Jalkapallon Veikkausliiga

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tiedän tämän kuuluvan Urheilu-ketjuun. Toivon silti, ettei topicia lukoteta eikä se täyttyisi turhista aiheeseen kuulumattomista viesteistä. Nyt ollaan suomalaisen futiksen asialla, joka on juuri lievässä nosteessa monen vuoden suvantovaiheen jälkeen.

Veikkausliigan joukkueet kaudella 2013 ovat FC Honka (Espoo), FC Inter (Turku), FC Lahti, FF Jaro (Pietarsaari), HJK (Helsinki), IFK Mariehamn, JJK (Jyväskylä), KuPS (Kuopio), MYPA (Myllykoski), RoPS (Rovaniemi),  TPS (Turku) sekä VPS (Vaasa).

Kaikkia joukkueita voi seurata Facebookissa ja Twitterissä lukuunottamatta Jaroa, jolla ei toistaiseksi ole omaa Twitter-tiliä. Useat seurat käyttävät aktiivisesti myös YouTubea, jossa on nähtävillä mm. ottelujen maalikoosteita ja haastatteluja. Tämä on toki mahdollista joukkueiden kotisivujenkin kautta.

Veikkausliiga lähtee kauteen 2013 vahvalla Respect (suom. kunnioitus)-teemalla. Liigan nettisivuilla on uutta myös Suomessa ennennäkemätön ottelukeskus sekä Pelaajakone, joka toimii esimerkiksi vaalikoneista tuttuun tapaan.

Kuten todettua, internet on hyvä paikka mm. liigan tai kunkin joukkueen otteluohjelman, tilastojen ja muiden asioiden seuraamiseen. Jos paperilta lukeminen kiinnostaa, suosittelen ostamaan Veikkaajan tai Urheilulehden   jokavuotisen kausioppaan. Ne antavat mm. mainioita taustatietoja ja reportaaseja alkavaa kautta varten.

Alla vielä muutamia apukysymyksiä keskustelun synnyttämiseksi.

1. Mikä on suosikkijoukkueesi Veikkausliigassa? Miksi?

2. Kenestä veikkausliigapelaajasta pidät eniten?

3. Monessako liigaottelussa olet ollut paikan päällä?

4. Miksi kotimainen liiga kiinnostaa/ei kiinnosta sinua? Mitä syitä näet tähän?

5. Mitä tuumit suomalaisesta jalkapallokulttuurista? Mitä voitaisiin tehdä paremmin ja mistä Suomi voi toisaalta olla ylpeä? Perustele!

Sitten viimeisenä muttei vähäisimpänä: mikä joukkue voittaa mestaruuden?

 

Kommentit (11)

Rapkissa
Seuraa 
Liittynyt19.7.2012

1.KuPS (Koska kannatan Kuopiota)

2.En erityisesti ole seurannut Veikkausliigaa joten en tiedä mutta olen aikomuksissa alkaa katsomaan veikkausliigaa.(Koska FIFA)

3.En yhdessäkään.

4.(?)

5.(?)

T:Rapcat ja muut kotimaiset

Jonttu-Ankka
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Toinenkin KuPS-fani ilmoittautuu :)

 

1. Ehdottomasti KuPS

2. Ei ole erityistä suosikkia

3. Vaikka kuinka monessa, mutta sanotaan, että ainakin n. 30:ssä

4. Veikkausliiga on kiinnostavaa, mutta mieluummin seuraan muita Euroopan (huippu)sarjoja sekä MLS-liigaa. Syytä voisi olla FIFA-videopelit ;D

5. Yleisöä Veikkausliigapeleissä on surullisen vähän (varsinkin täällä Espoossa). Ihmisiä voisi innostaa erilaisten tempausten ja tapahtumien kautta menemään liigaotteluun, kuten ainakin JJK on menestyksekkäästi tehnytkin.

 

Ilman muuta toivon KuPS:n voittavan mestaruuden, mutta olen tässä asiassa realisti ja veikkaan HJK:n vievän pytyn kauden päätyttyä.

Vierailija

Vastaan itsekin kysymyksiin.

1. FC Lahti. Olen asunut Lahessa koko ikäni ja tästä syystä Mustista Kuhnureista on ehkä väkisinkin tullut se oma seura.

2. Jaa-a... vaikkapa Suomen Chicagon oma kasvatti Matti Klinga. Murtautui avaukseen pari vuotta sitten, ja ura on tällä hetkellä kovassa nousussa.

3. Aika monessa. Viime kausi oli ensimmäinen, jolloin minulta ei jäänyt ainuttakaan kotipeliä väliin. Sama olisi tarkoitus toteuttaa tällä kaudella.

4. Kiinnostaa, sillä liigan seuraaminen on helpompaa, otteluja pääsee tuosta vain katsomaan paikanpäälle jne. Siinä ne tärkeimmät.

5. Valitettavaa tosiaan on, että yleisöä ei näytetä saavan katsomoon millään ilveellä. Muita huonoja puolia ovat tiivistetysti Veikkausliigan ja sen joukkueiden heikohko taloustilanne. Ja kaikki on tietysti pienemmässä mittakaavassa Euroopan suuriin näyttämöihin nähden. Mutta se on varmaa, että laji-ihmisten intohimo on vähintään korkealla tasolla meillä Suomessakin.

Vierailija

Veikkausliiga starttaa käyntiin huomenna TPS:n ja Hongan välisellä ottelulla. Muita avauskierroksen pelejä on jouduttu siirtämään eteenpäin myöhäisen kevään takia. Sunnuntaina kohtaavat KuPS ja MYPA sekä RoPS ja MIFK, joista ensin mainittu on nähtävissä URHOtv:llä.

Avausviestistä pääsi valitettavasti unohtumaan matsien televisiointi. URHO televisioi pelejä säännöllisesti suorana, samoin ilmaiskanava Kutonen. Tarkempia tietoja kannattaa selailla osoitteista urhotv.fi ja kutonen.fi.

ZeroZeroSeven
Seuraa 
Liittynyt3.12.2012

1. Kannatan RoPsia, asunhan Rovaniemellä. :)

2. Nooh.. En osaa vastata.

3. Yhdessä pari vuotta sitten. Silloin RoPs hävisi 2-1. :|

4. -

5. Vain tasapelistä Espanjan kanssa.

Vierailija

Moi taas pitkästä aikaa!

1. Suosikkijoukkueeni on MYPA, koska se on lähin SM-tason seura. Hyvänä kakkosena tulee FC Inter. Siitä en tiedä miksi fanitan, mutta Italian Inter:kin on suosikkijoukkueitani.

2. Legenda Mikael Forssell. On vaan  niin tunnettu pelaaja.

3. Olen käynyt katsomassa kaksi peliä. Myllykoskella MYPA:n peliä joskus kauan aikaa sitten, samana vuonna kun MYPA juhli Suomen Mestaruutta. Toinen kerta oli Turussa myös kauan aikaa sitten, TPS-FC Inter. TPS taisi kyseisen pelin voittaa.

4. Kotimainen liiga kiinnosta aina mutta seuraaminen on jäänyt heikolle tasolle. Tietysti pelit eivät ole yhtä hyvää luokkaa kuin ulkomailla mutta ei se minua haittaa. Kiva nähdä miten pelaajat kehittyvät.

5. Suomen fanikulttuuri on aika laimeaa ja peleihin saapuu usein junnuna pelanneita spugeja, jotka sitten huutelevat tuomarille tai pelaajille. Joskus sehän on ihan hauskaa ja itsekin on samaa mieltä kuin huutajat. Tietysti sääkin vaikuttaa aina katsojien määrään, mutta toivon että tulevaisuudessa saamme seurata Suomessa entistä kovempitasoisempaa jalkapalloa ja fanikulttuuri kehittyy myös eteenpäin.

Toivon että MYPA voittaa mestaruuden, mutta HJK:han sen voittaa.

Vierailija
Mr.Dargnes
Toivon että MYPA voittaa mestaruuden, mutta HJK:han sen voittaa.

Voi hyvin olla. Klubin pelaajamateriaali on aivan omaa luokkaansa varsinkin Forssellin ja Teemu Tainion hankintojen jälkeen. Myös viime kauden lopulla joukkueeseen tullut Mika Väyrynen on erittäin kova luu keskikentällä. Kaikki edellä mainitut kaverit ovat Huuhkajien ex-runkopelaajia, missä toisaalta piilee HJK:n mahdolliset heikkoudet alkavalla kaudella. Ovatko papat jo liiankin kokeneita ja ajavatko Klubin pahimpien kilpailijoiden nuoremmat pelurit jo ohi? Se on täysin mahdollista. No joo, realistisinta on näistä spekuloinneista huolimatta se, että sinivalkoraidat nostavat kauden päätteeksi kannua.

Avauskierroksen TPS-Honka on edelleen 0-0-tilanteessa. Hongan Henri Aalto näki punaista 59 minuutin kohdalla.

sigga
Seuraa 
Liittynyt5.7.2010

1.Suosikkijoukkueeni on RoPs.

2.En tiedä.

3.muutamassa

4.Veikkausliiga kiinnostaa, mutta kiinnostaisi enemmän jos se olisi Fifa videopeleissä.

Toivon, että RoPs voittaa, mutta ihmettelen jos HJK ei voita mestaruutta.

Vierailija

Toissapäivänä FC Lahden toimistolla julkistettiin hieno uutinen, kun Kuhnurien 18-vuotias topparilupaus Joel Mero siirtyy Saksan Bundesliigaan Borussia Mönchengladbachin riveihin neljän vuoden mittaisella sopimuksella. Meron pakatessa laukkunsa heinäkuussa FCL ei koe suurta menetystä, sillä nuorukainen ei ensisijaisesti ole avauskokoonpanon kaveri Lahessa. Siksi näin aikainen ja peräti nelivuotinen sopimus Saksaan on Mönchengladbachilta aika odottamaton veto. Toisaalta olisin itsekin hankkinut Meron mieluummin liian aikaisin sen sijasta että jokin toinen seura nappaisi hänet nenäni edestä.

Saksalaismedia vertaa Meroa jo Sami Hyypiään, eikä vain sen takia, että hän sattuu olemaan suomalainen. Meron ja Hyypiän pelityyleissä on hyvin paljon samaa. Joel ei myöskään lähde Mönchengladbachiin pelkäksi turistiksi, vaan tavoitteena on parissa vuodessa edustusjoukkue ja Bundesliiga. Mero siis pelannee aluksi Mönchengladbachin kakkosjoukkueessa.

 

Ignacio
Seuraa 
Liittynyt9.9.2013

1. HJK, koska olen kotoisin Helsingistä.

2. Jaa... Monet HJK:n pelaajat ovat vakuuttaneet, mm. Erfan Zeneli on loistava 1v1 pelaaja, jollaisia Suomessa ei ole liikaa, tykkään myös mm. Joel Perovuon pitkistä syötöistä ja Sakari Mattilan laukauksista :D Odotan myös innolla Eero Markkasen otteita Klubin kärjessä.

3. Viime kaudella ja tällä kaudella olen ollut katsomassa paikanpäällä noin puolia HJK:n kotiotteluista. Olen myös käynyt 4 kertaa katsomassa FC Hongan kotiotteluita, sekä Ykkösen ja Kakkosen otteluita :D

4. Kiinnostaa, koska sitä on helppo seurata täällä, pelejä näkee niin paikanpäällä kuin televisiostakin, kiimaa saa nostatettua esim. Urheilusanomilla, joissa on kohtuupaljon juttuja Veikkausliigasta ja sen pelaajista.

5. Kokoajan mennään eteenpäin. Seurojen pitäisi markkinoida itseään enemmän. Jokainen matsiin menijä voisi aina ottaa yhden kaverinsa mukaan, vaikka tarjota hänet sisään. Ehkä hän tulisi toistekin katsomaan peliä paikan päälle. Pienillä teoilla voidaan saada suuria asioita aikaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat