Mikä missäkin Ankkalinnassa

Seuraa 
Liittynyt24.7.2015

Onko kukaan koittanut tai edes yrittänyt hahmottaa Ankkalinnaa ja sen paikkojen sijainteja? Ankanniemen majakka esimerkiksi, eikös se sijaitse kaupungista pohjoiseen lähellä jyrkkää rantakalliota ja tunnetaan myös Ryövarikarina. Itse sain aikaan jotain tämän kaltaista Barks-Rosa universumin perusteella:

Ankkalinna sijaitsee rannikolla Kalifornian poihjoisosassa kuvitteellisessa Calisotan osavaltiossa. Ankkalinnan kaupungista pohjoiseen on Hanhivaara ja etelään on Kurjenmutka, lännessä on meri ja idässä maaseudun takana vuoristo. Ankkalinna on korkeiden kukkuloiden ympäröimä, sen halki virtaa Ankkajoki joka laskee Tyyneen valtamereen kaakosta. Kaupungin näkyvin maamerkki on Peikonhammasvuori joka on Nokanneulan pilvenpiirtäjää kokeampi, sekä valtava maissintähkiä pitävä Julle Ankanpään patsas.

Ankkalinnan rautatieasema ja ydinkeskusta pilvenpiirtäjineen sijaitsee Ankkajoen varrella, joelta pohjoiseen on N. Geelin suunittelema rahasäiliö Moottorinsurmakukkulalla. Rahasäiliö jää Ankkalinnan sataman ja Peikonhampaan väliin, länteen rahasäiliöstä on matala, niinsanottu vanhakaupunki Räpylätoreineen ja itään esikaupunkialue laajoine puistoineen.

Esikaupunkialueen laitamilla, ei kovinkaan kaukana rahasäiliöstä sijaitsee pohjoispuistossa Tyhjällän hökkelikylä. Aku, Iines ja Hannu asuvat esikaupunkialueella Tyhjälän jä Ankkajoen välissä. Eteläpuisto sijaitsee Ankkajoen varrella.

Eteläpuiston laidalla sijaitsevat lähempänä ydinkeskustaa myöskin Ankalliskirjasto, Ankallismuseo, Vahamuseo, Nykytaiteenmuseo, ulkoilmateatteri, ja Espanjalainen linjalaiva. Joen eteläpuolen on Mustametsä, sen ja kaupungin välissä on teollisuusalue ja lisää esikaupinkia. Ja itse Mustametsässä sijaitsee Ankkalinnake ja Sudenpentujen erämökki. Partion päämaja sijaitsee Ankkalinnan "vanhassa kaupungissa." Mustametsän laidalla on myös Ankkalinnan lentokenttä ja saastunut Ankkajärvi jossa elää muovipussilohikäärme.

Ankkalinnan ravirata, jalkapallo stadion, pesäpallostadion, kiekonammuntarata, golfkenttä, kartanoalue, huvipuisto ja Ankjalinnan maailmannäyttely ovat puolestaan melkein mahdotonta sijoittaa kartalle, kuitenkin Roope Ankan yksityinen eläintarha ja kartsno sijaitsee maaseudulla lähellä karhuvuorta. Ja karhuvuori lähellä Mustametsää ja padottua järveä. Tosin pato tuhoutui tarinassa "Ovela Roopesetä." Kartanoalue taas voisi sijaita lähellä maaseutua, missä on mahdollista pitää maillaan ravihevosia ja järjestää kettujahteja lähimetsissä. Huvipuista/maailmanneyttely taas sijaitsee mahdollisesti lähellä teollisuusaluetta josta tarinassa "Murskasja" Aku hajoittaa purkupallolla Fort Indominoble -linnakkeen.

Lisäksi jossain kaupungin lähellä Hanhivaaraan lähdettäessä on seitsemän tien risteys, ja jossa helposti menee niin sekaisin että päätyy äkkiä takaisin Ankkalinnaan vaikka helpompiakin reittejämaaseudulle ja Mummo Ankan tilalle löytyy.

Ps. Esikaupunkialueen kartta löytyy Barks tarinasta "Suo-Santtu," kannattaa lukasta. Karttaan on merkitti Akun talon sijainti, en kuitenkaan ole täysin varma että kyse olisi Paratiisitien osoitteesta sillä tarinan lopussa tontin ympärillenousee soitintehdas. Joskus taas Ankat asuvat puolestaan lähellä jokea, jota pitkin on helppo luistella talvisin Kurjenmutkaan.

San Theodoros kartta: https://ibb.co/hSBNSF
San Theodoros wiki: http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/San_Theodoros?comments_page=1
- - - - -
Think and say the Hortense McDuck: "GLXBLT!"

Kommentit (3)

TaaviTurisija-11488
Seuraa 
Liittynyt24.7.2015

Tuohon olisi voinut mainita vielä että maaseudulla sijaitsevia kyliä ovat muumuassa Omeletti ja Kääkkylä, näistä Jälkimmäinen on lährmpänä Mummo Ankan tilaa jos mukaan vielä lasketan Pikku-Aku tarinat. Pikku kyliä mainitaan aika harvoin Ankka tarinoissa.

San Theodoros kartta: https://ibb.co/hSBNSF
San Theodoros wiki: http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/San_Theodoros?comments_page=1
- - - - -
Think and say the Hortense McDuck: "GLXBLT!"

Lubu7
Seuraa 
Liittynyt26.10.2011

Itse aloin joskus piirtää ankkalinnan karttaa ja tarkoituksena oli myös tehdä virtuaalinen pienoismallikin kaupungista, mutta innostus projektiin lopahti ja se jäi puolitiehen. Ehkä joku päivä voisin jatka karttaa.

TaaviTurisija-11488
Seuraa 
Liittynyt24.7.2015

Jos tuut joskus jatkaneeksi karttaa nii suosittelen muutamaa neuvoa joista vois oola apua ja helpotusta (tai sitten ei). Barksin tarinoissa vilahtelee maisemia ja krttoja, eim hyviä karttoja joita voi hyödyntää löytyy Barks tarinoista:

Ruukullinen kultaa: Ankkalahti
Wishy warden: Annkajoki 1 (suisto)
Lorvimalla paras: Ankkajoki 2 (saari)
Suosanteri: esikaupunkialue
Kun onni kääntyi: rannikkoa

Don Rosalla laajempi Calisotan kartta esiintyy tarinassa Ankkalinnakkeen valloittajat, tarinan aloitus ruudussa. Maestro Keno jakaa muutoinkin saman Ankkauniversumin Barksin kassa. Lisäksi hyviä maisemakuvia löytyy myös Marco rotan, Daan Jippesin ja Al Taliaferron sarjoista. Niitäkin voi lukea, mutta ei ole pakko.

San Theodoros kartta: https://ibb.co/hSBNSF
San Theodoros wiki: http://fi.valtiopeli.wikia.com/wiki/San_Theodoros?comments_page=1
- - - - -
Think and say the Hortense McDuck: "GLXBLT!"

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat