Taskarien "uudelleenfilmatisoinnit"

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Hei,

onko kenkään muu kiinnittänyt huomiota parin uusimman taskukirjan kahteen tarinaan, jotka tuntuvat kumman tutuilta? Taskukirjan 341 ensimmäinen tarina Ankkojen maine ja kunnia: Pennius Polonius ja barbaarien hyökkäys on nimeä myöten osapuilleen sama tarina kuin taskarissa 90 ollut Ankkojen maine ja kunnia: Pennius Polonius ja roomalaiset rahat. Mukaan tarinan "uudelleenfilmatisointiin" on otettu Milla Magia ja tarinaa muiltakin osin on hieman muunnettu, mutta silti.. eikö käsikirjoittajilla riitä ideoita omasta takaa enää, vai onko tätä tapahtunut aina ja minä en vain ole huomannut sitä..? Uusimmassa taskarissa 342 on toinen esimerkki: Taavi Ankka - antiikin aarteet on samalla tavalla melkein kopio taskukirjan 28 tarinasta Roope-setä ja nelikulmainen amfora.

Eihän tässä sinällään mitään vikaa ole ja tehdäänhän samaa esimerkiksi elokuvien parissa, mutta harvemmin kai kuitenkaan kirjallisuudessa. Sarjakuva toisaalta on vähän kumpaakin, toisaalta kirjallisuutta ja toisaalta visuaalista taidetta. Mitä mieltä muut ovat tällaisesta? Haluaisitteko lukea esimerkiksi Barksin klassikkotarinoita jonkun nykyisen taiteilijan ja käsikirjoittajan tekeleinä - hieman juonta muuntaen ja kenties "parantaen"?

Kommentit (8)

Vierailija

Minullakin tulee usein sellainen tunne joitain tarinoita lukiessa, että tarina on aika tutun tuntoinen vaikka en olisi lukenutkaan sitä tarinaa.Useimmissa Roope ja Karhukopla tarinoissa on aikasamanlainen juoni.

Vierailija

Kopioinnissa se on ärsyttävää kun on jo sen lukenut niin monesti tarinasta "pillipiipari" niin siitäkin on kolme eri versiota ja kaikissa juoni on sama.

Vierailija

Kyllä se vähän haittaa. Mutta kuhan nimet ja paikat olis edes erejä, niin se ei enää olis niin paljon kopiointia. Nuorimmat lukijat tuommosia ei varmasti huomaa eikä se heitä haitaa. Mutta yleensähän ne "kopioidut" tarinat on ollu alkuperäsesti tosi hyviä, eihän niitä muuten olis kannattanu "uudelleenfilmatisoida".

Vierailija

Onhan se kopiointi aika ärsyttävää. Ja Kuten Salwer sanoi Barksilla olisi sanansa sanottavana tarinan kopioinnille.

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Olen huomannut saman asian. Tuntuu siltä kun lähes jokaisessa nykyisessä taskarissa olisi tarina, jonka olisi jo lukenut, vaikka sitä ei ole ennen julkaistukaan. Tämä johtunee juuri siitä, että nykyiset käsikirjoittajat kopioivat vanhempien tarinoiden juonia... No, se ei ole varsinainen ihme, sillä tarinoita on tehty kuitenkin tuhansittain ja taas tuhansittain.

Salwer1st/
Seuraa 
Liittynyt6.5.2008

Onhan se tietysti hieman ärsyttävää kun tarinoita kopioidaan. Itse en ole lukenut noita alkuperäiskappaleita eli en tunnistanut niitä ennen käyteityiksi. Hyvä, että nykykäsikirjoituksiin tehdään edes pieniä parannuksia. Vaikken mikään Barks fani olekaan ja uudemman luokan piirtäjät tuntuvat piirtävän todella hyvin nostan silti hattua Barksille. Hänellä olisi varmasti sanansa sanottavana noista kopioinneista jos hän eläisi vielä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat