Hauska "sarjakuva" jatkotarina

Seuraa 
Liittynyt18.2.2011

Toivottavasti tälläistä ei ole jo.Ja kertokaa,jos tämä on liian samanlainen,kuin Tehdään tarina -keskustelu.

Elikkäs tarkoitus on tehdä sarjakuvamainen tarina kuvaamalla kuvan tapahtumia suluissa,vähän niinkuin näytelmäkäsikirjoitusessa.

Malli:

(Kuvassa ankanpojat juoksevat rahasäiliön kukkulaa ylös.Sää on kaunis ja taustalla lentää lintu.)(Ei ole pakko olla suluissa)

 

Tässä on tarkoitus käyttää myös sarjakuva kieltä.Jos teksti on yleistetty,eli kuka tahansa voi sanoa sen,ei ole pakko kirjoittaa kuka sen sanoi.Esim.Kääk, huh,lääh.Kaikki ns.puhekiplan sisällä olevat tekstit kirjoitetaan paksummalla tekstillä.

Malli:

(Kuvassa ankanpojat juoksevat rahasäiliön kukkulaa ylös.Sää on kaunis ja taustalla lentää lintu.)Huh,lääh

Tässä saa käyttää myös englantilaisia huudahduksia,kuten wow ja whoa,sekä tehosteita,kuten boom,roar,crash.                                          Tässä voi käyttää myös kulmaruudun tekstejä,kuten "kohta","sillä aikaa".

Malli:

Samaan aikaan rahasäiliössä:

(Kuvassa Roope  on laskimen ääressä ja tajuaa vero määränsä) Seuraava kuva:(Lähikuva  Roopesta joka  näyttää tärähtäneeltä bimbolta)Voi mammona! (Jos "kuvassa" on vain yksi hahmo,ei myöskään tarvitse kirjoittaa kuka repliikin sanoo,paitsi jos joku kuvassa näkymätön henkilö sanoo jotakin taustalta.

 

Malli englannin kielisistä huudahduksista ja tehosteista:

(Kuvassa Aku on noussut pintaan.Ollessaan sukelluksissa pitkäänhäneltä oli meinannut loppua happi.)-Spolsh!- Gasp,strugle,wheese!

Huom.Tehosteet merkitään erillisillä viivaoilla sanan takana ja edessä,sekä paksummalla kirjoituksela.

"Sarjakuvien" on tarkoitus olla tapahtumarikkaita ja hauskoja.

Huom! Hahmot eivät saa kertoa toisilleen puujalkavitsejä,vaan vitsien on tarkoitus sulautua tarinan.

(Jos tästä tulee mitään,)paras tarinan jatkaja,paras ns. kuvien  piirtäjä,eli paras "kuvien" kuvailija ja hauskin kirjoittaja palkitaan näillä titteleillä äänestysen perusteella .

Tarinoiden pitää olla disney aiheisia,eivätkä ne ole päättymättömiä, vaan tarinat päättyvät sopivassa kohdassa,eli niissä täytyy olla selvä juoni.


Jokainen saa kertoa tarinasta eteenpäin 2 - 4 "ruutua" kerrallaan.

Viimeisin "ruutdussa" voi lukea vaikka vain Boom!Kääk!,jolloin seuraava käyttäjä kertoo tarkemmin mitä edellisessä "ruudussa" tapahtui.

Kysykää,jos on kysyttävää.Hauskoja kirjoitus ja luku hetkiä.(:

 

Kommentit (13)

sajako77
Seuraa 
Liittynyt18.2.2011

Onhan tuossa alkutekstissä muutama kiroitus virhe,mutta se on silti pisin alkutekstini koskaan.Nyt,kun tähän keskusteluun ei ole tullut vielä ketään aloitan tarinan itse.LUKEKAA TÄMÄ:Jos hahmo ajattelee jotakin,tekstin täytyy olla suluissa!

              (Joku voi sitten keksiä tälle tarinalle nimen.)

(Kuvassa Aku ajelee 313 autollaan valtatietä.Sää on sateinen,ja ulkona on pimeää)Aku näyttää väsyneeltä ja vhaiselta).(Ärinää). Ja vielä mokoma koiran ilmakin piti sattua.(Murinaa).

Seuraava ruutu:-Skriits!-(Kuvassa Aku jarruttaa rajusti.Noin 5 metrin päässä hänestä näkyy tumma tunnistamaton esine).Huaah!

 

sajako77
Seuraa 
Liittynyt18.2.2011

Ei se nyt ihan noin mene.Tuo näyttää siltä kuin olisit lukenut säännöistä,vain pienen osan alusta.Mallit saattoivat olla huonoja,mutta...

 

Seuraava ruutu(Kuvakulma akun takaa viistosti oikealta.Kuvassa Hessu lähestyy Akun autoa kävellen valtatietä pitkin.Hessun kasvot ovat pimeyden peitossa).

Hessu:Höhöhöhöhööhöhhöhhöö.                                                                                            ^                                                                                   

    Hysteeristä naurua:  

Aku:Mitä sinä oikein...

Seuraava ruutu:(Lähikuva Akusta ja hessusta,kuvakulma sivusta.Akulla ovat höyhenet pystyssä,Hessu(,hullun näköinen)kurkottaa kädet  edellä Akuun päin.

Hessu:Höhöhöömuahahahhaa!

Seurrava kuva:(Lähikuva Akusta ja Hessusta,kuvakulma sama kuin äsken.Hessu on tarttunut Akun kurkusta kiinni.Aku pitelee kurkkuaan höyhenet pystyssä.Hessun kasvot ovat(jälleen)pimeän peitossa).

Hessu:Muahahahaa!

Aku:(Gasp)Käkkäräkäkäkäkäkääk!(Glup)

(Nyt meni kyllä vähän liian väkivaltaiseksi.Korjaan asian).

Seuraava kuva:(Kuvakulma edestä,aika kaukaa ja vähän ylhäältä päin.Kuvassa Aku on sängyssään,ja noussut istumaan.Aku pyyhkii kädellä otsaansa.Akusta vasemmalle on vauhtiviivoja joiden päässä on toinen Akun pää joka katsoo kelloa kauhistuneena).

KÄKäräkääk...Huh se oli vain unta.Kääk!Myöhästyn töistä.

FinKing13
Seuraa 
Liittynyt26.10.2013

5 sekuntia! huutaa Roope.(Samalla Aku muistaa tunnuksen.) Kiirus, on! sanoo Aku. 2 sekuntia! raivostuu Roope. (Viimeisellä sekunnilla Aku teleporttaa takaisin sänkyynsä Pellen uuden teleportin ansiosta.)

sajako77
Seuraa 
Liittynyt18.2.2011

Ei kukaan oikein osaa kirjoittaa oikealla tavalla.Tämä ei ole tarinan kerronta tyylistä kerrontaa vaan tarkoitus on kertoa kaikki kuvauksessa "kuvasta".

Suluissa pitää lukea kaikki kuvan tapahtumat ilmeestä taustaan,eli myehemmin ei saa lisäillä sanomisen perään esim.Aku sanoi vihaisesti,vaan kaikki tunteet kuvataan suluissa kuvailemalla hahmon ilmettä.Kuvakulmankin kannatta kuvailla suluissa ja se,kuinka läheltä "kuvan" tapahtumat nähdään."Ruutujen" välissä pitää olla selvä väli ja seuraavan "ruudun" alussa pitää lukea vaikka "seuraava kuva:".Eli kerralla pitää kuvailla 2 - 4 "ruutua". Ja muistakaa kirjoittaa puheet fontilla.

Toivottavasti ymmärsitte nyt.Kaikki olennainen näkyy kyllä minun tarina pätkissäni,joten ottakaa niistä mallia.

sajako77
Seuraa 
Liittynyt18.2.2011

Seuraava kuva(Kuvassa Aku,joka istuu sängyssään,raapii päätään,katsoo pellen teleportti - kojetta ja on kummastuneen(samalla huelestuneen)näköinen.Kuvakulma Akun oikealta puolelta).

Täh,miten minä tänne jouduin?


Next:(Kuvassa Aku seisoo,näyttää vihaiselta ja heitää teleportti - koneen ulos ikkunasta.Kuvakukulma Akun takaa).

Mokoma rakkine!

Next:(Teleportti - kone,joka on suunnilleen keskikokoisen pienen kiven kokoinen lentää ilmassa.Kuvakulma koneen takaa,viistosta,niin että paratiisitiekin näkyy kuvassa.Kuvassa myös nuoli laatikko,joka osoittaa teleportti - konetta).

             ^     

Nyt tuli tehtyä pahemman luokan virhe.

 

sajako77
Seuraa 
Liittynyt18.2.2011

Jatkanpa tarinaa. Samalla nosto, anteeksi viisi viestiä peräkkäin.

(Kuvassa teleportti koje kopsahtaa Tupun päähän. Tupu näyttää närkästyneeltä ja hänen silmänsä ovat kiinni. Ankanpojat kävelevät rivissä tietä pitkin. Taustalla joku pesee autoaan. Yleiskuva sivulta.

Tupu: Ouh!

Seuraava kuva:(Lähikuva Ankanpojista yläviistosta. Tupu hieroo päätään ja Hupu katsoo ihmeissään maassa lojuvaan teleportti - kojeeseen).

Hupu: Mistäs tämä lensi?

FinKing13
Seuraa 
Liittynyt26.10.2013

Next:

(Pelle juoksee ankanpoikien takaa. Kuvakulma poikien silmien edestä.)

Pelle: (Nyt, ennen kuin jotain tapahtuu!)

Next:

Tupu: Ai...

Hupu: ...hei...

Lupu: ...Pelle!

Next:

Pelle: Antakaa se kapistus tänne! Se olikin susi!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat