Historia-visailu Junior

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tämä on perinteisen Historia-visailun uusi Junior-versio. Tämä kilpailu on suunnattu siis lähinnä aivan sivuston nuoremmille käyttäjille, joille tähän astisen Historia-visailun kysymykset ovat usein tuntuneet liian vaikeilta vastattaviksi. Jos siis uskot osaavasi vastata vaikeisiinkin/vaikeampiinkin kysymyksiin ja olet sivuston vanhimpia käyttäjiä, sinulle suunnattu kilpailu olisi tähän astinen Historia-visailu.

Mutta kuten sanottua, kaikille nuorimmille ja niille, jotka eivät osaa vastata vaikeisiin kysymyksiin, olisi tämä enemmänkin heille suunnattu kilpailu. Ideana on siis kysellä todellisesta historiasta sen verran helppoja kysymyksiä, että historiasta vähemmän tietävätkin voisivat menestyä Historia-visailu -tyylisessä tietovisailussa.

Säännöt ovat perusidealtaan samankaltaiset kuin vanhemmassakin Historia-visailussa:

1. Vastauksia ei saa luntata tai niihin ei saa hakea tietoa esimerkiksi internetistä.
1.1 Lunttaamiskielto koskee kaikkia Historia-visailu Junioriin osallistuvia käyttäjiä.

2. Kun laittaa kysymyksen, niin pitää laittaa myös kysymyksen maksimipistemäärä samaan viestiin.

2.1 Kysymys ei saa liittyä käyttäjiin / käyttäjään!

3. Vastaus on vahvistettava viimeistään silloin, kun ensimmäisen vastauksen tulemisesta on kulunut vuorokausi/24 tuntia, muutoin kysymys vanhentuu ja siitä kysymyksestä ei jaeta pisteitä.

3.1 Vastaus on aina kirjoitettava omaan viestiin.

3.2 Vastausta ei saa muokata enää miksikään muuksi sen jälkeen kun on vastannut.

4. Visailussa saa olla auki kerrallaan vain yksi kysymys.

4.1 Kysymysten sopiminen kahden tai useamman käyttäjän toimesta etukäteen on ehdottomasti kielletty.
4.2 Kysymys on auki kysymyksen kysymisestä siihen hetkeen, kun joku vastauksista vahvistetaan oikeaksi ja piste/pisteet on jaettu.
4.3 Uutta kysymystä ei saa laittaa, ennen kuin edellisen kysymyksen yksikään vastaus on vahvistettu oikeaksi. Kysymyksen saa laittaa vasta sitten, kun edellinen kysymys on käsitelty.

4.4 Kun kysymys vahvistetaan, on vahvistajan kerrottava, montako pistettä oikein vastannut henkilö saa oikeasta vastauksesta.

4.5 Kysymykseen tulleet vastaukset vahvistaa se käyttäjä, joka kysymyksen on kysynyt.

4.6 Omaan kysymykseen ei saa eikä voi vastata! Omasta kysymyksestä ei siis kysymyksen kysyjä voi saada pisteitä.

4.7 Huom! Kilpailussa voi jakaa vain yhden pisteen yhdestä asiasta (kuten vuosi). Usean pisteen kysymyksissä siis kysyttävä useampaa asiaa.

5. Jokainen kausi kestää tasan kolme kuukautta, sisältäen vain runkosarjan. Ei siis pudotuspelejä.

6. Kaikkien kysymysten pitää liittyä aiheeltaan jotenkin todelliseen historiaan.

7. Yksi kysymys saa olla voimassa yleensä 3 vuorokautta sen hetken jälkeen kuin se on laitettu, mutta jos vastauksia tulee aktiivisesti, voi kysymys siinä tilanteessa olla hieman kauemmin auki.

8. Jokaiselta käyttäjältä hyväksytään vain yksi vastaus kerrallaan. Vasta sen jälkeen, kun kysymyksen kysyjä on vahvistanut vastauksen olleen väärä, saa yrittää vastata uudestaan. Muussa tapauksessa on annettava vastausvuoro muille käyttäjille.
8.1 Sama käyttäjä saa koettaa vastausta kolmea vastausta kaikenlaisten lukujen ollessa kyseessä, kuten vuodet.

8.2 Kuitenkin siinä tapauksessa, että vuosissa tai päivämäärissä, tai muissa luvuissa on vain alle viisi (5) vaihtoehtoa, niin silloin saa vastata vain yhtä vaihtoehtoa kerrallaan.

9. Mikäli kaksi tai useampi käyttäjää vastaa minuutin sisällä toisistaan oikein, niin siinä tapauksessa molemmat/kaikki minuutin sisällä oikein vastanneet käyttäjät saavat kysymyksestä ansaitsemansa pisteet.

10. Ainoastaan kokonaiset pisteet hyväksytään!

11. Kysymysten koko: Kahden viikon välein saa laittaa isoja, 5 - 10 pisteen kysymyksiä. Se tarkoittaa, että kun iso kysymys on käyty läpi, täytyy odottaa seuraavat 14 päivää, että saa laittaa taas 5 - 10 kysymyksen. Muulloin kysymysten koko saa olla 1 - 4 pistettä.

Muistakaa, että Historia-visailu Juniorissa kysymysten on oltava helpompia kuin alkuperäisessä Historia-visailussa. Ne pisteet, joita Junior-kilpailussa saavutetaan, vaikuttavat vain tässä kilpailussa menestymiseen, eikä niitä lisätä alkuperäisen Historia-visailun pistetilastoon.

Ideana olisi kilpailla yhdessä sarjassa kerrallaan. Täältä Junior-kilpailusta voi siirtyä alkuperäiseen kilpailuun kauden päätteeksi, jos tuntuu, että kysymykset täällä ovat liian helppoja ja kaipaisi hieman haastetta kysymyksissä.

Junior-kilpailun kausi 1 alkaa nyt ja kestää aina 30.6.2013 iltaan saakka. Sen jälkeen kaudet kestävät normaalit kolme kuukautta.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Kommentit (258)

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Tämä oli muuten minun ideani...

Donald: Juonnatko nyt molempia Historia-visailuja vai alkaako joku muu juontamaan tätä? Ja minkä ikäisille tämä on suunnilleen tarkoitettu? Tarkoitan vain että joku vanhempi voi tulla tänne ja vastata kaikkiin kysymyksiin oikein, koska Junior-tason kysymykset ovat hänelle niin helppoja. Pitäisi siis keksiä joku ikäraja jota pitää kaikkien noudattaa.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Valdonado
Seuraa 
Liittynyt25.5.2012
Daniel10

Tämä oli muuten minun ideani...

Donald: Juonnatko nyt molempia Historia-visailuja vai alkaako joku muu juontamaan tätä? Ja minkä ikäisille tämä on suunnilleen tarkoitettu? Tarkoitan vain että joku vanhempi voi tulla tänne ja vastata kaikkiin kysymyksiin oikein, koska Junior-tason kysymykset ovat hänelle niin helppoja. Pitäisi siis keksiä joku ikäraja jota pitää kaikkien noudattaa.

Mielestäni hyvä ikäraja olisi 8-12 vuotiaat.

 

Ja kiitos sille kenen idea tämä sitten olikaan, josko tästä olisi oikeasti hyötyä enemmän kuin haittaa! :)

 

- 1917 -

Valdonado
Seuraa 
Liittynyt25.5.2012
Yuk7on

0-13 koska yhdyn danieliin ja miks nuoremmat ei sais tulla?

Ajattelin että näillä sivuilla tuskin käy ketään 4 vuotiasta. :D

No 0-13 vuotiaat vois olla ihan hyvä. Koska mäkin täytän piakkoon 13, tässä kesällä.

 

- Jaahas -

Yuk7on
Seuraa 
Liittynyt22.3.2012
turhamies15

Voisin juontaa nyt tätä Donaldin puolesta, sillä donaldilla on jo yksi hissavisa juonnettavana. Käykö, Donald?

Please no.

Hyvää iltaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat