Taistelu Affenmaasta

Seuraa 
Liittynyt23.10.2016

Katsotaan jos wanhanaikainen karttaharjoitus saavuttaisi suosiota foorumilaisten keskuudessa, pääsisivät ne Sunzin tuntemuksellaankin leveilleet näyttämään taitojaan. Pelin aihe on täysin fiktiivinen, ja auliisti myönnän liikkuvani nyt lähes täysin "mutu"-tuntumalla (Ja sitten toivotaan ettei joku asioista oikeasti jotain ymmärtävä tule haukkumaan lyttyyn).
.
Yleistilanne: Tilanne Itämerellä on kiristynyt Ruotsin vuonna 2018 lakkautettua eduskuntansa, ja maan kuninkaan Kaarle Kustaan ryhdyttyä maansa itsevaltiaaksi. Vanheneva kuningas on takertunut valtaistuimeensa kaikin keinoin ja vallan säilyttämisen välineinä ovat toimineet lähimaihin suuntautuneet aseelliset välikohtaukset. Kesällä 2019 Ruotsi aloitti laajan varusteluohjelman. Tilanne Itämerellä on ollut siitä lähtien hyvin epävakaa. Kaarle Kustaa julisti vuonna 2020 palauttavansa Ruotsin rajat niiden entiseen loistoonsa, tarvittaessa voimatoimin. Alkuvuonna 2020 on ollut erilaisia rajaselkkauksia koko Ruotsi-Suomi välisellä rajalla. Suomi toteutti asevoimiensa mobilisoinnin 16.4. Tilanne on ollut Huhtikuun alusta lähtien erittäin jännittynyt. Suomen hallitus päätti 30.4. lähettää Ahvenanmaalle sijoitetun TSTOS-vapaudeksi nimetyn taisteluosaston tueksi vahvennetun rannikkojääkärikomppanian.
.
Vihollinen: Tarkkaa tietoa Itämeren Ruotsalaisista joukoista ei ole käytettävissä. Vuoden 2019 varusteluohjelman aikana Ruotsin arvellaan perustaneen kolme uutta iskukykyistä Prikaatia ja kuusi uutta rykmenttiä, myös Ruotsin ilma- ja merivoimat ovat kasvaneet huomattavasti, ilmavoimien kokonaisvahvuuden arvellaan käsittävän jopa 130 hävittäjää ja merivoimat ovat varmuudella saaneet kolme uutta Visby-luokan korvettia. Suuria ilma- ja merivoimien osastoja on liikkunut Itämerellä päivittäin. Osastoissa on tyypillisesti ollut 3 korvettia, sukellusvene, 6 maihinnousualusta ja useita Gripen-hävittäjiä.
Tukholman ja Visbyn alueille sijoitettu Rannikkojääkärirykmentti on harjoitellut maihinnoususotatoimia aktiivisesti. Harjoitukset on suoritettu maihinnousualuksin, kuljetuskonein ja helikopterein. Lisäksi Ahvenanmaan turistikanta on kesän ajan koostunut pääosin 20-30-vuotiaista lyhyttukkaisista [tai hiusverkoja käyttävistä ;).] miehistä. Ruotsin rajanaapureiden helpotukseksi Ruotsin uuden Gripen-E hävittäjän ainoa lentokelpoinen yksilö tippui ensilennollaan 15.1.2020.
.
jatkuu...

Barbara barbaribus barbabant barbara barbis.

Koeviikko, pahoittelen poissaoloa.

Kommentit (2)

Käyttäjä4445
Seuraa 
Liittynyt23.10.2016

Omat joukot: Komentamani taisteluosasto Vapaus on ryhmitetty Ahvenanmaan puolustukseen.
-Taisteluosaston esikunta on ryhmittynyt Maarianhaminan alueelle.
-vartiokomppania on sijoitettu Hammarlandin kylään, komppania hoitaa myös läheisen tien vartioinnin (Hammarlandsvägen).
-panssarivaunukomppania on yhdessä mekanisoidun komppanian kanssa ryhmittynyt Godbyyn Komppaniat valmistautuvat vastahyökkäyksiin: Maarianhaminan ja Hammarlandin alueille. Komppanioiden kalustona on 14 kpl Leopard 2a4 ja 14 AMW-ajoneuvoa Komppaniat sijoitettiin Ahvenanmaalle vuonna 2019.
-tykistön patteri on tuliasemissa Kungsön pohjoispuolella. Patterin on tarkoitus tukea taisteluosaston toimintaa koko Ahvenanmaan alueella. Patterin kalustona on 6x K9 Thunder panssarihaupitsia.
-Taisteluosaston huoltokeskus on sijoitettu Maarianhaminan Islandia-luisteluhallin tiloihin.
-ilmatorjuntaohjuspatteri on jaettu kahteen osaan, jotka pyrkivät suojaamaan mekanisoidun osaston ja taisteluosaston komento- ja huolto-osat
-Ahvenanmaan läheisyyteen on sijoitettu yksi Laivue-2020-korvetti ja yksi Hamina-luokan ohjusvene, lisäksi mannersuomesta operoivat, Eurofighter Typhoonit voivat tarvittaessa tukea taisteluosaston toimintaa.
.
-Komentamasi rannikkojääkärikomppania on parhaillaan Maarianhaminan satamassa (Västerhamn)
Komppaniaasi kuuluvat.
-komentojoukkue, jossa komentoryhmä, vartioryhmä, tulenjohtopartio, tiedusteluryhmä, pst-partio (9 x NLAW, 12x kertasinko), pioneeriryhmä ja vahvennuksena rannikkojääkäriryhmä (3x Spike-ER), joukkueella 4x jehu ja 3x mönkiä
-3x rannikkojääkärijoukkuetta, joissa 3x rannikkojääkäriryhmää, johto-osa ja tulenjohtopartio, aseistuksena mm. 12x kertasinko, Joukkueella 2x Jehu ja yksi mönkiä
-tukijoukkue, jossa 3x kranaatinheitin ja 3x kranaattikonekivääri. Joukkueella on 3x Jehu ja 3x mönkiä
- huoltojoukkue, jossa 2x Jehua
.
Komppaniasi tehtävänä on:
1.puolustaa Maarianhaminan satama-aluetta
2.rajoittaa mahdollisesti Ruotsalaismielisen väestön liikehdintää
3.Suojata Maarianhaminan lentokenttä mahdollista maahanlaskua vastaan
4.valmistautua tukemaan osaston muita komppanioita
Vastaa
1.Arvioi yleistilanteen kehittymistä ja sen vaikutuksia komppaniasi toimintaan?
2.Komppaniasi ryhmitys ja taisteluajatus?
4.Miten valmistaudut tukemaan muita osastoja?
5.Tarvitsetko tehtäväsi täyttämiseen materiaalista tukea tai vahvistuksia muilta taisteluosaston yksiköiltä, onko sinulla huomioita taisteluosaston komentajalle?

Barbara barbaribus barbabant barbara barbis.

Koeviikko, pahoittelen poissaoloa.

Vallu
Seuraa 
Liittynyt9.9.2015

Varmasti liittysin, mutta kun Sodankäynnin taito kirjan viimeisestä lukukerrasta taitaa olla puoli vuotta :D

No, katsotaan. Liityn ehkä myöhemmin.

"Sana on kuin nuoli, lähetettyäsi se matkaan et voi saada sitä takaisin."
- Doran Martell (?)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat