Tietoa uusille käyttäjille

Seuraa 
Liittynyt3.1.2013

Tulipa taas tehtyä topic. Sain kadotettua ekan version, (ja pitkän sellaisen) kun kirjoitin tabletilla, jolla en enää ikinä kirjoita pitkiä viestejä. Tämä sattaa matkia vähän Ohje topic topicien tekoon-topaa, mutta ei nyt ihan täysin. Ja sitten asiaa. Tämä topic on siis enimmiten uusille käyttäjille, koska tässä kirjoitan sääntöjä/asioita, jotka on tärkeä tietää täällä. Säännöt käydän läpi hyvin, eikä nopeasti (mikäli minä mitään sääntöjä osaan kirjoittaa.) Ja sitten asiaan. Olen jakanut jutut omiin osiinsa.

1. Haukkuminen/kiusaaminen

Jos näet joskus riidan, tai joudut siihen, niin ei koskaan kannata tulla haukkumaan, sillä se tietäisi vaikeuksia myös sinulle. Joten tässä tilanteessa kannattaa pitää pää kylmänä, ettei kirjoita mitään "älä valita urpo"-viestejä, sillä loppujen lopuksi älyät että se olikin paljon järkevämpää. Kiusaaminen on erittäin huono juttu, eikä siihen kannata mennä mukaa, vaan mielummin pitäisi ilmoittaa viesti asiattomaksi, niin se poistetaan hetken kuluttua. Kiusaamista ei koskaan pidä itse aloittaa, se olisikin paljon huononpi juttu, kuin siihen mukaan tuleminen.  Jos rikot keskustelualueen sääntöjä liian monta kertaa, niin sinut voidaan bannata. Joten älä koskaan mene riitaan mukaan, tai haasta sitä, niin se on hieno juttu.

2.  Viesit

Ole tarkkana, kun kirjoitat viestejä. Olet itse vastuussa niiiden sisällöstää, eikä viestejä voi ikävä kyllä muokata. Viestejä tulee kirjoittaa huolella, koska tämä on foorumi, eikä chatti, joten viestejä ei voi tuosta vaan suhasta. Viestit ei voisi oikein olla parin rivin viestejä. Anteeksi omista mini viesteistä. Koska pitkiä viestejä arvostetaan paljon enemmän, kuin lyhyitä viestejä. Hyvään ja selkeään, sekä kirjoitusvirheettömään viestiin kannattaa panostaa. Tästä oikein kirjoittamisesta voi lukea osa (3.) alla.

3.  Oikeinkirjoittaminen

Älä suhase viestejä, sillä silloin niihin tulee pakostakin kirjoitus virheitä. Oikeinkirjoitus on  täällä hyvä juttu, sillä silloin muut käyttäjät saavat  selkoa viesteistäsi. Tarkasta varmuuden varalta viestisi ja korjaa, jos löydät virheitä. Virheitä sattuu pakostakin minulle, ja ehkä myös muille, vaikka kuinka panostaisi virheettömään kiirjoittamiseen, joten älä lannistu jos teet joskus viheitä kirjoittaessasi. Perus säännöt jotka pitää kirjoittaa oikein ovat: Iso alku kirjain viestin alussa, nimissä, paikoissa (en tarkoita mitään pizzeriaa, vaan esim kyliä, kaupunkeja ja maita...) sekä tietysti pisteen jälkeen. Pilkku laitetaan sivulauseisiin, Joita ovat esim: että, jotta, kunnes, kun, mutta, siksi, koska, vaikka... Ja kaikki tuommoiset. Pisteet laitetaan aina lauseen loppuun. Joten kannattaa panostaa oikeinkirjoitukseen.

4. Topicien teko

Älä koskaan tee topicia, ennen kun olet lukenut"Ohje topic topicien tekoon" siinä selitetään asia hyvin. Löydät sen helposti "aku ankan nettsivut"osiosta, siitä liimalistasta, joka ei voi vajota. Lue huolella tuo topic, ennen kuin aloitat sen tekemisen, eikä koskaan kannata tehdä hätiköityä topicia.

5. Käyttäytyminen

Hyvin käyttäytyminen on tärkeä asia täällä. Älä koskaan aloita huonoa käyttäytymistä, tai kiusausta. (1) Koska se johtaa huonoon asemaan. Täällä on paljon hyviä käyttäjiä, jotka osaavat neuvoa. Huono käyttäytyminen on todella huono juttu. Joten asiallisuus pitää muistaa. Jos uutena käyttäjänä et tiedä miten foorumeilla tulee käyttäytyä, niin kannattaa lukea muiden viestejä. Eritoten modejen.

6. Aktiivisuus

Aktiivisuus on hyvä juttu, mutta ei välttämätön, kuten esim. riidan haastaminen. Jos olet pitänyt puolesi muitten osioiden asian panostamiseen, niin aktiivinenkin voisi olla, niin se tekee aina bonusplussaa. Täällähän on varmasti ollut paljon hyviä käytäjiä, jotka eivä käy enää, joten jos kävisi täällä melko usein niin olet pari pistettä parempi käyttäjä.

No niin. Tulipa viimeinen osio kirjoitettua. Osiot näyttää vähän lyhentyneet matkalla. :D Älkää valittako, jos en ole ollut näiden sääntöjen mukainen. Se on aika raivostuttavaa ja ymmärrän sen hyvin. Pyydän siitä anteeksi. Tämä topic on siis uusille käyttäjille, koska täällä on käyttäjiä jotka ovat täysin tälläisiä, ja parempiakin. Heitä ovat ainakin:Valdonado, Daniel10, duck26, Kia K, Magia00, GubicGum...unohdin kyllä jotkut. Sori niille. Ja onhan näitä tietenkin myös kaikki modet. Tämä on siis uusille käyttäjille. Anteeksi, jos tämä on hätiköity sääntölista.

Kommentit (3)

Valdonado
Seuraa 
Liittynyt25.5.2012
Raha Reiska 01

Anteeksi. Tämä meni Peleihin ja leikkeihin, eikä Aku ankan nettisivut-osioon. No, modet voi lukottaa, tai siirtää oikeaan osioon.

-Raha-

Juu, hieno aloitusviesti. Tosiaan matkii vähän ohjetopiccia ja UKK:ta, mutta tämähän oli suunnattu ohjeeksi uusille käyttäjille. 

Väärässä osiossa oleva topic ikävä kyllä lukotetaan ennemmin tai myöhemmin, sillä edes Modet ei sitä pysty siirtämään.

Ja kiitos tunnustuksesta viestin lopussa. :)

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat