OIKEINKIRJOITUS?

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Eli, oletteko huomanneet, että jo lähes joka kolmas Ankkaprofiilin omistaja kirjottaa keskutelussa melkein aina väärin? Nyt te, jotka kirjoitatte väärin opetan teille, mitä oikeinkirjoitukseen kuuluu: Väli välimerkin jälkeen(.,:;))(Sori, jos tulee hymiö)jälkeen, pisteet, pilkut, viivat, välit, Yhdyssanat oikein(Esim Ankkalinna ja Hanhivaara), isot kirjaimet. Te, jotka osaatte kirjoittaa oikein, voitte auttaa opettamaan väärinkirjoittjia kirjoittamaan oikein, jollei koulussa opeteta tarpeeks. Tähän liittyy myöskin kysely: Kuka kannustaa oikeinkirjoitusta? Kuka väärinkirjoitusta? Itse kannustan oikeinkirjoitusta.

Sivut

Kommentit (44)

Vince
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Mun mielestä on kivempi lukea viestejä jos ne on kirjoitettu oikein. Kannattaa muistaa myös välmerkit, ne helpottaa myös asiaa. Täytyy myöntää että mullakin tulee joskus vahingossa kirjoitusvirheitä.

Vierailija

Ei pari pikkupikkuvirhettä haittaa, mutta jos ajattelee, että "ei haittaa, vaikka mä en laittanu yhtään pistettä enkä pilkkua. Varmasti siitä saa selvää", on väärässä. Lukiessani jotain SAMI-96:n kirjoittamaa viestiä, kauhistuin, kun viesti oli muuten oikein kirjoitettu, mutta siitä puuttuivat kaikki pilkut ja pisteet! Siitä oli todella hankala saada selvää!!! miltä tuntuisi jos kaikki kirjoittaisivat näin ettei olisi yhtään pilkkuja eikä pisteitä olisiko kiva lukea kun kaikki viestit olisi tämmöisiä

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Se nyt vaan on niin, että kaikissa kielissä on kielioppisäännöt, joiden mukaan tulee kirjoittaa. Tämä on päätetty ikuisuus sitten, eikä sitä pari varhaismurrosikäistä kapinoijaa riitä kumoamaan. Kun näkee henkilöltä vain kirjoitettua tekstiä, ei puhetta, eleitä tms., muodostuu käsitys ihmisestä pelkästään kirjallisen tuotoksen varaan. Ja jos tämä on erittäin heikkoa, ei se ainakaan minua vakuuta kyseisen tyypin älykkyydestä. Isojen alkukirjainten, välimerkkien jne. jättäminen pois osoittavat vain välinpitämättömyyttä; jos ei jaksa edes sen vertaa panostaa kirjoittamiseensa, millaista on itse tekstin sisältö? Jos oikeinkirjoitus tuntuu liian raskaalta, jättäkää foorumit ja painukaa kotiin kasvamaan. Pikku typot ovat asia erikseen, niitä tulee herkästi ja niille on lähes täysin sokea.

Vierailija

Kannatan oikeinkirjoitusta.Itse ainakin aina käytän pisteitä,isoja kirjaimia,pilkkuja sun muita merkkejä tarpeen tullen.

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Oikeinkirjoitukseenhan kuuluu: Pisteet, pilkut, Välit pilkkujen ja pisteiden jälkeen, kun aloittaa lauseen niin ensimmäinen kirjain Isolla, Nimet Isolla, paikkakunnat Isolla, kaupungit Isolla, välit sanojen välissä, Yhdyssanat, ja paljon muuta.

Vierailija

Oikeinkirjoitus on sitä varten, että kirjoituksesta saa selvää. Kannattaa jokaisen edes vähän keskittyä oikeinkirjoittamiseen.

Vierailija

Joissain tietokoneissahan on oikeinkirjoitusjärjestelmä. Pystyvätköhän sivujen ylläpitäjät asentamaan sen tänne? Jos eivät, kannattaa yrittää kirjoittaa oikein.

Vierailija

Kannatan oikein kirjoitusta! Mutta se pitää antaa anteeksi jos tulee pieni virhe. Kirjotan tohon tekstin jota tehdessääni en ole huomannut että oikein kirjoitus on olemassa. akkuu akkana om kiakkian prasa (Aku Ankka on kaikkein paras!) Tuossa näkyy että oikein kirjoitus on tärkeää.

Vierailija

Myönnän että kirjoitan väärin, mutta yritän kirjoittaa oikein. Jos täällä on joku nuori joka ei osaa kirjoittaa oikein, pitääkö hänellekkin mesota? Minusta ei.

Vierailija

No siis tälläi viestti on niinq vähän ärsytävä lukee ku väli merkit niinku puuttuu ja yhdys sanoi ei hallita siis ajatus katooo enkämä ainakaa saa täst mittää selvää jos on siis vänyny tai jotn

Eli siis: en nipota, jos alun perin on kirjoitettu yhteen tai kahden sivulauseen välistä puuttuu pilkku, mutta perusasiat tulisi hallita. Se nyt ainakin, että virke alkaa isolla alkukirjaimella ja päättyy välimerkkiin.

Vierailija

kuhan sanat on kirjotettu oikein ni sillon on hyvä. ei ne pilkut sun muut oo niin tärkeitä. oma mielipiteeni oli siinä.

Vierailija

Mitä tämä sana sisältääkään? Paljon asioita, joita on joidenkin mielestä vaikeaa muistaa/toteuttaa. Eihän siitä paljoa vaivaa ole, jos tarkistaa viestistään pilkkujen, välien, pisteiden, isojen alkukirjainten yms. olevan paikallaan. Uskoisin, että ainakin isot alkukirjaimet sekä pisteet eivät ole maailman vaikein asia toteutettavaksi.

On eräitä sanoja, joita ei ehkä huomaa menevän väärin tai ei tiedä niiden olevan väärin. Yksi näistä on esimerkiksi "kullekin", joka ei siis ole "kullekkin" kuten monet luulevat.

Oikeinkirjoituksen tarkoitus on, että viestistä saa selvää. On tuskallista lukea kilometriviestiä, jossa ei ole käytetty pisteitä, isoja alkukirjaimia, pilkkuja ja niin edelleen. On myös tuskallista katsoa sellaisia viestejä, joissa on vain yksi sana ilman minkään sortin merkkejä.

Nuoremmat käyttäjät eivät ehkä muista, mihin kohtaan tulee pilkku tai vastaavaa, mutta se ei ole niin vakavaa kuin koko viestin kirjoittaminen ilman merkkejä ja isoja alkukirjaimia. Viestejä olisi kivempi lukea jos kyseisiä merkkejä käytettäisiin.

Kehottaisin siis kaikkia niitä, jotka todella osaavat kirjoittaa oikeinkirjoitusta, kirjoittamaan sitä. Se olisi mukavaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat