melkoisesti. Todellinen klassikko ja kuuluu yleissivistykseen.​​​​​​​

Frollo
Seuraa 
Liittynyt12.4.2014

Tämähän on hyvä ja mielenkiintoinen aihe. Peukkua tästä.

Vaikea kysymys myös, kinkkiseksi tämä taitaa muodostua. Mutta koitetaan nyt jotakin saada kehiin. Lainaan A r s k a n viisautta enkä pistä paremmuusjärjestykseen. Hyviä ovat kaikki.

Alexandre Dumas - Monte-Criston kreivi on ehdoton suosikkikirjani. Edmond Dantes, nuori merimies, joutuu vihamiestensä huijauksen takia vankilaan maanpetoksesta, mutta pääsee vuosien jälkeen pakoon. Hän omaksuu Monte-Criston kreivin identiteetin ja päättää kostaa hänet pettäneille miehille katkerasti. Kirja on lennokas, ja käänteitä löytyy. Pitää otteessaan ja antaa lukijalleen sitä, mitä tämä toivoo. Suosittelen.

John Verdon - Numeropeli pääsee listalle siitä syystä, että se osa dekkarisarjaa, joka virvoitti kiinnostukseni niihin. Alkuasetelma on melko peruskamaa: eläköitynyt huippututkija temmataan takaisin uskomattomaan sarjamurhatapaukseen. Tällä kertaa murhaaja vaikuttaa kykenevän jopa lukemaan uhriensa ajatuksia. Tarina on melko mielikuvituksellinen, mutta jännitystä löytyy. Helppolukuinen myös, ei kauan tämän parissa nokka tuhise.

Ray Bradbury - Fahrenheit 451 on lyhyt mutta syvällinen kirja, joka herättää ajatuksia. Kertomus dystopiasta, jossa palomiehet eivät enää sammutakaan tulipaloja vaan heidän tehtävänään on etsia ja polttaa laittomiksi tulleet kirjat. Jos epäilet naapurisi piilottelevan kirjoja talossaan, tee ilmoitus ja pian palomiehet saattavat asioida naapurustossasi. Tarina seuraa Guy Montagia, palomiestä, joka alkaa kyseenalaistamaan säädöksiä ja varastaakin poltetuksi tarkoitetun kirjan kotiinsa. Tästä tarina vasta alkaakin.

Dystopiaa, yhteiskunnallista kommentaatiota ja yksi parhaista kirjojen aloitusvirkkeistä: "Oli ilo polttaa."

Andrzej Sapkowski - Järven neito on Noituri-saagan seitsemäs ja viimeinen osa. Juoni on hankala selittää kertomatta aiempien osien tapahtumia, mutta kauniisti kaikki nivoutuu yhteen. Sarja saattaa olla tuttu siihen perustuvista videopeleistä, mutta kirjat ovat omasta mielestäni parempia. Ne kertovat synkän ja monitasoisen fantasiatarinan, johon liittyy monia muistettavia kohtauksia ja hahmoja. Valitsin tämän kirjan listaan, koska sen parissa tunteet eniten nousivat. Kaunis päätös kauniille sarjalle.

En aio asioita enempää kaunistella, vaan sanon viimeiseksi J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -saagan. Maailma, hahmot, ja tarina ovat klassisia ja ajattomia. Tämän pariin pystyy palaamaan aina. Mahtava seikkailu, ja fantasiakirjallisuuden kannalta ehdottoman tärkeä teos.

Vaikea lista muodostaa, piti paljon punnita. Ei ehkä kovin jännittäviä valintoja, mutta siinäpä ovat. Lempisarjakuvien listaus olisi sitten eri juttu.

Nonono munkki, säästä saarnasi. Eihän vielä ole sunnuntai.

Pæntteri
Seuraa 
Liittynyt25.11.2016

Päivitän koko listani nkä numeroi enään:

Taru Sormusten Herrasta-Sormuksen Ritarit

Minä suorastaan rakastan fantasiakirjallisuutta ja siksi olen luonut tuon fantasia topicinkin! Sormuksen Ritarit kirja alkaa Konnusta, Hobittien yhdestä kotipaikasta, jossa asuvat Bilbo ja Frodo Reppuli. Eräänä iltana on Bilbon syntymäpäiväjuhlat, joissa hän käyttää taikasormustaan. Kun Bilbon ystävävelho Gandalf tajuaa sormuksen olevan Sauronin (pahis) mahtisormus, tarina saa kunnolla alkaa!

Hobitti-Sinne ja Takaisin

Hobitti eli sinne ja takaisin, on mahtava fantasiakertomus Bilbon ja 13 kääpiön matkasta kohti Ereboria, yksinäistä vuorta.

Taru Sormusten Herrasta-Kuninkaan paluu

Kuninkaan paluu on ehdottomasti yksi mahtavimmista fantasiasarjojen päätösosista! Kukapa ei tätä kirjaa lukisi, kun tapahtumat ja juonenkäänteet vievät mennessään kirjan lukemisenkin jälkeen!

Harry Potter-Kuoleman varjelukset

Kuolemn varjelukset=hyytävä nimi. Harry Potter-sarjan päätösosa on yksi parhaista lukemistani kirjoista! Tylypahkan taistelu, medaljongin vieminen taikaministeriöstä ja Harryn pako kotikoloon Dursleyn talolta ovat niitä kohtauksia joita tässä kirjassa voi pitää parhaimpina! Kun tämän lukee, tuntee itsensä velhoksi.

Carter Dickson-Kymmenen teekuppia

Vanha, mutta jännittävä kirja, jossa ratkaistaan kahta murhaa. Toinen murha on tapahtunut vuotta ennen kirjan pääasiallista aikaa ja toinen murha tapahtuu juuri kirjan alussa. Tämä kirja on lähes trilleri ja lopulta murhaajan henkilöllisyys ja murhan toteutus yllätävät kenet tahansa!

I'll never see you again
~Arthur Lloyd

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Kirjoille on oma ketjunsa, jossa voi kirjoittaa parhaimmista kirjoista tai mitä on viimeisimmäksi lukenut. Jatkakaa siis siellä kirjoittamista. Ihmiset kuitenkin selkeästi tykkäävät kirjoja lukea, joten luulisi keskusteluakin syntyvän.

http://www.akuankka.fi/keskustelu/27572/kirjallisuus-ja-lukeminen

//Vielä semmoinen lisäys, että kyselyt ja visailut palsta on pyhitetty vain Disney aiheille, joten ketju on hieman väärässä osiossa.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Thread has been locked.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat