Historia-visailu 4

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tämä on historia-aiheinen tietokilpailu. Tässä sseuraavaksi on Historia-visailun säännöt, joita noudttaen voi kilpailla:

1. Vastauksia ei saa luntata tai niihin ei saa hakea tietoa esimerkiksi internetistä.
1.1 Lunttaamiskielto koskee kaikkia Historia-visailuun osallistuvia käyttäjiä.

2. Kun laittaa kysymyksen, niin pitää laittaa myös kysymyksen maksimipistemäärä samaan viestiin.

2.1 Kysymys EI saa liittyä käyttäjiin / käyttäjään!

3. Vastaus on vahvistettava viimeistään silloin, kun ensimmäisen vastauksen tulemisesta on kulunut vuorokausi/24 tuntia, muutoin kysymys hylätään ja siitä kysymyksestä ei jaeta pisteitä.

3.1 Vastaus on aina kirjoitettava omaan viestiin.

3.2 Vastausta ei saa muokata enää miksikään muuksi sen jälkeen kun on vastannut.

4. Visailussa saa olla auki kerrallaan vain yksi kysymys.

4.1 Kysymysten sopiminen kahden tai useamman käyttäjän toimesta etukäteen on ehdottomasti kielletty.
4.2 Kysymys on auki kysymyksen kysymisestä siihen hetkeen, kun joku vastauksista vahvistetaan oikeaksi ja piste/pisteet on jaettu.
4.3 Uutta kysymystä ei saa laittaa, ennen kuin edellisen kysymyksen yksikään vastaus on vahvistettu oikeaksi. Kysymyksen saa laittaa vasta sitten, kun edellinen kysymys on käsitelty.

4.4 Kun kysymys vahvistetaan, on vahvistajan kerrottava, montako pistettä oikein vastannut henkilö saa oikeasta vastauksesta.

4.5 Kysymykseen tulleet vastaukset vahvistaa se käyttäjä, joka kysymyksen on kysynyt.

4.6 Omaan kysymykseen ei saa eikä voi vastata! Omasta kysymyksestä ei siis kysymyksen kysyjä voi saada pisteitä.

4.7 Huom! Kysymyksestä ei voi jakaa pisteitä "oman mielensä mukaan". Eli aina kun laittaa maksimipisteet, niin muista: Yhdestä asiasta tai seikasta voi antaa vain yhden pisteen! Eli jos annat useampia pisteitä, niin silloin kysymyksessä täytyy kysyä useampaa kuin yhtä seikkaa.

5. Jokainen kausi kestää tasan kolme kuukautta, sisältäen vain runkosarjan. Ei siis pudotuspelejä.

6. Kaikkien kysymysten pitää liittyä aiheeltaan jotenkin todelliseen historiaan.

7. Yksi kysymys saa olla voimassa yleensä 3 vuorokautta sen hetken jälkeen kuin se on laitettu, mutta jos vastauksia tulee aktiivisesti, voi kysymys siinä tilanteessa olla hieman kauemmin auki.

8. Jokaiselta käyttäjältä hyväksytään vain yksi vastaus kerrallaan. Vasta sen jälkeen, kun kysymyksen kysyjä on vahvistanut vastauksen olleen väärä, saa yrittää vastata uudestaan. Muussa tapauksessa on annettava vastausvuoro muille käyttäjille.
8.1 Sama käyttäjä saa koettaa arvata kolmea arvausta kaikenlaisten lukujen ollessa kyseessä, kuten vuodet.

8.2 Kuitenkin siinä tapauksessa, että vuosissa tai päivämäärissä, tai muissa luvuissa on vain alle viisi (5) vaihtoehtoa, niin silloin saa arvata vain yhtä vaihtoehtoa kerrallaan.

9. Mikäli kaksi tai useampi käyttäjää vastaa minuutin sisällä toisistaan oikein, niin siinä tapauksessa molemmat/kaikki kahden minuutin sisällä oikein vastanneet käyttäjät saavat kysymyksestä ansaitsemansa pisteet.

10. Tässä visailussa ei voi jakaa puolikkaita tai muita sellaisia vajaita pisteitä. Ainoastaan kokonaiset pisteet hyväksytään!

11. Jokaisen vahvistuksen on tultava aina 24 tunnin sisällä ensimmäisestä vastauksesta. Tämä sääntö koskee myös ensimmäisen vahvistuksen jälkeisiä vahvistuksia. Jos vahvistuksia ei tule 24 tunnin sisällä ensimmäisestä vastauksesta, kysymys vanhenee, silloin kun on kulunut yli 24 tuntia edellisestä vahvistuksesta.

12. Historia-visailussa sallitaan vain 1 - 5 pisteen kysymykset. Pistemäärältään isommat kysymykset hylätään automaattisesti.

Muistaako joku sitä tilannetta, johon jäätiin alkuperäisessä Historia-visailu -topicissa? Vai aloitetaanko kausi 18 uudelleen nollilta?

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat