Kari Korhonen pilasi Aku Ankan

Seuraa 
Liittynyt3.2.2017

Kari Korhonen pilasi Aku Ankan.

Korhosen tarinat soveltunevat "uusille " Aku faneille, mutta eipä niinkään itselleni tai muille vanhempaa lukijakuntaa edustaville tutuilleni.

Itselläni oli Aku tilauksessa toistakymmentä vuotta, mutta lopetin tilauksen, koska Korhosen piirroksia alkoi niissä esiintyä niin paljon.

Korhosen piirtotyyli on keskikastia, mutta se mikä harmittaa eniten on tarinoiden laatu. Tarinat ja niiden juoni ovat lässähtäneitä ja ylitseampuvaa roskaa, jossa ei ole mitään järjestelmällisyyttä. Jos sarjakuvasta voisi saada epilepsiakohtauksia, niin Korhosen tarinoista saisi, niin välkkyvää epäselvää roskaa ne ovat.
Olkaa niin ystävällisiä, että lopetatte Korhosen tyrkyttämisen Aku Ankassa, niin voin tilata lehden uudestaan ja samalla suurin osa Akua tilaavista tuttavistani voi jatkaa sen tilaamista.

Akun maailma on kuitenkin ollut aina jossain määrin tarinoihin ja opettavuuteen painottuvaa vitsiä, jossa on sisältöä. Korhonen ei tätä ymmärrä, vaan on tehnyt tapahtumia vain tehdäkseen tapahtumia. En minäkään puhu vain tehdäkseni ääniä.

Pidätkö Kari Korhosen tarinoista?
En pidä, Kari Korhonen pilasi Aku Ankan
En pidä, Kari Korhonen pilasi Aku Ankan
66.1%
Pidän
Pidän
33.8%
Ääniä yhteensä: 189

Kommentit (15)

Raccoon
Seuraa 
Liittynyt21.12.2015

Korhonen piirtää omalla tyylillään, varsin hyvin.
Joissain tilanteissa Korhosen tuotokset ovat tavallista tarinaa huonompia, mutta yleensä tarinat ovat suht hyviä.
Ainoa asia, mistä en lainkaan pidä Kari Korhosessa on se, ettei hän selvästikään ymmärrä mitä vuotta Ankkalinnassa eletään.
KUN ÄLYPUHELIMIA EI OLLUT VUONNA 1952!
....Sitä paitsi, ei Helsingissä olevia rakennuksia voi olla yhtäkkiä Kalifornian pohjoisosassa.

Sheltti
Seuraa 
Liittynyt26.2.2016

@Raccoon, ei taida sitten muutkaan piirtäjät ymmärtää. Modernit autot, taulutelevisiot ynnä muut esiintyvät useissa sarjoissa. Kyllä aika menee eteenpäin, vaikkei yksikään hahmoista ole "vanhentunut".

Ja sarjakuvissa kaikki on mahdollista. Aika typerää olisi jos Paratiisitie 13 ei voisi enää esiintyä akkarissa, koska Kaliforniassa ei varmaankaan sellaista osoitetta ole.

Yllekirjoitus, ei alle!

Ganducka
Seuraa 
Liittynyt26.7.2014

Jotkut ankantekijät ajoittavat tarinansa nykyaikaan, jotkut, kuten Don Rosa, pysyttäytyvät Barksin ankkojen ajassa. Se on jokaisen oma valinta, ei kai siinä ole mitään väärää.

Mutta aiheeseen. Ennen pidin Korhosen tarinoista, mutta viime aikoina hänen piirtotyylinsä on ottanut aika rajun käänteen huonompaan eikä tarinoiden juonissakaan ole hurraamista. En erityisemmin pidä Korhosen tarinoista, mutta eivät ne kaikkein huonointakaan roskaa ole mitä Aku Ankassa nykyään julkaistaan.

Tässä on allekirjoitus. En keksinyt mitä kirjoittaa siihen.

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Ganducka kirjoitti:
Ennen pidin Korhosen tarinoista, mutta viime aikoina hänen piirtotyylinsä on ottanut aika rajun käänteen huonompaan eikä tarinoiden juonissakaan ole hurraamista. En erityisemmin pidä Korhosen tarinoista, mutta eivät ne kaikkein huonointakaan roskaa ole mitä Aku Ankassa nykyään julkaistaan.

Määrä ei korvaa laatua, kuten sanotaan. Tämä pätee varmasti Karin viime aikaisiin tekeleisiinkin. Akkarin toimitus on antanut lähiaikoina melkoisen isoja projekteja Korhoselle tehtäväksi, kun miettii Ankka vailla menneisyyttä julkaisua ja sitten tätä Suomi 100v sarjaa tämän vuoden aikana. Ei ne tarinoiden ideat varmasti ihan tuosta noin vaan tule eli eipä varmasti ihme, jos tarinoiden taso laskee suuresta tuotannosta. Välillä kenties olisi paikallaan pitää taukoa.

En usko muutenkaan Akkarin tason pelkästään olevan Korhosesta kiinni. Eiköhän nuo hyvät tarinat ole muutenkin nykyisin kortilla, kun todella monet ideat ovat jo tulleet käytetyksi.

Akkari elää virran mukana, ja on aina elänytkin. 50-lukua oli helpompaa kuvata, kun elettiin oikeasti vasta 70-lukua eikä niin suurta kehitystä ollut tapahtunut kuin mitä nykyisin. Akkari haluaa varmasti lukijoiden pystyvän samaistumaan hahmoihin kunnolla, joten siksi Ankkalinnakaan ei usein ole enää se 50-luvun kaupunki. Lisäksi on otettava sekin asia huomioon, että käsikirjoittajat ja piirtäjätkin ovat nykyisin syntyneet usein vasta 60-luvulla tai sen jälkeen eli se on jopa hieman haastavaakin kuvata sellaista aikaa sarjakuvissa, jota ei ole itsekään ikinä elänyt. Kieli ja ajatukset kehittyy, joten miksei sitten muu siinä ympärillä?

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Mix313131
Seuraa 
Liittynyt26.6.2016

Itse olisin kaivannut Sibeliuksen parempaa piirtämistä, sillä itse pidin "Sipuliuksen" ulkonäöstä aikaisemmin.

Pahinta uusissa kirjoissa on se, että vanhoja ei ehdi lukea.
Opiskelemme historiaa oppiaksemme, että emme opi historiasta mitään.

Lubu7
Seuraa 
Liittynyt26.10.2011

Korhosen nykyinen piirrosjälki on kyllä todella suttuista ja rumaa, mutta tarinoiden juonet ovat omasta mielestäni ainakin enimmäkseen säilyttäneet laatunsa. Olen kyllä täysin samaa mieltä hidiksen kanssa että Korhoselle annetaan liikaa isoja pelkästään aku ankka - lehteen tulevia projekteja, kun muitakin tarinoita pitäisi tehdä. Tauko olisi tosiaan jossain vaiheessa paikallaan.

Pallo
Seuraa 
Liittynyt5.11.2016

Raccoon kirjoitti:
Sitä paitsi, ei Helsingissä olevia rakennuksia voi olla yhtäkkiä Kalifornian pohjoisosassa.

Minun mielestäni niin voi tehdä.

Suomi täytti viime vuonna 100 vuotta.

Mix313131
Seuraa 
Liittynyt26.6.2016

Mielestäni Korhosen piirros jälki ja tarinoiden käsikirjoitukset ovat ihan hyviä, mutta itse en pidä ollenkaan William ja Noel Van Hornin töistä.

Pahinta uusissa kirjoissa on se, että vanhoja ei ehdi lukea.
Opiskelemme historiaa oppiaksemme, että emme opi historiasta mitään.

-Kivisyömi
Seuraa 
Liittynyt8.8.2014

Mun mielestä Korhonen piirtää hyvin ja kässäreitten laatu nyt vaihtelee välillä miten sattuu. Liikaa sitä kyl on viimeaikoina revitty joka suuntaa. Vaikka nyt vaan onkin ainoa suomalainen piirtäjä, niin täytyy sanoo että nää Suomeen liittyvät tarinat on kyllä aika turhii eikä niihin ole panostettu tarpeeks.

Ja sitten näitten tapahtumapaikkojen kannssa niin välillä on pilvenpiirtäjiä välillä ei, joskus lehtimetsää joskus jopa palmuja. Nää erot kyl riippu onko taskareita vai lehtiä, eikä sillä niin ole väliä. Musta saa piirtää minne tykkä kuhan tunnistaa Ankkalinnaks : ) Ja sitten vielä mulle William Van Hornin tarina on aina hyvä syy lukea akkaria.

Tomi90
Seuraa 
Liittynyt18.1.2016

Ei minunkaan mielestä Kari Korhosen tyylissä ole mitään vikaa.

Kenties Kari Korhosen sarjakuvia voisi olla enemmän myös taskareissa kun hän on tainnut piirtää yhden ainoan taskarisarjakuvan elikkä Karin sarjakuvia on nähty enemmän muissa julkaisuissa kuten Aku Ankka-lehdissä.

Tomi Antinoja

TaaviTurisija-11488
Seuraa 
Liittynyt24.7.2015

En pidä Kari Korhohen nykyisestä piirroos tyyllistä enkä myöskään Van Hornin tyylistä ollenkaan. Vielä vähemmän pidän siitä että esim Al Taliaferron strippeihin ja Marco Rotan tarinoihin lisäillään älypuhelimian sun muita älylaitteita että vanhat tarinat voitaisiin "päivittää" nykyaikaan - en ainakaan usko että Al Taliaferro esimerkiksi edes tiesi miltä tabletit ja älypuhelimet tulevat näyttämään.

San Theodoros kartta: https://ibb.co/hSBNSF
San Theodoros wiki: http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/San_Theodoros?comments_page=1
- - - - -
Think and say the Hortense McDuck: "GLXBLT!"

A.N.K.K.A
Seuraa 
Liittynyt5.3.2016

TaaviTurisija-11488 kirjoitti:
En pidä Kari Korhohen nykyisestä piirroos tyyllistä enkä myöskään Van Hornin tyylistä ollenkaan. Vielä vähemmän pidän siitä että esim Al Taliaferron strippeihin ja Marco Rotan tarinoihin lisäillään älypuhelimian sun muita älylaitteita että vanhat tarinat voitaisiin "päivittää" nykyaikaan - en ainakaan usko että Al Taliaferro esimerkiksi edes tiesi miltä tabletit ja älypuhelimet tulevat näyttämään.

Missä julkaisuissa näin tehdään? Omasta mielestäni ainakin kuulostaa törkeältä. Ei vanhaa tarinaa voi uskottavasti päivittää, koska tarinan aika näkyy aina taloissa yms. Tuskinpa kukaan lisää tarinaan älykännykkää, jos samalla ihastellaan uusinta uutta olevaa väritelkkaria.

Korhonen ei sinänsä ole lainkaan huono piirtäjä, vaan omasta mielestäni vain hieman ylikuormitettu. Suurimmaksi osaksi toimituksen häneltä tilaamat Suomitarinat ovat kyllä roskaa, mutta ei aina.

Ankkalinnan ei minusta tarvitse jämähtää 50-luvulle, mutta omasta mielestäni tarinat, joissa ei ole kännyköitä ja muuta ovat hauskempia kuin nykyaikaisemmat tarinat. Omasta mielestäni tämä johtuu siitä, että ankkauniversumiin ei tarvitse ujuttaa kännyköitä, vaan ne voivat olla vaikka Pelle Pelottoman ihmeellinen keksintö.

Ich heiße super fantastisch.
- Franz Ferdinand

Bubbleduck
Seuraa 
Liittynyt24.12.2014

En ymmärrä miten joku voi edes erottaa ankkapiirtäjät vaan siitä, millaista jälkeä he kirjoittavat. Mutta itse en pidä suomi 100v-tarinoista. Olen tämänkin jossain maininnut, mutta en pidä sellaisista tarinoista joissa roope, aku ja pojat lähtevät etsimään aarretta johonkin ihmeluolaan jossa on sitten suuri temppeli ja jättikäärme joka jahtaa ankkoja. Suuri poikkeus on kuitenkin seikkailutarinat, joissa ankat lähtevät merelle roopen kanssa, kuten vaikka se lentävä hollantilainen-tarina. Niistä pidän paljon. Muuten pidän sellaisista rauhallisista tarinoista, joissa ankanpojat pränkkää kaikkia ja Akulla on uusi älypuhelin.

Bu matn tarjima qilingan

-Kivisyömi
Seuraa 
Liittynyt8.8.2014

Mun mielestä kyllä tarinoitten pitäis tapahtua nykyajassa, ja kyllä voi kännykät olla mitä ne nyt on, kunhan niitä ei räplätä vain jotta olis "nykyaikaisempaa". Täähän ei ole mikään uusi juttu mutta kuitenkin.

Ja ei kukaan jaksa eikä välittäis jälkeenpäin muutella tarinoita, näähän nyt on vaan akkareita.

Mix313131
Seuraa 
Liittynyt26.6.2016

Bubbleduck kirjoitti:
En ymmärrä miten joku voi edes erottaa ankkapiirtäjät vaan siitä, millaista jälkeä he kirjoittavat. Mutta itse en pidä suomi 100v-tarinoista. Olen tämänkin jossain maininnut, mutta en pidä sellaisista tarinoista joissa roope, aku ja pojat lähtevät etsimään aarretta johonkin ihmeluolaan jossa on sitten suuri temppeli ja jättikäärme joka jahtaa ankkoja. Suuri poikkeus on kuitenkin seikkailutarinat, joissa ankat lähtevät merelle roopen kanssa, kuten vaikka se lentävä hollantilainen-tarina. Niistä pidän paljon. Muuten pidän sellaisista rauhallisista tarinoista, joissa ankanpojat pränkkää kaikkia ja Akulla on uusi älypuhelin.

Itse tunnista noin viisi piiirtäjää heidän tavataan piirtää. Mielestäni tarinassa kuin tarinassa pärjätään hyvin ilman älypuhelimia.

Pahinta uusissa kirjoissa on se, että vanhoja ei ehdi lukea.
Opiskelemme historiaa oppiaksemme, että emme opi historiasta mitään.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat